reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

My dzisiaj po pierwszej wizycie u pediatry. Wszystko w porzadku, Bartek wazy 4350 g i jest zdrowy. Tylko nie wiem dlaczego kazala nam przyjsc znowu za tydzien :confused:. U Was tez tak bylo?
W koncu mam recepte na witaminke D3 i multiwitamine. Lekarka powiedziala ze witamina K nie jest konieczna i ze jesli nie ma takiej potrzeby to zeby jej nie brac, bo moze powodowac kolki :baffled: Pierwsze slysze zeby witamina K powodowala kolki. Slyszalyscie cos takiego?
No i myslimy nad tymi szczepieniami, czy brac skojarzone czy normalnie kluc...

reklama
heja mamuśki!

ja to się zastanawiam kiedy skończy sie ta sielanka z Małym bo jeszcze nie odczuliśmy że mamy małe dziecko w domu no gdyby nie karmienie :-D
aż się boję!

zdecydowalismy się na szczepinkę skojarzoną 5 w1 tylko nie wiem czy szczepić dodatkowo? na reszte!!!

W koncu mam recepte na witaminke D3 i multiwitamine. Lekarka powiedziala ze witamina K nie jest konieczna i ze jesli nie ma takiej potrzeby to zeby jej nie brac, bo moze powodowac kolki :baffled: Pierwsze slysze zeby witamina K powodowala kolki. Slyszalyscie cos takiego?.
:baffled: pierwsze slysze mam nadzieje,ze to jakis kolejny mit,bo podaje Malej witamine K:baffled:

Dziewczynki jak jest różnica miedzy płatną szczepionka a tą na fundusz???

Płatne szczepionki, tzn. skojarzone, są nowocześniejsze, łatwiej przyswajalne, no i tylko jedno kłucie zamiast 5.

Agacia, moj czasami tez zaciska piastki, ale nie zawsze.

Dziewczyny, mam pytanie. Chcialam kupic herbatke z Hippa dla Bartusia, tylko doradzcie mi - lepsza z kopru wloskiego czy rumiankowa? :confused::confused::confused::confused:

:

Dziewczynki jak jest różnica miedzy płatną szczepionka a tą na fundusz???

Mniej ukłuć co jest znaczące dla dzidzi i mamy słyszącej płacz!
Moj Oli została 3 w 1 zaszczepiona, szczepionką Hexa i ten krzyk chociaż to jedno ukłucie to wydarować sobie nie mogę..:sorry2:

Czy wasze dzieciaczki jak jedzą to maja zacisniete piąstki ?

Moj araz ma raz nie jak jej się podoba:-)
Ale to normalne jest więc spoko.

Agacia, moj czasami tez zaciska piastki, ale nie zawsze.

Dziewczyny, mam pytanie. Chcialam kupic herbatke z Hippa dla Bartusia, tylko doradzcie mi - lepsza z kopru wloskiego czy rumiankowa? :confused::confused::confused::confused:

Ja polecam Rumiankową bo z kopru np. u nas powodowała straszne wzdęcia i płacz....

Dzieki Marzycielko :-)
Jutro zakupimy rumiankowa :tak: Pewnie nie bedzie w czestym uzyciu, bo karmie piersia, ale chyba warto miec ;-)

A tak w ogole to az sie boje nocy. Do tej pory Bartek ladnie przesypial nocki i spal po 5 godzin spokojnie, ale osatniej nocy pokazal mi ze nie zawsze tak bedzie, prawie w ogole nie spalam.

reklama
Dziewczyny a jak wasze dzieci spią w dzien, bo mój mały prawie wcale. Zasnie na 20-30 min i koniec.

A tak w ogole mój problem karmienia piersią ciąg dalszy. Juz sama nie wiem co mam robic. 5 min pije z piersi spokojnie, wypusci brodawke i placz, szuka cyca próbuje mu dac, a on niby chce niby nie, szuka, łapie, puszcza, zachowuje się jakby nie umiał chwycic piersi. Potem płacze, i nie wiem czy on juz nie chce czy chce a nie moze chwycic. U mnie nie jest tak ze dziecko się naje i jest szczesliwe. Żje i płacze. I nie wiem czy jest jeszcze głodny czy juz się domaga lulania.

Do góry