reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

Ja juz przyjechałam z jeziorka,było suuuper;-)Opaliłam sie bardzo mocko:-)A jak narazie musiałam przerwac prawko,a jak wróce po 2miesiącach to zapisze sie,a testy są ważne przez pół roku;-)

reklama
A na mojego M. we wtorek prawie wleciał bocian jak jechał samochodem a wczoraj widział 3 ... może to dobry znak
Animaux65.gif

To może fasolinka:tak::-)

MADZIA super ze udana kąpiel:-)ps.jeśli chcesz sobie więcej postów cytować to sobie pozaznaczaj na plusikach(zrobią się różowe)i jak skończysz sobie pozaznaczać to wystarczy kliknąć odpowiedz i tam będą te posty i po koleii sobie odpowiadasz i masz wszystko bynajmiej w jednym poście;-)

Witajcie Kochane :-)

Powiedzcie mi proszę, jaką wielkość powinien osiągnąć pęcherzyk graffa żeby była owulka?? Mój ma 10mm (12dc) i lekarz powiedział że cykl stracony :hmm:
Może urośnie jeszcze, co?? :zawstydzona/y:

No właśnie z tym to różnie... ale teraz biorę duphaston od 16-25dc więc cykl będzie ok 26 dni :zawstydzona/y:

No nic to... będę chyba musiała rozpocząć CLO :baffled: tylko cały czas się gryzę kiedy zacząć... czy od razu czy po urlopie... taką nadzieję żywię, że w urlopie jak się wyluzuję to się uda ale z drugiej strony szkoda mi marnować kolejny cykl :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczynki :-) Witam się po przerwie. Czytałam Was regularnie, ale jakoś nie miałam weny do pisania. Nic godnego uwagi się u mnie nie dzieje. Czekam na @, żeby móc zacząć staranka, bo lekarz kazał odczekać jeden cykl. I już mi się tak dłuży, bo mam strasznie długie te cykle, ale chyba już niedługo, bo bryś mnie zaczyna boleć.

Witam Was.No niestety dupa blada,wszystko do dupy oblałam:-(Moze innym razem dam rade:-(Dzisiaj byłam z moim M na grilu,piękna pogoda wiec trzeba korzystac.Jestem prawie spakowana,ale nie lubie sie pakowac:no:
Madziu, głowa do góry! Na pewno następnym razem się uda.
Życzę spokojnej podróży. Trzymaj się tam dzielnie i odezwij się, tylko po "polskiemu" hehe, bo pamiętam, że uczyłaś się języka na wyjazd ;-)

Czesc Dziewczynki,

Bylam wczoraj wieczorem u rodziny, u tego osobnika, ktory jest przeciwny zebym poszla do pracy i chce zebym sie poswiecila studiom. Kurde rzucil taki tekst, ze mi sie strasznie przykro zrobilo.
Kochana, wiem, że to nie jest łatwe się nie przejmować będąc w sytuacji starającej się, ale nie myśl o tym. Najważniejsze, żeby się udało, a uda się na pewno!! Tulę.

Wlasnie wskoczylam w 9tc i trzeci miesiac... jak ten czas leci... jeszcze sie denerwuje, czy wszystko jest ok...zwariuje do wtorku...
I dziewczyny moze ktoras ma pomysl jak mam pozbyc sie kataru bo mi taki zatokowy siedzi w nosie i splywa gardlem. Zatoki nie bola ale jak mi to bedzie siedziec to zwariuje...
Gosiu, jak ten czas szybko leci :-) A tak niedawno napisałaś nam, że się udało :-) Nie denerwuj się, na pewno wszystko jest dobrze, bo nie może być inaczej. A na zatoki też polecam inhalacje :tak:

Ja wizytę mam 7 lipca:tak:Moja pierwsza w ciązy i pierwsza w życiu:szok: Normalnie aż wstyd mi to pisac :zawstydzona/y: Ale wszystko bylo oki i tak jakos:zawstydzona/y:
Kurka nawet nie wiecie jak się boję.. a najgorzej tego, że powie, że nic nie widac żeby ciąża była:zawstydzona/y:
Podpisuję się pod postami Dziewczyn. Nie ma to jak gin - facet. Miałam kontakt z kilkoma paniami lekarzami i nie byłam zadowolona. Nic się nie bój. Będzie dobrze. Będę trzymać kciuki :tak:

A na wizytę załóż albo spódnicę albo bluzkę która zasłania ci pupę - nie będziesz z gołym tyłkiem paradować po gabinecie - spódnicę na fotelu można zawsze podwinąc :)
O tak! Sprawdzony i naprawdę wygodny sposób na ograniczenie skrępowania. Też to praktykuję :-)

jesu dziewczyny ja tych nerwów chyba sraczke dostałam, naprawde tyle nerwów naraz i ani apetytu nie mam ani nic :(:dry:
Kochanie... Nie denerwuj się tak, bo jeszcze się pochorujesz.
Obronisz się na pewno i to na 5! Będę mocno trzymać kciuki.
A co do Twoich testów... Jak byłam w pierwszej ciąży i zrobiłam pierwszy test, to też miałam bledziuchną kreskę. Taką, że nikt jej oprócz mnie nie widział. Moja kumpela, do której z tym testem polazłam stwierdziła, że to może jakieś zabrudzenie albo coś, szczególnie, że ta kreska się po długim czasie pojawiła. Tego samego dnia kupiłam jeszcze jeden test innej firmy i strumieniowy a nie płytkowy. Wyszła kreska, ale też bardzo blada. Lekarz jak zobaczył te testy to powiedział do mnie, że przecież te testy nic nie oznaczają, bo na nich nic nie ma! A inny lekarz po ich obejrzeniu i USG bez wahania stwierdził ciążę. Także dopóki nie ma @ nie trać nadziei, a poza tym, tak jak piszą Dziewczyny te kreski nie biorą się z niczego ;-) Zrób w poniedziałek badanie krwi. A tymczasem przytulam mocno przed jutrzejszym egzaminem. Buziolki

Po prostu musisz być w centrum zainteresowania. To już jest nudne.Albo się powtarza test albo robi badanie krwi a nie tak truje.
Ekhm... Szczyt wszystkiego... Zwykłe świństwo i tyle.

ale teraz to mi sie zrobiło tak przykro, że az mnie zatkało..... to wątek starania-wątpliwości.. więc dziele sie wątpliwościami...
a ty sonkol kimże jesteś że tu wpadłaś i masz czelność pisać cos takiego...
Nie przejmuj się Słońce takimi komentarzami. Są ludzie i parapety...

Dla mnie szykuje sie pozycja projektanta wnetrz w tej samej firmie ale ode mnie bedzie zalezalo jak bedzie szlo "jak se posciele tak sie wyspie". Mam wiele pomyslow i jestem w tym dobra ale nie wiem czy dam sobie rade?
Olesiu, pewnie, że dasz radę! Kto, jak nie Ty? :-)

PRZYKAZANIA FRANCUSKIE DLA KOBIET

1) jeśli robisz to dla zabawy - wypluwaj.
2) jeśli z miłości - połykaj.
3) jeśli chcesz się popisać - przed połknięciem zagulgotaj!

Tak się moja droga smakuje wino!!!
A to dobre, dobre!

Zadzwonili z tej firmy, w ktorej bylam w poniedzialek na rozmowie i powiedzieli mi, ze mi dziekuja :-( Powiedzieli, ze szukaja kogos na pelny etat, a ja nie bede mogla miec pelnego skoro ide na stacjonarne studia doktoranckie :-(
E tam, nie znają się na ludziach skoro odrzucili taką Kandydatkę. Zobaczysz, że znajdziesz lepszą pracę. Swoją drogą w naszym kraju paradoksem jest to, że im wyższe się ma wykształcenie tym trudniej o pracę. Masakra...

oto moje dzisiejsze "wypociny"
Śliczności :-D

A ja zmykam obłożyć się maślanką albo coś, bo wystawiłam dziś moje blade lico na słońce i teraz umieram...

Wpadnę później. Buziaczki dla wszystkich Dziewczynek :***

reklama
No właśnie z tym to różnie... ale teraz biorę duphaston od 16-25dc więc cykl będzie ok 16 dni :zawstydzona/y:

No nic to... będę chyba musiała rozpocząć CLO :baffled: tylko cały czas się gryzę kiedy zacząć... czy od razu czy po urlopie... taką nadzieję żywię, że w urlopie jak się wyluzuję to się uda ale z drugiej strony szkoda mi marnować kolejny cykl :zawstydzona/y:
może jeszcze podrosnąć... wszystko jest możliwe... rosną ok 2,3 mm na dobę...teraz pozostaje ci tylko czekać...

Do góry