reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Pomysl sobie ile kobit na swiecie urodzio dzieci, a co ty nie dasz rady!! Pewnie, że dasz :tak:

Jak akcja porodowa bedzie szybko szła ( mam nadzieje) to sie i bez znieczulenia może obejdę :-p A do wyższośi cc nad sn nikt mnie nie przekona to w końcu operaja :no: A blizny wole nie mieć, zadnej nawet najładniejszej :-D No ale jak mus to mus, cóż począć, wstępnie okarze sie za tydzień, bo mam usg i zobaczymy jak leży moaj panienka bo aj sie już pogubiłam :baffled::-D
...
Ja się przez całą ciążę nastawiałam na poród sn, ale tak w ósmym miesiącu moja gin kazała mi się psychicznie przygotować na cc bo Pe był pośladkowo ułożony, a pierworódkom podobno nie pozwalają rodzić sn jak dziecko się pupą wypina :-p Cuda różne robiłam, żeby się obrócił - naczytałam się w necie różnych głupot :-D
No ale się nie udało i miałam cc. Muszę przyznać, że nie było źle i szybko doszłam do siebie i blizna nie jest jakaś bardzo widoczna, ale gdybym mogła wybierać, to i tak chyba wolałabym sn. :tak:

reklama
ania boski ja czekam jeszcze na fotke poimprezową:tak::tak::tak::tak:
ja wszystki 3 porody sn i bez znieczulenia i wspominam ok bolało ale tak do wytrzymania z adamem najgorzej bo kazali mi cały czas leżeć plackiem pod ktg a bóle miałam krzyżowe z julią to było mega szybko i bezboleśnie takiego porodu życzę karzdej kobitce o 7 rano chlusneły mi wody ja w szoku bo jeszze tyle do terminu ale na luzaku z big podpaską poszłam odprowadzić adama do przedszkola potem na zakupy wróciłam do domu z brzuchem na kolanach ugotowałam big gar fasolki po bretońsku co by mieli co jeść o 10.20 mama moja zaczeła panikować więc wsiadłam za kierownice malucha i pojechałam 30 km do szpitala byłam o 11na izbie przyjęć babka mnie zbadała i posadziła już na wózek z hasłem nic panią nie boli:szok:rozwarcie na 6 cm potem papierologia ja luzak potem prysznic lewatywka prysznic spacerek po korytarzu gazetka telefony o 12.30 podłączyli mnie pod ktg i wszyscy w szoku że mnie nie boli bo skurcze mega doktorek zbadał po badaniu mówię oj boli boli mnie i chce kupe a oni no to rób bo masz kochana 1o cm 3 stęknięcia i o 12.54 była julia ku mojej ogromnej radości bo jej płeć to była kinder niespodzianka.......Antoniego poród to hmmmmm..... chyba najbardziej bolał ale był szybciutki i z przygodami......pojechałam do swojego doktork bo już tydzień po terminie i cosik pobolewało mnie podbrzusze ale tak lekko piotrek pojechał ze mną doktor zbadał i mówi no to rodzimy rozwarcie 3-4 cm głowka schodzi no to zapraszam po obiadku na porodówkę do zdroi...wróciliśmy do domu po drodze standart zakupy gotowanie dla nich julka była u babci adam wrócił ze szkoły zjadł obiad mnie zaczeło już kręcić ale luzik opieka dla adama i o 17 ruszyliśmy do szpitala 3 tramwaje 2 autobusy i jesteśmy na miejscu tam zbadali i....kazali szukać innego szpitala bo w tym nie ma miejsc...piotrek bierzemy taxi ja głupi jesteś jak chodzę to nie boli pojechaliśmy na pomorzany po drodze rozsypało się torowisko czekaliśmy na komunikacja zastępczą i w końcu dotarliśmy była 20 badanie o 6 cm ktg o skurcze ja no choroba czuje je.....spacerek o 22 porodówka super extra położna śmiechy spacerki a potem coraz krótsze odcinki i zwijanie się bo boli ale chodzimy położna może znieczulenie ja nie to ma być naturalnie...piotrek malinka może jednak-ja ty mi nie pierdziel tylko masuj plecy i o 24 położna prosi wskakujemy na wyrko i badamy ja ok badanie 10cm tylko pęcherz by trzeba przebić przebiła i wtedy ja o ***** mać boli dobra piotrek ja idę do domu boli mnie wpaDNE KIEDY INDZIEJ PIOTREK MALINUŚ KOCHANIE SŁONKO TY SIĘ NIE WYGŁUPIAJ JA TWARDO WSTAJE Z ŁÓŻKA I MÓWIĘ NIE PIEPRZ MI CO MAM ROBIĆ JA IDĘ MOJA DUPA MÓJ BÓL MOJE DZIECKO :zawstydzona/y:podniosłam plecy i nagle o cholera chce kupe położna mówi no ok to zaprzyj się ile wlezie i rób ty już wiesz co...no i się zaparłam i na jednym parciu urodziłam i antka i łożysko..................

W Londynie jest mnóstwo sklepów, gdzie ciuchy są taniutkie, a jak jeszcze trafisz na wyprzedaże to można się tak obłowić, że szok. :szok: Ja kiedyś trafiłam na taką promocję, gdzie za 1 funciaka mogłaś wybrać 3 dowolne ciuchy! :szok::szok::szok::szok: Tylko, że tam wyprzedaż to jest prawdziwa wyprzedaż, a nie jak u nas - przecenią ze 100zł na 95zł :baffled:
dokladnie w Polsce wyprzedaze sa smieszne Tu w DE tez sa fajne wyprzezade czasem za mala kase mozna sie oblowic bluzki nawet po 1 euro sprzedaja Laurze czesto tez tak kupuje
Ja tez nie brałam znieczulenia do porodu sn:tak::tak::tak:Na poczatku o tym myslalam ale nawet dobrze ze nie wziełam:tak:Porod byl szybciutki i nawet nie czulam kiedy maly wychodzi:-D:tak:
Słyszalam jak na pozostalych porodowkach kobiety krzyczaly i bylam w szoku:szok::szok::szok:
no ja jak bylam sie zmel;dowac w szpitalu-bo tu trzeba sie meldowac ze wybralas ten szpital, to babka akurat rodzila i darla sie w nieboglosy:szok::szok:az sie wystraszylam Ale ja bylam pozytywnie nastawionaMoja mam 4 urodzila to co ja jednego nie urodze:-D
Ja się przez całą ciążę nastawiałam na poród sn, ale tak w ósmym miesiącu moja gin kazała mi się psychicznie przygotować na cc bo Pe był pośladkowo ułożony, a pierworódkom podobno nie pozwalają rodzić sn jak dziecko się pupą wypina :-p Cuda różne robiłam, żeby się obrócił - naczytałam się w necie różnych głupot :-D
No ale się nie udało i miałam cc. Muszę przyznać, że nie było źle i szybko doszłam do siebie i blizna nie jest jakaś bardzo widoczna, ale gdybym mogła wybierać, to i tak chyba wolałabym sn. :tak:

czsami wlasnie dzieci figle robia i nie chca sie ukladac do naturalnego:rofl2:

Ja ziemniaki juz na kuchence i pieczarki
no wlasnie zaraz sie spala:szok:

Malina :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Kobieto, wyję :-D:-D:-D:-D Wsiadła do malucha i pojechała :-D:-D Fasolkę gotowała po odejściu wód :-D:-D:-D No i twoja dupa, twój ból twoje dziecko! :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Rozłożyłaś mnie na łopatki! :-D:-D:-D:-D:-D

oK ja spadam m wlasnie wrocil z pracy ide jesc obiadek i lece na zakupy bo potem ciocia A nia do nas na kawke przyjezdza:tak::tak:
dozobaczenia
ania boski ja czekam jeszcze na fotke poimprezową:tak::tak::tak::tak:
ja wszystki 3 porody sn i bez znieczulenia i wspominam ok bolało ale tak do wytrzymania z adamem najgorzej bo kazali mi cały czas leżeć plackiem pod ktg a bóle miałam krzyżowe z julią to było mega szybko i bezboleśnie takiego porodu życzę karzdej kobitce o 7 rano chlusneły mi wody ja w szoku bo jeszze tyle do terminu ale na luzaku z big podpaską poszłam odprowadzić adama do przedszkola potem na zakupy wróciłam do domu z brzuchem na kolanach ugotowałam big gar fasolki po bretońsku co by mieli co jeść o 10.20 mama moja zaczeła panikować więc wsiadłam za kierownice malucha i pojechałam 30 km do szpitala byłam o 11na izbie przyjęć babka mnie zbadała i posadziła już na wózek z hasłem nic panią nie boli:szok:rozwarcie na 6 cm potem papierologia ja luzak potem prysznic lewatywka prysznic spacerek po korytarzu gazetka telefony o 12.30 podłączyli mnie pod ktg i wszyscy w szoku że mnie nie boli bo skurcze mega doktorek zbadał po badaniu mówię oj boli boli mnie i chce kupe a oni no to rób bo masz kochana 1o cm 3 stęknięcia i o 12.54 była julia ku mojej ogromnej radości bo jej płeć to była kinder niespodzianka.......Antoniego poród to hmmmmm..... chyba najbardziej bolał ale był szybciutki i z przygodami......pojechałam do swojego doktork bo już tydzień po terminie i cosik pobolewało mnie podbrzusze ale tak lekko piotrek pojechał ze mną doktor zbadał i mówi no to rodzimy rozwarcie 3-4 cm głowka schodzi no to zapraszam po obiadku na porodówkę do zdroi...wróciliśmy do domu po drodze standart zakupy gotowanie dla nich julka była u babci adam wrócił ze szkoły zjadł obiad mnie zaczeło już kręcić ale luzik opieka dla adama i o 17 ruszyliśmy do szpitala 3 tramwaje 2 autobusy i jesteśmy na miejscu tam zbadali i....kazali szukać innego szpitala bo w tym nie ma miejsc...piotrek bierzemy taxi ja głupi jesteś jak chodzę to nie boli pojechaliśmy na pomorzany po drodze rozsypało się torowisko czekaliśmy na komunikacja zastępczą i w końcu dotarliśmy była 20 badanie o 6 cm ktg o skurcze ja no choroba czuje je.....spacerek o 22 porodówka super extra położna śmiechy spacerki a potem coraz krótsze odcinki i zwijanie się bo boli ale chodzimy położna może znieczulenie ja nie to ma być naturalnie...piotrek malinka może jednak-ja ty mi nie pierdziel tylko masuj plecy i o 24 położna prosi wskakujemy na wyrko i badamy ja ok badanie 10cm tylko pęcherz by trzeba przebić przebiła i wtedy ja o ***** mać boli dobra piotrek ja idę do domu boli mnie wpaDNE KIEDY INDZIEJ PIOTREK MALINUŚ KOCHANIE SŁONKO TY SIĘ NIE WYGŁUPIAJ JA TWARDO WSTAJE Z ŁÓŻKA I MÓWIĘ NIE PIEPRZ MI CO MAM ROBIĆ JA IDĘ MOJA DUPA MÓJ BÓL MOJE DZIECKO :zawstydzona/y:podniosłam plecy i nagle o cholera chce kupe położna mówi no ok to zaprzyj się ile wlezie i rób ty już wiesz co...no i się zaparłam i na jednym parciu urodziłam i antka i łożysko..................

jestes wybitna:-D:-D:-Dusmiala sie:-Da haselko z dupa bolem i dzieckiem zajebiste:-D:-D:-D
Fotki oczywiscie beda :)

reklama
witam sie przy popołudniowej kawce:-)
dzis sobie pospaałam do 9 ,pozniej sie wzielam za ogarnianie domu bo ygaladało jak pobojowisko.
posprztalam tone prasownaia i poukladalam w szafkach i zeszlo mi sie z tymdlugo.
dkurzylam umylam podlogi,jak wypije kawe to musze poscierac kurze bo po kupe pylu na meblach
wlasnei dzwonil P-nie dostlismy orzeczenia:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

to ze dziecko musi do konca zycia brac leki tzn ze jest zdrowe tak?????????????

pytanie do Dowikly-pisalas ze Tobie tez odrzucili za pierwszm razem-moglabys mi powidzeic czy jak zlozylas odwolanie to stawalas ponownie na komisji czy obeszlo sie bez?
moglabys mi podpowiedziec jak napisac takie odowolanie?

Do góry