reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

no moze i czeka...tyle ze ja juz jutro pod kroplowke ide..no chyba ze nie zadziała i mała rzeczywiscie do tego 1kwietnia czeka;-)

reklama
Moonik wit.C mozna brac podczas karmienia piersia-zawieraja ja zreszta zestawy witamin dla ciezarnych/karmiacych,poza tym jak przeziebienie czy jak ja teraz mam problemy z pecherzem to wlasnie ratuje wit C:tak:
Ewelcia Julitka jak niedoje to tez nie zasnie...tylko grymasi.Daj sobie spokoj z sennikami.Wogole to mam kolezanke ktora mnie namawia na wizyte u wrozki gdyz niedlugo beda w Lodzi "Lodzki festiwal zdrowia,wrozb i niezwyklosci".Ja tam w te pierdety nie wierze chociaz dla zabawy moze bym i skorzystala-bezplatnie beda stawiac tarota na zadane pytanie:-DW sny raczej nie wierze ale w horoskopy bardziej-chcialam coreczke Wodnika i mam
Madzik - trudna sprawa rozbujac laktacje tylko w 1 piersi,chyba zostaje sciaganie reczne jak najczesciej,laktator albo...ciagnacy mleczko maz;-)
Maniulka - ciesze sie ze butelka-wibrator :-D sie sprawdza,mnie ona tez bardzo pasuje.Dziecko podczas karmienia butla nie moze miec rozproszonej uwagi(grzechotkami czy czymkolwiek) ani nie podsypiac bo wtedy kazda butla moze sie zakrztusic.
Julia-wit K jest konieczna dla maluchow karmionych wylacznie piersia lub w sposob mieszany.Dzieciom karmionym tylko sztucznie nie jest potrzebna gdyz zawieraja ja mleka modyfikowane.Szerokie pieluchowanie tylko jak lekarz na USG bioderek zaleci.Julitke pielu****e normalnie-1 pieluszka.
Avanti kibelek z dzidzia przy cycu-jejku jak sie poswiecasz bidulko,piekne to.
Agusia witaj Kochana spowrotem!

Ze mna juz troche lepiej-wczoraj temperatura 37,2 a dzis juz tylko 37,mniej szczypie przy siakniu.Wyglada na to ze jednak obejdzie sie bez antybiotykow i ma mi sie na wyzdrowienie:tak:

Jejku dziewczyny ale wam zazdroszcze ze wazycie mniej niz przed ciaza,ja nigdy chyba mniej nie bede wazyla:baffled::wściekła/y::wściekła/y::baffled:.

Dziewczyny 1 kwiecien na porod to fajna data:-D:-D:-D-zart,zycze Wam zebyscie jak najszybciej urodzily zdrowe pociechy:-).

Dziewczyny wczoraj rozmawialismy z mezem o .....tym czy chcemy miec wiecej dzieci i......nic nowego sie od meza nie dowiedzialam...on chce jedno:baffled: ja bym chciala jeszcze jedno,wiadomo,nie teraz ale za 4 lub5 lat,ale on stanowczo nie:angry:.
Wiec doszlam do wniosku ze moze ma i racje,moze jedno wystarczy..........
I dzis siedze i mysle nad spirala,koszt tego 400zl w PL,lepiej sie oplaca niz tabsy,po ktorych nie zawsze dobrze sie czulam,albo brak ochoty.........
Tu w Irlandii antykoncepcja jest za darmo jesli sie ma karte medyczna jak narazie takowej nie posiadam,ale bede sie starac o nia.
Noi jesli dostane ta karte to wtedy moze tu zaloze spirale albo inplant.
M*R* tez pisala o inplancie-w PL chyba jeszcze nie dostepny.
.Czy ktoras z Was miala zakladana spirale,lub bedzie zakladala???

Ewelcia nic na sile,jak maz nie chce to nie naciskaj.Moze za jakis czas sam zmieni zdanie.
Ja powiem tak-wg mnie wystarczy jedno i tu sie z mezem zgadzamy,chociaz kto wie zy nam sie nie odmieni (ale raczej nie:-D).

Ja myślę już nad tabletkami, chcemy mieć jeszcze synka (he he ale ja sobie nie wyobrażam drugi raz przeżyć tych 9 miesięcy :-p) pewnie za jakieś 3 lata się przekonam do opcji braciszka lub siostrzyczki dla Patrycji. Moja mała teraz tak ładnie śpi, tylko ją nakarmiłam i dalej lula :-) dzisiaj przyjechał brat męża z dziewczyną ją zobaczyć, a za chwile teściowie przyjadę a potem jeszcze siostra męża ;-). Idę sobie popatrzeć na ten mój skarbik ;-)

SAra, Ewelcia - a ja juz mysle o drugim:-D jak sie uda to moze za pol roku sprobujemy? Wszystko zalezy, kiedy maly bedzie mial zabieg (operacje?) na to podniebienie, w ciązy nie chcialabym takich stresów przechodzic.

ewelcia oczywiście że idziemy na USG bioderek, termin mamy na 5 maja:tak:

A co do szerokiego pieluszkowania to do terminu USG wkładam mu dodatkowo tetrową pieluche i szerok pieluszkuje a po USG zobaczymy co mi powiedzą:tak: Mój starszy synek tez tak miał a po USG musieiśmy przejść na flanelowe o odpowiedniej szerokości więc słucham położnej i szeroko pieluszkuje - jestem starej daty:-D

A jesli chodzi o wit. K to wiem ze podaje się tylko jak dziecko jest karmione piersią, ale jeszcze chyba rok temu tego nie było dlatego sie pytam z ciekawości czy wszystkie o tym wiedzą;-)

pozdrawiam

Hej wpadlam sie przywitac,od wczoraj od 12ej jestesmy juz w domku:-).
Po cesarce wstalam na drugi dzien o 6ej rano i juz biegam od tej pory,Xavier przesypia mi cale nocki,jak pojdzie lulu o 23 to budzi sie dopiero o 8ej rano,nie budzi sie na zarlo:szok:,a cora to mnie meczyla co dwie godziny,cyce to mi pekaja jak on spi,no i mam kolejna nowine-tym razem mam wiecej mleka(narazie siary).
Pisze szybciutko bo brak czasu totalny,dziewczyny przy dwojce dzieci to meksyk jest...nie mam czasu wyjsc do wc.Trzymajcie sie

reklama
Pisze szybciutko bo brak czasu totalny,dziewczyny przy dwojce dzieci to meksyk jest...nie mam czasu wyjsc do wc.

Mnie to mówisz:-D moj starszy do tego jeszcze z AZS:-( można wysiąść ze zmęczenia, ale dzisiaj jeszcze mężus w domu, ale od jutra idzie do pracy na nocki i wszystkie obowiązki spadną na mnie:-(

Ale i tak jestem szczęśliwa i mysle juz o trzecim, ale mężuś nie chce się zgodzić:-(

Do góry