reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2009

Hej Lolitki!

U mnie dzisiaj samopoczucie do d... jak i pogoda.Strasznie wa zazroszcze tej pogody w PL- ja rano usialam sie wciskac w plaszcz i czapke no i oczywiscie parasolki zaponialam :(
Wczoraj byla u lekarza ale spacer ta i z powrote tak mnie zmeczyl ze musialam co kilka krokow przystawac a w omu ratowac sie nospa. Niunie tez wyeczylam bo cihutko wczoraj siedziala bardzo i musiala ja troche poszturchac zeby sie poruszala. Chyba nie dam rady pracowac do 30 maja bo czuje sie coraz bardziej zmeczona:no: i pani ginekolog tez mi powiedziala ze powinnam isc sobie na zwolnienie. J tez na mnie krzyczy ze juz chyba pora. Jeszcze 2 tyg w maju moze i sie uda przepracowac. .
Ja tez przylaczam sie do krzyczacych. Jak nie pojdziesz przynajmniej od 15 na zwolnienie to... yyy :angry:to dostaniesz klapsa:-p;-)
A co do pogody...nie jest przeciez tak zle :).. wyobrazasz sobie teraz w takim upale chodzic? Pot sie leje po plecach, nogi i rece opuchniete, nie ma czym oddychac(wiem co mowie, w poprzedniej ciazy bylam przez 3 tyg latem w PL)...a u nas elegancko, milo i przyjemnie, slonce nie razi w oczy...swieze rzeskie powietrze...zyc nie umierac. :-):-):-)
Ja dziś miałam pojechać po kwiatki na balkon, ale coś nie wyjszło. No trudno. W każdym razie chciałam kupić pelargonie - nigdy nie miałam, bo były zbyt pospolite ;-) a teraz mi się zachciało tej intensywnej czerwieni. Ach, i Madziumba nakręciła mnie na roślinkę komarzyca, która ponoć odstrasza komary, choć małż mój twierdzi, że u nas więcej dzików, niż komarów :-D:-D:-D

Za tydzień dzieciaki będą mogły na naszym osiedlu posadzić drzewka - zdecydowałam się na bez albo lilak i będę walczyć, aby wetknąć go tuż pod naszymi oknami :tak: Kiedyś tak mieszkałam - zapach i widok był obłędny! Jeszcze spodobał mi się klon palmowy o czerwonych liściach - ależ mi się chce kolorów :-D:-D:-D

A co do jedzonka, to my dziś mamy klasyczny rosołek, taki z duuużą ilością warzyw, także tych aromatycznych (cebulka, czosnek), a na deser lody :-D I budyń kupiłam, nie jadłam tgo wynalazku latami, a jakoś dzisiaj mi wpadł w ręce :rofl2:
Wiesz Kalina - ja tez choruje na lilaka przy domu, jak kiedys wrocimy do Polandii to osobiscie go zasadze, zapach bzu nie ma porownania z niczym :)...a o komarzycy jeszcze nie slyszalam, ciekawe czy rzeczywiscie dziala...
a u mnie dzis na obiad krupnik... a na deserek budyn:-):-)a do niego pieczone jablka z cynamonem i bita smietana :)

reklama
Gonia bo ja tak madra jestem ze stwierdzilam ze mam prace siedzaca wiec spokojnie dam rade a tu pani doktor mi mowi ze gniote mala przez 8 godzin i dlatego nie rosnie. Niestety w Irl chorobowe w ciazy nie jest platne tak jak w Pl a ze J nie pracuje to tez troche wplynelo na oja ecyzje.

KASIU- kochana to ze asz dzisiaj urodziny nie upowaznia Cie o bicia pokrzywdzonych i slabszych od siebie;-):-D:-D:-D A co do pogody to jest okropna i juz i ja chce slonca.ooooo

MARCIA
- dobrej zabawy:tak:

KASIU- kochana to ze asz dzisiaj urodziny nie upowaznia Cie o bicia pokrzywdzonych i slabszych od siebie;-):-D:-D:-D A co do pogody to jest okropna i juz i ja chce slonca.ooooo
Mowisz i masz
images
:-)wyjrzalam przez okno i piekne slonce mnie oslepilo :)

Cześć brzuchatki:-), u nas było dziś 26C-cudownie ciepło, a teraz grzmi będzie chyba burza:szok:-ale żeby było śmiesznie tylko ja w domu nie boję się burzy-chłopakom miękna nogi:-D:-D.

Kalina-ja co roku sadzę komarzycę na balkonie, co do jej skuteczności to nic nie wiem bo mieszkam na 3 piętrze i raczej do mnie komary nie dolatują, ale za to ładnie rośnie i pachnie jak się ją ruszy:-), a pelargonie też mam co roku, ale różne kolory i wielkości-są super i kwitna do listopada:-):rofl2:-spróbuje jutro zrobić fotki i wkleić

U nas tez dzis super pogoda. Wczoraj byla jesien a dzis lato :-DCale popoludnie spedzilysmy na dworze, a po placu zabaw ledwo zipiemy ;-):-) Teraz odpoczywamy :-)

Tacja
wszystkiego najlepszego :tak:

Martusia- gratulacje stazu, i wszytskiego naj naj naj...mam nadzieje ze spedzicie dzisiejszy dzien w cudownej atmosferze :-)
Dziekuje baaardzo :*

Byliśmy na zakupach i ...ledwo się dokulałam spowrotem do domu. Nogi tak mi spuchły. Na szczęście już puściło. Mam nadzieje,ze to nie jest nic złego? To chyba przez te upały. Muszę kupić jakieś klapeczki. A teraz zrobiło się fajnie- chłodny wiaterek, troszkę się zachmurzyło,ale tak przyjemnie.
Mój S idzie dziś jeszcze do pracy na noc :( ale od jutra mamy wspólny weekend. Boże jak się cieszę:):):) obejrzymy zaległe filmy, zastanowimy się też co nam zostało do załatwienia się przed pojawieniem sie małego.
Mam też dylemat za tydzień komunia siostry mojego S i nie wiem kompletnie co na siebie włożyc. Sukienka z allegro przyjdzie mam nadzieje,ze sie nada,bo dopiero zaczne panikowac. Najgorsze,ze nie mam butów- na te moje nogi ciezko cos wcisnąć...śmiesznie jak ubiorę adidasy do eleganckiej sukienki:p

Aha...jeszcze coś. Na watku majowym znalazłam ciekawego linka o ułożeniu dzidzi. Podaje dla zainteresowanych:
http://polki.pl/rodzina_ciaza_artykul,10002851.html

Ostatnia edycja:
reklama
Martusia dzieki za życzonka i Wam wszystkiego dobrego z okazji rocznicy :-)

bylismy z koleżanka i kolega w barze na urodzinowym piwku,no ja o na kawce , bo maz to nawet Karmi mi nie pozwala sie napić:baffled: a tak za mna chodzi,,

kurde, ja to do dostępu do watku zamnkietego to sie nie doczekam chyba do porodu , ;(

Do góry