reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
zapomnialam dodac ze marchewka tez odpada! to mnie strasznie irytuje bo uwielbialam kiedys wcinac jablka i marchewke :sorry2:wiec pytanie sokami ale z jakich warzyw??? zeby dalo sie to wypic! bede musiala zainwestowac w sokowirowke! :tak:

wiem co czujesz, ja od 18 roku zycia dostalam alergi na płylki drzew i , na orzechy laskowe, włsoki i migdały oraz na niektóre owoce : nie moge jesc surowych jabłek, czeresni, wisni, brzoswin, sliwek i nektarynek :( mam sokowirówke i czesto robie soki z pomaranczy, gruszek,winogron oraz kiwi , jem tez duzo sałatek greckich i innych

Moja kuzynka jest położną i rozmawiałam z nią na ten temat. Powiedziała, żebym na razie brała clo i zobaczymy co się będzie działo. Jeżeli nic to poleca mi laparoskopie (nakłuwanie jajników), bo nie ma sensu się męczyć a skuteczność tego zabiegu jest większa niż po clo.
Rozmawiałam z lekarzem i powiedział, że zaczął mój jeden żywy jajnik reagować na clo więc pomęczymy sie do 6 stymulacji i potem zadecydujemy co dalej ale na pewno laparoskopia.

Szczepią kobiety w zaawansowanej ciąży nawet. Pytałam dwóch lekarzy na wszelki wypadek czy na pewno nie szkodzi to szczepienie. NIE. Podobnoć to nie jest to samo jak np. różyczka, że dostajesz bakterie i organizm musi z nimi walczyć. Jakoś to jest inaczej ale nie pamiętam jak.

no to wezme jeszcze clo, ten 6 cykl potem mała przerwa i znowu :) co do szczepionki , to własnie tez tak słyszałam, ze podobno mozna w ciazy, ale niebyłam pewna bo są rózne opinie...

Elfa

Bardzo mnie cieszy to ze wyniki Wam sie poprawily. Ja na podobny cud czekam
Powiedz pls co maz przyjmowal, jakie witaminy w jakich ilosciach ?

lykal cynk raz dziennie, salfazin raz dziennie, L-carnityna 1 raz dziennie, maca 1 raz dziennie, tran 1 raz dziennie oprócz tego zuzył 1 opakowanie pro men(tabletki na dzien i na noc) i witaminy z żenszeniem 1 raz dziennie

troszke sie potruł, ale widac było warto

tak tych plemniczków to 1,5 na 1 ml wychodzi, a przy stosunku wypluwa wiecej tych ml ;) ojoj ciesze sie, moze sie nam uda ... w swoim czasie, widocznie musze byc bardziej ufna i cieprliwa
trzymam za was kciuki, moze tez wyniki wyjda lepsze !

Oj skąd ja to znam!!! jak mnie znajoma zaraziła i raz zawlokła do Brazylijki na gorący wosk to się pote uzależnilam i tez w domu czasem sama goracym robię, ale samemu trudniej sie powyginać tu i tam:-) Z tym ze efekt u mnie jest idealny-moze to kwestia wosku???

Dzielna Marzenixxx-jestem z Ciebie dumna koleżanko!

:-D:-):-D

Jak wy to robicie? Ja nawet elektrycznym depilatorem nie ogolę nóg, bo wyję z bólu, jak jadę po piszczelach to już całkiem masakra. :-)

U mnie w grę wchodzi tylko ręczna golarka.

odkryłam ostatnio poezje śpiewana i siedze przed monitorem i wyje sobie do kotleta:sorry2:uwielbiam spiewac( a ze falszuje to inna sprawa heeh):sorry2: wy tez tak macie??

Oj nie mów mi o śpiewaniu, bo jestem niespełnioną piosenkarką...
Serio- od małego śpiewałam do upadłego :-)
Fałszować nie fałszuję, ale nie uważam, że mój głos mógłby się przebić na rynku...
Ale to moje największe marzenie od zawsze.
Jak chodzę na koncerty Kowalskiej i widzę te światła, te ostre dźwięki, gitary, perkusje to odlatuję w inny świat i zazdroszczę jej...

Ja juz tu trochę pisałam. Ja generalnie jestem z tych "wsłuchanych", jestem połączona ze wszechświatem do tego stopnia że @ mam w pełnie księżyca (MIAŁAM):szok::-p. To nie jest moja pierwsza ciąża. Poprzednia skończyła się poronieniem w 11 tygodniu z powodu wypadku samochodowego. Niesttey nacisk pasów był zbyt duży. Obiecałam sobie że nigdy przenigcy juz nie będe w ciąży. A tu masz :D Jestem i to z premedytacją :).

Od początku wiedziałam że zaszłam w ciążę, zarówno wtedy (10 lat temu jak i teraz) to jest silne poczucie, niezwykle to było dla mnie jasne. Kiedy to powiedziałam dawcy plemników to się uśmiał :) ale.. ostatecznie okazało się to prawdą. Trochę bolała mnie głowa, czułam się zmęczona. Dokładnie wiedziałam kiedy dziecko (dzieci) się zagnieżdżają. Mam takie wrażenie że jest ich sztuk dwa :), i że z jednym jest problem, tym niżej. A i boalły mnie sutki i zmieniły kształt.

Teraz troche mnie muli, trochę ciągnie, ciągle chce mi się siku, mam lekkie zapacie, i czasami plamię co mnie wkurwia nieziemsko.

Teeee wróżka !!! Uważaj na siebie :-)

bardzo mi miło!

Moja kuzynka rodzi w lipcu i też będzie Martynka lub Maks.

A ja stawiam u siebie na dziewczynkę, mąż na chłopca.
Tak czy sie będzie MALWINA lub IWO :-)

Siema dziewczyny :zawstydzona/y:

Melduje sie po pracy :zawstydzona/y: Wiedzialam, ze tak qrwa bedzie... O 1 w pracy zabolal mnie doslownie na sekunde brzuch. Potem poszlam do toalety i zauwazylam brazowe plamienie ( sporo). Zadzwonilam do poloznej, ktora wyslala mi wczesniej sms'a z reszta ( bo nie mogla sie do mnie dodzwonic) i powiedzialam jej co sie dzieje. Kazala mi wziac paracetamol i gdyby bol sie powtorzyl lub pogorszyl, mialam do niej przyjechac. Bol sie nie powtorzyl - totalnie mnie nic nie boli, tyle ze ciagle nie przestalam plamic :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Jestem zalamana... Nie testujcie przed terminem @

Ide plakac ....

P.S. Tak wlasnie pomyslalam, ze jedyna dobra rzecz w tej calej sytuacji, to to ze przynamniej jestem pewna ze miewam owulacje a moj m. ma dobre nasienie :tak:

Ojoj, ale też o tym pomyślałam, że chociaż wiecie, że możliwe jest u was zapłodnienie.... Głowa do góry !!!

Cześc dziewczynki to ja tylko na chwilę bo nic mi się dziś nie chce, siedzę w pracy i najchętniej to bym się popłakała, cycki spuchły jak balony ale nie bolą, plamię od rana nie mocno a brzuch boli dziwnie, to na pewno zapowiedź @ i przyjdzie jutro. Mam doła i złe samopoczucie. Jestem zła, nienawidzę tej @ i tego złego humoru jaki wtedy mam :crazy:
Następny cykl i pewnie znów nic nie będzie, już nawet nie myślę o tych staraniach i mocno się zastanawiam czy to ma sens.

Miło cię zobaczyć OLICA - dobrze miec takie dlugie cykle :) wyobraz sobie ze jestem dupa do kwadratu!!!!. Dopiero wczoraj sobie uswiadomilam ze gdybym ich oklamala w tym szpitalu to by mi zrobili i usg i bete wczesniej!!! bo oni obsluguja od 5/6 tygodnia!!! Moglam walnac twoj cykl!! nie moj!!! a tym sposobem ja jestem w 4 tc a ty w 5tc (a kij z tym ze zaszlysmy w tym samym dniu! :rofl2:)
U mnie ladna beta, a nog nie moge inaczej jak zwykla reczna maszynka!!!

No przed owu są płodne, więc to normalne:happy:
no tak ale chodzi mi o to ze ten sluz to zazwyczaj tylko po stusunku mam jeden-dwa dni.. a potem nie i teraz znow.. jest jego wiele.. dlatego pytalam czy po przytulankach tez macie sluz tzw płodny.. to ze przed owuka on jest to wiem, wychodzi na to ze po przytulankach w dniach płodnych mam wzmożoną produkcje śluzu..
Siema dziewczyny :zawstydzona/y:

Melduje sie po pracy :zawstydzona/y: Wiedzialam, ze tak qrwa bedzie... O 1 w pracy zabolal mnie doslownie na sekunde brzuch. Potem poszlam do toalety i zauwazylam brazowe plamienie ( sporo). Zadzwonilam do poloznej, ktora wyslala mi wczesniej sms'a z reszta ( bo nie mogla sie do mnie dodzwonic) i powiedzialam jej co sie dzieje. Kazala mi wziac paracetamol i gdyby bol sie powtorzyl lub pogorszyl, mialam do niej przyjechac. Bol sie nie powtorzyl - totalnie mnie nic nie boli, tyle ze ciagle nie przestalam plamic :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Jestem zalamana... Nie testujcie przed terminem @

Ide plakac ....

P.S. Tak wlasnie pomyslalam, ze jedyna dobra rzecz w tej calej sytuacji, to to ze przynamniej jestem pewna ze miewam owulacje a moj m. ma dobre nasienie :tak:
no ale to na pewno koniec? no przeciez były dwie kreski? może wypadałoby pojechac jesli jest jeszcze plamienie.. może da rady coś z tym zrobić, zaradzić.. wolne wziąźć, poleżeć.. kochana nie płacz.. przytulam

Miło cię zobaczyć OLICA - dobrze miec takie dlugie cykle :) wyobraz sobie ze jestem dupa do kwadratu!!!!. Dopiero wczoraj sobie uswiadomilam ze gdybym ich oklamala w tym szpitalu to by mi zrobili i usg i bete wczesniej!!! bo oni obsluguja od 5/6 tygodnia!!! Moglam walnac twoj cykl!! nie moj!!! a tym sposobem ja jestem w 4 tc a ty w 5tc (a kij z tym ze zaszlysmy w tym samym dniu! :rofl2:)
U mnie ladna beta, a nog nie moge inaczej jak zwykla reczna maszynka!!!

Dokładnie !!! Widzisz bez sensu liczą te tygodnie ciąży skoro zaszłysmy 23.02 obie :-)

Boli Cię krzyż ???????.... bo mnie dziś okropnie i zasypiam nad laptopem...
A jajniki dalej bolą-pocieszam się tylko tym, że póki nie ma plamień bez paniki....

Dokładnie !!! Widzisz bez sensu liczą te tygodnie ciąży skoro zaszłysmy 23.02 obie :-)

Boli Cię krzyż ???????.... bo mnie dziś okropnie i zasypiam nad laptopem...
A jajniki dalej bolą-pocieszam się tylko tym, że póki nie ma plamień bez paniki....

jamniki mniej juz (zwłaszcza prawy mniej) czuje raz jeden raz drugi, plechy bola od wczoraj, lekko mdli, niesmak w buzi metaliczny, i bola mnie biodra! jakby miednica mnie boli! cyce mniej juz, ale znajoma pocieszyla ze jeszcze wszystko przedemna.

A co do snu - ja jestem WYLEZANA PO WSZE CZASY!

reklama
jamniki mniej juz (zwłaszcza prawy mniej) czuje raz jeden raz drugi, plechy bola od wczoraj, lekko mdli, niesmak w buzi metaliczny, i bola mnie biodra! jakby miednica mnie boli! cyce mniej juz, ale znajoma pocieszyla ze jeszcze wszystko przedemna.

A co do snu - ja jestem WYLEZANA PO WSZE CZASY!

Ja zawsze jestem śpiąca bo mam wiecznie niskie ciśnienie, a jak pada deszcze to wogóle mogę isć się powiesić :-)

Zobacz każda kobieta jest inna, na listopadówkach 2009 niektóre laski już wymiotują lub już się szykują do haftowania, a mnie wogóle nie mdli ani ani...

Mam apetyt, że hoho :-)
Czuję, że się doigram ciesząc się, że nie widać wymiotów póki co :-)

Ciebie cycki przestają boleć, a mnie zaczynają auć.........

Jedna dziewczyna napisała, a jest w 5 tyg, że piersi jej już o 2 rozmiary urosły :szok:
To chyba niemożliwe........

Do góry