witam z rana z kawusia
jeszcze mnie tak wczesnie tu nigdy nie było...no ale co tam obiecałam......
i znowu sie poryczałam......DZIADKU DZIEKUJE
o ja...o ja...o ja...CUDOWNIE!!!!!!!!!!!!!!
Gratuluję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
witam z rana z kawusia
jeszcze mnie tak wczesnie tu nigdy nie było...no ale co tam obiecałam......
i znowu sie poryczałam......DZIADKU DZIEKUJE
Hej dziewczynki,
Nie napisalam Wam wczoraj, ze bylam na usg. Lekarz powiedzial, ze jestem po owu (owu chyba byla wczoraj bo mnie napierdzielalo podbrzusze), widzial plyn w zatoce Douglassa natomiast cialka zoltego nie. Dzisiaj mierze tempke: 36.7C, wiec nie ma skoku... Przestraszylam sie... Poczytalam... I znalazlam informacje, ze cialko zolte tworzy sie dopiero 28-36 godzin po owulacjiA to cialko zolte produkuje progesteron, wiec wynikaloby, ze skok tempki jest 2-3 dni po owu
Nie wiem co o tym myslec, zobacze jaka tempke bede miala jutro/pojutrze
![]()
Kochana - nie jest prawda ze skok tempki jest 2-3 dni po owu. Progesteron zaczyna sie powoli podnosic juz 1-2 dni PRZED owu (choc to sa sladowe ilosci). Wzrost tez odbywa sie lacznie z pikiem LH. W dniu owu zaczyna "pedzic" w gore i nabiera maksymalnych wartosci w okolo 7 dni po owu.
Tempka czy skoczy 1 dzien PRZED owu, czy 1-2 dni po owu: zalezy od Twjego organizmu i mozgu ktorey reaguje na bodzce wyslane przez progesteron. Czasem reaguje natychmiast - i wtedy mozesz miec skok tempki przed owu, czasem po owu - a w wiekszosci przypadkow w dzien owu
dzeni - GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!! kochana....odpoczywaj i lec do lekarza.... ja tez tak chce....juz!!!!!!!!:-):-):-)
no i tysieczny post napisalam i to z gratulacjami ciazowymi - biore to za proroctwo i za dwa miechy czekam na dwie krechy rowniez...
Kochana
Progestron jest produkowany przez: cialko zolte badz lozysko jesli jestes w ciazy badz nadnercza