reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Przeczytałam wkońcu zaległe posty

Co do dat to u mnie w rodzinie świątecznie się układa:-D:mama ur.25 grudnia,starszy brat 1 stycznia,młodszy 13 czerwca(akurat Boże Ciało było;-)),ja miałam być na 1 maja ale się pośpieszyłam.A Julu to najlepiej ;-):tak:ma bo 1 czerwca Dzień Dziecka,1 lipca urodziny,1 sierpnia imieniny:-D.
żeczywiście ten twój synek to ma. Mój Seweryn ma urodzinki 2.12, 6,12-mikołan no i potem choinka ale tak szczeze to dostaje nie trzy ale dwa prezenty

cześć, ja się już pogubiłam, nie zaglądam tu ostatnio zbyt często i nie bardzo nadążam za Wami:szok::szok::szok::szok:nie wiem już gdzie mam pisać:baffled::baffled::baffled:dajcie jakieś jasne wytyczne bo jestem deczko zdezorientowana:sorry:

witam nowe mamusie;-);-)

ja tam na moment wpadłam się przywitać, gorąc straszny, siedzę i się pocę, przed chwilą zamiotłam chatkę i pot mi oczy zalał:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:jak taka pogoda się utrzyma to ja się wyprowadzam na północ bo jaj raczej zimnolubna jestem:tak::tak:

zaraz muszę się szykować do przcy, wczoraj robiłam badania więc przktycznie zaczynam dopiero dzisiaj, trzymajcie kciuki żebym wytrzymała 4 godziny z burakiem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:i do tego mam dzisiaj egzamin z angielsjiego bo już kończę ten kurs, jestem nieprzygotowana zupełnie, jakoś mam inne ważniejsze sprawy (dopieszczanie domku):-D:-D:-D

postaram się wpaść wieczorkiem i trochę z Wami popisać bo ostatnio Was zaniedbuję, sorry:sorry::sorry::sorry::sorry:

życzę wszystkim miłego dnia i duuuużo cienia:tak:
i jak poszło?

:-D:-D
:-D
u mnie z raniutka to samo

powodzenia

u mnie tez wyotwierane i wiatrak a nie ma czym oddychac:baffled:

fajny slowniczek
Laura na buty mowi buk

witamy
egzamin napewno zdasz i trzymam kciuki za 4h:-D

teraz sie witam
Laura jeszcze spi wiec mam chwilke
Dzis w planie mamy basen bo ma byc 30st
Tak wiec musze zakupki zrobic
Dep[ilacje, paznokietki i spakowac co nie co:-D
Właśnie mi przypomniałaś o paznokciach

Witam kobietki! Zuzka zasnęła sobie to będę nadrabiać Wasze bazgrołki bo od wczoraj od 23 aż 10stron:szok:

Dowikla Inowrocław, Strzelno, Kruszwica-kojarzysz coś?;-)
Mała narazie dobrze czekamy za miejscem w szpitalu bo mielismy umówioną urografie ale termin przepadł bo miejsca dla nas nie było...
to jest jakaś paranoja jak morz niebyć miejsca... TO JAKIŚ HORROR:szok::no::szok::no:

Hej laseczki ,no malinka super gratki ,żeś się za robotę w końcu wzięła:-D
fajnie tak wyrwać sie z domu,tak serio to ja czasami wolę iśc do pracyjakpatrzę na ten bałagan,ale wam powiem ,ze matka to matka ,mój m nie zwraca uwagi jak chodza poubierani ,czy sie domyli i takie tam ,musze tego pilnowac :baffled:tak ,tak facet kobiety nie zastąpi:-D
A mój m pot tym względem to nie mogę powiedzieć. Dba o to żeby dzieci czyste były i ładnie ubrane. Ale niektuży faceci to po prostu tego niewidzą. A mój to trohę pedancik aż nieraz mnie wkuża. My to jak jedziemy na zakupy to zawsze Seweryna opkupimy chociaż jedziemy kupić tacie spodnie bo jedną ma. A on kupuje dziecku. Ale tak powinno być bo jak widzę na ulicy mamusie wyszykowane że ho a dziecko idzie koło niej brudne w podartych ciuchach to mi się normalnie nie wiem co robi.

Jestem z powrotem :tak:

Ortopeda zrobił usg i wszystko jest w porządku :tak::tak::tak:

No to SUPER kochana ze sie udalo gartuluje :tak::tak:

super fotka

Ja Emily wczoraj wsadzilam pod prysznic ale miala radoche wyjsc nie chciala:tak::tak:

super fotki

Kciuki zacisniete:tak::tak:

swietnia fotka

No to piszemy tu juz sie takie zamieszanie zrobilo ze szok:szok::szok:

kciuki zacisniete:tak::tak:

dokladnie jestem tez tego zdania:tak:

No to ciocia milego plywania:tak::tak:

jestes usprawiedliwiona:-D:-D

wiatam

SUPER.....

zmiana miejsca napewno super ci zrobi:tak::tak:

No to witam i ja ale zaszalalyscie z postami od wczoraj wieczora do teraz mialam 17 stron do nadrobienia:szok::szok::szok::szok:
Ja bylam z Emili na bilansie tak wiec wazy 9,5kg a mierzy 82cm glowa 48cm wszystko super rozwija sie prawidlowo:tak::tak::tak:
Upal mnie chyba wykonczy juz mamy ponad 30 stopni tylko w domu da sie wysiedziec bo na dworze mozna pasc:szok::szok::szok:
To super . Właśnie muszę zobaczyć kiedy ja mam szczepienie Sebka.

As 76 To masz tego strasznie dużo. Jedno dziecko a tyle tego. Przy takich problemach to te nasze to pikuś a nieraz się wydaje jakby nie wiem co się działo. I sam niewiem co Ci napisać bo wszystko co przychodzi mi do głowy to w rezultacie wydaje mi się głupie. A ty to wszystko sama robisz czy masz pomoc? I tak się cały czas zastanawiam czemu dzieci muszą tak cierpieć? Ale z tego co czytam od mam kture są tu dłużej to jesteś silna i życze Ci dużo siły i optimizmu

hej, witam się wieczornie

i teraz jest dobrze;-);-);-);-)

dietka? ja jakoś nie lubię tej kapuścianej zupy:no:

malinuś super, że Ci się udało z pracą:tak::tak::tak:napewno teraz trochę odżyjecie finansowo;-)
egzamin zdałam na 4, dzięki za kciukasy:tak:

super, witamy;-);-);-)
As ale macie litanię do tej rehabilitacji, cały dzień ćwiczeń:szok::szok::szok::szok:ale będzie dobrze, dacie radę, jak to ma pomóc Kubusiowy to trzeba
Joanna Tobie też gratuluję pracy, myślę, że teraz to już na 100% wypali:tak::tak::tak:
medeuska ja kupowałam zielone, żółte inne takie kolory ubranek uniwersalne ale ja czułąm, ze będzie dziewczynka od początku:tak::tak::tak::tak:

coś tam jeszcze chciałam, ale już mnie m woła:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:grilla mi się zachciało i teraz coś tak klnie ale rozpala:-D:-D:-D:-D
zajrzę jeszcze do rowu potem
kochana no widzisz mój adam by ci powiedział że 4 to prawie 5 z minusem a 5 z minusem to już prawie 5 a pięć to prawie już 6 z minusem a 6 z minusem to ju 6 więc gratuluję 6 z egzaminu:-D:-D:-D
a to moja ksiezniczka
jest śliczniutka:tak::tak::tak::tak:
No właśnie nas na prywatna terapie niestety nie stac chociaz robi,y wszystko co możemy. Orzeczenie o niepełnosprawności mam ale tylko na rok narazie. mamy zasiłek pielegnacyjny 153 zł i 60zł na rehabilitację. A na rehab. dojeżdzamy prawie 100km:no: jesli któras z Was wie jakie kryteria trzeba spełniać by podlegać pod fundacje to prosze o info. Ja to sie boje że te fundacje niektóre to ściema jakaś:baffled: Nie mam o tym pojęcia. :no:
z tym to do anabubki to jest nasz głowa od papierów:tak::tak:
No i wkoncu dotarłam:tak:
Ale mialam cały dzien latania a pod wieczor jeszcze goscie nam sie zwalili:szok:
Długo z Wami nie posiedze bo jutro wieczorem M wyjezdza no i trzeba Go jakos spakowac

Zapisałąm dzisiaj mlodego do zerowki:tak::tak::tak:Szkola bardzo sie jemu podobała,nawet był ogladac sale dla zerowkowiczow:tak::tak::tak:
ksiazki dla zerowki mam na stronce internetowej tej szkoly a jaka ma byc wyprawka dowiem sie 1 wrzesnia:tak::tak:

Mlode juz spia.Polozylam Je w samych majtkach i przykryłam delikatnie reczniczkami bo tak jest duszno i goraco
Dzisiaj mielismy taka burze ze szok:szok::szok::szok:Strasznie wialo i trzaskało wielkim gradem:no::no::no:
super że dominikowi szkoła się podoba a jakie ma książki????oj ty teraz będziesz słomiana wdówka:-)
Ja jeszcze jestem,ale weny brak.
1 dobra wiadomość .
dziś Darek zapłacił zaliczkę na kurs dogo czyli od 20-26 lipca jestem na kursie.:-)
Jeśli go zdam to od września mam zapewnioną jakąś współpracę z "Jagą".
zdasz kochana myto wiemy:tak:
Ania to najwaznijesze ze odwiedziny udane.

a mnie znow 8 nawala:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
nie moge dojrzec czy to poprostu wylazacy zabczy cos sie juz w nim robi:baffled::baffled::baffled:
w poniedzilek mam wizyte u sadysty to sie dowiem.
narazie poszedl w ruch ibuprom i calgel(weronika ma uzulenie to ja uzywam:-))
a do tego moje prblemy z @,wlosy mi garsciami wychodza i rwanie barku.cos jest ze mna nie tak.widacmoje jedyny jajnik szwnakuje,a moze tarczyca:confused:
mam to samo dlatego łykam skrzypowite i zmieniłam szampon na taki apteczny do włosów przetłuszczających sie i wypadających:tak:
a i zapomnialam sie Wam pochwalic ze zatrzasnelam sobie dzis kluczyki z auta heheh portfel i telefon, wszystko doslownie :))
Podeszlam do jakiegos pana i zapytalam czy ma telefon bo zostawilam klucze w srodku w aucie.Pan mi uzyczyl telefonu i na szczescie znam numer do mojego na komorke to jest jedyny telefon jaki znam
Udalo sie
Moj nie krzyczal na mnie nawet nic nie powiedzial ale ja na wstepie mu odrazu powiedzialam jak podjechal.. no dobra wiem faja ze mnie:-D:-D
kochana zrobiłam kiedyś to samo i tata się ze mnie nabijał ale tylko jeden dzień bo następnego dnia zrobił to samo:-D:-D:-D:-D:-D
a numery to ja znam na pamięć tylko do siebie do taty i do mojego ex:-p
Mówię dobranoc i idę spać bo po tym plewieniu padnięta jestem:baffled::tak:
no właśnie ja bym mogła mieć ogródek tylko plewić to ja nie bardzo:no::no::no:
picture7590.gif

Ani dobrnoc.
Jadzka powodzenia:-D:-D:-D:-D:-D
ale az tak duzo nie bylo
ustaw sobie 40postow na strone to nie bedziesz musiala ciagle stron przelaczac:-)

a to cos na poprawe nastroju
Instrukcja obsługi dziecka - Joe Monster

i zmykam.do jutra
kolorowych snow
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Wiecie co ja tez już spadam bo oczęta mi lecą a jeszcze kąpiel. A nie wiem jak będzie z jutrem bo mam jechać z całą rodzinką do Wrocka może coś fajnego kupie. Mam zamiar namówić mężusia na wózek. Trzymajcie kciuki za ten wózek
trzymamy kciukasy potem się nam pochwal zakupami:tak::tak:
witam z rana, czyżbym była pierwsza?????:szok::szok::szok::szok:
poranna kawka i samotność przed kompem to jest to co lubię :-D:-D:-D

nie da się przyśpieszyć tej wizyty? na włosy mi kiedyś pomógł revalid, też mi garściami wychodziły i myłam szamponem z czarnej rzepy, śmierdzi ale jest dobry, nałożysz pachnącą odżywkę i jest znośnie:tak:

no nieźle:-D:-D:-D:-Ddobrze, ze chociaż jeden numer pamiętasz, ja też mam problem z zapamiętywaniem numerów bo po co je pamiętać skoro wszystkie są w komórce:baffled::baffled::baffled::baffled:

mój m też wiecznie ględzi, że ja siedzę przed kompem i ten jego tekst, że komputer jest ważniejszy od niego dobija mnie już:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ostatnio mam trochę mniej czasu na forum ale on nadal mi gada:wściekła/y:ach ci mężowie:-D

dobre:-D:-D:-D:-D
jak fajnie, że dzisiaj już piątek,piszę tak jakbym się cały tydzień napracowała:-D:-D:-D:-Da ja w przcy byłam ledwie wczoraj i idę dzisiaj, ale dochodzą mi nowe obowiązki, pilnowanie ubezpieczeń w pzu, to dodatkowo płatne przez pzu właśnie:cool2:
pochwalę się, że dzisaj dostnę w prezencie urodzinowo-przeprowadzkowym suszarkę do naczyń od koleżanek, taką jak chciałam, troche podobną do tej, którą ma Anabuba tylko całą stalową bo jest problem z kolorem wenge:-(
ale fajny prezencik:tak::tak:a jak buraczek zmienił się???
dziewczyny poradźcie mi:
chodzi mi o kupno sandałków dla Oliwki.A mianowicie Oliwka nosi teraz sandałki o wkładce wewn 14cm i sandałki zniszczyła ale wkładka te 14cm jest na styk,paluszki już sa na samym końcu bucika.to teraz co będę kupować następne to mam kupować z wkładką 14,5 czy 15cm????

tak się zastanawiam bo boje się że jak kupię 15cm to będą za duże bo to już połowa lata prawie minęła.i nie wiem czy potykać się o nie nie będzie.i zastanawiam się nad 14,5?sama już nie wiem,mam metlik w głowie.nie wiem czy dobrze kąbinuje.

czekam na dobre rady :tak::tak::tak::tak::-):-):-):-):-)
wiesz ciężko powiedzieć bo czasami to 0.5 cm to dużo .idź z nią do sklepu przymierz takie i takie i zobacz bo lato krótkie i nosić za duże sandały to nie fajnie a tym bardziej dzieciaki expresem niszczą buty:tak:
ja oczywiscie do was tez z kawka a moje panny jeszcze spia:-)
forki sandalkow
moja julka miała kiedyś takie same:szok::szok:
Jadźka wózek fajny, tylko te zdjęcia rzeczywiście się różnią tzn materiał ale może to tylko takie złudzenie;-)

ciekawe jak tam malinka po pierwszym dniu pracy:tak: pewnie wróciła padnięta bo już wczoraj nie zajrzała

ja zaraz będę znikać bo Misia się obudziła, zaraz śniadanie, prysznic i szykowanie do pracy, wprawdzie wyjeżdżam stąd o 11 ale jakoś czas mi tutaj szybciej leci:baffled::baffled::baffled::baffled:
teraz mam na termometrze 23 st mam nadzieję, ze dzisiaj już nie będzie tak upalnie i duszno bo nie wyrabiam, żle znoszę takie upały

do potem, miłegodnia i piszcie za dużo:-D:-D:-Dpa pa

malinka i jak prac????bardzo zmęczona jesteś?????
dziękuję kochane za pamięć:-):-):-):-)dałam radę trochę zakwasów ale fajnie tak wyjść z domku i zarabiać:tak::tak:

śliczna:tak::tak::tak:

u mnie też duchota, szła burza błyskało się i grzmiało ale spadło tylko kilka kropel i już po wszystkim:baffled::baffled::baffled::baffled:

ja się zmywam pod przysznic, odkąd tu mieszkam strasznie późno chodzę spać:baffled:

dobrej nocy
czyżby prze zmiane miejsca?:-D:-D:-D

Dziewczynki chcecie mnie zostawić :szok::szok::szok::szok::szok:

Ja też lubie rano kawke i do kąpa

A tak szczerze mówiąc to zostało mi jeszcze 10 str. ale nie dam rady wszystkiego przeczytać ze zrozumieniem

Wybaczcie
a ja nie mam kawy a bym sie napiła:sorry2:
za taka słodką minkę wybaczam:-D:-D:-D:-D

Ja juz sniadanko zjedzonea poza tym nic mi sie nie chce nawet przy kompie siedziex:sorry2:

aaaa wczoraj uściłam multi multi znow za 5 zł i wygrałam 6:-D:-D:-D:-D miałam jedną 4 i jedną 5:sorry2: na 10:blink:

40postow na strone-wchodzisz w szybkie meu na gorze i w edycje opcji.i tam nizej w dziale "opcje wyswietlania masz iel postow na stronie wiec uswtawiasz 40 i zapisz zmainy na dole:-)
Dzięki bardzo
Spadam na chwile wstawie pranie i trochę ogarne. A tak wogolę to czarno widzę kupno wózka, pewnie nie będzie czasu no ale jeszcze mam nadzieje

Ja juz sniadanko zjedzonea poza tym nic mi sie nie chce nawet przy kompie siedziex:sorry2:

aaaa wczoraj uściłam multi multi znow za 5 zł i wygrałam 6:-D:-D:-D:-D miałam jedną 4 i jedną 5:sorry2: na 10:blink:
Niechce was denerwować ale mój szwagier wczoraj na automatach zagrał chyba za 30zl ale niejestem pewna ale wygrał tyle że był do przodu 500zł :tak::tak::tak::tak::szok::szok::szok::szok:

oj meduska ty graj bo cosik wygrywasz:tak::tak:mój tatuś ostatnio miał 4 w systemie i zarobił 670 zł a jak by nie pokręcił daty urodzenia mojej i skreślił 4 a nie 7 to by miał piątkę a w systemie to sporo kasy:tak:
Dzięki bardzo
Spadam na chwile wstawie pranie i trochę ogarne. A tak wogolę to czarno widzę kupno wózka, pewnie nie będzie czasu no ale jeszcze mam nadzieje
oj to zakręć mężem tak na zakupach co byście przypadkiem pod sklep wózkowy podeszli:cool2::cool2::cool2::cool2:

gajne

witam piątkowo:happy2:
zaraz nadrobie co pisałyście:tak::tak:
wczoraj pracowałam do 22.20 więc w domku byłam po 23 :szok:mało bezpieczne to moje miasto nocą masa menelków młodzieży ale co tam dam radę;-)wczoraj myłam okna 5 okien takich 2.10 wysokie 1.50 szerokie...bark i dłonie to mnie dzisiaj tak nawalają no nic trza się przyzwyczaić:tak:dzisiaj powtórka z rozrywki:tak:
dobra lecę nadrabiać:tak:

dasz rade

mama helenki czli mówisz ze te 14,5 bardziej?bo Oliwka tez niszczy buty bardzo szybko :baffled:

u mnie ani jedna ani druga butow nieniszcza
i szybko wyratsja niesttey z butow:baffled:

Niechce was denerwować ale mój szwagier wczoraj na automatach zagrał chyba za 30zl ale niejestem pewna ale wygrał tyle że był do przodu 500zł :tak::tak::tak::tak::szok::szok::szok::szok:
no no to super, dkaczego mialabys nas tym denerwowac:confused:

no no malinka to niezle, ja bym chciala tyle wygrac, a nie jakies glupie 6 zl....:sorry: bo to mi nic nei da:sorry:

ja musze dzisiaj znow poslac.. tyle ze mis ie szykowac dzisiaj nei chce i wychodzic z domu:dry:

reklama
Do góry