reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

Będzie mała strojnisia.Ja ciszki dla malucha to moge godzinami oglądać.Jeszcze z rok temu jak dopiero zaczynałam planowac druga ciążę to jak mnie w pracy zdenerwowali to zawsze jechałam do dziecięcego i oglądałam tam ciuszki i to mnie uspokajało (po jakims czasie głupio mi było ,bo babki się na mnie dziwnie patrzyły to zaczęłam na allegro przegladać).:-)

reklama
ja dzis obkupilam szwagierke ;-) ona ma remont w domu i malo czasu a ja juz w sumie wszystko mam. wczoraj bylam w Tesco zeby kupic cos rozowego a tam przeceny... szwagierka prosila zeby jej cos wziac to kupilam 3-pak pajacykow za 15,40, 5-pak bodziakow za 19,50 i 7-pak bodziakow za 23,80 ;-)

jakos zakupy dla niej tanio robie... laktator na allegro (Avent isis) znalazlam jej za 115 zl ;-)

Miranda, a na jaki rozmiar kupilas?

Chogata, powiem ci ze mnie kupowanie ogolnie meczy, tez pare ciuszkow kupilam ale nie mam poza tym nic,
szkoda ze nie ma takej stony ze wpisujesz : reczy dla noworodka, klikasz ze wybierasz a za kilka dni dostawa i sie juz nie musisz martrwic o nic. To by bylo perfekt dla mnie. I chyba mam inaczej niz wszystkie dziewczyny z tym kupowaniem.

Mowiac szczerze zaczynam sie obawiac bardziej niz porodu tego ze musze sie wreszcie ruszyc z tym kompletowaniem rzeczy.:szok: nie ma na co odkladac

my też dziś byliśmy na zakupach.. kupiliśmy pościel + rożek pasujący do pościeli, dwa ręczniczki z kapturkami (słodkie!!), kocyk taki milusi, że kusiło mnie, żeby drugi większy dla siebie kupić hihi, pieluszki tetrowe i flanelowe (te flanelowe z takimi fajnymi nadrukami samochodziki, samolociki etc.. ;-)

wybraliśmy też wózek (teutonia... ale nie zdecydowaliśmy jaki kolor, musimyjutro podjechać raz jeszcze i zamówić). została nam wanienka + stelaż (nie mogliśmy zdecydować - zaskoczyło nas, że cokolwiek nie zdecydujemy, to najtaniej nie będzie - wanienka najtańsza owszem - 20 zł, ale do tego trzeba stelaż/stojak. A to juz najmniej 100zł!!! średnio ok 250 zł, jeśli nie chce się najprostszej wanienki za 20 zł.... i my trochę się wahaliśmy ale postanowiliśmy decyzję odłożyć do jutra i kupić przy zamawianiu wózka i chyba kupimy taką za 20 zł.. w końcu posłuży max 6-8 miesięcy tylko!....

Ale chyba Mewa potrzebuej takiego sklepu, co dostarcza do UK ;-)

A my wybraliśmy Teutonia, ale wahamy sie pomiędzy Mistral S i Fun System. Mistral S ma przekładaną rączkę, Fun System nie, to główna różnica. No i dodatkowo Fun System, jest 2 kg lżejszy i ma mniejszy stelaż po złożeniu... więc chyba jednak będzie Fun System..

MISTRALOWI z tego co kojarzę to się tez kółka nie skręcają - ja mam poprzednika Fun system - Pixxel i jestem baaardzo zadowolona...

A fakt, że MEWA w UK kompletnie umknął mojej wyjątkowo "bystrej" ostatnio uwadze ;-)

ha ha, Mju, moja znajoma mówi, że w ciąży kobieta traci pół mózgu. I ja po sobie sądząc mogę to potwierdzić... mam tylko nadzieję, że mi wróci ta utracona połówka po porodzie ;-)

Mju- bardzo dziekuje:-) co prawda wysylaja do UK ale to by mi sie z kosztami przesylki srednio oplacalo, ale jak jest taka strona w PL to i tu musi byc, wiec poszukam

reklama
ha ha, Mju, moja znajoma mówi, że w ciąży kobieta traci pół mózgu. I ja po sobie sądząc mogę to potwierdzić... mam tylko nadzieję, że mi wróci ta utracona połówka po porodzie ;-)

No ja mam teorie, że z każdym centymetrem w talii mózgu mi ubywa (a w talii mam juz spoooro)... notorycznie wkładam chleb do lodówki a masło zostawiam na stole, gubię kluczyki... jak sie wypowiadam, to słów mi brakuje jak bym przez pół życia ćpała :baffled::baffled:

Do góry