reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
jezus maria-a gdzie hanka???
słuchajcie-mam fluidki, swiezutenkie od dziewczyny kuzyna!!! Przesylam wam troche egzotycznych, bo ona jest Tunezyjką:
`````````````````````````````````
Moze takie mocniej podzialają:-):confused::-)

Olapop-do piwnicy marsz ale w jednym celu!!!! Juz Ty wiesz w jakim:-D:-):-D

Martynko-no to musisz slicznie wyglądac, ie ma co...a z prezentem dla siostry-słodki pomysł!

czyli imprezka się szykuje:tak:
a swoją drogą chyba wiosnę widać u wszystkich bo albo fryzjer albo kosmetyczka;-)

Andziu-to i ja sie chyba tez wybiore...bo az wstyd:zawstydzona/y:

Passingby-no to masz rentgena w genach...faktycznie, zeby az tak sie w sebie wsluchac i jeszcze zeby sie zgadzalo-tylko pozazdroscic...ciekawe czy z tymi 2 fasolkami tez ci sie uda??? powodzenia kochanie!

ło matko kochana:szok::szok: jakas masakra te cwiczenia!! wzystko mnie boli! ledwo sie trzymam, drża mi kolana i jeszcze jakies mroczki mam przed oczami!!! o matulooooo:szok::szok::szok: zdycham......:no:

Marzenixx no to teraz beda jaja...jak ty taka obolalo to jak bedzie z wygibasami w weekendzik??? Oj kobitko!:-p:baffled::-p
A z woskiem-nie wiem jaki Wy macie wosk, ale robiony na cieplo-taki pluynny - na odpowiednio przygotowana skórę (czyli po peelingu i posmarowaniu pudrem -takim dla dzieci) jest niezawodny!!! Tyle razy to robilam i nigdy nie bylam zawiedziona...moze ten wasz wosk jakis do bani? albo nie smarujecie skóry pudrem/talkiem???:confused:

a co do mycoplazmy jest to rodzaj bakteri wywolujacej np zapalenie pluc ....
... a i jeszcze mam uczulenie skorne na nikiel! :tak:

Eve-no ja mialam kiedys zapalenie pluc w sumie 2 razy...wiec choc zle was zrozumialam to jednak nie zaszkodzilo spradzic:-)
I na nikiel tez mam uczulenie-na paski i wszelkie ciuchy z taka srebna/zlotanitka i brokatem:-(((

eve84 ja tak patrze co za ewa mnie tu zaprasza:dry: i dopiero po jednym zdjeciu cie poznalam!!:sorry2:

Dokladnie-jak pisalam teraz jazdy beda bo ja nie bede kojarzyla kto jest kto...nicki z imionami maja czesto niewiele wspolnego:-)

Dziś nawet łyka Coli nie zrobiłam, lubuję się w multivitaminkach:D Kto by pomyślał:D

Bravo Ktosiowa!!!! Normalnie dam Ci medal jak wytrzymasz dłuzej bez tej coli!!!

... jadam tylko gorzka Linda taka 70% kakaa np z gruszka albo pomarancza! :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2: mniammmmmm :-D

uwilebiam Liondta...wszelkie postacie...

ooo i tu musze sie przyznac ze ja jak zwykle objadam sie ptasim mleczkiem, juz pol opakowania zjadlam sama:szok::zawstydzona/y: ......

Marzenixx-grzeszymy podobnie, bo za potasie mleczko to ja sie dałabym zabić!!! Uwielbiam ale tylko naturalne-waniliowe, te smakowe mi nie podchodzą!

Siema dziewczyny :zawstydzona/y:

Melduje sie po pracy :zawstydzona/y:

Po pierwsze - to dobrze ze widzisz dobre strony :)
Po drugie - do cholery ja tez plamie wec prosze troche szacunku do mozliwosci fasolek - moj sie utrzymuje!!!!
Nowe hasło: poki nie ma świeżej krwi w dużych ilościach jest nadzieja!!
Trzymaj sie kochana i leż, leż, leż, leż.... i leż

Zadzwonilam do poloznej, ktora wyslala mi wczesniej sms'a z reszta ( bo nie mogla sie do mnie dodzwonic) i powiedzialam jej co sie dzieje. Kazala mi wziac paracetamol i gdyby bol sie powtorzyl lub pogorszyl, mialam do niej przyjechac. Bol sie nie powtorzyl - totalnie mnie nic nie boli, tyle ze ciagle nie przestalam plamic :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Jestem zalamana... Nie testujcie przed terminem @

Ide plakac ....

Kaprysiu-kochanie-nie płacz i nie przepowiadaj sobie najgorszego!!! czekaj cierpliwie, jak sie @ nie pojawi to wsio bedzie dobrze!!! A moze sie jednak nie pojawi??? moze to zagnieżdzenie itp stąd te plamki? Sciskam Cię mocno-trzymaj się dzielnie!!!

Marzenixxx

Ty wloski z pachy WYRYWASZ ? :szok:Toc to musi bolec....Nie lepiej maszynka przeciagnac....5 sekund zajmuje, nic boli....

No boli-prawda, -ale potem efekt-...wiem, wiem...upieram sie-ale to naprawde dziala!!!

no pierwszy raz chcialam po paszkami sobie wyrwac zeby miec z glowy na 3-4 tyg a nie co 2-3 dni golic..... boli masakra nie polecacm!!! :szok::szok::szok: ale tylko chwilowa, teraz juz nic nie boli ale wlosy zostaly:baffled::eek:

Normalnie przyjade tam i ci pousuwam!!!!

taaak i tradycyjnie, jak ja jestem to wszystkie ogladają Fakty:-(((
...w takim razie do jutra dziewczyny!!! A tym co wyjeżdzają-udanego weekendziku!!! Marzenixxx-dzialaj chocby sie Krysia miala rozpasc z przegrzania!!!!

Ostatnia edycja:
Zaraz nadrobie zaleglosci postowe od rana, ale zanim to zrobie niusy :
bardzo sie ciesze bo widac ze wyniki nasienia meza sie poprawily
oto jego pierwsze badanie:

Czas upłynnienia: 25 (min) N: 20-30
Ilośc nasienia 2 (ml) N: 2 -8
ph,barwa, lepkosc, zmetnienie: prawidłowe
Ilośc plemników 15,3 mln/ml N: powyżej 20 mln/ml
Plemników ruchliwych 50 (%) N: powyżej 50
Plemników martwych 50 (%) N: 10-30
Leukocyty 4-5
Erytrocyty 0-1
Plemiki z prawidłowa głowką 85 (%) N: 80-100
Plemniki ze zmianami 15 (%)
Plemniki żyworuchliwe 8 %

A wyniki z dnia dzisiejszego po 4 miesiecznej witaminowej kuracji :

Czas upłynnienia: 25 (min) N: 20-30
Ilośc nasienia 2,4 (ml) N: 2 -8
ph,barwa, lepkosc, zmetnienie: prawidłowe
Ilośc plemników 34,7 mln/ml N: powyżej 20 mln/ml
Plemników ruchliwych 80 (%) N: powyżej 50
Plemników martwych 20 (%) N: 10-30
Leukocyty 2-4
Erytrocyty 0-2
Plemiki z prawidłowa głowką 85 (%) N: 80-100
Plemniki ze zmianami 15 (%)
Plemniki żyworuchliwe 5 %

jak widzicie wyniki ogólnie są dużo lepsze, juz sama ich ilosc zwiekszyła sie dwukrotnie z tego 80 % żywych, ruchliwosc typu A jest troche mniejsze , tylko 5% i na dzien dzisiejszy ta słaba ruchliwosc to nasz najwiekszy problem, ale uwazam, ze generalnie mamy spore szanse na naturalne zapłodnienie...

no nic tylko starac sie dalej, dzis polkne clo i wchodze w cykl z nową nadzieją ;)

p.s. na zółtaczke sie dzis zaszczepiłam, nie którzy lekarze twierdza, ze nawet w ciazy mozna przyjąć tą szczepionke, wiec zdecydowałam sie, chce miec z głowy dzis dostałam 3 rundke i jestem bezpieczna

Niunians normalnie epidemia jakas kolanowa...mam nadzieje, ze teraz masz juz z noga spokój i nie boli po tej operacji...?

Noga już ok nawet w tym roku odważyłam się nauczyć jeździć na desce i nartach, obyło się bez kontuzji, a wcześniej to na prostej drodze mi wyskakiwało kolano i strasznie bolało. Teraz nic się takiego nie zdarza :))

no pierwszy raz chcialam po paszkami sobie wyrwac zeby miec z glowy na 3-4 tyg a nie co 2-3 dni golic..... boli masakra nie polecacm!!! :szok::szok::szok: ale tylko chwilowa, teraz juz nic nie boli ale wlosy zostaly:baffled::eek:

Marzenko nie radze ci woskowac wloskow pod paszka bo potem robia sie ciemne plamy..u mnie w kinice dziewczyny narzekaly..wiec ja gole..ale inne partie ciala woskuje i mam na 4 tyg spokoj:-)

A tak wogole wiatm was dziewuszki moje:-)
Czytam dzisiaj duzo o IVF i ICSI i juz sie orietuje na czym to polega...chce byc przygotowana..lubie wiedziec co mnie czeka:-)

Elfa

Bardzo mnie cieszy to ze wyniki Wam sie poprawily. Ja na podobny cud czekam
Powiedz pls co maz przyjmowal, jakie witaminy w jakich ilosciach ?

reklama
Do góry