reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
dziewczyny ....
na poczatek dzieki za troske - kochane jestescie ;-)
pozlam do lekarza i powiedzialm mu ze wczoraj mi goraczkowal i ze mial 38,5 stopni to on mi powiedzial ze po co z malym przyszlam skoro on wczoraj goraczke mial.... o a skad to ja kur**a mam wiedziec jak ta pierd***a opieka nic nie powie.... :sorry2: ale dobra powiedzialam mu swoje...
zbadal go i plucka czyste ale ma wirusowe zapalenie gardla - a jeszcze wczoraj bylo gardlo czyste :dry: przepisal rutinoscorbin, groprinosin i calcium :tak: no i od razu odwolal szczepienie.... kazal przyjsc za tydzien - znowu go zbada i powie czy nie ma przeciwskazan :tak:

witam

My bezpiecznie i szczesliwie dotarlismy do domku:-)
Podroz byla spokojna i jechalismy 10h:sorry:
W Polsce wszystko podopinane na moj przyjazd
Jutro czeka mnie sprzatnko i prasowanie ale napeno tu zagladne z ranca:-D tzn jak wstane:-D
Fajnie ze znow bede tutaj z Wami:rofl2:
Oczywiscie musze troche nadrobic zeby byc w temacie ale luzik podczytaywalam z teloefonu wiec nie jest zle:laugh2:
witaj :-D
pati na jakie szczepienie idziecie?????to trzymam kciuki aby Sewi zniósł je dobrze i był dzielny :tak::tak::tak::tak::tak:
no czeka nas jeszcze chyba ostatnie szczepienie...
PRZEPIS NA SAŁATKĘ TORTELLINI
prosty:tak:
kupujesz makaron tortellini z szynką lub mięsem mielonym-jaki wolisz
gotujesz:cool2:
do paczki makaronu ja zawsze kupuje 2-3 ogórki
3-4 pomidory
i jeśli chcesz mozesz dac do tego szynke- ja daje tylko jak robie dla gości- do domu spokojnie mi wystarcza bez szynki:tak:
Wszystko (oprócz makaronu:-D) kroisz w kostkę większą do tego wyciskam duuuuuuuuuuuuuuuużo czosnku świeżego-ale jak kt woli-mniejwiecej wg uznania-sól,pieprz
i do tego śmietana-też wg uznania-ja czasem daję samą śmietanę, a czasem troszeczkę do tego mieszam majonezu-np na małą śmietanę daje 1-1,5 łyżki majonezu:tak::tak:

SMACZNEGO:tak::tak:
a patrzalam dzis na ten makaron ... :-D
Pati on mial wczoraj wysoka gorcazke i Ty z nim na szczepienie????????
nie rob tego!
nie szczepi sie dziecka zaraz po chorobie bo jszcze jest oslabiony.
Medeuska wez pusc Pati smska zeby nie szla dzis.niech poczeka z tydzien.mi ostatnio pielegniarka od szczepien powiedzial zeby np.po antybiotyku poczekac 3tyg ze szczepiniem, a Sewi mial wczoraj wysoka goraczke.zeby potem nie zalowala:no::no::no:
dzieki kochana za troske buziak :*
nie wiedzialam ze to jest przeciwskazaniem do szczepienia ale teraz juz wiem :tak:
Anabuba wysłałam pati sms-ka żeby nie szczepiła Sewka :tak::tak::tak::tak::tak::tak:mam nadzieję że go odczyta :happy:
dziekuje odczytalam po wyjsciu od lekarza ;-)
patrysia idzie z sewim na szczepienie??????czegoś nie doczytałam:sorry:niech nie szczepi dziecka po gorączce:no:u nas po antybiotyku pani doktor przekłada szczepienie o miesiąc a po przeziębieniu gorączkowaniu o 10 dni mówi że to dla bezpieczeńbstwa dziecka:tak:
nie szczepilam ;-)
wszystkiego najlepszego w dniu imienin dla laury mleny córki
czerwone_mysz.gif
Wszystkiego naj naj naj :-D:-D:-D:-D:-D
totalny dom wariatów :wściekła/y:Wojtek jest nieznosny nudzi sie Gabi mi gorączkowala jedna nocke mmialma z glowy dzis znowu beczy nie wiadomo o co jej chodzi tzn ja wiem o co chodzi to wina Wojtka bo sie z nia drazni:wściekła/y::wściekła/y: Bardzo zsypane Gabi na buzi musze pilnowac zeby sie nie drapala z jedzeniem tez nie najlepiej widomo ale mysle ze juz ok piatku powinno byc lepiej Jak mnie nie zamkna u czubków to bedzie cud boski :-(
wytrzymasz dasz rade dzielna kobita z Ciebie ;-)
bylam w szpitalu w poniedzialek wieczorem bo cos mi sie dzialo maz poszedl ze mna tracilam świadomosc i lewa strona byla jak sparalizowana robili mi EKg mialma ponoc kiedys stan przedzawalowy :szok: lekarz mi dla na wzmocnienie jakies leki i kazal odpoczywac a najlepiej zeby ktos inny zajal sie dzicmi a ja zmezem powinnam jechac na wczasy Taki smieszny lekarz kroplowe dostalam i przyszlam do domu Tem stan przedzawałowy mnie robroił całkowicie powiem Wam ze patrzylam na lekarza jak na wariata ale mowi ze to moaliwe jak sam jestem z dziecmi i jak u mnei w rodzinie byli sercowce niezle co ?
Asnia bo Ci zleje tylek :-p:-p:-p uwazaj kochana na siebie co nie narobisz czego :tak:
A kto powiedział,że wszystkie sałatki muszą do siebie pasować?
Sałatka to sałatka.
Jeden lubi rybę a drugi kurczaka,przecież nie jesz sałatki z mięsem jako pełne danie .

może spróbuj tę:
1/2 paczki makaronu ryżowego Primo gusto lub drobne gwiazki
30 dag szynki
1-2 ogórki zielone w zależności od wielkości
sól
pieprz
koperek czym więcej tym lepiej
2-3 łyżki dość ostrego majonezu
ewentualnie czosnek jak lubicie

Makaron ugotować w osolonej wodzie
szynkę pokroić na zapałki
ogórka zetrzeć na grubej tarce jarzynowej i odcisnąć lub zostawić na sitku
koperek posiekać dość drobno,ale bez przesady
połaczyć wszystko i wymieszać.
Doprawić przyprawami do smaku.
Smacznego.

ewentualnie taka:
30 dag kurczaka lub indyka wędzonego
puszka kukurydzy
puszka ananasa
puszka czerwonej fasolki
majonez
sól

pieprz

kurczaka i ananasa pokroić w kostkę
dodać kukurydzę i przepłukaną i odcedzoną czerwoną fasolkę
zaprawić 1 łyżką majonezu (ja daję majonez babuni)
Doprawić do smaku i gotowe

Smacznego

a u mnie się przejaśnia nieco :tak::tak:
pewnie cos zrobie :tak:

patrysia zdrówka dla sewcia:tak:
as ja robię tą sałatkę z ananasem jest pycha:tak:
a ja wszystko ogarnełam obiadek podszykowany teraz czekamy z antosiem na frania:tak:

reklama
Do góry