reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Witajcie moje kochane;-) długo mnie tu nie było ale tyle spraw na głowie, że nie miałam czasu na nic. Sprawy ze szkołą wizyta u teściów i tak w kółko. A na dodatek dopadła mnie jakaś chandra, która trzyma mnie już z tydzień:zawstydzona/y: ale dziś już trochę lepiej to chyba ta pogoda. dziś słoneczko świeci a mnie smutek minął. Chce wiosny!!!
Z dzidzią wszystko w porządku, rośnie, rozwija się i coraz więcej miejsca w brzuszku zabiera:tak:

Gratuluje oczywiście fasolinek, widać lutego ciąg dalszy. Pozdrawiam Was wszystkie i życzę wszystkim szybkiego zasfasolkowania;-).

Podgladaj podgladaj a w miedzyczasie: masz mdlosci????, bo mnie sie chyba zaczynaja i to nie jest mile...

Nie wiem co to mdłości w ciąży :-)
Tzn wiem, ale narazie mnie to w ogóle nie dotyczy.

Właśnie robię rosół i oczami już go wciągam, jak durna stoję przy garnku i mieszam i mieszam i podjadam ugotowany makaron :-)

Trzymaj się jakoś z tymi nudnościami, mnie pewnie też kiedyś dopadną.:-D

Cały czas dość mocno jajniki mnie bolą i trochę krzyż.

Faktycznie spora poprawa! Bardzo się cieszę:-) Mój jednak się dał przekonać do zbadania nasienia, ale wpierw myślałam, że może te testy co się w aptece kupuje na płodność u facetów coś by dały?? Tylko musiałabym o tym poczytać bo nic o tym nie wiem.

niewiele słyszałam o tych testach, ale pytałam o opinie ginekologe, odradzil je całkowice, powiedzial ze mamy isc do laboratorium. ale wiesz..to nie musi byc takie zle, wczoraj z m zrobilismy to tak:
kupilismy pojemniczek w aptece , pojechalismy w poblizu laboratorium, przyczajilismy sie w samochodzie w miejscu mało publicznym, zrobilam m loda, potem on skonczyl w pojemniczku, zakrecilam pojemniczek, m podrzucil mnie pod laboratorium, oddałam nasienie, maz nawet nie wszedl..po 3 h podjechalismy po wyniki.. m byl zadowolony, bo i przyjemnosc byla i wyniki lepsze ;)

Elfa a czy skoro Mój łyka Salfazin i kwas foliowy to do tego może też łykać Tran jak ja?:) Da to coś w ogóle? Myślę tu o Tranie bo co do reszty jestem pewna.
no pewnie, tran kazal mu lykac moj ginekolog, zreszta mnie tez

hej dziewuszki:-) przyszłam Was odwiedzić i dodać otuchy:-)

wierzę, że każda z Was już niedługo będzie nosiła w sobie fasolinkę i staną jej łzy w oczach jak zobaczy drugą kreseczkę:tak:

ściskam Was serdecznie;-)

Dziekuje, pozdrawiam, tzrymam kciuki za prawidlowy przebieg ciazy !

Musze sie wam pochwali co dzis "wyprodukowalam", to dla dziewczyny ktora odchodzi jutro z mojej pracy na macierzynski, myslicie ze sie jej spodoba??? Dodam, ze rozyczki kupilam ale ta papierowa filizanke sama zrobilam (tak mnie cos naszlo) od czasu do czasu musze sie wyzyc artystycznie :happy:

Poczytam was jutro bo dzis trszku jest pozno :baffled: pa nocki

sliczne, zdola bestia z ciebie :) jak to zrobiłas?

Hej dziewczyny - nie daję rady z czytaniem... A tyle się dzieje u Was... jest 2 w nocy i trochę Was podczytałam ale 30 stron to za dużo:crazy::crazy::crazy: mam nadzieję, że do Was jutro wpadnę to "pogadamy" U mnie koniec owu choć jeszcze pobolewa i mam nadzieję, że za 2 tyg będą II kreski - muszą :-):-) nie ma innej opcji... Buziaczki dla wszystkich i do jutra a właściwie do dzisiaj bo już jest dzisiaj:tak::tak::tak:

to trzymam kciuki aby sie wam udało !

Witam ponownie wszystkie mamy.Chcialam sie przypomniec Jestem mama 8 letniego Kuby i rocznego Mateuszka, ponadto nosze pod serduszkiem jeszcze jedno malenstwo. Wzielam Z Mateuszkiem udzial w konkursie organizowanym przez pampers. Moglibysmy wygrac roczny zapas pieluszek co w naszej sytuacji byloby duza pomoca. Potrzebne nam jednak glosy poniewaz konkurencja jest duza. Jesli ktoras z mam moglaby pomoc glosujac na mojego synka bylibysmy strasznie wdzieczni. Glosy mozna oddawac wielokrotnie jeden na dzien. Bardzo prosimy o pomoc. W moich suwaczkach jest link. Z gory dziekuje za kazdy glos. Klikniecie nic nie kosztuje a dla nas jest bardzo cenne__Biore udzial w starszakach

zagłosowałam !

Andziu!!! Miłości, radości i zdrowka oraz spelnienia marzen!!!! wszystkiego najlepzego kochanie w Dniu Urodzin!!!

Elfa75-super, ze poprawily sie wyniki, a nie mowilam, ze nie jest źle!!! teraz odliczamy do staranek i trzymamy kciuki, mysle, ze macie nadal spore sznase na naturalne poczecie!!! Usciski:-)bardzo siecieszę...

Tak Elfa-w poniedziałek jadę do Widuchowskiego do Katowic na Topolowa:tak: Z tego co kiedyś wstępnie mówił to prawdopodobnie trzeba bedzie zrobic oczyszczenie kolana, ale dokladniej dowiem się w poniedzialek...moze obejdzie się bez operacji:confused:
A z toxo...ok, dzięki! Obiecuję, ze ani szczurów ani kotów spożywala nie bedę:-D
a jakbym się jednak skusila to wcześniej mocno podmucham:-p Buziaki kochanie!!!

tak kropeczko, bardzo sie cieszy oboje z m z tych wynikow, oboje mamy teraz wieksza nadzieje, maz dodatkowo rzucil palenie do 3 tygodni nie pali.. ufam coraz bardziej ze uda sie nam naturalnie..p.s. dla odmiany juz nie bede tych nog w gorze trzymala ;)

co do kolanka, daj koniecznie znac w Poniedzialek co lekarz ci powiedzial..

Andziu również dołaczam sie do zyczen urodzinowych, sto lat, spełnienia marzen , pomyslnosci ! No i oczywiscie wspaniałego dzieciątka :)

Ostatnia edycja:
Naj, Naj dla solenizantki:-)

Jak temperatura spada do 37 to pojawiają sie plamienia @ a jak rośnie to znikają.

Nigdy tak nie miałam, ani temperatury podczas @ nie pamiętam, więc widocznie czerwona su...a @ jest wrażliwa na gorączką.

Miłego dnia;-)

Dziewczyny

Jakies dziwne rzeczy sie ze mna dzieja w tym cyklu.

Bylam wlasnie na spacerze, i pod koniec juz spaceru...czulam ze mokra jestem na maksa? Po kilku krokach...zaczelo mnie mdlic niemilosiernie jakbym miala wychaftowac porzadnie. Do tego wszystkiego, czulam ze zaraz zemdleje az mnie moj chlop musial z deka podtrzymywac :szok::szok:

Teraz siedze na kapacie po kocem i sie trzese. Nadal mnie mdli.

Normalnie gdyby nie fakt ze niemozliwe jest zajscie w ciaze dla mnie (bo brak zolnierzykow, no i owu nie mialam) to juz bym zaraz to wszystko podciagnela pod objawy fasolkowe. Co to za jazda ja ma w tym cyklu....jakos to wszystko dziwnie sie dzieje

hei kochaniutke:-)
Ja tez jak lolitka siedze na kanapie bo tak jakniki bola ze trudno chodzic:-(
To chyba jutro owulka bo zawsze tak mam..robilam 4 testy ale wyszly ze nie mam..jutro sprobuje jeszcze raz...tak sobie postanowilam ze zrobie maly wykres dla lekarza w klinice,napisze kiedy mialam wszystkie wredne od 2008 i co ile dni i w ktorym owulka dniu byla..moze bedzie mial lepsze rozeznanie do IVF:-)

reklama
Witaj catedra!!! Dawno Cie u nas nie bylo, podczytywalam Cie na innym watku i strasznie mi przykro, ze Ci lekarz takie teksty puszczal.... Zalozyli Ci juz karte ciazy?

powiem Wam dziewuszki, ze powoli zaczynam mieć tego dość... lekarze spowodowali u mnie tyle stresów od początku ciąży, że chyba nigdy ich tak duzo nie miałam...

lekarka menda dalej mi nie założyła tej karty, ale założyłam sobie prywatnie i mam ją głęboko... ale jak nie urok to... no i doszły następne problemy... nie z dzidzią tylko z lekarzami... ale gdzieś ich mam naprawdę... najważniejsze, że mały ma dokładnie tyle na usg co według OM, wielkie bijące serducho i wogóle nie męczy mamy objawami:-D:-D:-D

wczoraj się zmierzyłam w pasie... mam jedną trzecia:szok: więcej w obwodzie... tzn z 64 zrobiło się 84:-p:-p:-p

na każdą z Was przyjdzie pora... na razie się cieszcie, że w lato nie będziecie mieć ogromnych brzucholków:tak:bo będą średnie (takie akuratne):-D:-D:-D

Do góry