reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

dziewczyny witam Was
my dopiero co wstali pierwsze co to zroilam sobie kawke i wlaczylam kompa
a w domku nikogo nie ma wiec cisza i spokoj
maly obudzil mi sie o 7 i wzielam go dalej na kimono bo pitoma bylam...
i tak wstalismy dopiero co :-D ale njestem bardziej padnieta niz o tej 7 mysle ze kaka postawi mnie na nogi...
pogoda jie za fjna bez slonca wiatr.. :dry::dry:

reklama
Ja tez spadam,

M zadzwonił do mojej mamy, z która jestem pokłócona i umówił nas do niej na działkę :szok::szok::szok: No i co ja mam teraz zrobić :confused2:
Ja bym mojego chyba zabiła jakby mi tak zrobił:sorry2:

a to moja mini ogrodek i mini ogrodek kwiatowo0-sadowy:-)

no i skalniaczek
Mini ale jest, też bym chciala swoj ogr ódek, nawet taki mini... wogóle domek bym chciała....:sorry2:

Czesc zdjec to dopoludnia a czesc z popoludnia:tak:
świetne:tak:
A fotki z dzisiejszego dnia :-):-):-):-):-):-)
Super:-)
A dom sobie buduję i już mnie cholera od tego bierze:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ah, jak ja bym chciała sobie też domek wybudowac:-(
no właśnie, bo wszyscy porządni fachowcy wyjechali za granicę:tak::tak::tak:
No to fakt, wiekszosc wyjechala....:baffled:

he he zazdroszczę bardzo , ja chyba nigdy tego nie powiem, ba jeszcze mi przez usta słowo "mamusiu" nie przeszło!!!
Ja mieszkam w centralnej Polsce, narazie z jednym mężem i jednym synkiem ;) mąż pracuje, ja czekam na papiery do założenia własnej działalności.
Witam nową mamusię:tak::tak::tak:

Będę kupować popsute monitory LCD, naprawiać i sprzedawać...juz się tym zajmuje, ale bardziej jako hobby. A ze mam szanse na pieniądze z dotacji to może się lepiej rozwinie.
No prosze to Ty zdolna kobita jesteś:tak:

Wiesz ostatnio w kinie byliśmy w listopadzie 1007-zaraz przed urodzeniem małego...a małż przy mnie jest, tyle ze np. jak inni mężowie w week. są w domu z rodzinami to mój jest w pracy.
A ja w tym domu dostaje skrętu kiszek.

pees. dziękuje wszystkim za tak ciepłe przyjecie :)
Ah ja byłam z M jak sie dowiedziałam że jestem w ciazy na walentynki:tak::-D a wczesniej.. hohoho i jeszcze troche nie bylismy:sorry2:

Cześć - ja też jestem mamą siedzącą w domciu ;-)
Niby mi to nie przeszkadza, ale jak dzisiaj poszliśmy na grilla do teściów i nie musiałam się zajmować dzieckiem tylko pozwolono mi posiedzieć na krześle w słoneczku to dopiero poczułam jaka jestem zmęczona :zawstydzona/y:
Nie wiem skąd to małe cudo bierze tyle energii - rano wyszalała się z Gabrysią u Joanny73 potem na działce biegała przez bite 4 godziny a potem jeszcze u teściów szalała a jak o 19 wróciliśmy do domu to siłą musieliśmy ją uśpić na drzemkę.
A w poniedziałek rano mój maż wyjeżdża w delegacje i wraca w piątek o 17 - nie wiem jak wytrzymam tyle bez niego :-(
Przepraszam, chyba mam doła i musiałam się wyżalić. :zawstydzona/y:

dawikla - ja sprzątam na zasadzie huraganu - pół godziny i po krzyku mieszkanie posprzątane, pranie nastawione, obiad nastawiony, zlew pusty, odkurzone, ciuchy poukładane - ale niech ktoś wejdzie mi w drogę w tym czasie to ... lepiej nie sprawdzać :-p (mamy 3 pokoje) ale potem padam jak szmaciana lalka :-p:laugh2:

Witam kolejną nowa mamuśkę:tak: Ja to porządku w pol godziny ni eumie zrobic:szok: A mam kawalerke- w sumie z dwoma pokojami, jeden duży rozdzielony na pół:-D:-D i pol godziny to same mycie podlog i kurze a ciuchy pranie obiad itd to hoho....:baffled:
Anabuba z Wiktorią i Mama Helenki z Helenką :-)
sie objadają kiełbaskami i karkówką z grilla :-D:-D:-D

[URL="http://www.glitterfy.com/"][/URL]

Ale Wam fajne, zazdroszcze:tak:

Hi hi anabuby m się dopiero poczuł otoczony przez laski ,babski król:-D:-D:-D:-D:-Dale miałyście super imprezkę....kiedy ja się tak spotkam z wami???:baffled:
I ja i jaaaa:-D
i ostatnia seria fotek ,macie juz dość??? :-D:-D:-D:-D:-D
Ślicznie:tak: Oliwka miała fajnie w kulkach, sama bm sie w tkich pobawila:tak::-D

Czesc babeczki

wpadlam Wam tylko napisac ze moj lezy w szpitalu i jestem sama z Laura w domku ZEby zlego bylo malo Laura dzis upadla jak trzymalam ja za reke i poplakuje ze ja raczka boli.Teraz spi ale jak jutro bedzie ja reka bolala to jade z nia do lekarza:-(

Wczoraj w nocy wzywalismy karetke bo moj na stole nie zauwazyl szklanki i tak sie zalatwil ze mial zerwane sciegno w rece w malym palcu:-(POjechalismy do szpitala o 2 w nocy a wrocilam o 6 rano i wstalam o 9 Padam na ryj Dzis jest juz po operacji ale wyjdzie dopiero w srode:-(Dzis jak bylam w szpitalu z Laura okazalo sie ze mial calkowite znieczulenie tzn uspali go i nie dalo sie z nim pogadac bo byl bardzo spiacy.Teraz dzwonilam jest juz dobrze:sorry2:Laura zasnela na bolacej rece wiec mam nadzieje ze jutro bedzie zdrowa jak rybka:sorry2:

Pochwale sie jeszcze ze Laura nie miala ani dzis ani wczoraj wpadki z nocniczkiem:)Puchne normalnie z tej dumy!!!
Oj to nieciekawie, życze powrotu do zdrowia Twojemu M, a dla Laury gratulacje d ciotki:tak::tak::tak:

Hej, i ja wstałam choć bardzo ciężko mi to szło.

Coś dzieje się z klawiaturą albo kompem. Nie mogę nic pisać. Od 7 rano się mączę, żeby poklikać i w końcu się udało. Wczoraj to samo. Zrzuciłam zdjęcia ze spaceru na kompa, weszłam na BB i na tym koniec.
Dziś od 8 będę wydzwaniać do stomatologa, żeby załatwic sobie szybszy termin niż 19 czerwiec:sorry2:a Piotrka zarejestrować. Mam nadzieję, że się dodzwonię. Rejestracja tylko 1 dzoień w miesiącu i tylko telefoniczna. Masakra. Ale do niej na prawdę warto.

Agnes, Wasz wypad bombastyczny, nasz też wesoły
Solanki-1 i 2 posiadóki, bo bardzo zmęczona:-D
3 i 4 cóż było robić dołączyłam się to chociaż mam zdjęcie:tak:
5 i 6 no tata nie gorszy:cool2:
7 i 8 kocykowanie:happy2:
9 i 10 piaskownica tuż pod blokiem:-pna szczęście
Fajnie fajnie, ja to zawsze zapomne wziac aparat jak gdzies jedziemy:-D

Medeuska z okazji świąt rozgrzeszenie Ci fundnę. Majówka to majówka...

A ja maiłam siępochwalić moim pomyśłem na firanki, ale nie wyglądają tak ładnie na zdjęciach jak na oknie...
Jaaaaa Cie dziiieeeeki juz mysdlalam ze mi nie dacie rozgrzeszenia:-D
No Kamilek spi więc lece sprzątać ale będe zaglądać do was
No Medeuska ja ci wybaczam bo była majówka
Ale Wy jestescie litosciwe:-D:-D:-D:-D

Patrysia byłas w tym parku w Marklowicach-Tropikalna Wyspa? Ja byłam 1 raz teraz 1.03 i powiem Ci ze fajniutko jest:tak::tak::tak: aż baaaaaaaardzo fajniutko:tak: czysto- zamykają go o 20 chyba czy jakos tak:tak: super, duży plac zabaw dla dzieci jest, tylko raczej dla starszych bo nie ma piaskownicy:baffled: Ale ślicznie jest, jak nie byłas to sie przejedzcie:tak:

Ja ide sprzątac:baffled: nie chce mi sie ale cóż.....:zawstydzona/y:

Czesc babeczki

wpadlam Wam tylko napisac ze moj lezy w szpitalu i jestem sama z Laura w domku ZEby zlego bylo malo Laura dzis upadla jak trzymalam ja za reke i poplakuje ze ja raczka boli.Teraz spi ale jak jutro bedzie ja reka bolala to jade z nia do lekarza:-(
...

Dużo zdrówka dla twojej rodzinki, a dla Ciebie duuuużo siły :tak:

Witam sie i ja unas nocka zła:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:nie wyspałam sie jak cholera Kamilek obudził mi sie w nocy nawet nie wiem która godzina była i płakal i ciągle cyca chciał a mnie już tak bolało że niemogłam dałam m smoczek wziełam na rączki i na siedząco spałam po kilka minut bo jak zasną to zaraz sie budził i płakał.Może za dużo wrażeń miał wczoraj niewiem:no::no:A pogoda śliczna zaraz wystawie pościel na balkon i pralke musze puscic bo ubran tyle że:szok::szok::szok::szok::szok:A od połódnia pójdziemy na pole może będe dzisiaj kośic trawe bo znowu urosła:szok:

Powiedz, a ty w końcu chcesz karmić w nocy, czy zamierzasz już małego odstawić?? Bo chyba jestem nie na czasie... :baffled:

Dziewczynki, super fotki majówkowe :tak:

A ja wczoraj miałam spaskudzone popołudnie :baffled: Wzięliśmy się z M za sprzątanie, ja wprawdzie tylko na zmywaku ale z 1,5h mi się zeszło i nadwyrężyłam sobie więzadło i miałam straszne bule brzucha :wściekła/y: Całe szczęście do wieczora przeszło :tak:

U mnie dzisiaj piękna pogoda :tak: Ale jeszcze ne wiem czy zdecyduję się na spacer do parku :baffled: Nie czuje się pewnie.
Chyba bedę w końcu musiała zorganizować małej jakąś piaskownice na podwórku. Nie chiałam tego robić bo tu straszny ruch i chałas, ale chyba już nie mam wyjśćia...

Mamo Helenki Miałam odstawić go ale mam jeszcze pokarm a każda z was mówiła żeby go jeszcze karmić więdz karmie ale tylko w nocy.Bo troche mi sie przykro zrobiło że Martynka cycała przez 2 lata a on tylko pare miesięcy ale dzisiaj znowu mnie ugryzł i rana sie powiekszyła no ale co zrobic kiedy pokarm jest i po całym dniu mam twarde piersi jak skały.:szok:

Ostatnia edycja:
witam kochane.
Szans na nadrobienie zaległości nie mam żadnych.
Proszę napiszcie mi w skrócie co się działo przez te dni mojej nieobecności.
Jak znajdę chwilkę to do Was zajrzę.
Teraz uciekam do przedszkola ,bo mały kapci z domu nie wziął i w skarpetkach po przedszkolu biega.:wściekła/y::wściekła/y:

Mamo Helenki Miałam odstawić go ale mam jeszcze pokarm a każda z was mówiła żeby go jeszcze karmić więdz karmie ale tylko w nocy.Bo troche mi sie przykro zrobiło że Martynka cycała przez 2 lata a on tylko pare miesięcy ale dzisiaj znowu mnie ugryzł i rana sie powiekszyła no ale co zrobic kiedy pokarm jest i po całym dniu mam twarde piersi jak skały.:szok:
wiktoria ale smarujesz czymś te rany?sa specjalne masci w aptekach.Bo jak on Cie gryzie to straszny ból i rana bedzie Ci sie wieksza robić.ja już kiedys pisałam nie wiem czy doczytałaś,kup sobie takie silikonowe nakładki na sutki,w tedy mały bedzie ciągnął pierś przez nie a rana spokojnie bedzie sie goić.Tylko nie każde dziecko chce przez nie jeść ale warto spróbować tym bardziej że piersi Cię bolą a karmienie przez to staje się bardzo nieprzyjemne a wcale tak nie musi być.

wiktoria jak masz twarde piersi to sciągaj ręcznie troche pokarmu zeby nie zrobiły Ci sie zastoje bo w tedy to będzie okropnie bolało jak chol+era+++++++++++++++++++-

to
na6o
+napisała Oliwka mała artystka :-):-):-):-)

reklama
wiktoria ale smarujesz czymś te rany?sa specjalne masci w aptekach.Bo jak on Cie gryzie to straszny ból i rana bedzie Ci sie wieksza robić.ja już kiedys pisałam nie wiem czy doczytałaś,kup sobie takie silikonowe nakładki na sutki,w tedy mały bedzie ciągnął pierś przez nie a rana spokojnie bedzie sie goić.Tylko nie każde dziecko chce przez nie jeść ale warto spróbować tym bardziej że piersi Cię bolą a karmienie przez to staje się bardzo nieprzyjemne a wcale tak nie musi być.
Ja je ma ale on mi niechciał przez nie jeść smatuje bepantenem smarowałam nim na początku i przeszło teraz może też przejdzie a jak nie to sprubuje na dzień oksykortem smarować

Do góry