gusiaczek_p
Fanka BB :)
Hej. Jestem mamą Alicji urodzonej w 32 tygodniu. Ważyła 2120g. miała 49 cm dostała 7 Apg. 3 dni powstrzymywali poród, ale Alicja tak pchała sie na świat, że nie byli w stanie jej powstrzymac, a poza tym miałam zakażenie wewnątrzmaciczne.  Na szczęście Aleńka nie zaraziła się i od początku sama oddychała. Musiała byc naświetlana bo miała zbyt wysoki pozim bilirubiny.Waga spadła do 1800g. Nie chciała jeść, cały cza spała. Dzieki wytrwałości pielęgniarek cały czas była karmiona butelka, czasami straszyły ja sonda, ale zawsze znalazła sie jakaś dobra duszyczka, która dzielnie karmiła moje maleństwo ok. godziny (a czasami dłużej). Ja tez ja karmiłam, ale były to raptem 2 czasami 3 karmienia. W każdym razie po 2 tygodniach z waga 2000g. mogłam zabrać Aleńka do domu. Teraz nie widać, że jest wcześniakiem (no moze troszke gorzej rozwija się niz półroczne dzieciaki) MA ajkieś szmery w serduszku (jest to spowowdowane przez dodatkowe struny na sercu) i poszerzoną miedniczkę w lewej nerce, ale po wileu badaniach stwierodzono, że obie nerki pracuja prawidłowo.
Nie mam pojęcia czemu Alicja urodziła się za wcześnie. Całą ciążę czułam sie bardzo dobrze (oprócz 3 pierwszych miesięcy), lekarz też mówił, że wszytsko w porządku. Nagle w nocy dostałąm skurczy. Nikt nie wie dlaczego. Może przez to zakażenie? Tylko dlaczego na wcześniejszych badaniach nic nie wyszło?
Na szczęście Alicja jest zdrowa i nie mam co narzekać. Jak czytam historie niektórych dziewczyn to naprawde MAM SZCZĘŚCIE!!! Duuuuuuuuuużo zdrowia dla wszytskic wcześniaków i ich mamuś. Trzymajcie się:-)

Nie mam pojęcia czemu Alicja urodziła się za wcześnie. Całą ciążę czułam sie bardzo dobrze (oprócz 3 pierwszych miesięcy), lekarz też mówił, że wszytsko w porządku. Nagle w nocy dostałąm skurczy. Nikt nie wie dlaczego. Może przez to zakażenie? Tylko dlaczego na wcześniejszych badaniach nic nie wyszło?
Na szczęście Alicja jest zdrowa i nie mam co narzekać. Jak czytam historie niektórych dziewczyn to naprawde MAM SZCZĘŚCIE!!! Duuuuuuuuuużo zdrowia dla wszytskic wcześniaków i ich mamuś. Trzymajcie się:-)
 A może teraz to się zmieniło...
dzieki.A z tym resp.to jeszcze dluga droga 
Dzis bylam na obchodzie i lekarz dokladnie nie wie czy to wodoglowie
bo moj synus jest opuchniety jak"balonik",siusia jak maly kon wyscigowy,a przyrostu glowy teraz nie moga sprawdzic bo jest"balonik"i dopiero jutro bedzie usg glowki bo maja nadzieje ,ze opuchlizna zejdzie- ja sie chyba