reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

Frog- ja juz teraz czuje sie dobrze. Z dnia na dzien mam wiecej sil i ten kregoslup tez coraz lepiej. Ja mam tylko A ale dobrze sie spisuje:-)nie pozwala nic nosic i czasem to jest nawet nadopiekunczy...heh...
Pogoda jaka panuje teraz w Galway dodaje mi skrzydel...moze troche przestane byc taka biala jak smierc....
We wtorek ide do Sempki zdac relacje z calego zdarzenia, pokazac wszytskie wyniki itp. Potrzebuje tez zwolnienie i zaswiadczenia do Social Welfare bo przeciez bez kasy juz 3 tydzien...
Pozatym musze miec sprawdzona znow krew, aby sie dowiedziec czy mi sie ta Anemia troche cofnela. W szpitalu nabawilam sie tez grzybicy. Mam teraz 15 dniowa kuracje wiec i to musze sprawdzic..Jednym slowem Doktor Sempka musi sie eraz wykazac troche..hhihi;-)
Ale czuje sie juz naprawde dobrze. Dzis odbylismy uroczy spacerek po miescie, a jutro w zwiazku z irlandzkim dniem Matki jedziemy z niesodziankowa wizyta do mamy Aarona do Tralee. :-)

reklama
Misia no to rzeczywiscie mama A bedzie miala niespodzianke:tak: A jesli chodzi o Tralee no fajne miasto i do Killarnej blisko;-) b.lubie te okolice o czym wspomnialam juz wczesniej wiec juz przestaje nudzic:-p. A jedziecie cala droge czy korzystacie z promu bo to tez fajna atracja i delfiny mozna zobaczyc choc prom plynie jakies 20 min?
Misia sprobuj sie dowiedziec bo jest mozliwa opcja ze Socjal zwrocilby ci kaske za pobyt w szpitalu w PL tzn. zaplacilby ci wsteczne chorobowe.
Wiem ze tu na miejscu placi za 2 tyg wstecz ale nie jestem pewna jesli chodzi o pobyt w szpitalu w PL:sorry2:

hej frog piszesz ze mozna zamowic ta karte online a orientujesz seie jak to zrobic na jaka str wejsc .a cojezeli tylko maz pracuje przysluguje nam taka katrta dla calej rodziny z gory dziekuje

Biola didi podala link do zamowienia tej karty online strone wczesniej:tak:
Nie wiem tylko czy nie konieczne jest posiadanie medical card lub gp card i zarejestrowanie sie w HSE:baffled::baffled::baffled:

A tak wogole to dzien dobry mamusie iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI WASZEGO SWIETA:tak::tak::tak:

dzieki agusieki i didi nie doczytałam tez bedziemy sie starac o ta karte bo ostatnio jak bylismy w pl musielismy jechac na pogotowie z synalem w nocy bo sie zatrul i b zwracal :( oczywiscie chcielismy zaplacic ale pani dr machnela reka i wyslala nas do domu wydaje mi sie ze moze cos przyjdzie do zaplaty poczta ale odnioslam wrazenie po pani dr ze jej sie niechce wypelniac papierkow bo zaznacze ze byla 2 w nocy a ona spala i ja obudzilismy.wiec warto miec taka karte bo nigdy nic niewiedomo co sie wydazy wpl:)

I oczywiście wszystkiego najlepszego w Dniu Mamusiiiiiiiii :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Wszystkiego najlepszego Mamuski w dniu naszego Swieta:-D:-D:-D

Biola tu masz link www.ehic.ie/ i mozesz zamowic online badz wydrukowac sobie druk i wyslac na podany na stronce adres. Oczywiscie online bedzie duzo szybciej. Jak skladalam wniosek to ja bylam na bezrobotnym a moj maz pracowal. Ale w sumie nie mam pojecia czy praca jest warunkiem otrzymania tej karty moze liczba skladek przepracowanych lat jak w przypadku socjala? Tu moze ktoras z mamusiek sie bardziej orientuje:sorry2:
A zlozyc warto bo to zawsze lzej na sercu jak sie gdzies wybieramy szczegolnie z dzieciaczkami:-)

wszystkim mamusiom,
wzsystkiego najlepszego z okazji
naszego swieta.
:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
jak to dobrze byc mama.
a jak wy mamy spedzacie dzien matki w irlandi,
ja sniadanko do lozeczka mialam przyniesione,przepiekny prezencik od mojej coruni dostalam
a wyobrazcie sobie ze ja jeszcze w lozku sie wyleguje,
pozniej dinner out,
suuuuuuuuuuuuuuuuuuuper.

Witam wszystkie mamuski iżycze Wszystkiego Najlepszego z okazjii Dnia Mamy ja mialam busy weekend w pracy i dzis byly lunche wiec padnam na łeb:(
Jutro idziemy z comunity centre na basen:)
A ta karte to zaraz sobie zamówie on line tez o niej słyszalam ale nie wyrabialam a lepiej miec:)
pozdro

Hej dziewczyny zeby zamowic sobie karte online trzeba p[osiadac Medical Card lub Drugs payment Scheme.my mamy to druga a tylko dlatego ze w aptece byla polka i dala nam wniiosek do wypelnienia wiec o taka karte moze starac sie kazdy

reklama
Hej ...dziewczyny:-)
Witam z rana :-D i wszystkiego najlepszego z okazji Naszego Święta ....spóźnione ale szczere:-D:-D:-D
...ja jeszcze raz wracam do tematu uczuleń :baffled:
Kaja ma niby ten trądzik ...ale czy wiecie jak wygląda skóra jeśli jest uczulenie na np. ryby albo jajka ... lub jakieś inne jedzenie :blink:czy występuje wysypka czy raczej wiąże się to z bólami brzuszka ...np. kolką .... Sory że smucę ....ale staram się dojść do tego czy to aby na pewno trądzik ..czy zacząć jakąś dietkę eliminacyjną :confused:
Bo jak wiecie GP zbytnio nie przejmują się tutaj niczym :-p
Skazę na pewno wykluczam :dry:

Do góry