Kasia Irlandka
10/2006 06/2009 :)
Ja tez przylaczam sie do krzyczacych. Jak nie pojdziesz przynajmniej od 15 na zwolnienie to... yyyHej Lolitki!
U mnie dzisiaj samopoczucie do d... jak i pogoda.Strasznie wa zazroszcze tej pogody w PL- ja rano usialam sie wciskac w plaszcz i czapke no i oczywiscie parasolki zaponialam![]()
Wczoraj byla u lekarza ale spacer ta i z powrote tak mnie zmeczyl ze musialam co kilka krokow przystawac a w omu ratowac sie nospa. Niunie tez wyeczylam bo cihutko wczoraj siedziala bardzo i musiala ja troche poszturchac zeby sie poruszala. Chyba nie dam rady pracowac do 30 maja bo czuje sie coraz bardziej zmeczonai pani ginekolog tez mi powiedziala ze powinnam isc sobie na zwolnienie. J tez na mnie krzyczy ze juz chyba pora. Jeszcze 2 tyg w maju moze i sie uda przepracowac. .

A co do pogody...nie jest przeciez tak zle
Wiesz Kalina - ja tez choruje na lilaka przy domu, jak kiedys wrocimy do Polandii to osobiscie go zasadze, zapach bzu nie ma porownania z niczymJa dziś miałam pojechać po kwiatki na balkon, ale coś nie wyjszło. No trudno. W każdym razie chciałam kupić pelargonie - nigdy nie miałam, bo były zbyt pospolite ;-) a teraz mi się zachciało tej intensywnej czerwieni. Ach, i Madziumba nakręciła mnie na roślinkę komarzyca, która ponoć odstrasza komary, choć małż mój twierdzi, że u nas więcej dzików, niż komarów
Za tydzień dzieciaki będą mogły na naszym osiedlu posadzić drzewka - zdecydowałam się na bez albo lilak i będę walczyć, aby wetknąć go tuż pod naszymi oknamiKiedyś tak mieszkałam - zapach i widok był obłędny! Jeszcze spodobał mi się klon palmowy o czerwonych liściach - ależ mi się chce kolorów
A co do jedzonka, to my dziś mamy klasyczny rosołek, taki z duuużą ilością warzyw, także tych aromatycznych (cebulka, czosnek), a na deser lodyI budyń kupiłam, nie jadłam tgo wynalazku latami, a jakoś dzisiaj mi wpadł w ręce
![]()
a u mnie dzis na obiad krupnik... a na deserek budyn:-):-)a do niego pieczone jablka z cynamonem i bita smietana