reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Medeuska mojej kuzynce lekarz caly czas na usg walkowal na 100% dziewczynka ona sie cieszyla bo ma juz chlopczyka a chciala parke nakupowala wszystko rozowe nawet pokoj rozowy wyszykowala no doslownie wszystko dla dziewczynki psychicznie rowniez byla przygotowana na pannice i co..........
urodzila chlopaka byla w szoku i zalamana bo tak byla nastawiona na dziewczynke oczewiscie cieszyla sie ze dziecko zdrowe ale ale zalamana byla strasznie
Mi lekarze tez mowili dziewczynka dziewczynka ja bylam tez tak nastawiona i kupowalam rozowe ciuszki ale z pokojem uwazalam i pomalowalam na pomaranczowo fakt ze mam czerwone kwiatki ale jak byl by chlopak to bym tylko kwiatki zamalowala a ciuszki posprzedawala na allegro lub ebay:-D:-D:-D:-D
tak było u mnie z Klaudią.
To był 100% chłopak do 4 kg.
Mała pomyłka.Urodziła się dziewczynka 4550.:-D:-D:-D:-D:-D

Dziewczyny dzięki za wsparcie.:tak::-):-):-)

reklama
I ja jestem0 chcialam sie zameldowac z obiadkiem ale zanim wszystko doczytalam to z 15 razy zdązyalabym go zjesc i na 1 stronie czytania skonczylam jesc obiad-dzisiaj mialam watróbke bo mis ie zachcialo.....

a wiec najpierw poodp a potem napisze co u mnie...

a teraz ja.. bylam u gin, powiedzialam jej zeby mi chodciaz fotke główki zrobiła to zrobiła, a Zuzka kur.... dalej sie choowala i nie chce się pokazac, momentami mowila ze wydaje jej sie ze dziewczynka a w jenym momencie powiedziala ze tutaj zow wyglada na chlopca ze nie wiadomo:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:

16 lipca mam znow wizyte bo ona idzie potem na urlop a ja musze miec l4 a nie moz ebyc dluzej niz miesiac, wiec jak pojde na wizyte to może uda mi się ją znów namówić na usg kurcze i moze sie pokaże nastepnym razem Zuzia:-:)-:)-:)-( bo tu che cokolwiek kupic a sie okaaze potem ze chlopiec jak urodze i co bedzie:confused::-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

mam nadzieje ze tak długo sie ukrywac nie bedzie....:dry: bo tak to juz nie bede nic wiecej kupowac tylko wozek, a ze mis ie podoba akurat taki jak wam pokazywalam szary(srebry w sumei chyba bardziej) z żółto zielonymi wstawkami to jest uniwrany ale poście do łóżeczka chce różowa jak bedzie dziewczynka:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2: i ciuszki mam różowe:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2: i jak bedzie Maks to bedzie na różowo chodzil trudno:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

w sumie mam dużo od patrysi dla chłopca.:-p:-p:-p. teraz mi sis przypomniało:sorry:
no wlasnie ode mnie masz dla chlopca ... :tak:
nie nastawiaj sie tak na dziewczynke bo zycie lubi platac figle a najwazniejsze by zdrowe bylo :tak::tak:
My z lali wrocilysmy padniete z basenu Siedzialysmy non stop w basenie z przerwa na samrowanie balsamem i na przegryzienie buleczki oczywiscie na jedzenie czasu brak:-D:-D
Lali mega zadowolona a ja tez bo super sie bawilysmy
Na basenie spotkalam znajomego z dziecmi a potem kolezanke z synem:-)
Dzieci super sie bawily szkoda ze nie zbyt dlugo bo trzeba bylo do domku sie zbierac:baffled:
Laura najedzona lezy na podlodze i oglada bajeczke pewnie zasnie na tej podlodze ze zmeczenia:sorry2: wtedy ja przeniose
Teraz ide zjesc
no to dzien naprawde udany super tez bym sie na basen przeszla ale co jak u nas cidziennie burze popoludniu albo wieczorem :dry:
coś tam jeszcze chciałam, ale już mnie m woła:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:grilla mi się zachciało i teraz coś tak klnie ale rozpala:-D:-D:-D:-D
zajrzę jeszcze do rowu potem
udanego grillowania :-) podrzuc tam pozniej kielbache :-D:-D:-D:-D
Coś dziś zalatana jestem,i znowu wpadam na chwilke bo zaraz z M będziemy oglądać filmik.Oliwka własnie usnęła.M przyniósł szampana :tak::tak::tak: i bedziemy milutko spędzać czas,a co czasem mozna sobie pozwolić :-D:-D:-D:-D:-D
no fakt milusio bedzie oj milusio ...
no to upojnej :cool2::cool2::cool2:

a to moja ksiezniczka

Załączniki

• S7309454.jpg
    S7309454.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 28
  • S7309476.jpg
    S7309476.jpg
    30,3 KB · Wyświetleń: 27
mamita Kubuś też jest wcześniakiem po wylewach i innych powikłaniach.
Naszą historię znajdziesz tu w moim podpisie a samą historię Kubusia na:
Fundacja Wcześniak szukaj Kuba Kurnikowski.

U nas problem polega na tym,że mały nie ma jeszcze orzeczenia o niepełnosprawności.
Gdy je będzie już miał to mi się połowa życia ułatwi.
Po pierwsze dastanę na Niego jakieś pieniądze
po drugie moge wtedy do fundacji ruszyć o pomoc.
Całe szczęście w tym nieszczęsciu,że nas jeszcze w miarę na to wszystko stać i możemy sobie pozwolić na terapię prywatną.
Nie wyobrażam sobie jednak ludzi,których nie stać,a ich dzieci potrzebują takiej pomocy jak Kubuś.:no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
No właśnie nas na prywatna terapie niestety nie stac chociaz robi,y wszystko co możemy. Orzeczenie o niepełnosprawności mam ale tylko na rok narazie. mamy zasiłek pielegnacyjny 153 zł i 60zł na rehabilitację. A na rehab. dojeżdzamy prawie 100km:no: jesli któras z Was wie jakie kryteria trzeba spełniać by podlegać pod fundacje to prosze o info. Ja to sie boje że te fundacje niektóre to ściema jakaś:baffled: Nie mam o tym pojęcia. :no:

no wlasnie ode mnie masz dla chlopca ... :tak:
nie nastawiaj sie tak na dziewczynke bo zycie lubi platac figle a najwazniejsze by zdrowe bylo :tak::tak:

no to dzien naprawde udany super tez bym sie na basen przeszla ale co jak u nas cidziennie burze popoludniu albo wieczorem :dry:

udanego grillowania :-) podrzuc tam pozniej kielbache :-D:-D:-D:-D

no fakt milusio bedzie oj milusio ...
no to upojnej :cool2::cool2::cool2:
odezwala se ta co kupila futerko dla dziewczynki:-p:-p:-p:-p

a to moja ksiezniczka
śliczna:tak:

reklama
Do góry