Mama Helenki
i Aniki :D
mama helenki czli mówisz ze te 14,5 bardziej?bo Oliwka tez niszczy buty bardzo szybko![]()
No właśnie, buty są zaraz zdarte, a lato krótkie

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
mama helenki czli mówisz ze te 14,5 bardziej?bo Oliwka tez niszczy buty bardzo szybko![]()
żeczywiście ten twój synek to ma. Mój Seweryn ma urodzinki 2.12, 6,12-mikołan no i potem choinka ale tak szczeze to dostaje nie trzy ale dwa prezentyCo do dat to u mnie w rodzinie świątecznie się układa:mama ur.25 grudnia,starszy brat 1 stycznia,młodszy 13 czerwca(akurat Boże Ciało było;-)),ja miałam być na 1 maja ale się pośpieszyłam.A Julu to najlepiej ;-)
ma bo 1 czerwca Dzień Dziecka,1 lipca urodziny,1 sierpnia imieniny
.
i jak poszło?cześć, ja się już pogubiłam, nie zaglądam tu ostatnio zbyt często i nie bardzo nadążam za Waminie wiem już gdzie mam pisać
dajcie jakieś jasne wytyczne bo jestem deczko zdezorientowana
witam nowe mamusie;-);-)
ja tam na moment wpadłam się przywitać, gorąc straszny, siedzę i się pocę, przed chwilą zamiotłam chatkę i pot mi oczy zalałjak taka pogoda się utrzyma to ja się wyprowadzam na północ bo jaj raczej zimnolubna jestem
zaraz muszę się szykować do przcy, wczoraj robiłam badania więc przktycznie zaczynam dopiero dzisiaj, trzymajcie kciuki żebym wytrzymała 4 godziny z burakiemi do tego mam dzisiaj egzamin z angielsjiego bo już kończę ten kurs, jestem nieprzygotowana zupełnie, jakoś mam inne ważniejsze sprawy (dopieszczanie domku)
postaram się wpaść wieczorkiem i trochę z Wami popisać bo ostatnio Was zaniedbuję, sorry
życzę wszystkim miłego dnia i duuuużo cienia![]()
Właśnie mi przypomniałaś o paznokciach
u mnie z raniutka to samo
powodzenia
u mnie tez wyotwierane i wiatrak a nie ma czym oddychac
fajny slowniczek
Laura na buty mowi buk
witamy
egzamin napewno zdasz i trzymam kciuki za 4h
teraz sie witam
Laura jeszcze spi wiec mam chwilke
Dzis w planie mamy basen bo ma byc 30st
Tak wiec musze zakupki zrobic
Dep[ilacje, paznokietki i spakowac co nie co![]()
to jest jakaś paranoja jak morz niebyć miejsca... TO JAKIŚ HORRORWitam kobietki! Zuzka zasnęła sobie to będę nadrabiać Wasze bazgrołki bo od wczoraj od 23 aż 10stron
Dowikla Inowrocław, Strzelno, Kruszwica-kojarzysz coś?;-)
Mała narazie dobrze czekamy za miejscem w szpitalu bo mielismy umówioną urografie ale termin przepadł bo miejsca dla nas nie było...
A mój m pot tym względem to nie mogę powiedzieć. Dba o to żeby dzieci czyste były i ładnie ubrane. Ale niektuży faceci to po prostu tego niewidzą. A mój to trohę pedancik aż nieraz mnie wkuża. My to jak jedziemy na zakupy to zawsze Seweryna opkupimy chociaż jedziemy kupić tacie spodnie bo jedną ma. A on kupuje dziecku. Ale tak powinno być bo jak widzę na ulicy mamusie wyszykowane że ho a dziecko idzie koło niej brudne w podartych ciuchach to mi się normalnie nie wiem co robi.Hej laseczki ,no malinka super gratki ,żeś się za robotę w końcu wzięła
fajnie tak wyrwać sie z domu,tak serio to ja czasami wolę iśc do pracyjakpatrzę na ten bałagan,ale wam powiem ,ze matka to matka ,mój m nie zwraca uwagi jak chodza poubierani ,czy sie domyli i takie tam ,musze tego pilnowactak ,tak facet kobiety nie zastąpi
![]()
Jestem z powrotem
Ortopeda zrobił usg i wszystko jest w porządku![]()
To super . Właśnie muszę zobaczyć kiedy ja mam szczepienie Sebka.No to SUPER kochana ze sie udalo gartuluje
super fotka
Ja Emily wczoraj wsadzilam pod prysznic ale miala radoche wyjsc nie chciala
super fotki
Kciuki zacisniete
swietnia fotka
No to piszemy tu juz sie takie zamieszanie zrobilo ze szok
kciuki zacisniete
dokladnie jestem tez tego zdania
No to ciocia milego plywania
jestes usprawiedliwiona
wiatam
SUPER.....
zmiana miejsca napewno super ci zrobi
No to witam i ja ale zaszalalyscie z postami od wczoraj wieczora do teraz mialam 17 stron do nadrobienia
Ja bylam z Emili na bilansie tak wiec wazy 9,5kg a mierzy 82cm glowa 48cm wszystko super rozwija sie prawidlowo
Upal mnie chyba wykonczy juz mamy ponad 30 stopni tylko w domu da sie wysiedziec bo na dworze mozna pasc![]()
kochana no widzisz mój adam by ci powiedział że 4 to prawie 5 z minusem a 5 z minusem to już prawie 5 a pięć to prawie już 6 z minusem a 6 z minusem to ju 6 więc gratuluję 6 z egzaminuhej, witam się wieczornie
i teraz jest dobrze;-);-);-);-)
dietka? ja jakoś nie lubię tej kapuścianej zupy
malinuś super, że Ci się udało z pracąnapewno teraz trochę odżyjecie finansowo;-)
egzamin zdałam na 4, dzięki za kciukasy
super, witamy;-);-);-)
As ale macie litanię do tej rehabilitacji, cały dzień ćwiczeńale będzie dobrze, dacie radę, jak to ma pomóc Kubusiowy to trzeba
Joanna Tobie też gratuluję pracy, myślę, że teraz to już na 100% wypali
medeuska ja kupowałam zielone, żółte inne takie kolory ubranek uniwersalne ale ja czułąm, ze będzie dziewczynka od początku
coś tam jeszcze chciałam, ale już mnie m wołagrilla mi się zachciało i teraz coś tak klnie ale rozpala
zajrzę jeszcze do rowu potem
jest śliczniutkaa to moja ksiezniczka
z tym to do anabubki to jest nasz głowa od papierówNo właśnie nas na prywatna terapie niestety nie stac chociaz robi,y wszystko co możemy. Orzeczenie o niepełnosprawności mam ale tylko na rok narazie. mamy zasiłek pielegnacyjny 153 zł i 60zł na rehabilitację. A na rehab. dojeżdzamy prawie 100kmjesli któras z Was wie jakie kryteria trzeba spełniać by podlegać pod fundacje to prosze o info. Ja to sie boje że te fundacje niektóre to ściema jakaś
Nie mam o tym pojęcia.
![]()
super że dominikowi szkoła się podoba a jakie ma książki????oj ty teraz będziesz słomiana wdówka:-)No i wkoncu dotarłam
Ale mialam cały dzien latania a pod wieczor jeszcze goscie nam sie zwalili
Długo z Wami nie posiedze bo jutro wieczorem M wyjezdza no i trzeba Go jakos spakowac
Zapisałąm dzisiaj mlodego do zerowkiSzkola bardzo sie jemu podobała,nawet był ogladac sale dla zerowkowiczow
ksiazki dla zerowki mam na stronce internetowej tej szkoly a jaka ma byc wyprawka dowiem sie 1 wrzesnia
Mlode juz spia.Polozylam Je w samych majtkach i przykryłam delikatnie reczniczkami bo tak jest duszno i goraco
Dzisiaj mielismy taka burze ze szokStrasznie wialo i trzaskało wielkim gradem
![]()
zdasz kochana myto wiemyJa jeszcze jestem,ale weny brak.
1 dobra wiadomość .
dziś Darek zapłacił zaliczkę na kurs dogo czyli od 20-26 lipca jestem na kursie.:-)
Jeśli go zdam to od września mam zapewnioną jakąś współpracę z "Jagą".
mam to samo dlatego łykam skrzypowite i zmieniłam szampon na taki apteczny do włosów przetłuszczających sie i wypadającychAnia to najwaznijesze ze odwiedziny udane.
a mnie znow 8 nawala
nie moge dojrzec czy to poprostu wylazacy zabczy cos sie juz w nim robi
w poniedzilek mam wizyte u sadysty to sie dowiem.
narazie poszedl w ruch ibuprom i calgel(weronika ma uzulenie to ja uzywam:-))
a do tego moje prblemy z @,wlosy mi garsciami wychodza i rwanie barku.cos jest ze mna nie tak.widacmoje jedyny jajnik szwnakuje,a moze tarczyca![]()
kochana zrobiłam kiedyś to samo i tata się ze mnie nabijał ale tylko jeden dzień bo następnego dnia zrobił to samoa i zapomnialam sie Wam pochwalic ze zatrzasnelam sobie dzis kluczyki z auta heheh portfel i telefon, wszystko doslownie)
Podeszlam do jakiegos pana i zapytalam czy ma telefon bo zostawilam klucze w srodku w aucie.Pan mi uzyczyl telefonu i na szczescie znam numer do mojego na komorke to jest jedyny telefon jaki znam
Udalo sie
Moj nie krzyczal na mnie nawet nic nie powiedzial ale ja na wstepie mu odrazu powiedzialam jak podjechal.. no dobra wiem faja ze mnie![]()
Mówię dobranoc i idę spać bo po tym plewieniu padnięta jestem
no właśnie ja bym mogła mieć ogródek tylko plewić to ja nie bardzo
![]()
Ani dobrnoc.
Jadzka powodzenia
ale az tak duzo nie bylo
ustaw sobie 40postow na strone to nie bedziesz musiala ciagle stron przelaczac:-)
a to cos na poprawe nastroju
Instrukcja obsługi dziecka - Joe Monster
i zmykam.do jutra
kolorowych snow
trzymamy kciukasy potem się nam pochwal zakupamiWiecie co ja tez już spadam bo oczęta mi lecą a jeszcze kąpiel. A nie wiem jak będzie z jutrem bo mam jechać z całą rodzinką do Wrocka może coś fajnego kupie. Mam zamiar namówić mężusia na wózek. Trzymajcie kciuki za ten wózek
ale fajny prezencikwitam z rana, czyżbym była pierwsza?????
poranna kawka i samotność przed kompem to jest to co lubię
nie da się przyśpieszyć tej wizyty? na włosy mi kiedyś pomógł revalid, też mi garściami wychodziły i myłam szamponem z czarnej rzepy, śmierdzi ale jest dobry, nałożysz pachnącą odżywkę i jest znośnie
no nieźledobrze, ze chociaż jeden numer pamiętasz, ja też mam problem z zapamiętywaniem numerów bo po co je pamiętać skoro wszystkie są w komórce
mój m też wiecznie ględzi, że ja siedzę przed kompem i ten jego tekst, że komputer jest ważniejszy od niego dobija mnie jużostatnio mam trochę mniej czasu na forum ale on nadal mi gada
ach ci mężowie
dobre
jak fajnie, że dzisiaj już piątek,piszę tak jakbym się cały tydzień napracowałaa ja w przcy byłam ledwie wczoraj i idę dzisiaj, ale dochodzą mi nowe obowiązki, pilnowanie ubezpieczeń w pzu, to dodatkowo płatne przez pzu właśnie
pochwalę się, że dzisaj dostnę w prezencie urodzinowo-przeprowadzkowym suszarkę do naczyń od koleżanek, taką jak chciałam, troche podobną do tej, którą ma Anabuba tylko całą stalową bo jest problem z kolorem wenge:-(
wiesz ciężko powiedzieć bo czasami to 0.5 cm to dużo .idź z nią do sklepu przymierz takie i takie i zobacz bo lato krótkie i nosić za duże sandały to nie fajnie a tym bardziej dzieciaki expresem niszczą butydziewczyny poradźcie mi:
chodzi mi o kupno sandałków dla Oliwki.A mianowicie Oliwka nosi teraz sandałki o wkładce wewn 14cm i sandałki zniszczyła ale wkładka te 14cm jest na styk,paluszki już sa na samym końcu bucika.to teraz co będę kupować następne to mam kupować z wkładką 14,5 czy 15cm????
tak się zastanawiam bo boje się że jak kupię 15cm to będą za duże bo to już połowa lata prawie minęła.i nie wiem czy potykać się o nie nie będzie.i zastanawiam się nad 14,5?sama już nie wiem,mam metlik w głowie.nie wiem czy dobrze kąbinuje.
czekam na dobre rady:-):-):-):-):-)
moja julka miała kiedyś takie sameja oczywiscie do was tez z kawka a moje panny jeszcze spia:-)
forki sandalkow
Jadźka wózek fajny, tylko te zdjęcia rzeczywiście się różnią tzn materiał ale może to tylko takie złudzenie;-)
ciekawe jak tam malinka po pierwszym dniu pracypewnie wróciła padnięta bo już wczoraj nie zajrzała
ja zaraz będę znikać bo Misia się obudziła, zaraz śniadanie, prysznic i szykowanie do pracy, wprawdzie wyjeżdżam stąd o 11 ale jakoś czas mi tutaj szybciej leci
teraz mam na termometrze 23 st mam nadzieję, ze dzisiaj już nie będzie tak upalnie i duszno bo nie wyrabiam, żle znoszę takie upały
do potem, miłegodnia i piszcie za dużopa pa
dziękuję kochane za pamięć:-):-):-):-)dałam radę trochę zakwasów ale fajnie tak wyjść z domku i zarabiaćmalinka i jak prac????bardzo zmęczona jesteś?????
czyżby prze zmiane miejsca?śliczna
u mnie też duchota, szła burza błyskało się i grzmiało ale spadło tylko kilka kropel i już po wszystkim
ja się zmywam pod przysznic, odkąd tu mieszkam strasznie późno chodzę spać
dobrej nocy
a ja nie mam kawy a bym sie napiłaDziewczynki chcecie mnie zostawić
Ja też lubie rano kawke i do kąpa
A tak szczerze mówiąc to zostało mi jeszcze 10 str. ale nie dam rady wszystkiego przeczytać ze zrozumieniem
Wybaczcie
Dzięki bardzo40postow na strone-wchodzisz w szybkie meu na gorze i w edycje opcji.i tam nizej w dziale "opcje wyswietlania masz iel postow na stronie wiec uswtawiasz 40 i zapisz zmainy na dole:-)
Niechce was denerwować ale mój szwagier wczoraj na automatach zagrał chyba za 30zl ale niejestem pewna ale wygrał tyle że był do przodu 500złczyżby prze zmiane miejsca?
a ja nie mam kawy a bym sie napiła
za taka słodką minkę wybaczam
Ja juz sniadanko zjedzonea poza tym nic mi sie nie chce nawet przy kompie siedziex
aaaa wczoraj uściłam multi multi znow za 5 zł i wygrałam 6miałam jedną 4 i jedną 5
na 10
![]()
oj meduska ty graj bo cosik wygrywaszczyżby prze zmiane miejsca?
a ja nie mam kawy a bym sie napiła
za taka słodką minkę wybaczam
Ja juz sniadanko zjedzonea poza tym nic mi sie nie chce nawet przy kompie siedziex
aaaa wczoraj uściłam multi multi znow za 5 zł i wygrałam 6miałam jedną 4 i jedną 5
na 10
![]()
oj to zakręć mężem tak na zakupach co byście przypadkiem pod sklep wózkowy podeszliDzięki bardzo
Spadam na chwile wstawie pranie i trochę ogarne. A tak wogolę to czarno widzę kupno wózka, pewnie nie będzie czasu no ale jeszcze mam nadzieje
a co myslicie o tych elefanten???? i przesyłka gratis
BUTY DZIECIĘCE SKÓRZANE ELEFANTEN roz.24 mod.316 (676200933) - Aukcje internetowe Allegro
witam piątkowo
zaraz nadrobie co pisałyście
wczoraj pracowałam do 22.20 więc w domku byłam po 23mało bezpieczne to moje miasto nocą masa menelków młodzieży ale co tam dam radę;-)wczoraj myłam okna 5 okien takich 2.10 wysokie 1.50 szerokie...bark i dłonie to mnie dzisiaj tak nawalają no nic trza się przyzwyczaić
dzisiaj powtórka z rozrywki
dobra lecę nadrabiać![]()
no no to super, dkaczego mialabys nas tym denerwowacNiechce was denerwować ale mój szwagier wczoraj na automatach zagrał chyba za 30zl ale niejestem pewna ale wygrał tyle że był do przodu 500zł![]()