reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Ja na chwilke, w trakcie jedzenia zupki:tak: w przerwie w prasowaniu:-D

Już 3 godz prasuje:szok:2 filmy zdążyłam obejrzec:szok::-D Ja pamiętam...:-D mój gin jest popoludniu, to chyba przyjade do Ciebie przed wizytą u niego:tak: A kochana, bedziesz miała czas i ochotw żeby mi zrobic tipsiki czy nie bardzo?:-D

Do mnie jakoś zupa serowa nie przemawia.... i nawet nie chce mi sie jej zrobic na spróbowanie.... kiedys jadłam gotowa serową gorcy kubek i mi nie smakowala ani troche:baffled:

świetna:tak:

Też super pioseneczka:tak:

Dobra ide dalej prasowac, zupke sobie zjadłam, moge dalej zapieprzac...:-D juz miw brzuchu burczało:-p

A dzisiaj mam kalafiorową:tak::tak:

Później wpadne na tajny poczytac co tam Patrysia pisała.... teraz juz nie dam rady..:eek: bo net mi jescze chodzi jakby mu sie nie chciało:eek:
Ależ się za prace wzięłaś.:-):-)

dziewczyny macie może jakieś fajne przepisy na potrawy z makaronem zeby dziecku smakowało????????
Na necie tego sporo,ale z wypróbowanych to tylko spagetti i z jogurtem na słodko.
Kubuś też lubi moją zapiekankę a'la pizza.

A właśnie bym zapomniała zapytać,orientuje sie może któraś z Was czy można dokupić ceratę na krzesełko do karmienia dla dziecka.Bo mi trochę popękała ta cerata w kroku przy pasach,a znając Oliwkę to pęknięcie pójdzie dalej.Sprawdzałąm na internecie i nie mogę nic takiego znaleźć.:sorry:
prędzej kupisz pokrowiec zmateriału taki ściągany na rzepki zapinany.
Ja kiedyś taki dokupiłam.

Cześć dziewczyny!
Mieszkam w Leeds, ale widzę,że jest dziewczyna z mojego rodzinnego Szczecina.
Jestem z dziećmi w domu od 2005,i już mam serdecznie dosyć. Właśnie dopadł mnie kryzys.
Jestem w obcym kraju,co z tego ,że się dogaduję jak nie mam tu prawdziwej przyjaciółki ani nikogo z rodziny. Jest mi ciężko. Chciałam w tym roku zrobić wreszcie prawko i iść do szkoły na ang.,może jeszcze jakiś kierunek zawodowy. Kiedyś zaczęłam fryzjerstwo, ale tak sobie. Ogólnie męczy mnie już ciągłe sprzątanie, spacerki,zupki. Każda z was to zna...
witamy nową mamę

Kurczę jak do tej pory udało mię zablokować u Kubusia wymioty.
Od 16 zaczynam robić nebulizacje,bo mu mocno charcholi w oskrzelach jak się rękę do plecków przyłoży podczas kaszlu to czuć rzężenia.
icon_evil.gif

Cześć dziewczyny!
Mieszkam w Leeds, ale widzę,że jest dziewczyna z mojego rodzinnego Szczecina.
Jestem z dziećmi w domu od 2005,i już mam serdecznie dosyć. Właśnie dopadł mnie kryzys.
Jestem w obcym kraju,co z tego ,że się dogaduję jak nie mam tu prawdziwej przyjaciółki ani nikogo z rodziny. Jest mi ciężko. Chciałam w tym roku zrobić wreszcie prawko i iść do szkoły na ang.,może jeszcze jakiś kierunek zawodowy. Kiedyś zaczęłam fryzjerstwo, ale tak sobie. Ogólnie męczy mnie już ciągłe sprzątanie, spacerki,zupki. Każda z was to zna...

Witam nową mamusię :-):-):-)
Widzę że twój synuś i moja Oliwka to rówieśnicy :tak::tak::tak: jest między nimi tylko 4 dni różnicy bo Oliwka z 14.09.07

dziewczyny macie może jakieś fajne przepisy na potrawy z makaronem zeby dziecku smakowało????????

makaron z jogurtem
makaron z jagodami i cukrem
makaron z sosikiem pomidorowym i pulpetami
makaron z sosikiem zwykłym i pulpetami
makaron z jajecznicą.....

starczy? :sorry:

A u mnie o zgrozo brak czasu ciąg dalszy...
malinka jak ty tyle czasu znajdujesz na posiedzeniae na forum? Bo ja jak nie obiad, pranie , sprzatanie, to ćwiczenia, Amela, prasowanie... Nawet w d* nie mam się niekiedy podrapać... Przyprowadz dzieci z przedszkoal , szkoły, obiad , lekcje ... i tak w kółko...:confused2:

A weekend miałam superowy, grilowy, który zakończył się ostrym bólem zęba u Julki. A dziś napuchła jak bania i migiem do dentysty. Wyła mi cała noc..:-(. Po karmieniach nocnych nie jestem tak padnięta jak po dzisiejszej nocy :tak:.

dowikla jak dziewczynki, zdrowe?

chorowitkom życzę dużo, duzo zdrówka :-)

no i witam nową mamuśkę.:tak::-)

Ostatnia edycja:
Na przyszły tydzień nie wiem czy będę zaglądać bo mam trochę spraw do załatwienia i za tydzień jeszcze matura z tego polaka :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i nic nie ruszyłam bo nie mam kiedy :no::no::no: czarno to widzę :crazy: no cóż ale znając mnie to na ściemniam i będzie dobrze ;-) dobrze że ja się nie stresuję jak reszta. Postaram się wieczorem zaglądać :tak::tak::tak: dupę Wam pozawracać :-D:-D:-D

I ta i ta. Pisemny mam 4 maja a ustny dopiero 18 :no::no::no:
Beata-teraz ustnamature to wy macie luz.ja mialam normalna tzn taka ze trzeba bylo umiec materila z calych 4lat liceum i sie losowalo 3 pytania.a mozna bylo trafic na to czego sie nie umialo i wtedy dupa.dobrze bedzie!porod przezylas to mature tymbardziej:-D:-D:-D:rofl2:

oj kochana to masz mocno glowe.ja wypije 2 piwa albo jedno mocne i juz jestem zakrecona:laugh2::laugh2::laugh2::rofl2:

STO LAT STO LATbo jutro normalnie zapomne:-D:-D:-D:rofl2:

No Kubek jeszcze śpi. Jak wstanie to amku i na spacer. Dosyć długo ostatnio mi śpi rano :tak::tak::tak:

Ale jestem coś wkurzona od trzech dni dosłownie bym wszystko rozniosła. Zawsze tak mam tydzień przed okresem i oby się sprawdziło :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

U mnie siostra robi obiad ale nie wiem czy będę coś jeść bo brzuszek boli od rana. Chyba ciepłej herbatki się napije zaraz :-:)-:)-(
a wiesz ze na poczatku ciazy sa tez takie zmiany hormonalne i tez mozna miec humory????????czemu nie zrobilas jeszcze testu???????????to podstawa

ladne zdjecie:-):-):-)

wpadlam sie przywitac:-)
wkoncu bede tu zagladala codziennie
Wczoraj wyjechalam o 11 z Myslowic i na miejscu bylismy o 20:30
Laura troszke marudzila ale teraz jestem szczesliwa ze wkoncu dotarlysmy do naszego mieszkanka
W Polsce bylo bardzo milutko i udalo mi sie wszystko zalatwic:tak:
Nadrobic nie dam rady ale zapewne w wolnej chwili poczytam poi lebkach

Tajny juz odwiedzilam:cool::rofl2:

Teraz musze ogarniac mieszkanko bo zapuszczone kurzu wszedzie mnostwo:crazy: ehhh ale dam rade jutro ostre sprzatnie:tak:
Witaj Aniula!
długo Cie nie było:-)

P

A ja się opaliłam, na solce. Wczoraj.
Poszliśmy jednak na ten spacer. Byliśy w mieście, na placu, na solarium. Wieczorem położyłam mała spać i oblałam P wodą, co by się szybciej rozebrał...:-):-):-)

Gratuluje ogródka. Ja teraz to już nie miałabym siły przy tym robić.
Ale z tym cyrkiem... Ja nigdy dziecka tam nie puszczę, nie dam oglądać jak się znęcają nad zwierzętami, Dziewczyna z klasy jest z rodziny cyrkowej, duzo sie nasłuchałam. W mieście nawet pisaliśmy petycję i zbieraliśy podpisy żeby nie wpuszczać do miasta, ale miasto za dużó zarabia i jakośc sprawę wyciszyli. No ale to było jeszcze w średniej.Nie żebym naskakiwała na Ciebie, Bóg strzeg:happy:ale ja po prostu nie pochwalam.
Luna-pomysl z oblaniem woda dobry:-D:-Dmusze wyprobowac.koniecznie:laugh2::laugh2::laugh2::rofl2:
co do cyrku-z tego co wiem to zwierzytake nie bylo-chyba pieski i jakies malpki.do nas przyjezdzaja male cyrki bo nie mialyby sie gdzie rozstawic.
a co do ogrodka-dzieki j=dzis dopiero bede siac.pozniej cykne fotki to wam pokzae mini-ogrodek:-):-)

W
wychodzę z łazienki po kąpaniu a tu cała rodzinka w rządku stoi z kwiatami.
Pierwszy Kubuś trzyma bukiet w łapkach.
Darek do Niego noooo mów .
A Kubuś WESOŁYCH ŚWIĄT mamuś.:-D:-D:-D:-D:-D
Darek do Kuby:
Kubi co miałeś powiedzieć .
Chwila zastanowienia po czym pada:
SZCZĘŚCIA , ZDROWIA I POLEWAJ :szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D
ryknęliśmy śmiechem normalnie :-D:-D:-D:-D:-D:-D

szcsecia zdrowia i POLEWAJ:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::rofl2:

witam nową mamusie:happy::happy::happy:szkoda że nie jesteś w szczecinie bo ja tu sama jak pies:-:)-(
as to dobrze że nie zwraca już kubuś....
anabuba a ja już za tobą tęskniłam:tak::tak::tak:
agnes as ma rację taki okrowiec na rzepy to pewnie można dokupić:tak:

Mojea Klaudia wlasnie sie obudzila:tak:Wiktoria jeszcze spi
Jak sie obudzi to zjedza obiad i idziemy na spacerek:-)
Babcia przed chwila pojechala do domu a wiec koniec leniuchowania-od jutra bedzie trzeba gotowac obiadki

Witam nowa mamusie:-)

-j- ja na forum zawsze znajdę czas:-D:-D:-Dprasować lubie obiady to u mnie w między czasie no i ja późno chodze sać a wstaje koło 6 to jak antocha zaśnie to ja sprzątam no i dzieciaki gonie do pomocy oni mają na lodówce swoją liste obowiązków i pilnuje co by się wywiązali:tak:a nocy z julki zębem serdecznie współczuje kiedyś adam tak miał masakra:wściekła/y:

Witaj -J-
Dziekuje:tak:Dziewczynki sa zdrowe i szaleja na calego:tak::tak::tak:

Wspolczuje nocki z powodu bolacego zeba a jeszcze bardziej wspolczuje malej tego bolu:no::no::no:Mam nadzieje ze po wizycie u dentysty Julce jest juz lepiej:tak::tak::tak:

reklama
No no wiki jak ja bym chciala takie piersi:-D:-D:-D:-D
oj niezle balony:-):-):-):rofl2:

Poważnie przed przyjazdem M ważyłam 62 kg a po wyjeździe 57 kg
no nie dziwne jak ciagle ciwczycie.no ale prca w polu tez swoje robi:-)ja doszlam do 60kg i jakos sie przebic w dol nie moge:baffled:

wiktoria my wczoraj 3 razy zaliczyliśmy :tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D
ładnie:-p

Jak wy to robicie że 3 razy:szok::szok::szok:ale M do końca te 3 razy był
moje tez tak potrafi:-):-):-)

n pietrucha jak nkręcony to 2 razy do końca to mały problem;-)
a gdzie te czasy że było 5 i 6 razy:szok::szok::szok::szok:
as wszystkiego naj naj naj:tak::tak::tak:to ty byk jesteś to tak jak ja tylko ja majowy 4 maja będe miała 31lat:szok::szok::szok:
oj gdzie te czasy.....:sorry:

Witam:-)
Wkoncu dotarłam na BB:tak:Po obiedzie pojechalismy do king crossa z zamiarem kupienia trocin dla Pysi;-)a kupilismy duuuzo innych rzeczy:tak:
Ja kupiłam sobie trzy bluzeczki w new yorker( dwie na lato i jeden taki sweterek),jedna bluzeczke w h&m i bielizny i adidasy good year ze zlotymi paskami:tak::tak::tak:M kupil sobie adidasy ,Dominik dostal kapcie domowe a dziewczynki emulsje do opalania garniera:tak::tak::tak:
Teraz mlode juz zasypiaja,Dominim u siebie a M na kiblu
dowikla chcesz trocin?????????tego u mie pod dostatkiem.ile kg chcesz???????:-)

ja dopiero o tej porze wpadłam poczytac co u Was słychać
dzieki Wam mam przespane noce mimo ,że zębol się jeszcze Lenie nie przebił:tak::tak: ten polecany przez Was żel plus czopki ułatwiają nam przetrwanie tego okresu stany podgorączkowe minęły teraz biegunka i nadal kiepsko mi je:-(

W weekend nie miałam nawet chwili żeby do Was zajrzeć Laura wyjechała na piknik a Lesiu na szkoleniu z pracy więc walczyłam sama z małą :baffled:
trochę poczytam i koło południa Was złapię przy kawce :-):-):-)
to dobrze ze lpie.biegunke moze miec i od zebow ze sie slini i po czopkach bo troche rozrzedzaja.a co do jedzenia-trzeba przeczekac.abuy pila cokolwiek

my na nogach od 6.30.Oliwka zamiast siedzieć na nocniku to lata z gołym dupskiem po pokoju a M spi w najlepsze.ja sie chyba nie doczekam że to on raz wstanie rano i zrobi koło małej a ja się wyśpię :no::no::no::no:

to mnie najbardziej u niego wkurza,on zawsze jest zmęczony i musi sie wyspać a ja to niby robocop ????? mimo ze mam niewyspaną noc to i tak zero zrozumienia :sorry:

Wy też tak macie?czy wasi mężowie są bardziej wyrozumiali?:rofl2:
ja mam labe zawsze w sobote.moj wstaje okolo 7-8,to i tak dlugo spi bo codziennie przed 4 wstaje:-)a ja wtedy odsypiam caly tydzien:-):-):-)przychodzi kolo 10 i mowi ze juz chyba czas sie zwlec:-D:-D:-D:rofl2:

Witam.
Kuba mocno chory.:wściekła/y::wściekła/y:
Zajrzę później.
a na co chory?????????pewnie przez ten wiatr.a moze alergia go dopadla?

I ja sie witam zle sie czulma mam problemy z sercem i nie wiem czy na tle nerwowym czy jest jakas inna przyczyna a dzis boli mnie glowa o 11 mam 2 godziny jazdy bo w srodę kolejny egzamin jakja mam juz dosc tego prawa jazdy gdyby nie to ze tyle kasy poszlo to bym zrezygnowala:wściekła/y::crazy: pozdrawiam i postaram sie popludniu nadrobic :-)
nie martw sie.moj P 4 maja ma egzamin

Do góry