reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
dziendobry dziewczynki...przespałam dzisiaj moze tylko ze 4godzinki:-(Noc okropna...jakies dziwne bolace prady mi po plerach od czasu do czasu przechodziły..plus brzuchol bolał niemogłam sobie miejsca znalezc...i od tego co 5 min na siku w te i z powrotem...juz miałam halo ze to juz...i lezałam zestresowana jak na szpilkach:-Dno ale zadnych skurczy ani wod ..sie niedoczekałam..
ps. Kobitki...wogole to jak to jest jak mi wody odejda to mam drałowac odrazu do szpitala czy musze czekac na skurcze..no chyba ze wogole nieodejda..to skurcze muszabyc w miare regularne...:confused:
ps.2 kobitki ktora z ws posiada nianie?Zabrałam sie wczorajza uruchomienie..niani z monitorem oddechu firmy Angel care...i szczerze niewiem o co kaman ciezko mi to ustawic ..wszystko buczy naprzemian...najbardziej zalezy mi na ustawieniu temperatury ..w pokoju..ae jak ustawiam to widozcnie temp min i max jest niedostosowana i odrazu zaczyna hałasowac:dry::baffled:crezy...

No ja mam nadzieje ze zastrzyk przezyje..co do przytulanka i spedzania czasu we dwoje to korzystamy ile wlezie hehe ..dzis sie wypogodziło moze namowie go na ostatni spacerek po plazy...:)

Po odejsciu wod lepiej odrazu pojechac do szpitala :tak: bo to chyba dzidzia nie moze zbyt dlugo przebywac w lonie mamy bez wod.
Mi np. wody zaczely odchodzic stopniowo po trochu wiec sie jeszcze wykapalam na spokojnie i przyszykowalam i pojechalam do szpitala
Ja mam taka nianie elektroniczna ale bez tego monitora i u mnie to jest tak ze jak sie wlaczy te obie naraz w jednym pomieszczeniu to wszystko strasznie buczy;-)

Moniadan- nie. Maly urodzil sie juz z wada serca. lekarz specjalista w Polsce powiedzial, ze ta wade mozna bylo wykryc juz w 3 mies ciazy i zoperowac juz w lonie mamy. Najpozniej operuje sie ja do 2 mies zycia dziecka, potem moga byc juz problemy...Synek kolezanki ma juz 5 mies i musza mimo wszystko zrobic operacje. Wciaz mi smutno i kurcze jak tylko pojade do Polski to przebadam Alexa wzdluz i wszerz!!

Co do epiduralu to Justysia- zazdroszcze Ci, ze na Ciebie podzialal. Na mnie prawie nic. Mam za male przerwy miedzy kregami i lekarz mnie uprzedzil, ze nie jest w stanie wprowadzic odpowiedniej dawki leku..takze nie wiem, czy wogole cos mi to dalo..bolalo jak cholera! A gaz to tez jakis pic na wode troche..nawet mi sie w glowie nie zakrecilo..troche powoetrza tylko swiezego czulam..;-) Ale Jola- nie boj zaby, wklucie nie boli wcale!! Nawet nie wiedzialam, ze to juz...

Gastone- ale sie usmialam., ze twoj M zemdlal...hehe...nic tylko nakrecic filmik:-):-D

hihi oj bylo tk bylo.A co to by bylo jak bym rodzila naturalnie?Le4zal by plackiem na ziemi.I teraz stwierdzil ze chyba jednak przy drugim dziecku jak juz bedzie godzina zero to chybausiadzie albo wyjdzie co by obciachu nie robic :-D a jesli bedzie cesarka niestey nie wejdzie ze mna :-D Bo na sam mysl co mi tam robia zemdleje z 10 razy :-D:-D:-D Na jego szczescie ostatnio go nie wpuscili bo mialam pelna narkoze :-D A jak mnie wybudzili pamiatam jak plakal jak bobr.Moj J? to bylo dla mnie szokiem hihih

dziendobry dziewczynki...przespałam dzisiaj moze tylko ze 4godzinki:-(Noc okropna...jakies dziwne bolace prady mi po plerach od czasu do czasu przechodziły..plus brzuchol bolał niemogłam sobie miejsca znalezc...i od tego co 5 min na siku w te i z powrotem...juz miałam halo ze to juz...i lezałam zestresowana jak na szpilkach:-Dno ale zadnych skurczy ani wod ..sie niedoczekałam..
ps. Kobitki...wogole to jak to jest jak mi wody odejda to mam drałowac odrazu do szpitala czy musze czekac na skurcze..no chyba ze wogole nieodejda..to skurcze muszabyc w miare regularne...:confused:
ps.2 kobitki ktora z ws posiada nianie?Zabrałam sie wczorajza uruchomienie..niani z monitorem oddechu firmy Angel care...i szczerze niewiem o co kaman ciezko mi to ustawic ..wszystko buczy naprzemian...najbardziej zalezy mi na ustawieniu temperatury ..w pokoju..ae jak ustawiam to widozcnie temp min i max jest niedostosowana i odrazu zaczyna hałasowac:dry::baffled:crezy...

No ja mam nadzieje ze zastrzyk przezyje..co do przytulanka i spedzania czasu we dwoje to korzystamy ile wlezie hehe ..dzis sie wypogodziło moze namowie go na ostatni spacerek po plazy...:)

jezeli nie bedziesz miala skurczy to sie nie spiesz powoli wszystko..... wykap sie zjedz sniadanko dopakuj co tam masz jeszcze do dopakowania nie panikuj i szczerze mowie bardzo powoli...... ja pojechalam po okolo 3 godzinach dopiero ale ja mialam skurcze i coraz bardziej regularne sie robily..... jak nie bedziesz miala skurczy to moze sie tak zdazyc ze Cie wysla do domu.... mnie zostawiliw szpitalu i tak lezalam 24 godziny bo nic mi sie nie dzialo.... skurcze ustaly.... dostalam antybiotyk i tak jeszcze kilka godzin lezalam na sali dopiero na porodowke mnie zabrali jak sie miejsce zwolnilo.... tu bez wod do 48 godzin trzymaja..... no chyba ze bedziesz miala szczescie i wezma Cie wczesniej...... nom to tyle :tak:

CB jest płacone w 1 wtorek miesiaca czyli za tydzien, a ECS w 1 poniedz miesiaca czyli w przyszl tyg.

Właśnie wróciłam z Cliniki rodzinnej i wszczepili mi implanta mam nadzieje ze bede sie lepiej z nim czuła niz po tabletkach i że nie bede miałam skutków ubocznych.

Mamy które go maja , macie może nieregularne krwawienia lub inne objawy?

Dzis znowu pada ale w miare ciepło jest i oczywiscie nie wiem co by tu robic:)

El@- w tej chwili w szpitalu mozna dokonac rejestracji dziecka po urodzeniu i od razu jest uruchamiana procedura Child B, takze nic samamu nie trzeba wysylac...przynajmniej tak jest w szpitalu w Galway.
Jak Ci odejda wody to od razu jedz do spzitala bo moe dojsc do zakazenia.
Jezeli zacznie sie od skurczy to poczekaj az beda regularnie co 15-10 min i wtedy jedz.

El@- w tej chwili w szpitalu mozna dokonac rejestracji dziecka po urodzeniu i od razu jest uruchamiana procedura Child B, takze nic samamu nie trzeba wysylac...przynajmniej tak jest w szpitalu w Galway.
Jezeli zacznie sie od skurczy to poczekaj az beda regularnie co 15-10 min i wtedy jedz.

:tak: dokladnie tak.

hej dziewczyny mam pytanie czy ktoras z was moze brala tabletki o nazwie NEOMERCAZOLE 5MG pytam ponieważ nie moge nigdzie znalesc opisu tych tabletek.....:baffled:a i mam jeszcze PONSTAN 500MG to chyba lek przecibolowy jak sie nie myle??pogoda piekna pada i pada:-)pozdrawiam mamuski

reklama

Misia i tak w szpitalu Eli nic nie zrobia bo antybiotyk daja po 24 godzinach od odejscia wod.... ja bylam w takiej sytuacji..... pytalam ich czy nic nie bedzie dzidzi jak tak dlugo bedzie bez wod to powiedzieli ze nie i jakby cos sie dzialo to antybiotyk zadziala :)

Do góry