reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

Kochanie

Oligo macie ciezko przypadek. 6MM to niewiele. Macie tez nienajlepsza morfologie - tylko 7% prawidlowych

Powtarzaliscie te badania kilka razy ? Bierze ten twoj witaminy ?

reklama
Kochanie

Oligo macie ciezko przypadek. 6MM to niewiele. Macie tez nienajlepsza morfologie - tylko 7% prawidlowych

Powtarzaliscie te badania kilka razy ? Bierze ten twoj witaminy ?
tak badania ostatnio były dużo lepsze bo wiesz przy każdej IUI sprawdzają ...witaminy ,salfazin,kwas foliowy,wit c,magnez, l-kanityne od stycznia prawie cały czas... nie pije nie pali nawet kawy nie pije...
Zapytałam się na boćku u eksperta zobaczymy co napisze!

Bo patrzac na te starsze wyniki to radzilabym od razu do IVF podejsc. Na moje niedoswiadczone oko - z tego co duzo czytalam - to sie slabo kwalifikuje na IUI. Nie trac kochanie pieniazkow na to wiecej tylko od razu do kalibru grubszego podejdz.

Bo patrzac na te starsze wyniki to radzilabym od razu do IVF podejsc. Na moje niedoswiadczone oko - z tego co duzo czytalam - to sie slabo kwalifikuje na IUI. Nie trac kochanie pieniazkow na to wiecej tylko od razu do kalibru grubszego podejdz.
jak podchodzilismy do IUI to nasienie podane było dobre bo zawsze nam mówili co i jak...wiem że to nie ma sensu ale lekarz oczywiście że powinniśmy spróbować wiesz ten lekarz którego zmieniłam ...zobaczymy co lekarz powie ten nowy... co dalej ...teraz zbieram kase...

martyna222 kochana ja mysle tak samo jak lolitka200. moze powinnas pomyslec o IVF?? ja wiem ze w cenie porownujac do IUI jest ogromna roznica ale po IVF masz wieksze szanse na zajscie w ciaze... w sumie lepiej raz a porzadnie niz miec kilka razy IUI bo wtedy wydasz tyle samo co za in vitro a bedziesz sie tylko niepotrzebnie denerwowac, ze wam sie nie udaje... w ogole czytalam na innych forach ze sa kobietki ktore sa na liscie oczekujacych na in vitro... i tak maja np za kilka miesiecy... wiec odpuszczaja staranka i czekaja na zabieg... i wiesz co?? wiele zalezy od tego co ,,mamy w glowie''. jesli caly czas myslimy o dziecku to mamy barire psychiczna i nie mozemy zajsc w ciaze... wlasnie dlatego wiele kobiet zachodzi w ciaze przed samym zabiegiem in vitro...
dlatego naprawde powinnas sie nad tym zastanowic... odpocznij troche... ja wiem ze latwo sie mowi... ja na razie jestem na clo... do wrzesnia... dlatego sie nie poddaje... we wrzesniu powiem lekarzowi zeby nas na liste zapisal a jak nie to pojdziemy prywatnie bo ja juz sily nie mam na hormony, na placz, na smutek, na depresje.... chce tylko czekac na zabieg i nie myslec w koncu o tym... bo to mnie zabija w srodku...

Czesc Laseczki;-)Dzis jakas pochmurna ta pogoda,mamy wekend od piatku,ale fajowo tu jest.w srode ma przyjsc @ ciekawe jak bedzie,ale pewnie dostane,bo tak sie czuje,piersi mi strasznie bolą,ale spiąca jestem,ale to pewnie zmiana klimatu,czas pokaze.Buziaczki:-p;-)

reklama
ale pracowity weekend był - a dokładnie niedziela - tyle stron, że nadrabiam i nadrabiam i końca nie widać:szok:
tez tak myślę , ale troszkę wczesnie jakoś, a pozatym zawsze mialam owulke z lewego jajnika a boli mnie zawsze prawy... dziwne nie:confused: hehe no nic jutro kupie testy owu a moze i jakos w 14dc wybiore sie na monitoring w tym cyklu, mąż jest bojowo nastawiony to trzeba to wykorzystac:-D
Marzenko - a skąd masz pewność, że tylko z lewego masz owulację:sorry2:
Witam po weekendzie!
Mam nadzieje, że wszystkim Wam minął tak samo miło jak mi.
A ja nadal czekam, aż sama jestem zdziwiona że tyle wytrzymałam. Dziś chyba pobiegnę zrobić test z krwi.
i co?????
A ja mam dzis lekkiego dola...wczoraj we wszystkich filmach jakie ogladalam rodzily sie dzieci...te przynajmniej dwa cykle wydaja mi sie wiecznoscia...kiedy to minie???
Gosiu - po pierwsze e wfilmach, po drugie wśród znajomych - same dzieci dookoła - ja też to mam i pewnie jeszcze by się nas parę na BB znalazło:tak: przytulam Cię kochana:sorry2:
A ja po wizycie "wspaniałej" pani ekstasi dostałam TAKĄ wiadomość.
Magda - ostrzeżenie za "dupę" dostałaś:szok:
postaram sie jakos wstawic zdjecia torta wszyscy byli zachwyceniu a mezowi oczy zbielamy!!!! :-D:-D:-D
a do tego czesc swieczej (z 28) byla z samozaplnem i biedny co zgasil to mu sie druga zapalała! :-D:-D
No i kolejna piekarka:-)
a świeczki - niezłe:tak:
a tak na marginesie zajzyjcie na moj wykres i jak ktos ma jakis pomysl co sie dzieje to dajcie znac bo ja juz nic nie rozumumiem!!!! cycki bolą jajnik lewy nasuwa dzisiaj ostro!
Eve - ja się obserwuję od 1,5 roku, ale to co Ty masz na wykresie przekracza moje umiejetności - skoro nawet prof. Kroptusia odpadła przy tym wykresie:szok:;-)
Kroptusiu - chyba jednak lepiej lalkę - będzie więcej zabawy a z organizerem początkowo moze byc fajnie, a potem pódzie w kąt:tak:
Co za wieczor hmmmmm ;-), ale ze mnie diablica. Przez caly dzien M robil jakies podjazdy ale ja go lekko "gasila", ze dzis raczej nie itp Ale wieczorkiem wzielam bombelkowa kapiel przywdzialam sexi koszulke i bardzo niewinnie usiadlam obok niego w salonie. Dziewczyny, ten blysk w oku mowil sam za siebie, wciagu paru sekund byl pod prysznicem :-):-D Potem mi powiedzial, ze jestem diablica tak sie nad nim znecam, przez caly dzien mowie NIE a tu taka niespodzianka...hahahahahaha
Olesiu - "diablica" to mało powiedziane - to sadyzm w czystej postaci - biedny Twój M ;-)
ale potam za to jaka nagroda;-) po takich numerach to penie M je Ci z ręki:-p
Miałam imprezowy weekend.
Nic tylko chodzić i imprezować:D
I tak trzymać - w końcu "letni czas" jest;-) ja w tym tygodniu wesele, za tydzień weekend u kuzyna na imprezce nad jesiorkiem, za 2 tygodnie imprezka u babci na wsi - tzn. spęd rodzinny, który uwielbiam - zjeżdża się nas około 30 osób - i cała wieś słyszy jak śpiewamy;-)
potem mamy zasłużony urlop i wyjazd w góry a potem to myślę, że się jeszcze kalendarz zapełni:tak:

Kroptusia a jaką masz morfologię? mnie ostatnio bardzo spadła poniżej normy i miałam trochę problemów z oddychaniem - jakbym astmę miała, mniej żelaza we krwi, hemoglobiny i nie ma co tlen nieść po organiźmie
A tak w ogóle to cześć i dzień dobry:-D
Kanka - dobrze, że się odzywasz od czasu do czasu bo by list gończy dziewczyny za Tobą wysłały - zdrówka życzę:tak:
Dziendobry dziewczynki poniedzialkowo:tak:
No a ja dzis z samego rana sie poryczalam bo @ przylazla ech kolejny raz szlag trafil:zawstydzona/y::-(
Ojej - Sisi - przykro mi - przytulam:tak:

Do góry