reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

to rób na drutach, przynajmniej jest mało męczace i dzidziuś będzie miał ładne ubranka:tak::tak::tak:

ja zmykam wziąść przysznic, bo jakoś się strasznie dzisiaj pocę, po tych tabletkach chyba:baffled::baffled::baffled::baffled: idę zanim się zaśmierdnę:-D:-D:-D:-D:-D
nie umie:-(
ja w ciazy sie strasznie poce nie iwem czemu:baffled: i moj lady speed stick na mnie nie działa:baffled:

reklama
a Ty chyba miałaś się oszczędzać:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
dziewczyny nakrzyczcie na nią!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ona jest nie reformowalna :no:

Maseuska, wylądujesz w szpitalu i będziesz miała nauczkę

nie umie:-(
ja w ciazy sie strasznie poce nie iwem czemu:baffled: i moj lady speed stick na mnie nie działa:baffled:

?Oj ja mam podobny problem, a teraz po lekach jest jeszcze gorzej :no:

Ostatnia edycja:
no ,stach to była rudera:-D:-D:-D:-DMedeuska do łożka:tak:A mnie po obiedzie senność ogarnia:tak:muszę jeszcze o Ksawka skocyć i kto wie,dziś poo południu pojedziemy na tygodniowe zakupy ,bo ja piernicze jechac jutro po pracy jak ledwo nogami powłocze ,jak w zeszłym tygodniu.

Chwile mnie nie było i juz nadrabiac w biugu.

Akwa skończone, nop, dumna z siebie jestem, jest glanc pomada, aż rybki widać zadowolone, bo3 parki do tarła znów wystartowały, hihi. Będą maluchy na sprzedaż:-D
Mała śi, dopiero ją położyłam, poodkurzałam, pomyłam podłogi, teraz wrzuce jaja na patele i obiad gotowy, Mężuś ma chinszczyznę, ale robi do 8 więc jszcze czasu a czasu. Jutro obiad u teściowej, pojutrze u mojej mamuśki, a póżniej pojedziemy do babuni, ale się ucieszy, małej już prawie miesiąc nie widziała. No kurcze awsze mam do niej nie po drodze.,

agunia to ty rób parapetówe zapraszaj nas i karzda coś przywiezie i nim się obeirzysz wszystko będziesz miała:-D:-D
Rzeczywiście genialny pomysł.
Ja na ponad pół roku przed znalezieniem mieszkania kupowałam powoluśku talerze, garnki, deski, jak nie było kasy, to chociaz obierak do ziemniaków:-D, ale tak nadal cos jest potrzebne i trza dokupić, coś sie potłukło, trzeba dokupić, coś sie zgubiło, trzeba dokupić...:-):-):-)

meduska weź sobie gary philipiaka na raty to się przekonasz czy to nie majątek:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Tak, bagatelka 6 tysięcy za 3 sztuki, no czemu nie, a jak juz dla siebie będziesz brała, to i ja poproszę, chociaz ten do gotowania na parze...:-):-):-D:-D

zamieniam 12 mkw na 120 mkw:-D:-D:-D mieszkamy w trzypokojowym mieszkaniu w starej kamienicy w cenrum miasta a będę mieszkać pod miastem w domu, wprawdzie przez ścinę z teściową ale już mi wszystko jedno, jestem chyba zdesperowana:-D:-D:-D:-D:-D
o tam desperacja, klucz w zamek i pozamiatane.;-)

AGUNIA JAK MY Z MOIM M SIE WPROWADZILIŚMY DO SWOJEGO DOMU TO NIE MIELIŚMY ŻADNEGO OGRZEWANIA,LISTEW PRZYPODŁOGOWYCH ,PARAPETÓW,MEBLI W KUCHNI ,najpierw postawiliśmy 2 stare szafki o butach ,żeby było cokolwiek,potem krzysiek od znajomych wyczaował segment pokojowy ,który przerobiliśmy na kredens ,stal w kuchni z 4 lata,lodowki nie mieliśmy ,plalke franie mieliśmy,ogolnie bieda z nędzą ,bo ledwo nam kasy starczyło na jako takie wykończenie ,żeby sie wprowadzić ,było ciężko jak nie wiem ,ale byliśmy wtedy tak szczęśliwi ,że nie potrafie tego uczucia tera zpowtórzyć Pierwszyrko ,a zima ciężka była ogrzewaliśmy sie dmuchawą gazową ,w domu kostaryka +13 to już było ciepło,w pracy zimno w domu zimno ,....zaszłam w ciąze i trzeba było wymyślić jakieś tanie ogrzewanie ,wzieliśmy kredyt na kominek,ale już na obudowe nie starczyło,obudowaliśmy po kolejnych 2 latach,drzewo na pierwszą zimę wzieliśmy(rozumiecie)z lasu ,bo nie było kasyżeby kupić.J kocham mój dom ,to ,że wszystko co mamy mamy dzieki sobie ,a po kolei wszystko pokupowaliśmy ,ładnie jak w pudełeczku:-D ,wiecznie brakuje nam pieniędzy ,wiesz my jak na nadmorskie standarty to biedni jesteśmy ,bo nie mamy wypasionej chawiry ,ani 6 domków na podwórku ,ale ja wiem ,ze z czasem i tak będziemy mieli ,dzieci odchowaliśmy ,oboje przacujemy i wio do przodu.,Tutaj 60%ludzi ,żyje z tego co latem zarobi...my byśmy mogli góra 2 miesiące więc same rozumiecie,ale nie narzekam ,bo wiem ,ze wszystko jest do zrobienia ,tylko czasu trzeba,a mój m jako budowlaniec wszystko potrafi zrobić sam:tak:Mam nadzieję ,ze będzie wam sie chciało czytac tak dlugiego posta.:dry:
Pewnie, że sie chciało:-)
madziula, podziwiam, no bardzo bardzo Was podziwiam, ja wiem co to bieda, wiem co to nie mnieć na chleb nawet, ale jak sie jest razem to i tynk ze ściany jest pierwsza klasa.

zalałam mr duck powerem w porzedpokoju zaraz pojde zmywac, powiem wam ze to jest lepsze niz domestos :tak: bo domestosem to musialam szorowac fugi zeby byly białę, a tym tylko poleje i normalnie wytre mopem i są bialutkie:tak::tak:
Masz szczęście, że o tym mopie dodałaś, bo normalnie lanie na kolanie. I nie ma , że boli. Jak patrzysz na zapuszczone mieszkanie i cie tak strasznie korci podłogi myć czy okna to mysla o dziecku, bierz wesołą książkę do czytania i spraw maleństwu trochę radości

moja gangrena plamista spała 15 minut no taki jego urok:-D:-D:-D
ziemniaczki obrane mizeria zrobiona kotlwty opanierowane może bym kuchnie sprzątneła zanim się gangrenie łóżeczko znudzi:confused::confused::confused:
no ale wcale mi się nie chce:no::no::no:
pytam dzisiaj adama przed wyjściem do szkoły czyli koło 12 co on taki smutny?????a moje dziecię mamek bo mi najłatwiej być optymistą w piątek po lekcjach.......ja no masz rację adacho......a on to tak jak tobie mamuś wieczorem jak my już śpimy:-D:-D:szok::szok::-D:-Dno kurcze ma rację:tak::tak::cool2::cool2:

hej dziewczyny :) mozna dolaczyc? ja tez siedze w domu juz ponad 8 miesiecy i bede siedziala w domku jeszcze do pazdziernika bo od pazdziernika zaczynam studia :)

reklama
moja gangrena plamista spała 15 minut no taki jego urok:-D:-D:-D
ziemniaczki obrane mizeria zrobiona kotlwty opanierowane może bym kuchnie sprzątneła zanim się gangrenie łóżeczko znudzi:confused::confused::confused:
no ale wcale mi się nie chce:no::no::no:
pytam dzisiaj adama przed wyjściem do szkoły czyli koło 12 co on taki smutny?????a moje dziecię mamek bo mi najłatwiej być optymistą w piątek po lekcjach.......ja no masz rację adacho......a on to tak jak tobie mamuś wieczorem jak my już śpimy:-D:-D:szok::szok::-D:-Dno kurcze ma rację:tak::tak::cool2::cool2:
Malinka, jakiego Ty masz MĄDREGO chłopaka

Do góry