reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek główny

reklama
shingle - trzymam kciuki
Anyolki -za Twoja siostrę też trzymam - to naprawdę niesprawiedliwe jest że jedni mogą bez problemu zachodzić w ciążę, a inni mają takie duże problemy.

A mnie dzisiaj od rana mdłości męczą - to okropne. Czy mdłości to w pierwszym trymeście są najczęściej?

Za kciuki podziękuję jak wrócę :-p

Ggosia
teoria mówi że poranne nudności najczęściej są w pierwszym trymestrze i kończą się z 12 tygodniem. Ale to tylko teoria ...

Dziewczyny jak mi źle przez te plecy ....:no: Nigdy w życiu tak nie miałam. Kurde starość nie radość ...

Ostatnia edycja:
witam :) byłam na wizycie kontrolnej i wszystko w porządku. Ale jedno mnie zdziwiło , bo mieszkam teraz w Holandii i tutejsza położna ( tutaj tylko położne prowadzą ciążę , ginekolog robi to tylko w przypadku ciąży patologicznej itp.) dała mi skierowanie na testy na HIV , syfilis itp!! u nich to normalne takie badania robią w każedj ciąży. No i postanowiłam ,że wracam jednak do Polski , chce zeby polscy lekarze sie mna zajęli, chyba będę czuła się bezpieczniej ..

Zrobiłam dokładnie tak samo ! Nie ufam holenderskim lekarzom . Mój M rozchorował sie całkiem na poważnie , prawie 40 st goraczki zdarzało sie ze tracił przytomnosc , mało nie udusił sie od kaszlu a od kataru nie umiał oddychac . Wiatracki lekarz kazał mu pić ciepłą herbate z miodem i cytryną o_O
Ale tam jest inaczej . wieje jak cholera , zimno siąpi deszcz a małe dzieciaczki bez czapek i z gołymi nogami , bez szalików ...U nas to nie do pomyślenia...

Dlatego też wróciłam do kraju .

mamuśki wszystko będzie dobrze!pamiętajcie,że teraz jestesmy bardziej przewrażliwione i jak tylko cos to kojarzymy z najgorszym..głowa do góry:]trzeba byc dobrej myśli..ja wczoraj pierwszy raz usłyszałam bicie serduszka mojej fasoleczki!co za uczucie!tego sie nie da nawet opisac..o ciąży dowiedziałam sie w 5 tyg. dokładnie w dzień ojca..hehe i miałam wszystkie objawy,mdlałam,wymiotowałam a wczoraj mi strasznie od rana krew z nosa leciała to poszłam bo juz myślałam że cos nie tak ale wszystko wporządku dlatego też nie martwcie sie za wczasu!:)pozdrawiam wszystkie mamuśki:):);-)

"A mnie dzisiaj od rana mdłości męczą - to okropne. Czy mdłości to w pierwszym trymeście są najczęściej?"

Ggosiu! ja odkąd zaszłam w ciąze praktycznie codziennie wymiotuję o dziwio dzisiaj sie dobrze czuję i narazie mnie nie mdli:] mam nadzieje ,że szybciutko Ci to minie:)pozdrawiam:);-)

Witam wszystkie lutówki!

od wczoraj wieczorka strasznie mnie boli brzuch i krzyż jeszcze nie panikuję ale jak tak się przeciągnie to do jutra to będę musiała sie wybrac do lekarza....

Julisia Bardzo Cię boli ?
Może nie męcz się i od razu idź do lekarza...

A ja ciągle umieram :-( Zaraz chyba wymięknę....

reklama
Współczuję Ci ...

Jeszce 4,5 godzinki do podglądania mojej Kruszynki :-D Muszę przyznać że tym razem się wcale nie denerwuję :-) Tylko się doczekać nie mogę :-D

Do góry