reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Witam :-)

Moja córa spała 10h bez wstawania :tak: A rano sama przyszła do nas do pokoju i powiedziała że chce mleko. Jestem w wniebowzięta :tak::rofl2:
W prawdzie i tak wstałam w nocy żeby ja przykryć, a potem nie mogłam usnąć:baffled: No ale mała ma przynajmniej dobry humorek:tak:

Anabuba ty to potrafisz humor poprawić z samego rana :-D Bo ja oczywiście zdążyłam się z M pokłócić z samego rana :dry: No ale obydwoje jesteśmy przemęczeni:-( Na koniec popatrzyliśmy się na siebie z litoscia i żesmy się z siebie usmiali :-D

U mnie za oknem nie wesoło, ale przynajmniej juz tak nie wieje :sorry2:

Anabuba mam na swoim piętrze 138 m w tym 18 taras na 3/4 zadaszony.Na poddaszu mam 120 i w tym prawie 50 m to sala gimnastyczna.
Poddasze sprząta Klaudia na szczęście do tego dochodzi klatka schodowa na 3 piętra,bo jeszcze teściowie mieszkają u nas i zajmują parter a jeszcze niżej jest studio foto i agencja reklamowa Darka brata.
Cały dom ma 625 m.
Jak są święta to sprzątamy to z teściową razem tak generalnie ,a tak normalnie to każda swoje robi.
U niej porządek widać a u mnie nie.
Przy psie kudłaczącym i piaszczącym 12 mies w roku i nadaktywnym Kubie mój dom to wieczne pobojowisko.
:-:)-(

a ile masz metrow?
Paulina potrafi ponad godzine jesc zupe i co chwiel musze jej przypominac.ale oostatnio wpadlam na pomysl ze jak jej marnieidzie to daje jej czas.nie zna sie na zegarku ale mowie ze np.jak nie zje np.jak duza wskazowka bedzie na 9 to zadnej bajki itp.
zawsze skutkuje.czasami nie musze mowic bo....
wystarczy ze daje jej czas na to.cos jak z superniani:-)
Zapomniałam Ci dopisać.U mnie była super niania.Na pierwszych reklamach w telewizji ,był mały Kubuś ze mną właśnie.
był drugi zakwalifikowany do programu,ale ostatecznie zrezygnowała z niego :-D:-D:-D:-D
A na taki sposób to mały mówi
hihihi -olewam i siedzi dalej :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Już mu miskę zabieram i mówię ,że będzie głodny to on z tekstem.
Ja tam głodny nie będę.Ja wcale nie musze jesc.

Witam sie i ja:-)
Dziewczynki dopiero co wstały ale i tak marudza:no:
Ja w tym czasie powiesilam sobie pranie i zaprowadziłam mlodego do przedszkola.Po sniadaniu wystawie to pranie na balkon:tak:Pogoda dzisiaj taka sobie-juz mniej wieje i czasami przebija sie slonce:-)

Pierwsza Wiktorii noc bez pieluchy ok:tak::tak::tak:Jak sie rano obudzila to wolala siku dopiero jak wyciagnelam Ja z lozeczka:tak::tak::tak:

Ide zrobic mlodym pitku

:happy:
no pewnie,że byłam.
Wróciłam po 1 w nocy.

Ojejku Tu to masz te pory:-D

Ale moj M sie ucieszyl jak zobaczyl ile wyprasowalam:tak::tak::tak:Stwierdzil ze wkoncu ma w szafie jakies koszulki z krotkim rekawkiem:-D:-D:-DA wyprasowalam Jemu ich az 7:szok::szok::szok:
oj moj tez by sie ucieszyl ale dzis zapewne bede prasowala bo koszyk pelny:baffled:
Gdzieś wyczytałam, że małym dzieciom można dać ryż do zabawy - żeby go przesypywały z jednego pojemnika do drugiego - ponoć dobrze działa na mięśnie dłoni no i dziś z Piotrusiem bawiliśmy się ryżem. :-) Zabawa była na całego, a ryż był wszędzie no i Piotruś nie tylko przesypywał, ale też rozsypywał na podłogę, a później zbierał po ziarenku, a na koniec razem ze mną zamiatał i był absolutnie zachwycony. Chyba z godzinę się tym ryżem bawiliśmy :-D
Kupiłam dziś farby do malowania palcami :-) Ciekawe co Piotrunio jutro stworzy :sorry2:
bedziemy sie bawily jeszcze nie wyciagalam ryzu:sorry2:
Ja mam piaskoline:tak:Ale dziewczynki sie nia jeszcze nie bawily:szok:Dominik pobawil sie chyba z dwa razy i na tym koniec:rofl2:Bede musiala ja jutro wyciagnac i te foremeczki tez i niech sobie robia baby
nie mam piastoliny ale myslalam o ciastolinie
to jeszcze 2 slowa-Weronika jak miala 2 mieisaceto sie zakrztusila witamina k.-klapalam ja na rozne strony i do gory nogami a ona sie robila sina i zacela sie slinic,dopiro po dluzszej chwili jednym slowem obudzialm piotrka kttory juz spal i zerwal sie na rowne nogi,no i klepal i jakos doszla do siebie....
koszmar!
upssss ja bym chyba glowe stracila:baffled:
Hej, wyspane?
U nas świeci słońce ale mróz jeszcze z nocki trzyma.
Ide sprawdzić czym wczoraj plotkowałyście
ja wyspana Laura wstala o 8:-)
medluje sie i ja:-)
moje dziecko oczywiscei o 5 zjadlo kasze i spi.strasza juz w szkole.ja juz sobie ogarnelam kuchnie i poscielilam lozka:rofl2:bo znowu by do poludnia psaly.wlasnie dopijam kawke,bez niej bym sie chyba nie obudzila:no::-D

Anabubka jaka Ty jesteś prędka i uwijasz się z ranka :-);-) ja łóżka pościeliłam, małego ubrałam ale ja jeszcze w szlafroczku przy kompie siedzę:-);-) zaraz idę kosmetykę poranną zrobić, na dół sniadanko i kawusię :-);-):-) i po jakieś drobne zakupy wyskoczę :-);-)
Ty to szybka jestes ja ciagle w szlafroczku:-D Zrob zakupki dla mnie bo jakos ciezko mi od kompoa odejsc:-D
Witam fatalnie się czuje wczoraj mialam troche dołka i wypiłam jak nigdy lampkę winka z mężem a potem głowa mnie bolala i wogóle kłuło mnie w boku całą noc nie spalam co chwilę sie budziłam i nie wiem czy to to wino czy ogólnie zle sampoczucie mnie dopadło .Wstałam z bolącą glowa jeszcze dzieciaki zaczęły rano piszczec trzaskac drzwiami to myślałam ze oszalaję Moja Gaba często bawi sie ryżem ;-) niedługo zostane sama z Gabi to odsapnę bo Zuzia idziena 10 do teatru z klasą a Wojtek już poszedl na świetlicę bo sie na mnie obrazil :baffled::crazy: Zrobię sobie kawkę i zjem może mi sie uda jak lepiej sie poczuję to zajrże do Was :tak: Miłego dnia ;-)
Kobieto Tobie to sie relaksik nalezy oderwac sie musisz od tejk codziennosci.Mysle ze to nie winko tylko mam za duzo stresu i wkoncu Twoj organizm zaczyna odreagowywac:sorry2:
Ja bym nie wyszła o takiej porze z psem,chyba bym się bała :tak:

Słyszałam o tej książce,nawet w telewizji było o niej głośno jakis czas temu.Ja też bym chyba nie kupiła :no::no::no:

A u nas dzis nocka wreszcie normalna.Oliwka usnęła ok 21.00 i spała do 7.00 rano.Wreszcie się wyspałam :tak::tak::tak::tak:

Ale żescie wczoraj rajdały długo,coraz póxniej spać chodzicie,niedługo to całą noc przesiedzicie :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

U mnie od rana słoneczko ale zimno bo jest tylko +3C

Mój M dzis znowu robi śniadanko :-):-):-):-):tak::tak::tak::tak: ostatnio często to się zdarza :tak:
Super ze Oliwcia spala cala nocke.mam wyspana to szczesliwa mama:happy:
Nie wkleiło mi cytatu-zabawa grochem i ryżem będzie:-D:-D

Ja też jeszcze w szlafroku piję herbatkę, jem śniadanko i oczywiście siedzę przed kompem. Ja będę miała zabiegany dzień. Zjem, prysznic, sprzątanie, zakupy, obiad, pranie, małą uśpić zanim P wróci z pracy i do mamy coby po mieście polatać, rowerek kupić. Póżniej zmachana do domu szybko i porządne porządki szybko uskutecznić, bo jutro goście troszkę tacy niechciani.
sami goscie sie zaprosili:confused:
dzisiaj m wrocil z nocki i mowil mi ze byl wypadek u nich w pracy
chlopaczek w wieku miojego m (27 lat) wpadl do wciagarki i ma powazny uraz kregoslupa - nie wiadomo czy bedzie chodzil
a w grudniu zaczal sie budowac i ma dziecko 2 letnie ...:szok:
normalnie az szkoda...
szkoda chlopaka:-(
a ja to chyba zrobie rybke w sosie smietanowo koperkowym albo smietanowo szpinakowym :tak:
bo nie wiem co innego a mm zrobi jajko sadzone bo on rybek nie jada :dry:
ja wole w koperkowym:sorry2:
moj uwielbia rybki,ja srednio.
ale przez ta pogode to nic mi sie nie chce
dzis 1DZIEN ASTRONOMICZNEJ WIOSNY!
na zachodzie moze i wiosennie ale nie u mnie.jedynie co to ptaszki juz spiewaja
u nas z rybami tak samo:happy: sloneczko mam za oknem i do tego cieplutko
Joanna i o to chodzi!musisz sie wyazlic wyagadac a my zaraz znajdziemy jakies lekarstow na Twoje smutki:-)
prawda prawda!!
Dziewczyny a ja wczoraj zakupiłam tabletki odchudzające, normalnie dałam za nie 75 złotych ale podobno skuteczne, słyszałyscie o takich: THERM LINE II (olimp labs) wspomagające odchudzanie:-):-):-):-)
niestety nie pomoge:no:
Witam sie i ja:-)
Dziewczynki dopiero co wstały ale i tak marudza:no:
Ja w tym czasie powiesilam sobie pranie i zaprowadziłam mlodego do przedszkola.Po sniadaniu wystawie to pranie na balkon:tak:Pogoda dzisiaj taka sobie-juz mniej wieje i czasami przebija sie slonce:-)

Pierwsza Wiktorii noc bez pieluchy ok:tak::tak::tak:Jak sie rano obudzila to wolala siku dopiero jak wyciagnelam Ja z lozeczka:tak::tak::tak:

Ide zrobic mlodym pitku

Gratulacje dla Wiktorii:-)

Laura ladnie spala cala nocke pogode mam cudna wiec zaraz sie ubiore zrobie toalete i wychodzimy na zakupki :)
Pieczarki juz gotowe na zupke
A tu obiecane fotki z wczoraj Na zdjeciach w czarnych wlosach to moja kolezanka

reklama
ANKA
Fotki swietne:tak::tak::tak:Kurcze u Ciebie jest juz tak ciepło:confused:Zazdroszcze;-)

A moje małe własnie probuja dobrac sie do zamnietego Grzeska:-D:-D:-DI cały czas cos do niego gadaja:-DMma nadzieje ze nie uda Im sie go otworzyc:tak::-)

Do góry