reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
olapolap mysle ze nie jedna z nas ma 3 razy wieksza wiedze niz w tym muzeum :))) :p możemy iśc błędów lub niedociągnieć szukac!

dzeni - GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!! kochana....odpoczywaj i lec do lekarza.... ja tez tak chce....juz!!!!!!!!:-):-):-)
no i tysieczny post napisalam i to z gratulacjami ciazowymi - biore to za proroctwo i za dwa miechy czekam na dwie krechy rowniez...

Hej dziewczynki,

Nie napisalam Wam wczoraj, ze bylam na usg. Lekarz powiedzial, ze jestem po owu (owu chyba byla wczoraj bo mnie napierdzielalo podbrzusze), widzial plyn w zatoce Douglassa natomiast cialka zoltego nie. Dzisiaj mierze tempke: 36.7C, wiec nie ma skoku... Przestraszylam sie... Poczytalam... I znalazlam informacje, ze cialko zolte tworzy sie dopiero 28-36 godzin po owulacji :szok::szok::szok: A to cialko zolte produkuje progesteron, wiec wynikaloby, ze skok tempki jest 2-3 dni po owu :szok::szok::szok: Nie wiem co o tym myslec, zobacze jaka tempke bede miala jutro/pojutrze :baffled:

Kochana - nie jest prawda ze skok tempki jest 2-3 dni po owu. Progesteron zaczyna sie powoli podnosic juz 1-2 dni PRZED owu (choc to sa sladowe ilosci). Wzrost tez odbywa sie lacznie z pikiem LH. W dniu owu zaczyna "pedzic" w gore i nabiera maksymalnych wartosci w okolo 7 dni po owu.
Tempka czy skoczy 1 dzien PRZED owu, czy 1-2 dni po owu: zalezy od Twjego organizmu i mozgu ktorey reaguje na bodzce wyslane przez progesteron. Czasem reaguje natychmiast - i wtedy mozesz miec skok tempki przed owu, czasem po owu - a w wiekszosci przypadkow w dzien owu

Kochana - nie jest prawda ze skok tempki jest 2-3 dni po owu. Progesteron zaczyna sie powoli podnosic juz 1-2 dni PRZED owu (choc to sa sladowe ilosci). Wzrost tez odbywa sie lacznie z pikiem LH. W dniu owu zaczyna "pedzic" w gore i nabiera maksymalnych wartosci w okolo 7 dni po owu.
Tempka czy skoczy 1 dzien PRZED owu, czy 1-2 dni po owu: zalezy od Twjego organizmu i mozgu ktorey reaguje na bodzce wyslane przez progesteron. Czasem reaguje natychmiast - i wtedy mozesz miec skok tempki przed owu, czasem po owu - a w wiekszosci przypadkow w dzien owu

Taaak wiadomo kazdy organizm reaguje inaczej :tak: Przez co jest produkowany progesteron dopoki nie ma cialka zoltego? :confused:

Chcialam skorektorowac co wyzej napisalam,. Oczywiscie najczesciej tempka wzrasta dzien po owu, nie w dniu owu. Omylka kobylka:)

dzeni - GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!! kochana....odpoczywaj i lec do lekarza.... ja tez tak chce....juz!!!!!!!!:-):-):-)
no i tysieczny post napisalam i to z gratulacjami ciazowymi - biore to za proroctwo i za dwa miechy czekam na dwie krechy rowniez...

dzieki dziewczyny......oby tym razem było ok......do lekarza w tygodniu sie wybiore.....narazie luteine mam.....
gosia bede trzymac kciuki zebys za dwa miechy i ty z taka wiadomoscia przyszła

reklama
Do góry