reklama
Też bym chciała zwiedzić Norwegię i jeszcze zobaczyć KapsztadDrogo tam macie jak cholera, ale jak pięknie!!!! Marzy mi się zwiedzanie Norwegii, jak mała podrośnie to cie poproszę o przewodnikW tym roku chcemy ja zabrać gdzieś, gdzie jest ciepło, dużo piasku i ciepłej wody- żeby dziecko miało frajdę. No więc Norwegia odpada. Ale jak juz bedzie większa to sobie nie odmówię !

hahahahahahahahaPewnie juz wszystkie śpicie, ale napiszę wam mój stary ale ulubiony kawał:
Wnuczek mówi do babci - babciu, widziałaś gdzieś moje tabletki? Było na nich napisane LSD!
-Pierdolic tabletki! Widziałeś k..wa smoka w kuchni???

Ale mierzenie pomaga poznać organizm tak by wiedzieć kiedy się staraćNie mierzę tempek bo i tak wiem, że od owulacji do @ jest wysoka w granicach 37,2, 37. Potem na @ spadaNie podoba mi się ta metoda, na jedno wychodzi czy się czeka z mierzeniem czy bez mierzenia a bez mierzenia to mniejszy stres:-)

Zapomnieć
A teraz uciekam na uczelnie, wczoraj oddalam pierwszy rozdzial pracy, dzis ide zatwierdzic pytania moich wywiadow a w sobote bede badala dzieci![]()
W piatek jestem w pracy od 12-12Czyli w ten weekend nie bede tu zbyt czesto
Tylko nie zapomnijcie, o mnie.
Buzka kobitki

Olapolap - wiesz jak najpierw pzreleciało to i mogło się teraz przypałętać
Wiem wlasnie, ze dziwne, ale ja sie zupelnie nie czuje chora. Ja bardzo rzadko choruje i to tylko wtedy, kiedy mnie M zarazi - sama z siebie jestem porzadnie zahartowana, bo na uczelnie chodze na piechote, a mam kawalek, wiec zawsze mnie troche deszcz czy snieg zmoczy, albo slonce rozgrzeje i sie spoce, a potem wiatr mnie przeleci (przewieje znaczy sie) ;-) Ale powiem Ci jeszcze, ze pamietam, ze w sobote albo w niedziele tez mierzylam tempke pod pacha i bylo rowno 36.6, a w pochwie i tak wysoka
Jeszcze sie okaze ze sie do mnie jakies swinstwo przypaletalo
![]()

Kinguś - i jak?????????A ja dziś sobie wzięłam sobie urlop bo mam to usg i pewnie w pracy bym nie wysiedziała. Pamiętajcie o trzymaniu kciuków o 15:55.
Może to byc efekt podwyższonej prolaktyny, ale przynajmniej wiesz, że tarczyca okA
Zrobił mi badanie prolaktyny i TSH i prolaktyna wyszła wysoka a TSH w normie. tyle ze ja tak strasznie nie lubię zażywać tych świństw. :-( A czy któraś z was miała długi cykl , ja mam36 dni, i bez problemu udało sie jej zafasolkować?? nigdy nie miałam regularnych cyklów ale tak długich to też dawniej nie teraz od jakiegoś poł roku mi tak się wydłużył.

Będą piękne pęcherzyki na pewno - nie ma innej opcjiA mówilam, że jak ja znikam to same fasole. Macie czas do poniedziałku.
Nadrobiłam tylko 5 ostatnich stron, wieczorem nadrobię bo zaraz muszę znikać.
Dzisiaj zaś mam plan dnia ustalony przez moją mamę. Dzisiaj najgorsze co może być ZAKUPY - qurwa jak ja tego nienawidze.
Ja wczoraj zaczełam nową symulacjion z CLO i zaczynają pięknie mnie napierdzielać jajniki (w sumie jeden ale uczucie jakby 2). Jest to najpięknięjszy ból pod słońcem.
Zbadam tylko jeszcze prolaktynkę w przyszłym tygodniu, 2 monitoringi i wypluję się z pieniędzy. Ale co tam - srał pieniądze do grobu ich nie wezmę.
Oby w tym cyklu pojawiły się pięknę pęcherze bo męda Gin zmniejszył mi dawkę do 2 clo.
[/CENTER]

Trzymam kciuki za testDzis tempke mam ladna- 37.20. Przyznajcie,ze sliczna jak na 12 dni po owu.Wczoraj znowu nie wytrzymalam i zrobilam test owulacyjny
Kolorki kreseczek prawie takie same.... PRAWIE... robi roznice... jak wielka? okaze sie w weekend.Pozdrawiam Was serdecznie!

Ewelaa ja też myślę, że płacenie 2 lekarzom to trochę przesada - może zobaczysz jaki jest ten co ma usg i jak fajny i konkretny to pochodź do niego - wiem, że doradzanie na odległość jest bez sensuTak tak wiem, tylko, że ja chodzę prywatnie do ginekologa, także jakbym miała mieć robione usg to też prywatnie. Trochę mnie to pociągnie po kieszeni, ale mam nadzieje, że nie będę żałowała. Mam bardzo fajnego lekarza, niestety on tylko przyjmuje prywatnie, nie przyjmuje w żadnym szpitalu i bierze 70 zł za wizyte. A na usg będę chodziła do innego prywatnie. Samo usg kosztuje 50 zł. Chyba, że po jakimś czasie zbankrutuję to wtedy wybiorę się państwowo. Mój powiedział, że pierwszą ciąże mogę chodzić prywatnie, że on na to nie będzie żałował pieniędzy.

Mężatko - każda z nas ma gorsze dni i chce się wyciszyć - skoro nas czytaj to i odzywaj się częściejWITAJCIE DZIEWCZYNY;-):-);-)Po dluzszej przerwie znow postanowilam do was napisac (bo i tak czytam was prawie codziennie) U mnie brak czasu, zeby wszystko przeczytac co naszkrobiecie w ciagu dnia a co dopiero odpisywac na posty
.
U mnie bez zmian:-(Dzidzia jeszcze sie nie pojawila, mimo ze mialam nadzieje ze sie udalo, bo ten bol jajnikow, te klocia przez tydzien po owulce i ten dziwny bol w podbrzyszu - nigdy tego nie mialam a tu @ znow sie pojawilaDzis jest moj 6dc i niedlugo znow sprobujemy
. Co prawda jestem juz chyba prawie ..... w depresji
Teraz sie z tego smieje, bo mam dobry humorek, ale sa chwile tak ciezkie dla mnie, ze potrafie plakac 3godz:-
-
-( No ale moj maz mnie tak wspiera, ze gdyby nie on to ja juz bym sie poddala
(mimo ze mi sie wydaje ze juz sie poddalam) No nic jak nie teraz to moze w nastepnym miesiacu - OBY

W sobotę idę zobaczyć czy jest w końcu zarodek, bo tydzien temu był tylko pęcherzyk ciążowy.
będzie zarodek:-) - daj znać po wizycie

Zdówka życzę - wracaj do formy szybciutko bo staranka czekają;-)Czesc dziewczynkiwpadlam sie przywitac jeste na l4 antybiotyk i witaminki biore bo taki mocny katar mnie zlapal ze mam zapalenie calych gornych drog oddechowych juz drugi raz w ciagu miesiaca masakra do tego jutro mam dostac @ i sie strasznie wsciekam jak zwykle zreszta
![]()
![]()
Rozmarzyłaś się Zajączku:-);-) chociaż jak tak sobie wyobrażę:-)Od razu nasuwa mi się widok takiego półnagiego spoconego faceta z narzędziami:-)
Suwaczek super - doczekasz się na pewno:-)No w końcu suwaczek mi się udał, ale z pomocą mojego. Narazie się nie rozmyśliłam i nie mam zamiaru, mam wspaniałego faceta:-) Ślub zaczęliśmy organizować 1,5 roku temu, został tylko miesiąc i już się nie mogę doczekać :-)
Ja przez całe staranka nie kupowałam nic nowego, bo wychodziłam z założenie, że zaraz się uda i to wszystko będzie za małe. Ale szykowało się wesele, więc kupiłam kieckę rozmiar 34. Za 2 czy 3 tygodnie musiałam ją oddaćA na weselu byłam w większych ciuchach. Życzę tego samego!:-)
ja nigdy nie miałam 34Ja też mam rozmiar 34 :-) mam nadzieję, że teraz będę miała większy i że mi tak zostanie :-)

już wiem, dlaczego Ci takie myśli chodzą po głowie - pościsz;-) przed świętami;-)
No, moze lepiej nic sobie nie wyobrażać bo mąż dopiero za 2 tyg. wraca:-)
Witam dziewczyny...:-)
Odebrałam moją betkę... I tyle w tym dobrego ze mam 100% pewność, że... nie ma fasolki.![]()
przykro mi:-( przytulam mocno
Tak ja robiłam nawet 2 razy bo mam ujemnąA robiłyście badanie na toksoplazmoze?
Przykro mi że to nie fasolka przytulamWitam dziewczyny...:-)
Odebrałam moją betkę... I tyle w tym dobrego ze mam 100% pewność, że... nie ma fasolki.Chociaż sie już nie będę nakręcać.
Nie mam ku temu już żadnych powodów.
Mój wynik: <0,1 mlU/ml. Więc żadnych sznas...:-(
Ale mam też ważną uwagę:
jestem żywym dowodem na to, że Pre-test kłamie!!!

Pre test jest dupy też mnie zrobił w konia,wiem jakie to smutne uczucie najpierw widzisz dwie kreski a na innym teście nic.Jak mi pani podała telefonicznie wynik HCG i powiedziała że negatywny to aż mnie wmurowało i łezki mi się zakręciły.
kinguś
Nie poddam się
Trzymam kciuki ;-);-)W sobotę idę zobaczyć czy jest w końcu zarodek, bo tydzien temu był tylko pęcherzyk ciążowy.
Niech wisi w szafie przez 9 miesięcyA ja poszlam do miasta i kupilam sukienke w kolorze mocha... na bank w nia nie wejde po kilku tygodniach gdybym byla w ciazy... no coz... w ten sposob sie pociesze jak @ przyjdzie.![]()

Zdrówka życzę :-):-)Czesc dziewczynkiwpadlam sie przywitac jeste na l4 antybiotyk i witaminki biore bo taki mocny katar mnie zlapal ze mam zapalenie calych gornych drog oddechowych juz drugi raz w ciagu miesiaca masakra do tego jutro mam dostac @ i sie strasznie wsciekam jak zwykle zreszta
![]()
![]()
Przytulam mocno
Ale mam też ważną uwagę:
jestem żywym dowodem na to, że Pre-test kłamie!!!
Melduję się po badaniu. Dzidziuś ma prawie 5cm. Macha rączkami i nóżkami. Strasznie się wiercił, że ginka nie mogła mu tętna zbadać. Serduszko bije 160 uderz/minutę. Dostałam filmik. Jestem szczęśliwa

Marzenixx
aniołek 14.12.09 [*]...
Melduję się po badaniu. Dzidziuś ma prawie 5cm. Macha rączkami i nóżkami. Strasznie się wiercił, że ginka nie mogła mu tętna zbadać. Serduszko bije 160 uderz/minutę. Dostałam filmik. Jestem szczęśliwa![]()
to super kinguś, strasznie sie ciesze, że jesteś taka szczęśliwa
Kinguś
super wiadomość życzę dużo zdrówka.
Dziewczyny jak to jest z moją toksoplazmą i różyczką?
toxoplazma gondlii
IgG 39,00 IU/ml
wynik ujemny<3
wynik wątpliwy 3-5
wynik dodatni >5
IgM 0,620 index
wynik ujemny do 0,68
wynik wątpliwy 0,68-1,00
wynik dodatni powyżej 1,00
wirus rózyczki
przeciwcziala IgG 168,00
wynik ujemny poniżej 5,0
wynik wątpliwy 5,0-10,0
wynik dodatni powyżej 10,0
super wiadomość życzę dużo zdrówka.
Dziewczyny jak to jest z moją toksoplazmą i różyczką?
toxoplazma gondlii
IgG 39,00 IU/ml
wynik ujemny<3
wynik wątpliwy 3-5
wynik dodatni >5
IgM 0,620 index
wynik ujemny do 0,68
wynik wątpliwy 0,68-1,00
wynik dodatni powyżej 1,00
wirus rózyczki
przeciwcziala IgG 168,00
wynik ujemny poniżej 5,0
wynik wątpliwy 5,0-10,0
wynik dodatni powyżej 10,0
Super - bardzo się cieszę - widać, że dzidziuś też się cieszy skoro tak podskakuje:-)Melduję się po badaniu. Dzidziuś ma prawie 5cm. Macha rączkami i nóżkami. Strasznie się wiercił, że ginka nie mogła mu tętna zbadać. Serduszko bije 160 uderz/minutę. Dostałam filmik. Jestem szczęśliwa![]()
GRATULACJE
Betka85
Fanka BB :)
ja też przez jakiś czas brałam luteine ale nie pomogła mi wyregulować cyklu, natomiast teraz przy bromergonie mam regularne 36 dniowe cykle ale nie udaje sie zajsć w tą upragnioną ciążę:-( jak długo wy sie dziewczyny starałyście i jakie wspomagacze pryjmowałyście?? podzielcie sie ze mną swoimi doswiadczeniami :-)
Ja kiedys mialam bardzo dlugie i nieregularne cykle, dostalam luteine na wyregulowanie @ - po jednej tabletce od 16 do 25dc. Pomagalo mi jak bralam, natomiast nie udalo sie sprawic zebym miala cykle regularne jak przestawalam brac luteine.
reklama
Betka85
Fanka BB :)
Może to byc efekt podwyższonej prolaktyny, ale przynajmniej wiesz, że tarczyca ok
no tak tarczyca w porządku ale te długie cykle mnie niepokoją bardzo 36 dni to długo:-(
Podziel się: