reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pomysły na obiady

reklama
Osobiscie lubię rzeczy mietowe, ale bedąc we Włoszech byłam czasami zmuszona napic sięsoku mietowego- wówczas kojarzyło mi sieto z piciem " Ludwika" i od tamtej pory mam awersjędo soku mietowego. POzostałe rzeczy, jak najbardziej z mietą.AGULKA dawaj przepis bedziemy smakować:)
 
MIĘTOWO-CZEKOLADOWA BŁOGOŚĆ

Składniki:

2,5 szklanki mąki
1,5 szklanki cukru
30 dag masła
20 dag czekolady deserowej
6 jajek
4 jabłka
paczka cukru waniliowego
4 łyżeczki proszku do pieczenia
10 torebek mięty ekspresowej / suszona mięta

Przygotowanie:
Utrzyj masło z cukrem i cukrem waniliowym, a następnie dodawaj po jednym jajku, dokładnie ucierając. Dodaj mąkę i miętę ( suchą) oraz proszek do pieczenia. Zetrzyj jabłka i dodaj pokrojona czekoladę. Wszystko wymieszaj i przełóż do tortownicy lub podłużnej długiej blachy. Piecz 60 min w 160 st.C
 
Ostatnia edycja:
Może to nie ten wątek ale wrzucę. Czyta się smakowicie i na zdjęciu ( w gazecie ) tez mniam, mniam....

EGZOTYCZNA PYCHOTKA

Składniki:
3 pomarańcze lub 10 duzych mandarynek
szklanka zmielonych migdałów
szklanka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
6 jajek

dekoracja:

1 pomarańcza
10dkg cukru pudru
2 łyzki wody

Przygotowanie:
Ugotuj całe pomarańcze/mandarynki ze skórka. Kiedy będą w miarę miękkie, przestudź i zmiksuj na papkę. Następnie dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj. Wysmaruj tortownice masłem, a na dnie połóż pergamin. przelej masę do formy, piecz przez 60 min w 190st.C. wymieszaj gorącą wodę z cukrem pudrem i polej ciasto, na lukier poukładaj kawałki pomarańczy.
 
Ostatnia edycja:
reklama
Placek miętowy nienajgorszy,a te placki ziemniaczane+przesmażona cebulka... Pychotka!! Nawet Mateusz zajadał się,a on jest zdecydowanie pyrczany
 
Do góry