reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

Ka...M dziekuje Ci bardzo:)
Co do wod to ja tez mam obawy musze powiedziec....narazie co mi sie dzieje, to troche cos sie dzieje jak np.kichne, ale to nie wody, tylko pewnie miesnie sie rozluzniaja...
Ogolnie to sie denerwuje porodem, takze na pewno bede szukac pociechy u Was dziewczyny!!!

reklama
A wogole to smiesznie bylo bo dostalam maternity tydzien wczesniej razem z ostatnim H&S wiec dostalam prawie 500e w jednym tygodniu. Cos im sie pomylilo...bo pierwsze maternity powinnam dostac dopiero teraz w poniedzialek. Ale nie zebym narzekala...takie niespodzianki to ja lubie:-)...Dzis naprzyklad znowu dostalam jakies dziwne pieniadze od Smythsa....coz...:eek:
Nooo i ta co narzeka :-p:-D:-D
A swoją drogą oby im się nie przypomniało i o tydzień mniej kaski dostaniesz na końcu maternity.Tfuuu tfu tfu :-D

Marta myślałam,że masz 3G?
No to super,że tak ładnie śmiga i masz internet cały czas :-D

coś dziś nas mało piszących właśnie czytałam na temat wywoływanie tu porodu:tak: co mnie czeka tego22czer:-(chyba że przez przyszły tydzień coś się ruszy.W Polsce za żel który tu dają płaci się od150zł do 180 szok.A co do tego Galfera to ja brałam przed ciąża tego z folikiem nie bolała mnie głowa może ten dla kobiet w ciąży ma inny skład
Ja bralam ten z folikiem wlasnie imnie glowa bolala.
plukac woda morska i sprowadzic z polski kropelki otrivin baby lub nasivin..:) no i masc majerankowa pod nosek
a propo otrivin to ja juz widzialam u nas w shannon w aptece te dla dzieci wiec moze i pojawia sie w innych aptekach ?:dry:
Acha! no to tak to by bylo super...bylebym sie tylko skapnela, ze to wody...
Wazne, zebym nie zalala pol sklepu jakiegos w razie czego, bo chyba sie ze wstydu pochlastam!!:-D
:-D:-D:-D jak w filmach..

Pytalam o cos na katar dla niej w aptece bo juz kilka dni sie meczy i spac nie moze bidula, ale pani powiedzila ze dziecko za male. Macie jakies domowe sposoby na katar u malucha przed rokiem?

Odciagaj noska gruszka,pod nosek masc majerankowa i nic wiecej bym nie robila. Jesli naprawde sie dzidzius meczy,to kupisz tu kropelki do nosa, podobne jak w Pl, nie musisz ich sciagac :-) Tu tez maja takie cuda :-D Kupilam takie w Boots, mozesz je stosowac u dziecka powyzej 6 miesiecy.

Misia nie u kazdej odchodza wody.Ja sie tez tego balam i wyobrazalam sobie rozne kosmiczne rzeczy,ze np wody odchodza mi w centrum,jak jestem sama itp He mi porod zaczal sie od skurczow,a wody pekly mi w szpitalu na lozku.To bylo dobre.Chcialo mi sie siusiu,poszlam do kibelka z mezem,a tu nagle skurcz party i pre,maz przerazony,ze na kiblu rodzce,polozna z pielegniarka wbiegly i zaniosly mnie na lozko, a ja znowu prze i jak ze mnie cos wylecialo...jak bomba....az wszyscy odskoczyli,a to tylko wody :-D

anineczka miałam w 3G i oddałam dla brata bo mi źle chodził a u niego dobrze i wziełam w O2 nie narzekam ale wolałabym miec neta bez limitu bo brat dostał rachunek na 60 euro ostatnio a net jest dalej na mnie:baffled:

No właśnie chciałam kilka rzeczy powiedziec:
Krople do nosa dostaniecie w aptece,nazywaja się szumnie Nosal Drops ;-) i ja dostałam dla Antka jak miał niecały rok.
Ostatnio dostaliśmy robione przez aptekarza,ale nie pamiętam nazwy.Waniały jodyną i miały podoby kolor (ale to nie była jodyna)
Martusia.Przykro mi.Trzymaj się :-(
MartaF no to tylko się cieszyc,że z O2 tak ładnie śmiga.A ile płacicie? I co to ten limit czasu? To znaczy jaki limit był ustawiony?

MartaF no to tylko się cieszyc,że z O2 tak ładnie śmiga.A ile płacicie? I co to ten limit czasu? To znaczy jaki limit był ustawiony?
płace 30 euro miesięcznie i moge ściągac pliki tylko do 10 GB :sorry:a później jak ściągne więcej to kosmiczne rachunki przychodzą:szok:Moja koleżanka dostała rachunek na 170 euro:szok::eek:, trzeba sie pilnowac z tym netem i wiem ze w vodafone oszukują i naliczają większe zużycie:crazy: ja miałam kiedys na samym początku i przysłali mi rachunek na prawie 300 euro:szok: ale sie wykłuciłam ze ja tyle nie zużyłam i mi anulowali.:tak:
z tego co wiem to juz nie ma tych modemów O2 (czarny):no: z tą prędkością co ja mam bo miały jakies błędy w oprogramowaniu i je wycofali ale mój narazie chodzi rok i nie mam problemów:-)

reklama
.Chcialo mi sie siusiu,poszlam do kibelka z mezem,a tu nagle skurcz party i pre,maz przerazony,ze na kiblu rodzce,polozna z pielegniarka wbiegly i zaniosly mnie na lozko, a ja znowu prze i jak ze mnie cos wylecialo...jak bomba....az wszyscy odskoczyli,a to tylko wody :-D
U mnie bylo podobnie. Pecherz pekl z hukiem juz przy skurczach partych. :tak: A w poprzednich ciazach to mi przebijali...tzn porodach ;-)

Do góry