reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy majowe 2009

patusia44- ale super , ze idziesz już tak szybko na usg 4d, ja pewnie pojde w lutym, bo mam normalna wizyte u lekarza 14 stycznia wiec nie chialabym tak dzidzi obciązac. A na 4d musze isc prywatnie do innego lekarza, no ale jeszcze zobacze :)
ale wam zazdroszcze dziewczyny ze u was snieg pada, u nas +5 stopni, i deszcz, poprostu wymarzona pogoda na swieta!

reklama
Patusia, mieszkam w Polsce i pierwszy raz lecę do UK:tak:
jej, fajnie że idziesz na 4d.. też bym chciała się na styczeń gdzieś umówić na dobrym sprzęcie ale nie mam za co jak narazie :dry:
Sheeppy powiem ci tak szczerze ,że z pierwszą ciążą do 20 tyg byłam w uk więc w 17 tyg. wiedziałam wszystko ,żę bedziechłopczyk i wogóle na najlepszym tam sprzęcie wszystko robili więć po powrocie do polskii juz byłam mniej ciekawa boo wiedziałam ze wszystko wporządku !!!! Chodziłam po powrocie do kraju prywatnie płaciłam 60zł za wizyte stać nas było choć jego usg było strasznie kiepskie -a teraz ten lekarz bierze 110zł za wizytę więć żąl mi pieniążków chodzimy do gminnego ośrodka zdrowia usg o podobnym standardzie nic nie widać !!!! Więc jak słysze że wy wszystkie już wiecie, , a ja siedze i robie testy i wszystkie wskazują na dziewczynkę to normalnie szaleje!!!
Już lolę wydać to 250 zł i mieć dokumentacje potwierdzenie ,żę wszystko oki być spokojną no i wiedzieć wkońcu kto tak sie wieczorami dobija :-)
Sheeppy a do kogo lecicie ??? sama z synkami lecisz ??

I tak dzidzia może zrobić niespodziankę i się tak ustawić, że nie będzie widać;-) ja w pierwszej ciąży właśnie nie wiedziałam, trochę to głupie, ale za to jaka niespodzianka przy porodzie!! jak potem dzwoniłam do każdego i mówiłam że mam chłopca - niesamowite :-)
a teraz już wiem że chłopiec od 3 tygodni :tak: jak wyskoczy dziewczynka to dopiero będzie niespodzianka :-)
A lecę do mojego taty. z jednym synkiem - tym w brzuszku :-) drugi zostaje bo nie ma paszportu ani dowodu

Ostatnia edycja:
patusia44- kochana ja też nie wiem, i ostatnio mielismy sie dowiedziec ale uparciuch maly nie chial pokazac :), i dobrze za duzo ludzi było ciekawych płci, a teraz muszą czekać heheh
sheeppy- to faktycznie miałaś niespodziankę, teraz juz coraz mniej spotyka się ludzi, ktorzy nie chca znac plci dziecka, a czasami sam dzidzius nie chce pokazac. Ja to juz na nic sie nie nastawiam, byle było zdrowiutki, bo to nasze pierwsze maleństwo!

No jestem dobrej myśli !!! mam nadzieje ze pokaze !!! z synkiem nie miałam problemu co wizyte pokazywał przyrodzenie a teraz to nic nie widzę jak mi lekarz pokazuje cokolwiek no szok!!! Narazie u nas w okolicy nie ma możliwośći prucz szpitali skorzystania z tego lepszego usg wiec jade prywatnie i kosztuje to 220 zł + 30 jesli chce sie miec pamiątkę na płycie. A w jakiej cenie jest to badanie u was w waszej okolicy orientowałyście sie ??? tak dla porównania cen pytam .
Ankzoc- mi lekarz mówi ze w 30 tyg coś na temat płuci powie wiec ciekawosc moja nie zna granic
Sheeppy - fajna niespodzianka ale ja nie wytrzymałabym chyba tak długo ??? zjadła by mnie 10 razy ciekawość

Ostatnia edycja:
Ja też dopłacam 30 zł za płytę dvd :tak: teraz płace za 2d + 3d + wizyta 100 zł
a w Poznaniu 4d z opisem 100 albo 150 zł już nie pamiętam ale chyba bez nagrywania na dvd, w każdym razie nic nie pisało o takiej możliwości
jak uzbieram kasę wezmę koleżankę i pojedziemy obejrzeć buźkę syneczka :-)

Ankzoc, moja mama trójkę dzieci urodziła i z żadnym nie chciała znać płci - ze mną i bratem nie miała co prawda usg, ale rentgen pod koniec ciąży bo podejrzewali coś tam - powiedziała że mają jej płci nie zdradzać, siostrę rodziła 10 lat temu i miała usg co miesiąc, lekarz znał płeć ale też nie chciała poznać. za to mój tata wziął lekarza na bok i wiedział od połowy ciąży że dziewczynka, ale nikomu nie powiedział :-)

Ostatnia edycja:
kochana u nas koszt jest 150 zł z nagaraniem na plytke i badaniem serduszka i wszystkich narzadów, takze wizyta trwa z godzinke czasu :)

Patusia, mnie ciekawość zjadła chyba z 30 razy, zanim urodziłam :-D każdy pytał, czy chłopiec czy dziewczynka, w szpitalu lekarze też a ja tylko że nie wiem :dry: Ale nic nie mogłam zrobić więc czekałam aż się urodzi i proszę :-) tylko niepotrzebnie mówiłam do brzuszka jak do dziewczynki :-D

Witajcie! Zazdrosze tym u których dziś pada śnieg... u mnie obrzydliwy desz :wściekła/y:

Aneteczka, mysle, że nie mamy sie czym krępować teraz jeśli chodzi o siedzenie w autobusach....Ja na poczatku jak sie dobrze czulam to nie raz jechalam do pracy i z pracy na stojaco (a jade dosc dlugo bo w jedna strone jeade niekiedy nawet 1,5 godz!) ale teraz gdy robi sie czesto slabo od razu szukam miejsca dla `inwalidów` w autobusie.... Kasica ma racje, w razie czego trzeba pokazać książeczkę ciąży i już!

Sheeppy, czyli jednak chłopiec?? Ciesze się że wszytko ok :tak: No ale jak wyjedzisz to moze dasz rade sie do nas odezwac??? Napisz koniecznie czy wszytko w porzadku i czy bezpiecznie dojechalas...

Misza, Gratulacje z powodu wyjazdu :-):tak::tak: Czyli jednak rozmowa z szefem poskutkowała?

No jestem dobrej myśli !!! mam nadzieje ze pokaze !!! z synkiem nie miałam problemu co wizyte pokazywał przyrodzenie a teraz to nic nie widzę jak mi lekarz pokazuje cokolwiek no szok!!! Narazie u nas w okolicy nie ma możliwośći prucz szpitali skorzystania z tego lepszego usg wiec jade prywatnie i kosztuje to 220 zł + 30 jesli chce sie miec pamiątkę na płycie. A w jakiej cenie jest to badanie u was w waszej okolicy orientowałyście sie ??? tak dla porównania cen pytam .
Patusia, wydaje mi sie ze cena usg zalezy bardzo od miejsca...Ja spotkałam się ze w jednych gabinetach usg położnicze kosztuje 100-110 zl plus 30 za nagranie na płyte w innych 150 zl... Ja na poczatku chodzilam do takiej przychodni gdzie placilo sie 150 zl za wizyte z usg... no ale trzeba przyznac, że sprzęt był kiepski... potem poszłam do poleconego ginekologa który za wizyte z usg bierze 250 zl ale roznice w jakosci sprzetu widac od razu... Mysle ze czasem mozna pozwolic sobie na zrobienie usg na lepszym sprzecie... nie mniej ja juz raczejbede musiala z tego zrezygnowac bo to mimo wszytko bardzo duze koszty :zawstydzona/y:

Dziewczyny, wiem, ze juz kiedys pisalyscie na forum o zusie ale czy któras z was mogłaby mi krótko przypomnic jak to jest z placeniem pensji przez zus? Kiedy przekrocze 30 dni zwolnienia to dopiero wtedy dostaje kase od zusu? Ile to trwa zeby dostac kase np za grudzien? Czy wszytkie papiery zalatwia pracodwca?? Co jesli te 30 dni mija w polowie miesiaca?? czy wtedy pracodawca wyplaca polowe pensji za ten miesiac a druga polowe zus?
Przepraszam za tyle pytan ale juz mam totalny metlik :baffled: Martwie sie strsznie o wyplate w tym miesiacu...no i kompletnie nie znam sie na tych sprawach :confused:

reklama
katarzynak83- kochana to wszytsko zalezy od zakładu np u nas pracuje tyś osób, i wiem , że wypłaty przelewa zakład a zus im zwraca. Wiec dla mnie nie ma żadnej róznicy, moze u ciebie tez tak jest! Ale na pewno po 30 dniach wypłaca zus!

Do góry