reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Hej babeczki ja mam taka apteke osiedlowa i zaprzyjazniona farmacetuke i kiedys własnie dyskutowałysmy na temat tego co lekarz polecił i tego co maznaby zakupic duzo taniej i lepsze i ona własnie za przykład dała mi inhalatory ponoc te tańsze sa bardzo dobre, a lekarze czesto polecaja drozsze na prosbe wszelkiej masci akwizytorów

reklama
Hej babeczki ja mam taka apteke osiedlowa i zaprzyjazniona farmacetuke i kiedys własnie dyskutowałysmy na temat tego co lekarz polecił i tego co maznaby zakupic duzo taniej i lepsze i ona własnie za przykład dała mi inhalatory ponoc te tańsze sa bardzo dobre, a lekarze czesto polecaja drozsze na prosbe wszelkiej masci akwizytorów

zgadzam sie z toba w 100% dokladnie ja mialam tak moj pediatra dal mi ulotke inchalatora mowil ze najlepszy na rynku i chyba najlepsza mial cene prawie 200 euro:szok: oszalala kobieta se mysle i na poczatku kupilismy go a pozniej poszlam i wymienilam na duzo tanszy i jestem rownie zadowolona... i o wiele ciszej chodzi od tamtego...

Hej laseczki ja dziś też padnięta, bo Inana strasznie niespokojna zasnęła dopiero o 23, a wcześniej non stop się rzucała jak nawiedzona, prężyłą, kopała nóżkami, strasznie ulewała, nie mam pojęcia co jej jest. Do tego tez ma katar mocny i to już od dłuższego czasu. Ja używam soli fizjologicznej w sprayu "Tetrisal" i sporadycznie Eupchorbium, do tego bardzo często Frida.

Ja kupiłam inhalator jak Misia miała zapalenie krtani i używam sporadycznie, ale chyba spróbuję tego z Inaną.

villaska - a czy wy robiliście testy na pasożyty? znam przypadek, że dziecko maleńkie wszystko wymiotowało, tolerowało jedynie mleko, poza tym nic zupełnie, bo nawet jak zjadło to wymiotowało wszyściutko, bardzo słabo przybierało, a miało już 8 miesięcy, okazało się, że maluch miał glizdę ludzką i to ona nie tolerowała innych pokarmów, jak go wyleczono, to zaczął wszystko wciągać jak ta lala. Bo to aż mało prawdopodobne, żeby dziecko było uczulone na wszystko. Michalina nie tolerowała marchewki i ryżu, poza tym jadła wszystko normalnie.

nikita - dzięki za rady, napewno ja skorzystam! Pisz częściej!

No maly mial robiony posiew kalu i wyszedl dobry. Pytalam lekarza czy jak sie robi takie badanie to czy juz na wszystko tj. grzyby, pasozyty itp-on na to ze tak. Kacperek mi nie wymiotuje tylko caly czas ma kupki rzadkie i ze sluzem zaraz po nowym jedzenku.

wiecie co zauwarzylam wczoraj nie byl moj maly na spacerku i w konsekwencji nie moglam go uspic wieczorem normalnie godzine usypialam i wo
dodatku pakal a jesli jet na spacerku chocby pol godzinki zasypia sam :szok::szok:

No maly mial robiony posiew kalu i wyszedl dobry. Pytalam lekarza czy jak sie robi takie badanie to czy juz na wszystko tj. grzyby, pasozyty itp-on na to ze tak. Kacperek mi nie wymiotuje tylko caly czas ma kupki rzadkie i ze sluzem zaraz po nowym jedzenku.
hm a mial robiony posiew w kierunku bakrerii i jeszcze jeden osobny w kierunku grzybó???? gdyz robi sie je odzielnie

nikita - dzięki za rady, napewno ja skorzystam! Pisz częściej!
Zgadzam sie z Misiówką, wychodx cześciej z ukrycia, nasz wstydliwy typku:-)

wiecie co zauwarzylam wczoraj nie byl moj maly na spacerku i w konsekwencji nie moglam go uspic wieczorem normalnie godzine usypialam i wo
dodatku pakal a jesli jet na spacerku chocby pol godzinki zasypia sam :szok::szok:
Dzieci już mają swoje rytuały i przyzwyczajenia, może marudził, bo cały czas czekał, kiedy ten spacerek??

Zgadzam sie z Misiówką, wychodx cześciej z ukrycia, nasz wstydliwy typku:-)

Dzieci już mają swoje rytuały i przyzwyczajenia, może marudził, bo cały czas czekał, kiedy ten spacerek??

tylko jak tu wyjsc jak wietrzysko takie ze glowe wczoraj urywalo tylko na werande udalo nam sie wyjsc ale za to dzis zaliczyl 2 godzinny spacerek...
moim zdaniem to zabki mu bardzo dokuczaja ciagle maruszi i lapki w buzi juz nawet zel do dizaselek nie pomaga ...

Laski, wczoraj wieczorem mąż pojechał kupić któreś z kropelek na katar które poleciły Agatkas ( Euphorbium ) i Kana ( Otrivin ). Dostał w aptece Otrivin dla niemowląt i muszę Wam powiedzieć - rewelacja! Dziś już widać dużą poprawę :tak: Jeszcze trochę katarku mamy, ale dużo mniej niż wczoraj. Dziękuję Wam, dziewczyny :tak:

moje dziecko juz spi od pol godziny :szok::szok: jestem w szoku myslalam ze on tylko drzemke zlapie ale widze ze chrapie jak w nocy wiec pewnie do rana bedzie spal:-D:-D mam taka nadzieje bo dzis te jego zabki daly mi popalic i przez goraczke nie wyszedl na spacerek po poludniu.

reklama
Witam!!!
Laski - możecie mi podać jakiś link jakim kremikiem ZIAJKA smarujecie dzieciaczki przed wyjściem na spacerek?? Nie mogę się dokopać do tej stronki:no: Byłam w sklepie ale są różne te z Ziajki a ja nie wiem o który chodzi...
Dziękuję z góry.

Do góry