reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

landryneczko - tutaj, jak wszędzie, gdzie jest demokracja, swoje zdanie jak najbardziej wyrażać można. Tyle tylko, że wolność słowa nie daje przyzwolenia na obrażanie czyiś uczuć. Można zawsze powiedzieć tu, co się myśli i czuje, ale ważne jest, w jaki sposób to mówimy. W moim odczuciu ty zrobiłaś to w sposób nietaktowny. Wiele osób poczuło się urażonych nie tym, co myślisz o Polsce czy poskiej służbie zdrowia - bo masz prawo, jak mówisz, do własnej opinii - ale tym, w jaki sposób o tym mówisz.

reklama
po pierwsze zanim sie odezwiesz i cokolwiek napiszesz to DOCZYTAJ DOBRZE KTO KOGO PIERWSZY ZAATAKOWAL... a pozniej mozemy pogadac...zalaczylam ponizej co bys nie przeoczyla...

a co do obciachu to nie pisalam o kraju tylko o SLUZBIE ZDROWIA..a to duza roznica i niestety tu zdania nie zmienie a napisalam to co mysle i z tego co widze to prawda w oczy kole...
ale na tym forum nie mozna wyrazic swojego zdania ... a gdzie wolnosc slowa???? wedlug was to trzeba tylko pisac pozytywnie i wogole to lepiej zakonczyc ten temat...

jaka prawda kole w oczy?? o czym Ty wogule piszesz??chyba Twoja prawda ja znam zupelnie inna i dla mnie jak i dla wielu z nas bardzo pozytywna i optymistyczna. kurka ja nie moge landryneczko czytac tego co piszesz i juz naprawde zakonczmy ten temat gdyz naprawde zrobi sie tutaj nieciekawie i trzeba sie bedzie zaopatrzec w kremy przeciwzmarsazczkowe jak to napisala pyciolek:-D:-D

a tak zmieniajac temat i rozladowujac atmosfere dzis debiut kulinarny w postaci tartej marcheweczki:-D:-D pysznosci:-D:-D moje dziecko zamienia sie w odkurzacz gdy widzi słoiczki:zawstydzona/y::zawstydzona/y::-D:-D:-D

Czesc Kobietki...
Czytam Was czesto, rzadko sie udzielam, hmm... pewnie nawet mnie nie pamietacie... Jesli mozna to chcialabym sie czesciej udzielac....
Ale sie porobilo.... Pisze, bo to przykre gdy widzi i slyszy sie krytyke na temat Polski... Sama mieszkam w UK, wyjechalam z Polski za praca, jak wiekszosc emigrantow, ale jestem dumna z tego ze jestem Polka i to smutne gdy rodacy krytykuja nasz kraj.... :-(
Uwazam, ze kazdy ma prawo wyrazic swoje zdanie ale bez obrazania uczuc innych. I uwazam ,ze polscy lekarze sa wspanialymi specjalistami, hmmm, zreszta wszedzie i w kazdym zawodzie mozna trafic na konowala... i nie wierze ze Villaska trafila na samych zlych lekarzy, zreszta jesli dobrze sie doczytalam to stawiali oni podobne diagnozy..... Jak kazda matka, gdy cos sie dzieje jej dziecku szuka pomocy u lekarza i sama tez bym tak robila...
No i wierze, ze w koncu dzieciaczkowi pomoga, czego serdecznie i z calego serca zycze..
\\pozdrawiam wszystkie mamusie i buzialki dla wszystkich malych slodziakow;-)

O rany poczytałam sobie dzisiejsze posty i włos mi sie zjezył na głowie taka paskudna afera sie pojawila:baffled::baffled::baffled: moje 3 grosze takie, ze nigdy nie mozna wydawac opinii na podstawie jednego przypadku i nie wszystko jest w 100% czarne i białe.
Kazdy ma prawo do własnej opinii tylko jak pisze Pytia wazne jak sie ja wyrazi zeby kogos nie urazic

Marchewka solo coś Patce nie podchodzi woli większe "słodziaki"

O kurcze, nie było mnie jeden dzień a Wy co tutaj wyprawiacie :-D.

Nie ma sensu juz na ten temat dyskutowac, kazdy ma inne zdanie i go pewnie nie zmieni. Ja trafiłam na dobrych lekarzy i nie narzekam, tylko wkurza mnie to ze do dobrego specjalisty trzeba tyle czekać :no:.

Czesc Kobietki...
Czytam Was czesto, rzadko sie udzielam, hmm... pewnie nawet mnie nie pamietacie... Jesli mozna to chcialabym sie czesciej udzielac....
Ale sie porobilo.... Pisze, bo to przykre gdy widzi i slyszy sie krytyke na temat Polski... Sama mieszkam w UK, wyjechalam z Polski za praca, jak wiekszosc emigrantow, ale jestem dumna z tego ze jestem Polka i to smutne gdy rodacy krytykuja nasz kraj.... :-(
Uwazam, ze kazdy ma prawo wyrazic swoje zdanie ale bez obrazania uczuc innych. I uwazam ,ze polscy lekarze sa wspanialymi specjalistami, hmmm, zreszta wszedzie i w kazdym zawodzie mozna trafic na konowala... i nie wierze ze Villaska trafila na samych zlych lekarzy, zreszta jesli dobrze sie doczytalam to stawiali oni podobne diagnozy..... Jak kazda matka, gdy cos sie dzieje jej dziecku szuka pomocy u lekarza i sama tez bym tak robila...
No i wierze, ze w koncu dzieciaczkowi pomoga, czego serdecznie i z calego serca zycze..
\\pozdrawiam wszystkie mamusie i buzialki dla wszystkich malych slodziakow;-)
Masz u mnie wielkiego plusa za ta szczera wypowiedz:tak:

spokojnie dziewczyny nie ma sie co stresowac....mamy majowy weekend i nalezy sie dobrze bawic....same mowilyscie ze kremy przeciwzmarszczkowe sa drogie....:-):-)
pyciolku masz racje drogie kuz....a te kremiki:-D:-D:-D

Landryneczko uważam, że nie masz racji. Zgadzam się, że słuzba zdrowia w Polsce kuleje, ale nie jest to wina lekarzy tylko raczej polityków...
Płacimy za szczepionki, ale skojarzone jest też pakiet darmowy. Nigdy nie spotkałam się z tym, żeby za wenflon trzeba było płacić...
Natomiast mam sporo znajomych w na całym świecie i ci którzy mogę przyjeżdżają leczyć się do Polski bo specjalistów i dobrych lekarzy mamy całkiem sporo.

dokladnie ja mimo ze jestem w USA to kozystam z polskich lekarzy... np moja corcia ma polską pediatre;-)

a tak zmieniajac temat i rozladowujac atmosfere dzis debiut kulinarny w postaci tartej marcheweczki:-D:-D pysznosci:-D:-D moje dziecko zamienia sie w odkurzacz gdy widzi słoiczki:zawstydzona/y::zawstydzona/y::-D:-D:-D
moja tez zaliczyla pierwszy raz marcheweczke:tak:

reklama

Moja wsuwa wszystko aż jej się uszy trzesą:) Z tego co dotychczas zjadła najbardziej lubi nektar bananowy i jabłka z bananami:) Ale jest jeden warunek:) Musi razem ze mną trzymac łyżeczkę:) tylko wtedy otwiera buzie:)

Ja też musze wtracić swoje trzy grosze do tej nieprzyjemnej wymiany zdań:) Uwazam podobnie jak inne dziewczyny że Landryneczko troszkę w złym tonie wypowiedziałas się i stąd ten konflikt:) Ja tam nie narzekam na nic w Polsce...przynajmniej trzęsień ziemi nie mamy ani aktywnych wulkanów:)
Zgadzam się również z Blizniakami ze nie lubię jak polak mówi "u mnie we włoszech czy u mnie w niemczech itp." - jak dla mnie to straszny obciach i świadczy to tylko o tym że ma się kompleksy na punkcie tego kim się jest - a to dla mnie niezbyt dobrze swiadczy o człowieku....
A tak na marginesie to miałam taką pania z francuskiego w liceum która cały czas chwaliła Francję mówiąc własnie "u nas we Francji to to maja lepsze i tamto... i w ogóle jest super..." - okazało się że kobita nie widziała Francji na oczy!!!!:)

Do góry