reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2009

No to witamy się i my :-):-):-) Na poczatku miłe słóweczko dla naszych kolejnych niespodzianek :

KASIAKOM I BETIINKA SERDECZNE GRATULECZKI KOLEJNEJ LIPCOWEJ PARECZKI :-):-):-) ZDRÓWKA DLA BEBISIĄTEK I WYTRWAŁOŚCI DLA WAS :-):-):-)

slonce1 spóźnione ale z całego serdusia wszystkiego naj naj z okazji imieninek :-):-):-)

Ja narazie standardowo bez swojego netku więc na łasce i niełasce TŻ ... podczytuję Was z telefoniku . Niestety skleroza to moja kochana przyjaciółka więc to co wcześniej przeczytałam w pamięci niestety nie zostaje ... Teraz muszę od Was znów uciec bo lecę na kontrol do lekarza w sprawie mojch zastrzyków na rozrzedzanie krwi ... od marca to już kupa czasu ... dawka sporawa a tu końca jakoś brak ... moje przedramiona to jeden wielki zrost ... w niektóre miejsca to nawet igły wbić się nie da ... BUUU ja chcę już żyć normalnie ...

Buziaczki dla Was kochane i miłego dzioneczka mimo tej paskudkowej pogody :-):-):-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny mam pytanie z innej beczki...pytam tutaj, bo najczesciej ten watek odwiedzacie :-)

Czy jest mozliwosc kupienia 70% spirytusu do przemywania pepucha?slyszalam, ze takowego nie ma i trzeba kupic 90% i rozrobic. to prawda?

Witam się i ja, nadal w dwupaku.... :-D

Pogoda niezbyt ciekawa, ale to juz żadna nowośc :confused:
Noc przespana, dopiero ok 5 pobudka na siusiu. Dzidzia wierci się, ale tak delikatnie, już nie tak mocno jak jeszcze 1,5 tyg temu, to pewnie przez to że ma juz mało miejsca :dry:

Tak się zastanawiam, która następna się rozpakuje :happy2:

Dolegliwości jako takich brak, jedynie troche nóżki spuchły, no ale 17 kilo wiecej teraz noszą :szok:

Pozdrowienia dla Wszyskich....

Dziewczyny mam pytanie z innej beczki...pytam tutaj, bo najczesciej ten watek odwiedzacie :-)

Czy jest mozliwosc kupienia 70% spirytusu do przemywania pepucha?slyszalam, ze takowego nie ma i trzeba kupic 90% i rozrobic. to prawda?

Taki spirytus można kupic i wiem, że są np na allegro gaziki nasączone 70 proc spirytusem, ale czy to dobre to nie wiem:confused:

Na tej stronie możesz zobaczyc jak to wygląda.

10sztuk gaziki SPIRYTUS 70% do PĘPUSZKA 23gr/szt (663682675) - Aukcje internetowe Allegro

Dziuuula- jednak co kraj to obyczaj ....u nas przy wypisie dzieciatka ze szpitala lekarze wypisuja recepte do zrobienia w aptece a mianowicie rivanol na 70% spirytusie... i wówczas nie ma problemu.
Czasem też polecaja roztwór gencjany ale wówczas pępuszek jest fioletowy.
Zapytaj w przyjaznej aptece czy nie zrobiły by ci 100g 70% spirytusu mimo ze jest na receptę,albo spytaj lekarza jak on ci zaproponuje....
Czasami kupują również chusteczki leko nasaczone spirytusem....stosowane przez mamy do dezynfekcji pępuszka.....

szkoda kupowac litr czystego spirytusu i rozcienczac go aby wyszedł 70%(chyba że ktos pózniej zrobi pończki to spiryt się przyda:-))

Zreszto ten spirytus w aptece wydaje mi sie że jest mniej zanieczyszczony niz ten w sklepie...... ale niby go sie nie pije tylko stosuje w tym przypadku do zew.-pępusio....

Pozdrawiam dziewczyny i uciekam bo jestem umówiona z fryzjerem..... bo wygladam jak potwór......

Bettinka i Kasia wielkie gratulacje no i przede wszystkim dużo zdrówka życzę:-):-):-):-)

Weekend minął niewiadomo kiedy. Wczoraj byliśmy w Zoo ale się nałaziłam za wszystkie czasy. W sobotę byli u nas znajomi i siedzieli do 3 rano jakoś tak gadka szła i spać się nie chciało.
Pogoda u mnie straszna. Poda jak nie wiem. Nic się nie chcę. Nocka koszmarna. No bo jak osoba ważąca 100 kg może się wyspać na 30 cm łóżka? Mój mąż sprytny tyle mi zostawił a sam łapał pozycję do zbierania ryżu.
Miłego dnia życzę.

Witam,

Ja dzisiaj w nie najlepszym humorze. Pogoda deszczowa, w telewizji nic ciekawego nie ma, bo przecież przerwa wakacyjna, a na dodatek właśnie dzwonił mój mąż i zakomunikował mi, że wyjeżdża na delegację, a dopiero co wrócił.
W tygodniu to przyjeżdża późno z pracy, tylko je i idzie spać, a na weekend wyjeżdża na delegację. Normalnie mnie trafia. Teraz bardzo potrzebuję jego bliskości, a jego wiecznie nie ma :-(
Ale już nie narzekam, bo pewnie niektóre z Was, jeszcze rzadziej widzą swoją połówkę.
Zabieram się za prasowanie, to może mi handra minie.

Taki spirytus można kupic i wiem, że są np na allegro gaziki nasączone 70 proc spirytusem, ale czy to dobre to nie wiem:confused:

Na tej stronie możesz zobaczyc jak to wygląda.

10sztuk gaziki SPIRYTUS 70% do PĘPUSZKA 23gr/szt (663682675) - Aukcje internetowe Allegro

Gaziki są dość dobre. Są jeszcze z Leko. Ale takie rzeczy to najłatwiej kupić w aptece. Tam zawsze doradzą. Co do spirytusu typowo 70% to faktycznie nie ma. Przynajmniej ja się nie spotkałam.

Dziuuula idź do apteki. Weź ze sobą listę rzeczy które potrzebujesz a na pewno wszystko Ci wytłumaczą po co , na co i w jakich ilściach. :-):-)

Witam kruszynki;-)po wekendzie
Nocka w miare,moje dziecko chyba ostatnio nie śpi wogóle,bo bryka cały dzien a i w nocy jak sie przebudze to czuje jak się wierci,od środy ma adhd.Tym rozciaganiem się,, zauważyłam że w ciągu tych kilku dni porobiły mi się małe rozstępy na calutkim brzuchalu:wściekła/y::no::szok:,ale sie nie dziwię przy takiej gimnastyce jaką wyprawia:-p
Po wczorajszej wycieczce na festyn,musiałam polegiwac do końca dzionka bo mnie z deka połamało:-(,ale fajnie było spotkac te wszystkie znajome z wózkami i brzuszkami,śmiesznie to wygladało jak tak razem stanełysmy sobie z kilkoma wózeczkami w jednym miejscu:-D:-D:-Dtakie małe BabyBoom:happy2:
Mojej znajomej dwu miesięczna córa ma juz zabek,smiałysmy sie ze to już do piwa otwierania:-D:cool2:

reklama
Witam się i ja

Co do tego spirytusu 70 nie da się go kupić w aptece. Posiadamy owszem takowy ale należy od do grupy ścisłego zarachowania i tylko do użytku w aptece (w recepturze). Chociaż coś się miało pojawić podobno (od 3mc jestem na zwolnieniu więc z nowościami nie na ty). Można kupić też gaziki nasączone spirytusem LEKO są niezłe. A można i taki spirytus samemu sobie zrobić w domku. Bierze się 3 części (równe miarki np. kieliszki) zwykłego spirytusu spożywczego i 2 części wody i gotowe.

Ja mam dzisiaj wizytę u gina i się martwię :-( Mam przeczucie że znowu jakieś cholerstwo wyjdzie mi w moczu.

Do góry