biola
szczęsliwa mama
Hej dziewczyny czy dostalyscie pieniadze z CHB.Bo ja nie dostalam a zawsze 1 byly.i sie zastanawiam czy nie wstrzymali jak niektorym z was
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Z tego co pamiętam to Child Benefit nie jest wypłacany 1. każdego miesiąca tylko w pierwszy wtorek miesiąca, więc to będzie dopiero 7. w tym miesiącu;-)Hej dziewczyny czy dostalyscie pieniadze z CHB.Bo ja nie dostalam a zawsze 1 byly.i sie zastanawiam czy nie wstrzymali jak niektorym z was
dziendobry dziewczynki...przespałam dzisiaj moze tylko ze 4godzinki:-(Noc okropna...jakies dziwne bolace prady mi po plerach od czasu do czasu przechodziły..plus brzuchol bolał niemogłam sobie miejsca znalezc...i od tego co 5 min na siku w te i z powrotem...juz miałam halo ze to juz...i lezałam zestresowana jak na szpilkachno ale zadnych skurczy ani wod ..sie niedoczekałam..
ps. Kobitki...wogole to jak to jest jak mi wody odejda to mam drałowac odrazu do szpitala czy musze czekac na skurcze..no chyba ze wogole nieodejda..to skurcze muszabyc w miare regularne...
ps.2 kobitki ktora z ws posiada nianie?Zabrałam sie wczorajza uruchomienie..niani z monitorem oddechu firmy Angel care...i szczerze niewiem o co kaman ciezko mi to ustawic ..wszystko buczy naprzemian...najbardziej zalezy mi na ustawieniu temperatury ..w pokoju..ae jak ustawiam to widozcnie temp min i max jest niedostosowana i odrazu zaczyna hałasowaccrezy...
No ja mam nadzieje ze zastrzyk przezyje..co do przytulanka i spedzania czasu we dwoje to korzystamy ile wlezie hehe ..dzis sie wypogodziło moze namowie go na ostatni spacerek po plazy...![]()
bo to chyba dzidzia nie moze zbyt dlugo przebywac w lonie mamy bez wod.Moniadan- nie. Maly urodzil sie juz z wada serca. lekarz specjalista w Polsce powiedzial, ze ta wade mozna bylo wykryc juz w 3 mies ciazy i zoperowac juz w lonie mamy. Najpozniej operuje sie ja do 2 mies zycia dziecka, potem moga byc juz problemy...Synek kolezanki ma juz 5 mies i musza mimo wszystko zrobic operacje. Wciaz mi smutno i kurcze jak tylko pojade do Polski to przebadam Alexa wzdluz i wszerz!!
Co do epiduralu to Justysia- zazdroszcze Ci, ze na Ciebie podzialal. Na mnie prawie nic. Mam za male przerwy miedzy kregami i lekarz mnie uprzedzil, ze nie jest w stanie wprowadzic odpowiedniej dawki leku..takze nie wiem, czy wogole cos mi to dalo..bolalo jak cholera! A gaz to tez jakis pic na wode troche..nawet mi sie w glowie nie zakrecilo..troche powoetrza tylko swiezego czulam..;-) Ale Jola- nie boj zaby, wklucie nie boli wcale!! Nawet nie wiedzialam, ze to juz...
Gastone- ale sie usmialam., ze twoj M zemdlal...hehe...nic tylko nakrecic filmik:-)![]()
a jesli bedzie cesarka niestey nie wejdzie ze mna
Bo na sam mysl co mi tam robia zemdleje z 10 razy 

Na jego szczescie ostatnio go nie wpuscili bo mialam pelna narkoze
A jak mnie wybudzili pamiatam jak plakal jak bobr.Moj J? to bylo dla mnie szokiem hihihdziendobry dziewczynki...przespałam dzisiaj moze tylko ze 4godzinki:-(Noc okropna...jakies dziwne bolace prady mi po plerach od czasu do czasu przechodziły..plus brzuchol bolał niemogłam sobie miejsca znalezc...i od tego co 5 min na siku w te i z powrotem...juz miałam halo ze to juz...i lezałam zestresowana jak na szpilkachno ale zadnych skurczy ani wod ..sie niedoczekałam..
ps. Kobitki...wogole to jak to jest jak mi wody odejda to mam drałowac odrazu do szpitala czy musze czekac na skurcze..no chyba ze wogole nieodejda..to skurcze muszabyc w miare regularne...
ps.2 kobitki ktora z ws posiada nianie?Zabrałam sie wczorajza uruchomienie..niani z monitorem oddechu firmy Angel care...i szczerze niewiem o co kaman ciezko mi to ustawic ..wszystko buczy naprzemian...najbardziej zalezy mi na ustawieniu temperatury ..w pokoju..ae jak ustawiam to widozcnie temp min i max jest niedostosowana i odrazu zaczyna hałasowaccrezy...
No ja mam nadzieje ze zastrzyk przezyje..co do przytulanka i spedzania czasu we dwoje to korzystamy ile wlezie hehe ..dzis sie wypogodziło moze namowie go na ostatni spacerek po plazy...![]()

El@- w tej chwili w szpitalu mozna dokonac rejestracji dziecka po urodzeniu i od razu jest uruchamiana procedura Child B, takze nic samamu nie trzeba wysylac...przynajmniej tak jest w szpitalu w Galway.
Jak Ci odejda wody to od razu jedz do spzitala bo moe dojsc do zakazenia.
Jezeli zacznie sie od skurczy to poczekaj az beda regularnie co 15-10 min i wtedy jedz.
dokladnie tak.
a i mam jeszcze PONSTAN 500MG to chyba lek przecibolowy jak sie nie myle??pogoda piekna pada i pada:-)pozdrawiam mamuskiEl@- w tej chwili w szpitalu mozna dokonac rejestracji dziecka po urodzeniu i od razu jest uruchamiana procedura Child B, takze nic samamu nie trzeba wysylac...przynajmniej tak jest w szpitalu w Galway.
Jak Ci odejda wody to od razu jedz do spzitala bo moe dojsc do zakazenia.
Jezeli zacznie sie od skurczy to poczekaj az beda regularnie co 15-10 min i wtedy jedz.