reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Hej Dziewczynki :-)
U nas nadal stres, swojego porodu tak nie przeżywałam. Gośka dalej na porodówce, od wczoraj od 4 rano ma bóle z krzyża, kurcze tak mi jej szkoda i nie wiadomo ile to jeszcze potrwa:-(
Nikki trzymam kciuki za usg, ale wiem, że wszystko będzie w porządku, bo musi być :tak:

Black Wizard - chciałam Ci napisać wcześniej ale zawsze jakoś mi się nie składało: podziwiam Cię. Ja dalej jestem przerażona perspektywą wychowywania dwójki dzieci z tak małą różnicą wieku i pewnie przestanę być dopiero jak paproszek przyjdzie na świat i będę się musiała z tym zmierzyć.

Myśmy od początku wiedzieli, jak tylko Julka się urodziła, że szybko będziemy chcieli drugie dziecko. Wcale się tego nie obawiam :tak:

Witam dziewczyny:-)Ja jestem przerażona ale pozytywnie bo to moja pierwsza ciąża:szok:Całe moje życie teraz bedzie przewrócone do góry nogami:-DJak na razie to czuję się dobrze, gdyby nie to ,że brzuszek mi trochę odstaje i nie mieszczę się w swoje ciuchy to nie wiedziałabym ,że jestem w ciąży:-)

hej:-) dołączam do was,bo też będę stycznióweczką,jeśli wszystko dobrze pójdzie;-) termin mam na 22.. sama końcówka,ale zawsze to bliżej do wiosny będzie :tak:
Ciesze sie,ze bede miała Maluszka z początku roku,bo sama jestem z 30października i zawsze w szkole płakałam,że koleżanki mają już te 8,10 czy 15lat a mi jeszcze TYLE brakuje:-D
jak tam u was z brzuszkami? kurcze,jestem w 10tygodniu dopiero a wydaje mi się,że mój jest bardzo duży ! :zawstydzona/y:

Dzień dobry Ciężarówy
u nas wreszcie miłe ciepełko, słoneczko i delikatny wiaterek a nie wściekły upał - wykańczał mnie:shocked2:

Kacha-wawa a na znieczulenie nie ma szans? aż sobie zaczęłam przypominać jaki to ból:szok:. Daj znać jak tam nowy obywatel ziemi.

Nikki - Trzymam kciuki:tak:

Jola - gratuluje pociechy, ciekawe jak będzie psocił jak trochę podrośnie?:-D:-D:-D:-D

Według tego kalkulatora mam 2 kg za mało_Ogólnie to mam doła jakiegos ostatnio:tak:

ej dziewczyny ja też wg tego kalkulatora mam za mało 2kg;) ale jakos nie chce mi sie w to wierzyc.

sylwia nie dołuj się albo przyjedz do mnie to podołujemy sie razem;)tez mam dolka od wczoraj bo miałam mega migrenę i nawet proszka nie moglam wziasc wiec od wczoraj leze w łóżku z ręcznikiem i kostkami lodu na głowie.a dotego znowu poklucilam sie z moim M,nagadalam mu takich glupot ze teraz mi az glupio:-p

Witam kobietki...kurdę już czuję, że za chwilę zaliczę kibel...ale mi niedobrze ;/

Już powonli widać mi brzuch, to znaczy rano tak nie widać, ale wieczorem bardzo...:-) chociaż ja to wolę żebył był jak najpóźniej...:baffled: bo we wrześniu mam jeszcze egzamin, koleś esak przełożył najpierw z czerwca na lipiec, a teraz na wrzesień:baffled: a on bardzo nie lubi kobiet w ciąży:szok::szok::szok: i w ogóle on jest taki straszny:szok::baffled: głupi stary pryk, ma 83 lata, już mówić nie może...ehhhhh
mnie wieczxorem tez wypycha :-)
co to za koles nie rozumiem jak mozna nie lubic babek w ciazy :confused:
Odebrałam wynik toksoplazmozy IgM, ujemny dzięki Bogu.
Mi z kalkulatorka wyszło że mam za mało 2-3 kg, przy wzroście 168 cm ważę 68 kg, a w pierwszej ciąży w drugim miesiącu 43 kg, wtedy to miałam niedowagę, a synek miał 3300 i 56 cm, przez tamtą ciążę przytyłam 25 kg, przy porodzie ważyłam tyle co teraz w 4 m-cu, a dzień po porodzie zniknęło mi 11kg.

Co do farbowania włosów, ja rozjaśniałam i moja fryzjerka była w szoku bo nawet przed ciążą nie wyszedł mi taki ładny kolor.
to fajnie ze wyniki ok.
ja przed pierwszym porodem wazylam 55 kg potem schudlam do 50 kg i przybralam w efekcie koncowym do 60 kg czyli 5-10 kg :tak:
a synek urodzil sie majac 2730 g i 55 cm :-D
Hej Dziewczynki :-)
U nas nadal stres, swojego porodu tak nie przeżywałam. Gośka dalej na porodówce, od wczoraj od 4 rano ma bóle z krzyża, kurcze tak mi jej szkoda i nie wiadomo ile to jeszcze potrwa:-(
oj bidulka, ale sie nameczy.... :-:)-:)-(
Witam dziewczyny:-)Ja jestem przerażona ale pozytywnie bo to moja pierwsza ciąża:szok:Całe moje życie teraz bedzie przewrócone do góry nogami:-DJak na razie to czuję się dobrze, gdyby nie to ,że brzuszek mi trochę odstaje i nie mieszczę się w swoje ciuchy to nie wiedziałabym ,że jestem w ciąży:-)
ja w pierwszej mialam tak samo :tak::tak::tak::tak:
hej:-) dołączam do was,bo też będę stycznióweczką,jeśli wszystko dobrze pójdzie;-) termin mam na 22.. sama końcówka,ale zawsze to bliżej do wiosny będzie :tak:
Ciesze sie,ze bede miała Maluszka z początku roku,bo sama jestem z 30października i zawsze w szkole płakałam,że koleżanki mają już te 8,10 czy 15lat a mi jeszcze TYLE brakuje:-D
jak tam u was z brzuszkami? kurcze,jestem w 10tygodniu dopiero a wydaje mi się,że mój jest bardzo duży ! :zawstydzona/y:
witaj u nas gratulacje,
u nas tez juz brzuszki zobacz sobie w galerii ;-)

niki - trzymam kciuki, zdaj potem relacje :tak:

no to wróciłam od lekarza....;-);-);-)
Na szczęście wszystko oki. Wyniki wszystkie w normie:-):-):-):-) ciśnienie też, żadnych infekcji ani pasożytów. :tak::tak::tak: Jak tylko weszłam do gabinetu moja lekarka "schudłaś!!" , a ja na to że nie wiem ...od razu na wagę mnie wysłała i rzeczywiście 5 kg mniej.... to jak na razie dobrze bo miałam trochę nadwagi po pierwszej ciąży. Oczywiście nie omieszkała zapytać o Sebastiana, utkwił jej ten numer z alarmem w głowie:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Mały dzielnie zachowywał się u sąsiada - nawet nic nie narozrabiał co mu się rzadko zdarza:dry::dry::dry::dry:. Za to cały umorusany, biegali po podwórku a w nocy lało.
Idę coś przekąsić, bo zaraz umrę z głodu :-D:-D:-D

reklama

witaj i GRATULACJE:-)a co do brzuszka to nie ma w sumie normy jaki powinien być jedne są miejsze drugie większe ale tak naprawde najważniejsze jest to czy maluszek dobrze rośnie przybiera itp.(ale to troche w później)mi także szybko wyskoczył;-)

Do góry