reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

reklama
A dziękuję, dziękuję!:-D Dziś podobno też na TVNWarszawa ok. 17.30 ma być cały reportaż spod żłobka. Afera się rozpętała jakaś i to pociągną.;-)
Teściowa na razie obojętna, chyba ciągle jej się wydaje że ona sobie spokojnie pracę znajdzie. Hmm, ciekawe czemu nie zrobiła tego 4 lata temu jak przestała siedzieć z Weroniką....;-)

Hej, melduję że Tymek jeszcze grzecznie siedzi w brzuszku. Wczoraj małż miał urlop więc zajął się gorączkującym Czarkiem w międzyczasie dopilnowując stolarza, który zamontował ostatnie zamówienie - półki łazienkowe :happy:. Dziś wpadnie koleżanka (równie ciężarna co ja) by dotrzymać nam towarzystwa, a jutro małża siostra wzięła urlop i przyjedzie na dyżur. Czarek dziś obudził się już bez gorączki więc może się jakoś wytoczymy na dwór i dziecko mi się wybiega, bo już mi brakuje bajek na dvd i pomysłów na zabawy, tylko muszę znaleźć jakieś wielkie buty w które zmieszczą się moje nogi:eek:

Dzagud gdybyś te żłobkowe przygody opisywała dzisiaj to pomyślałabym że to prima aprilisowy żart, a tak to brak mi słów by wyrazić szok że w tych czasach takie akcje mają miejsce:szok::szok::no::no: Zdrówka dla dziewczynek.A teściowa niech idzie do pracy (tylko kto ją przyjmie:eek:) - może trochę spokoju będziecie mieli i nie będzie pretekstu by korzystać z waszego wsparcia finansowego.

Dzagud-ciesze sie ze Madzia ma zaklepane miejsce w zlobku.Szkoda tylko jakim kosztem.Sytuacja naprawde sie nadaje tylko do tego zeby afere korktecic:tak:
Szopka-dobrze ze masz opieke.Buziaki dla chorego CZarusia.I kciuki za dluuuuuuugi porod;-)
Gingeros-rowerek superowy.Moze jak ktos bedzie do mnie jechal samochodem to zakupie taki.Bardzo mi sie spodobal tylko samolotem go nie wezme.

Dzagud-to sie nie miesc w glowie:zawstydzona/y:,ale super ,ze sie udało:tak::tak:
My siedzimy caly czas na dworze oprucz spania i jedzenia ,jest nareszcie upragniona WIOSNA:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
wczoraj bylam u znajomej ,ktora ma mala coreczke,Miki oczywiscie zazdrosny o momusie :szok:najbardziej sie nasmialam jak maluda plakala a on podszedł do niej i cos tam poswojemu zaczol gadac,zaczol na niby plakalc i krecic glowa ze nie,ze ma przestac.(a co do udawania to bardzo czesto jak mu cos niewyjdzie lub czegos nie chce mu dac to stanie i patrzy na mnie i udaje ze placze.:-D:-D.Mlody spi a ja jeszcze was troche poczytam i ide oka myc.:tak::baffled:

Dzień dobry :-)

Mam nowy śmigający net :-D tylko wkurza mnie to, że na kabelku :wściekła/y: i wtyczkę jakąś luźną ma :wściekła/y: no ale jest gratis, więc nie mogę być wybredna ;-)

Dzagud gratuluję żłobka :tak:

Gingeros mi też baaardzo podobał się ten rowerek, ale Maks dostał na gwiazdkę plastikowy motor policyjny na pedały :crazy: więc już nie nagnę M na ten rowerek :wściekła/y:

Gingeros-rowerek super,chyba tez pomysle zeby Mikolajowi taki sprezetowac ,pokarze go M i zobaczymy.

Okna pomyte Miki jeszcze śpi wiec już za dużo nie napisze,z może jednak : pisalam wczesniej ze bylam u znajomej aż wsty mi pisać,nie bede pisac wszystkiego -napisze to jak bede miala zaszczyt dołaczyc do was na zamkniety:-):-):-)Urodzila dziewczynke ,mala ma juz 2miesiace,nie maja super warunkow mieszkalnych dlamnie masakra,wilgoc,gzryb itp ...maja juz 3 dzieci co jeszcze z nimi mieszkaja i to na 1 pokoju,jak zaszlam wczoraj fakt bylo cieplo ale nie do przesady,mala lezala na lozku a zania okno i przeciag jak siedzialam kolo malej wialo mi po krzyzach ,ze az milo a ona bez czapeczki,do dego w trykotowym kaftaniku i spiochu,bez body i przykryta pielucha a w pokoju za cieplo niebylo.Mala non stop plakala łaki sine,nozki tez(cala byla jak taki marmurek) a zimne jak cholerka az serce mi sie kroilo i zeby ja uspokoic to caly czas podawane ma jedzenie.:szok::szok::szok:poczym jak wychodzilam to wziela ja na rece i wyszla przed dom tak jak stala nawet jej niczym nie przykryla:szok::szok::szok: o czapeczce nie wspomne,poczym stwierdzila ze musiala by z nia wyjsc troche no to zalozyla jej czapeczke przykryla kocykiem takim cieniutkim i dala ja na spacer synowi.pewnie jeszcze o czyms chcialam napisac ale zapomnialam ,Miki sie obudzil Leceeeee.

Dziewczyny czy ja przesadzam bo juz zgupialam.

Jutro wybywam z Zuzką na cały dzień na wieś. Może jakiegoś pierwszego grilla zrobimy... Brat ma jutro urodziny (21)....:-) Dzisiaj paskudny dzień miałam, cały po urzędach a tu taka pogoda.

Dzagud widziałam Twojego T...:-) Jednak pokazali w TVN24:tak: Cieszę się że sie udało. I zazdroszczę bo ja jednak z tym żłobkiem to nic nie załatwię.
A jak Weronika z chorobą? Madzi nie dopadło?

Szopka może spacerek troszkę Ci humor poprawi. Taka piękna wiosna przyszła. Dobrze że Czarek już bez goraczki. I super że znalazł się ktoś do pomocy. Oczywiście kciuki za Was zaciśnięte.

Jolka gratki nowego neta. Darmochy. To teraz jeszcze troszkę wolnego czasu i możesz do nas pisać duuuuuuużo:tak:

Gusia wybacz, ale nie umiem takich rzeczy komentować...​

Kolejny spacerek na dwie ręce za mną ;-) Jedną ręką operują wózkiem (chwała niebiosom za mutsy :tak: jego autentycznie DA się prowadzić jedną ręką :tak:), a drugą kurczowo trzymam Piotrusia :-D (prawie nigdzie nie mogę Go puścić luzem, bo za blisko ulicy, a i w głowie jeszcze sianko ;-)). Inne mięśnie przy tym wszystkim pracują, więc już chodzę z zakwasami :-D No ale pogoda piękna i od razu lepiej...

szopka miło, że wyrobiliście się z wykańczaniem przed porodem :-D Oj, biedna jesteś... No ale teraz już mocno kciuki, żeby wszystko potoczyło się zgodnie z planem :tak:
jolka a kabelka nie można podłączyć do ruterka? ;-)
Fajnie, że będziesz już częściej :tak:
anielap grill... mniam... ale mi smaka zrobiłaś...

A teraz zabiorę się za wywoływanie :cool2:
Olla zdołowana czy rozleniwiona? Wyłaź mi, ale już!!! Bo wlezę do tego dołka i tak Cię kopnę w dupala, że aż do Kurwi dolecisz przed czasem!!! No tęsknimy tu, Babo Kochana! Wracaj!!!
toska wiosna przyszła, lepiej już? To może byś się tak odezwała, co? Grzecznie prosim (jeszcze grzecznie... ;-)).
kachasek no weź i się nie ulatniaj... Szkoda by było...
Luka efilo jakiś wicherek Was ostatnio przywiał i co? Już wywiało? :dry:
Tak mi się na wypominki-wspominki szczątkowe zebrało :-p

reklama
Anielap grilla? Oj zazdroszczę! My na dwór może dopiero w piątek wyjdziemy i to jeszcze nie wiadomo. Szkoda mi dziewczyny że taka piękna pogoda a my musimy w domu siedzieć:-:)no:
Dzagud
no to opłacało się długie stanie. Gratki że się udało:-)
Gingeros my mamy podobny rowerek tylko że różowy, i jeszcze z podnóżkami i do pchania, no bo Nati do pedał nie dostaje. Ale okazuję się że można przesunąć siedzonko, więc pewnie jak wyjdziemy na dwór to spróbujemy żeby pedałowała, czarno to widzę, ale początki zawsze trudne:sorry:Trochę mnie złości ten rowerek bo ma kuleczki w kołach i jak się jedzie to żegotają i cała wieś wie że jedziemy na spacer:-):-) (no tak głośno to nie jest ale dla mnie masakra:baffled::sorry:)

Dzisiaj miałam zapał na mycie okien ale dosyć szybko mi minął, gdy mnie zemdliło, No i tyle mojego dzisiejszego sprzątania.:crazy:
A Natalia już śpi:szok::szok::szok: według starego czasu chyba się nie przestawiła, no bo wstaje o siódmej (zawsze o ósmej), a drzemkę robi sobie już o 12.30 (a zawsze po 13-ej szła). Oj muszę ją przestawić bo wolę iść później spać ale za to pospać rano.

Do góry