reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Właśnie wróciliśmy od neurologa.
Diagnoza:
Zespół Aspargera w zasadzie po 5 minutach już to powiedziała.
W związku z tym,że Kubuś nie był wcześniej u niej leczony musimy przeprowadzić kolejny szereg badań.:-(
Na dzień dzisiejszy mówi,że bez dodatkowych badań zespół Aspargera na 80 % bo więcej bez EEG dać nie może.
Jednak badania na 100% potwierdzą jej diagnozę.:-(
zalecenia:
Konieczne nauczanie w klasie integracyjnej.
Niby mam to chciałam ,ale świadomość dziecka z autyzmem mnie przeraża.:no::-(

As na prawdę Ci współczuje, Ale zobaczysz że będzie dobrze ja w to wierzę :tak::tak::tak:

as będzie dobrze ty jesteś silna kobieta :tak:

Zgadzam się z Malinką. Silna kobieta z Ciebie :tak:

reklama
As to on ma tylko zespól Aspagera czy autyzm?? czy narazie nie da sie tego stwierdzic??
Jest dzieckiem inteligentnym ,więc autyzm odpada.
Różnica jest taka np : autyzm występuje na ogół do 30 miesiąca życia a zespół Aspargera ujawnia się po 3 roku życia.

Niektórzy specjaliści nazywają zespół Aspargera jako autyzm późnorozwojowy.
Problem polega na tym,że autyzm normalny powszechnie znany diagnozuje się bardzo wcześnie.
Zespół Aspargera zaczyna się diagnozować w okresie szkolnym między 6 a 10 rokiem życia.
Zespół Aspargera czyli ZA może być już rozwinięty,może się zatrzymać na obecnym poziomie a bez pomocy może zdecydowanie się jeszcze pogłębić.
Ja już miałam takie podejrzenia dużo wcześniej ,jednak też miałam tę nić nadziei ,że Kubuś ma tylko zaburzenia neurologiczne na tle nerwowym jak było stwierdzone do tej pory.
Tu jest więcej.
Jak rozpoznać zespół Aspergera?

madziula żłobek w szczecinie...................póki nie pracuje państwowy marzenie i tu cena 400 zł m-cznie do tego opieka nad julką czy adamem na czas mojej pracy tzn między jej zakończeniem a ich wcześniejszym powrotem do domu żłobek prywatny to koszt 800 zł+900 zł julki prywatne predszkole bo państwowych brak a do zerówki nie przyjęta z powodu braku miejsc to łatwo policzyć ile bym usiała zarobić żeby coś było dla mnie no myślałam o tym żeby wziąść kogoś do opieki nad nimi to koszt około 1000-1200 zł dojazdy do pracy to musiałabym mieć co najmniej2000 -2200 pensji:szok:szukam jakiejś opieki nad dzieckiem u mnie w domu wtedy choćby te 500-600 zł to już coś:tak:

Mi jest zdecydowanie latwiej popoludniu:tak::tak::tak:Rano ogladalam tylko raz:-);-)
Moje mendki dorwaly sie do swojej szafy z kosmetykami i wywalaja z niej co sie da:szok:ale przynajmniej sa cicho:-D:-D:-D

Ja zaraz sobie zjem danio waniliowe:tak::tak::tak:

reklama
Do góry