reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Pamiętam jak Kubuś się dostał do pierwszej edycji super niani.
Po wizycie super niania ostatecznie zrezygnowała.:-D:-D:-D:-D:-D
No to musial jej dac popalic:-D:-D:-D

wcale nie.
To nie jest tak fajnie jak wygląda.
Nagranie trwa 18 dni.
W tym czasie masz w każdym pomieszczeniu gdzie dziecko przebywa montowane kamery na czujki.Do tego 12 godzin dziennie towarzyszą Ci w życiu codziennym.
Super niania,reżyser,dźwiękowiec,2 kamerzystów,wizażystka :szok::szok::szok::szok:
Sterują najpierw dzieckiem ,żeby było naj najbardziej niegrzeczne ,potem musisz wybrać 3 rzeczy,które chcesz zmienić.
No i super niania wkracza do akcji dopiero wtedy ze swoimi metodami.
Po 18 dniach wyjeźdżają,demontują wszystko,ewentualnie robią mini remont po dziurach po sprzęcie .Potem robią montaż i do emisji.
Za taki motłoch i syf w domu dziecko ma płaconą rekompensatę w kwocie 5000 zł.

U nas sprawa troszkę wyglądała inaczej ,bo Darek nie mógł brać udziału w programie (konflikt interesów) i to się im nie podobało.
Na takiej podstawie zerwali umowę :-D:-D:-D:-D
A prawda była taka,że z jedzeniem Kuby sobie nie radziła,wyganiał ją z domu,nawet ją pobił i opluł i przywitać z nią nie chciał.
Uciekał na spacerze i w gruncie rzeczy prosto w oczy mi powiedziała,że tu niewiele można zmienić.:-D:-D:-D:-D
:szok::szok::szok::szok::szok:

Dziewczyny, rozłożyło mnie na maxa :-( Jestem po dwóch gripexach i innych jeszcze jakichś prochach i czuję się odrobinę lepiej, ale jak m wrócił z pracy to normalnie ruszać się nie mogłam. :no: Przespałam się ze 3 godziny, ale jak wstałam to wcale mi lepiej nie było :angry: Mam nadzieję, że mi szybko przejdzie :zawstydzona/y:

Piotruś ładnie łyknął lekarstwa - trochę był zaskoczony jak mu podałam antybiotyk strzykawką :-p Przed snem dostał jeszcze Ibufen, bo znów miał gorączkę. No i jeszcze 2 kupy były w międzyczasie :eek: Na szczęście pupa jest ok!
Któraś z was pisała o jakiejś maści na odparzenia. Ja zawsze w takim przypadku smaruję mu pupę Bepanthenem i wietrzę, wietrzę, wietrzę, bo świeże powietrze cuda działa. :tak::tak::tak:
Zdrowka zycze kuruj sie kobietko:tak::tak:

Hejka :-):-):-):-)

moje dziecko jeszcze śpi :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: ,tzn przebudziła się z płaczem jakieś 20min temu ale wzięłam ją do nas do łóżka ,przytuliła sie i usnęła.

Kurczę dziewczyny nie posiedzę dzis z Wami na bb,fatalnie sie czuję,@ do mnie przyszła,tak okropnie boli mnie brzuch az mi się wymiotować chce.Wziełam sobie przed chwilką dwie nospy,mam nadzieje że choć troche ulży bo nie wiem czy wytrzymać.
wspolczuje bolu brzucha ja tez mam @ ale nigdy mnie nic nie boli:no::no:

Witam kobitki
Mała właśnie zalicza kupkę na nocniku przy okazji ma zabawe rozlewania herbatki. Śniadanko sie namacza - płatki.
Jak szybko dawałyście swoim małym krowie mleko? My dzis spróbujemy pierwszy raz z płatkami owsianymi i kukurydzianymi.
Pogoda zapowiada sie pięknie. Słonko tak grzeje, e aż okna pootwierałam, bo duszno w domu sie zrobiło.
Ide nadabiać, widzialam, że mam 3 duze strony.
Ja czytalam ze mozna krowie mleko od roku podawac:tak::tak::tak:

Witajcie kochane nie było mnie wczoraj teraz nie mam głowy do pisania.:-:)-(bardzo was za to przepraszam dzisiaj nawet nie mam czasu poczytac może wieczorkiem musze zając sie sprzątaniem bo M jutro przyjedzie a w domu nie posprzątane a wiecie jakie to sprzątanie przy dzieciach a jeszcze do sklepu musze leciec wiadomo po co :-D:-D:-Da mi już chyba sie @ konczy od wczorajszego wieczora nic nie było i niech tak zostanie:tak::-D

No to super jak ci sie @ skonczy bedziesz mogla z mezem poszalec:tak::tak::tak:
witam czarodziejki:happy:
u mnie za oknem raz słońce raz chmury ale zimno jest....piotr poszedł do pracy ale kiepsko wygląda i kiepsko się czuje niestety...antoni budził się w nocy 9 razy jestem wykończona na maxa...
zdrówka dla wszystkich chorowitek.....ide narabiać i potem big big prasowanie:tak::tak:
wspolczuje nie przespanej nocy

agnes a po co chcesz ją budzić???????????niech śpi...moja babcia by ci powiedziała :człowiek nie świnia jak się wyśpi sam wstanie:tak:
:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: no i dobrze twoja babcia mowi:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

dziewczynki trzymajcie kciukasy piotrek dzisiaj będzie rozmawiał w sprawie pracy weekendowej dla mnie :tak::tak::tak:tak bym chciała żeby się udało :tak:to sprzątnie i ekspozycja towarów u niego w casto 4 soboty i niedziele po 8-10 godzin zarobki może nie oszałamiające ale 500 zł bym miała a dla mnie to dużo no i wyszłabym do ludzi z domu chociaż w weekendy...a że piotrek ma weekendy wolne to odpada problem opieki nad antonim:tak:
Kciuki zacisniete:tak::tak::tak:

Malina trzymam kciukasy jak szalona:tak::tak::tak:
Trzymajcie też ,bo Klaudia dziś pisze test 3 klasisty:szok::szok::szok::szok::szok::szok:
U Klaudii kolegi w miejscowości obok 2 osoby zostają w 3 klasie:szok::tak::szok:
co nie wpłynęło pozytywnie na klaudii nastawienie dziś rano,moje dziecko przezywa prawdziwy stres:tak:Ja trzymam kciukasy za me dziecie:tak:
Rowniez trzymam kciuki:tak::tak::tak:

Witam was kochane z rana:tak::tak::tak:
my wstalismy po 9 ale jakos nie wyspana jestem:no::no::no::no:

reklama
madziula kciukasy ściskam mocno:tak::tak:będzie dobrze klaudusia jest mądrabyle by się nie spieszyła a będzie dobrze:tak::tak:
u nas w klasie na zebraniu pani mówiła że chciałaby 3 dzieci zostawić na drugi rok bo nie opanowały materiału nawet w 30% ale w klasach 1-3 żeby zostawić ucznia na przyszły rok w tej samej klasie to rodzice muszą wyrazić zgodę..po zebraniu ci rodzice zostali na rozmowę z panią ale adam mówi że wszyscy przechoddzą do 4 klasy więc rodzice nie wyrazili zgody.myślę że gdyby to dotyczyło mojego dziecka to bym zostawiła bo lepiej nadrobić we wcześniejszych klasach jak ciągnąć to dalej bo nic dobrego to nie da.....
adama klasa od 4 klasy zostaje podzielona na 2 klasy Ai B bo teraz jest ich w klasie 30 z czego 21 chłopaków od września ma jeszcze 3 chłopców dojść więc rozdzielają klasę na 2 bo nauczyciele sobie z nimi nie radzą a że szkoła jest dobra ma wysoki poziom i ten plus że klasy są mało liczebne bo 15-20 uczniów to rodzice z drugiego końca szczecina dowożą tu dzieciaki:tak:no i ten plus że szkoła ma dużo zajęć dodatkowych zupełnie bezpłatnych łacznie z zakupem dla ucznia pomocy dydaktycznych stroi wszystko finansowane z pieniędzy unijnych więc chętnych dużo..adam chodzi n a angielski rtystyczne inoge to zakupili mu książki do angielskiego plecak kredki mazaki farby plasteliny piórnik trój piłkrski korki.jego kolega na karate to zakupili mu kimono .więc to jest naprawde sueraste:tak:
Faktycznie bajerancko,a u nas były zapisy na angielski ,ale nauczycila nie mogli zależć czy cos i sprawa sie rypła,dobrze ,ze Adam ma tyle zajęc,a w Niechorzu właśnie ktoś przykibluje,zależy ,rodzicom wstyd było to przephneli ,ale powiedz czego oni zieci wten sposób nauczą??
idę ,bo już mnie wciąga:szok::szok::szok::szok::szok:

madziula kciukasy ściskam mocno:tak::tak:będzie dobrze klaudusia jest mądrabyle by się nie spieszyła a będzie dobrze:tak::tak:
u nas w klasie na zebraniu pani mówiła że chciałaby 3 dzieci zostawić na drugi rok bo nie opanowały materiału nawet w 30% ale w klasach 1-3 żeby zostawić ucznia na przyszły rok w tej samej klasie to rodzice muszą wyrazić zgodę..po zebraniu ci rodzice zostali na rozmowę z panią ale adam mówi że wszyscy przechoddzą do 4 klasy więc rodzice nie wyrazili zgody.myślę że gdyby to dotyczyło mojego dziecka to bym zostawiła bo lepiej nadrobić we wcześniejszych klasach jak ciągnąć to dalej bo nic dobrego to nie da.....
adama klasa od 4 klasy zostaje podzielona na 2 klasy Ai B bo teraz jest ich w klasie 30 z czego 21 chłopaków od września ma jeszcze 3 chłopców dojść więc rozdzielają klasę na 2 bo nauczyciele sobie z nimi nie radzą a że szkoła jest dobra ma wysoki poziom i ten plus że klasy są mało liczebne bo 15-20 uczniów to rodzice z drugiego końca szczecina dowożą tu dzieciaki:tak:no i ten plus że szkoła ma dużo zajęć dodatkowych zupełnie bezpłatnych łacznie z zakupem dla ucznia pomocy dydaktycznych stroi wszystko finansowane z pieniędzy unijnych więc chętnych dużo..adam chodzi n a angielski rtystyczne inoge to zakupili mu książki do angielskiego plecak kredki mazaki farby plasteliny piórnik trój piłkrski korki.jego kolega na karate to zakupili mu kimono .więc to jest naprawde sueraste:tak:

Ja bym raczej tez zostawila bo lepiej zeby na bierzaco nadrobil bo potem coraz trudniejszy material bedzie i dziecko juz w ogole nie da rady:no::no:

czy mój najmłodszy łobuz nie jest słodki ?:zawstydzona/y: jak zrobiołam jej zdjecie to mowila Pokaż :-D dzis sam przynisa ubranie i kazała sobie sukienke nalozyc :-D

Załączniki

• 060409095237.jpg
    060409095237.jpg
    18,5 KB · Wyświetleń: 25
  • 060409095326.jpg
    060409095326.jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 28
  • 060409095253.jpg
    060409095253.jpg
    16,1 KB · Wyświetleń: 26
  • 060409095342.jpg
    060409095342.jpg
    17,2 KB · Wyświetleń: 30
witam się serdecznie:-), znowu po przerwie:zawstydzona/y:
wstyd sie przyznac->zaglądam czesto, ale przy mojej niuni nawet nie mam jak nadrabiać czytania, a co dopiero cos napisać:wściekła/y: zła jestem sama na siebie, ale teraz przynajmniej udało mi sie przestudiowac kilkanaście ostatnich stron:szok:
zabijecie mnie chyba tym tempem:laugh2:
i nawet nie wiem jak skopiować kilka cytatów (jeszcze do tego nie doszłam, bo do tej pory nie mialamtakiej potrzeby), zeby wam tu w miare normalnie poodpisywać, ale napiszę to co mi utkwiło w pamieci:
1.gratulacje dla Klaudii za takie osiągnięcia:tak:
2. zdrówka wszystkim chorowitkom i chorowitym pociechom
3.You Can Dance to w sumie za duzo nie ogladałam, ale ciesze sie że własnie Ania wygrała
4. Szok x2!:szok: pierwszy z tym programem, co dzieci oddają w obce łapy: czytałam o tym, że ma być własnie nagrywane w Niemczech, ale myslałam, ze skoro az tyle sprzeciwów było zanim zaczeli nagrywac, to ze moze to do skutku nie dojdzie, a tu prosze: taki szok dla maluchów... współczuję:-(
a drugi szok siętyczy Superniani:tak: zawsze się zastanawiałam jak to się odbywa, ale nie wyobrażalam sobie, ze az tak:szok: i już Superniania nie jest taka Super:laugh2:

iiii... skleroza nie boli, ale nie pamieam co miałam więcej napisać:zawstydzona/y:

aaa... i wybaczcie, ze tak chaotycznie, ale musze sprawdzic co Natala porabia, bo siedzi u babci i podejrzanie cicho....:baffled:

No to jestem i ja:tak::tak::tak: sory ale nie odpisze na posty bo pozaznaczalam sobie ladnie wszystko i mi bateria siadla w laptopie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a drugi raz 17 stron nie chce mi cie czytac:no::no::no: mam nadzieje ze jestem usprawiedliwiona:-D:-D:-D
ale zescie naskrobaly przez ten czas co mnie nie bylo:szok::szok::szok::szok:
Znajomi pojechali po 20 a potem patrzalam na nowy program nazywa sie rodzice na probe i bylam w ogromnym szoku:szok::szok::szok::szok: chodzi tam o to ze mlodziez 17 letnia dostaje obce dzieci i ma sie nimi opiekowac 24 godz na dobe normalnie szok jak mozna swoje dziecko oddac w obce rece nie wiedzac co sie z nim dzieje a dzieci w wieku mojej malej nie ktore mlodsze:szok::szok::szok: przeciez ja bym nigdy mojego dziecka w obce rece nie oddala a tym bardziej mlodziezy ktora nie ma pojecia bo jeden dziecko w nocy prawie zgniutl a nastepna para dostala blizniaki no i te male plakaly i plakaly a oni nie wiedzieli o co chodzi jak sie okazalo dzieciaki z glodu ponad godzine plakaly:szok::szok::szok::szok: normalnie az sie sama rozplakalam tak bylo mi szkoda tych dzieciaczkow:-:)-:)-:)-( a nastepny agent jest tam taki turek ktory non stop bije swoja dziewczyne i to wszystko jest live pokazane:szok::szok::szok: normalnie nadal jestem w szoku po tym programie i nie rozumie tych matek jak moga na taki eksperyment swoje dzieci oddac:szok::szok::szok::szok:

Raz to widziałam w polskiej wersji językowej paranoja po prostu , to ma ponoc pokazać nauczyć odpowiedzialności młodych ludzi i pokazać trudy rodzicielskie by nie było młodych rodziców ale jakim kosztem???
Za żadną kase nie poświęciłabym swojego dziecka , no chyba ,że moja 12 letnią Laurę ta by ich wychowała od razu :-D:-D:-D

wcale nie.
To nie jest tak fajnie jak wygląda.
Nagranie trwa 18 dni.
W tym czasie masz w każdym pomieszczeniu gdzie dziecko przebywa montowane kamery na czujki.Do tego 12 godzin dziennie towarzyszą Ci w życiu codziennym.
Super niania,reżyser,dźwiękowiec,2 kamerzystów,wizażystka :szok::szok::szok::szok:
Sterują najpierw dzieckiem ,żeby było naj najbardziej niegrzeczne ,potem musisz wybrać 3 rzeczy,które chcesz zmienić.
No i super niania wkracza do akcji dopiero wtedy ze swoimi metodami.
Po 18 dniach wyjeźdżają,demontują wszystko,ewentualnie robią mini remont po dziurach po sprzęcie .Potem robią montaż i do emisji.
Za taki motłoch i syf w domu dziecko ma płaconą rekompensatę w kwocie 5000 zł.

U nas sprawa troszkę wyglądała inaczej ,bo Darek nie mógł brać udziału w programie (konflikt interesów) i to się im nie podobało.
Na takiej podstawie zerwali umowę :-D:-D:-D:-D
A prawda była taka,że z jedzeniem Kuby sobie nie radziła,wyganiał ją z domu,nawet ją pobił i opluł i przywitać z nią nie chciał.
Uciekał na spacerze i w gruncie rzeczy prosto w oczy mi powiedziała,że tu niewiele można zmienić.:-D:-D:-D:-D

czyli superniania nie poradziła sobie :tak: moja koleżanka zna ja osobiście razem do szkoły jakiejś chodziły , ja bym nie chciała żeby mi się cała ekipa po domu szwędała brak intymności nie zniosłabym tego

Dziewczyny, rozłożyło mnie na maxa :-( Jestem po dwóch gripexach i innych jeszcze jakichś prochach i czuję się odrobinę lepiej, ale jak m wrócił z pracy to normalnie ruszać się nie mogłam. :no: Przespałam się ze 3 godziny, ale jak wstałam to wcale mi lepiej nie było :angry: Mam nadzieję, że mi szybko przejdzie :zawstydzona/y:

Piotruś ładnie łyknął lekarstwa - trochę był zaskoczony jak mu podałam antybiotyk strzykawką :-p Przed snem dostał jeszcze Ibufen, bo znów miał gorączkę. No i jeszcze 2 kupy były w międzyczasie :eek: Na szczęście pupa jest ok!
Któraś z was pisała o jakiejś maści na odparzenia. Ja zawsze w takim przypadku smaruję mu pupę Bepanthenem i wietrzę, wietrzę, wietrzę, bo świeże powietrze cuda działa. :tak::tak::tak:

kurujcie się tam bidulki
a co do badania kału to ja miałam z Lena problem pisałam o tym i w posiewie tez nic nie wyszło ale miała szczegółowe badania w centrum zdrowia dziecka i wykryli w końcu jakieś wirusy w tym kale i okazało się że paciorkowca złapała w szpitalu po urodzeniu :no::no::no: miała 3 tyg jak znów do szpitala trafiła a tam takie cyrki ,że szkoda gadac to dłuższa opowieść więc innym razem

julka położyła się na łóżku obok antka i otworzyła książkę i "czyta " antoniemu a ten leży i słucha jak zaczarowany:szok::-D:-Da ja słucham i myślę kurcze ona mu naprawdę czyta:-D:-D:-D:-Dno poprostu julka frenklina zna na pamięć:-pto są jej ulubione kiążki ma chyba 15 części i kocha te książki bardzo bardzo ostatnio podyktowała adamowi jakich części jeszcze nie ma i teraz mam taką liste wywieszoną na lodówce:-D:-D:-D

hehe cwaniara mała dzieci tak mają Laura jak miała 3 latka to ściemniała wszystke9i ciocie ze czyta im książeczkę a ona na paimięć ja znała ale nawet wiedziała kiedy stronę obrócić wszyscy byli pewni ze ona czyta i w szoku byli :-D:-D

dziewczynki trzymajcie kciukasy piotrek dzisiaj będzie rozmawiał w sprawie pracy weekendowej dla mnie :tak::tak::tak:tak bym chciała żeby się udało :tak:to sprzątnie i ekspozycja towarów u niego w casto 4 soboty i niedziele po 8-10 godzin zarobki może nie oszałamiające ale 500 zł bym miała a dla mnie to dużo no i wyszłabym do ludzi z domu chociaż w weekendy...a że piotrek ma weekendy wolne to odpada problem opieki nad antonim:tak:

trzymamy kciuki malinka :tak::tak:

joanna ja też myślałam o opiece nad dzieckiem u iebie w domku tym bardziej że z wykształcenia jestem opiekunką dziecięcą nawet dawałam ogłoszenie w tej sprawie i nawet miałam trochę telefonów ale tylko telefonów!!!!!!!!!!!!!!!!1 najbardziej rozwalił mnie jeden zadzwoniła pani bardo chętna od razu powiedziała że jest adwokatem i dużo pracuje chciała przywozić swoją 2.5 letnią córeczkę o 8 a odbierałby jej mąż koło 16-17 ja miałam gotować dla jej dziecka też pyta o stawkę więc jej mówię ż za 6 dni w tygodniu opieki to miesięcznie 700 zł a za wyżywienie to 200 zł bo to musi bć i śniadanko i obiad jakiś podwieczorek owoce jogurty soczki...a babka że ona za opieke może mi dać 300zł a za żywienie 100zł no bo przecież i tak siedzę w domu to co mi to za róznica:szok::szok::szok::szok::szok:
a ja jak chcę dokleić jeszcze jeden suwaczek to mi pokazuje że już nie można :sorry:

chyba pogieło te babę ale cóż adwokaci to specyficzna grupa ludzi obracałam się w ich towarzystwie przez dłuższy czas więc wiem co mówię no i ex mojego Leszka też adwokatka .
w Wawie jak się orientowałam to opiekunki zyczyły sobie po ok 2 tys za miesiąc opieki:szok::szok::szok:

Ja bym raczej tez zostawila bo lepiej zeby na bierzaco nadrobil bo potem coraz trudniejszy material bedzie i dziecko juz w ogole nie da rady:no::no:
dokładnie ja teraz jak patrzę na adama zadania to nieraz muszę się nagłówkować bo wcale nie są takie łatwe:szok:
czy mój najmłodszy łobuz nie jest słodki ?:zawstydzona/y: jak zrobiołam jej zdjecie to mowila Pokaż :-D dzis sam przynisa ubranie i kazała sobie sukienke nalozyc :-D
joanna gabi jest cudna taka słodzizna:tak::tak::tak:po kim ona ma takie cudne loki?????????????no śliczna jest:tak::tak:

jest przeurocza tylko skrzydełek mu brakuje i jak Aniołek :-D:-D:-D

Dziewczyny a my dziś wszyscy zaspalismy :tak:
Lena spała do 9.30:szok::szok::szok: mój oczywiście znów do pracy na 11 pojechał a Laura zdusiła budzik i tez zaspała i nie poszła już do szkoły
Wczoraj udało mi się Laurę zagonić do spania o 22 bo ona to ma problem z zasypianiem zawsze albo ściemnia i czyta do późna w nocy :no:
my poszaleliśmy sobie do 2 :rofl2: oj jak było fajnie :-D:-D

reklama
Joanna,Gabi to słodziak mały ,a po kim ma ona takie piękne loczki,a jak fotogeniczna ,normalnie pozuje nam:-D
Ja się zastanawiam jak tam Klaudii poszło?????????/strony świata,pisanie listu,ogólnie matma i polski,ludzie teraz w 3 klasie już ułamki zaczynają ,mnożenie i dzielenie do wielu tysięcy pisemne,obwody kwadratów ,prostokątów,nieszczęsne zadania z treścią...:szok:mojej Klaudii się gramy z dekagramami pierniczą:szok:milimetry ,centymetry i metry też:szok::szok::szok:normalnie się sama boję jak jej poszło ,:szok::szok::szok::szok::szok:

Do góry