reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
tak pi razy oko ile trwają Twoje cykle???? Ja robiłam. Mam raczej regularnie 28 dni więc zaczynałam 11 dc. I raz wyszedł mi pozytywny 11 dnia. Ale generalnie bywa różnie. Jak masz nieregularnie to i 5 testów może ci zabraknąć. Sprawa baaaardzo indywidualna w takim przypadku.

dlatego zakupiłam ich więcej! też myslałam że większa ilość się przyda!

Kasiu79-nasz piękna Pani Fotograf-mam nadzieje, ze juz sie wykurowalas i antybiotyk szybko zrobil swoje:tak:
I nie choruj nam juz teraz wiecej!!!!
I co to za zle samopoczucie-wiesz przeciez, ze ostatnia rzecza (bo nie wypada napisac w tym przypadku osoba) jaka sie masz teraz prawo stresowac jest Twoj ex....do licha z nim i juz! Ty idź do przodu i pokaz mu gdzie raki zimuja-ja jestem calą soba z Toba i jak bedzie trzeba to zbiore ekipe i ....on juz popamieta co to znaczy byc dla Ciebie nieprzyjemnym!!!! Dran jeden!
Nie miej zadnych skrupołow wobec niego-rob tak jak Tobie bedzie paswoala i z rozwodem i z dzieckiem....dasz rade Kasiu!!!! Buziaki!!! I jakby co...pamietaj!

Hihihihi :-) jak coś będe Cię wzywać!!!!

Bernadko - co to za koncert???

A na jakim koncercie byliście ? Jak na Kasi Kowalskiej to nie przeżyję tego
nie byliśmy na koncercie Brathanków ale mi sie nie podobało za bardzo

Obrazki to kolejne etapy 1 - masowy, 2 - plackowy 3,4 - koncowy efekt :biggrin2:
Sylwia jaka ty zdolna kobitka jestes śliczny torcik
a co do doo..py...znasz taka, ktora go nie ma????..Go znaczy cellulitu?
mój M też nie ma :tak::szok: a ja mam :baffled::baffled:

uciekam do pracy zjadłam obiadek i już mnie nie ma i proszę nie piszcie tyle bo ledwo co na godzinkę was opuściłam a juz 6 stron było

Ostatnia edycja:
Wlasnie ogkadam katalog z lazienkami i zdziwilam sie ze wiekszosc projektow ma dwie umywalki w lazience, to teraz jakis standard??
Ja nie wiem czy standard ale my tez planujemy mieć 2 umywalki - bez bidetu i z dużą wanną:tak:
od 8 juz smigaja robotnicy,tylko zastanawia mnie po ch... oni teraz zajmuja sie tarasem,skoro nie mamy kibla!!!
Daria - może im trzeba lekko zasugerować kierunek pracy:-)
Ja z racji małego mieszkania mam wersalke która po rozłozeniu ma 160 cm i jestem mega zadowolona,a zwłaszcza jak Paula była mała i karmiłam ja na leżąco w nocy w łożku,bo byłam po cc :-D:tak:
My na razie też mamy rozkładaną sofę o szerokosci 160 - jest duża i wygodna - łóżko do sypialni w przyszłości planujemy też na 160:tak:
Andziu podejrzewamy jeszcze fasolkę u Madzi, ale ona nie chce jeszcze testować. Użyj jakiś sztuczek psychologicznych żeby zdanie zmieniła;-);-);-)
Już próbowałam coś zrobić - zobaczymy czy Madzia sama nie zdania nie zmieni - i jak przyjedzie w sierpniu na parę dni to juz zostanie:tak:
A ja właśnie myślałam o Tobie, coby napisać do Ciebie co tam słychać:-)
No i w tygodniu dowiedziałam się, że brat będzie miał córeczkę:-D
dzięki Niunia - czyli rodzinka będzie bogatsza w kobiałki:-)
nie wiem co z tą moją owulką myślałam ze dzis będzie skok a tu dupa.:baffled:
buziaczki z rana dla wszystkich :**** yyyy tzn chyba z przedpołudnia:-p
Marzenixx - Ty to coś ostatnio jesteś zakręcona na maksa:szok: po tej obronie tak:tak:
Dzis mam male swieto, urodzinki Wiki,

Kroptusiu - serdeczne życzonka dla Córci :-):-):-)
a Ty uważaj na siebie - te upały to nie służą nikomu a już Tobie na pewno:no:
dobrze, że jakiś człek do pomocy si.ę znalazł - najlepiej jednak siedź w domku a nie zakupy sama robisz - czekaj na M:tak:
Witam się serdelecznie. :-)
Znowu przez was nic od 9 nie zrobiłam (no prawie) tylko czytałam. Jesteście niedoopanowania:-D
Cześć Andzia:-) Trzeba było nie spać z tyłkiem na wierzchu:-) Buziak for you:-)
Popieram - dzis dziewczyny pzrechodzą wszelkie normy pisania:tak:
a co do spania - skąd wiesz - podglądałaś:szok:
Ja nie wiem kiedy i czy będę testować.
SŁuchajcie.... Czuję że NIC NIE CZUJĘ. Nawet mnie cycki nie bolą na @ co nigdy się nie zdarzało. Apetyt w normie. sucho na maksa, tylko podbrzusze tak dziwnie ćmi od tygodnia już... nie wiem
Justynko - nie trzeba mieć od razu objawów by być w ciąży pzrecież - a przed wyjazdem lepiej wiedzieć - ja bym nie pojechała bo bym się bała:sorry:
Wiatm! Jestem juz po porannej rehabilitacji-sluchajcie-"rewelacja":-p:no::-p-(oczywiscie to jest zarcik)
:-(trace wiare, ze sie uda cos z tym zrobic w taki sposob...no ale bede cwiczyc...bo mam oklapniete calkiem miesnie w prawej nodze - jako ze juz tyle czasu ją oszczedzam i chodzic nie chodze za wiele....i miesien czworoglowy i srodkowy (czy jak on sie tam zwie) i nawet prawego posladka:zawstydzona/y:....w zaniku:zawstydzona/y:
Wiola - nie brzmi to ciekawie - mam nadzieję, że te ćwizcenia pomogą i będzie lepiej - a za wizytę z mężulkiem trzymam kciuki - w normie to chyba dobrze - a na pewno lepiej niż ostatnio:tak:
ja cholera gwałce męża juz od 15dc bo tak zawsze mi owulka wypadala a teraz sie jakos przesunela i znowu go musze dzis wykorzystac....
Metoda działa - Kinguś, Agniesiak, Marzenixx...:tak::-):tak:
A to moja Kinia z ostatniego usg
Ślicznotka ta Twoja córcia:tak:
już jestem i kupiłam teściora ale zrobię go dopiero jutro rano z porannego moczu bo będę pewniejsza wyniku :tak:
Pewnie poczekaj do jutra - będzie pewniej a jeden dzień Cię juz nie zbawi:tak:
Dziękuje Marzenko dobrze się czuję. Na weselu było bardzo fajnie tylko muzyka trochę za głośno grała ale było ok. Nawet trochę potańczyliśmy, tylko było ciasno na parkiecie i później ludzi zaczynali się trącać to już dałam sobie spokój z tańcami ale ogólnie nie żałuje :-)
A jeszcze dziś idziemy na imieninowy obiad do teściowej.
Impreza za imprezką - dobrze, że się wybawiłaś na weselu:tak:
no i jak dziewczyny sie nie denerwowac, kpina i dyskryminacja...wlasnie przyszedl polecony z pracy podpisany przez gl. szefa ze na podstawie tam rozporzadzenia MNiSzW Dz.U i ble ble ble zwiekszaja mi wynagrodzenie na taka i taka kwote
teraz to juz nic nie rozumiem - jak masz pismo, żę rozporządzenie itd to dlaczego się nie należy???:szok:
tzn M nie pali, nie pije.. od czasu do czasu jakas naleweczka ale to sporadycznie moze raz w miesiacu mala lampeczka jesli chodzi o salfazin to jeszcze nie probowalismy w sumie to mam ponad pol opakowania androvitu w szufladzie.. moze jeszcze go namowie na branie.. zobaczymy.. w kazdym razie w tym tygodniu badania powtorzymy
Mój M łyka salfazin i nie narzeka:tak:
daj znać co z wynikami:tak:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Ty to masz drowie do tego nadrabiania.
I wychodzi ukryty zboczeniec - fotosy chce
Wolność dla publicznej masturbacji.
a co popatrzeć tez chcę :-p
- a jak wolność dla publicznej to się nie dziwię, że manifestujesz - już się przestraszyłam, że jak byłam na wyjeździe bez TV to znowu coś wymyślili nasi politycy - już mnie nic chyba nie zdziwi:szok:
a tak z innej beczki. Chcemy sobie ekspres zakupić...mam dwa typy:
Albo wy macie jakieś fajne sprawdzone to też chętnie zobaczę:)
jak się zdecydujesz to napisz - ja się niestety nie znam a sama dojrzewam do decyzji o kupnie - tzn. między wydatkami tego się schowac nie da - muszę kasę uzbierać bo teraz to mamy inne priorytety;-)
Z rehabilitacja...wiem, ze to kwestia czasu i samo sie nie zrobi...dlatego bede cierpliwa:tak:
AndzaS-a kubek z miodem i cytryna tzn. w herbacie w kubku masz???? Lecz sie Andzia-przeciez sa wakacje i lato-nie czas na chorowanie!!! (mowie to ja, co sie pol nocy z zina dzis trzeslam i teraz popijam goraca herbatke na rozgrzanie starych kosci:-p)....
I masz racje ...biegamy po lekarzach hurtem...:-) zebysmy tylko cos wybiegali:-) Buziaki!
Wiola - wypiłam z rana kawusię potem soczek malinowy z wodą i zjadłam gorący rosołek - za chwilkę zrobię herbatke z miodem - dzięki - buziak dla Ciebie - taki z daleka by nie zarazić;-)
a masz rację, że wakacje to nie czas na chorowanie - jeszcze chorowanie na urlopie:-)
powodzenia u lekarzy życze:tak:
Andziu soja obniża płodność? Może gdybym jej tyle nie jadła to teraz nosiłabym trojaczki:-D:-D:-D:szok::szok::szok:
Tak więc DOBRANOC:tak::tak::tak:
Loree - któraś z dziewczyn to wrzuciła na BB - to był artykuł o wpływie soi na zdrowie i któraś się dziwiła nawet bo bardzo lubi mleko sojowe - nie wiem kto to wrzucał na forum:no:
dziewczyny - pomóżcie - przyznać się kto to wrzucał na BB:sorry:
Śpij dobrze:-)
My mamy fajny, jesteśmy z niego zadowoleni, ale niestety drogi dość był. I trzeba się juz na tym znać, bo filtry jakieś trzeba wymieniać i inne dziwne rzeczy robić. Ja go tylko włączyć umiem:-D
I do mebli mi pasuje:-D:-D:-D
dobre:-D:-D:-D
Wystarczy,że po skończeniu diety przytyłam 3 kg UWAGA w tydzień :-:)-:)-(
[/B]
Magda - tak to bywa z dietami:szok:
Witam:)
Nie wiem czy dobrze trafiłam, ale właśnie zaczynamy starania o maleństwo i musze powiedzieć że strasznie się boję, z reszta mąż również. Pól roku temu stracilismy dziecko w 7 miesiącu ciąży po 4 miesiącach walki o maleństwo... Porobiłam badania hormonalne i niby wyniki są ok, ale ja i tak się boje. Lekarz wprowadził mi teraz 2 miesięczna kuracje duphastonem żeby odpowiednio stworzyc dogodne środowisko na zagnieżdżenie sie płodu i w sierpniu, wrześniu mamy próbować tylko ja sie strasznie boję... Czy Wy też macie obawy o nastepne ciąże?? Napiszcie cos prosze....
Witaj Iwka - tak ja mam obawy - ja starciłam fasolkę w 11 tygodniu - prawdopodobnie z powodu chorej tarczycy - boję się o następną ciążę, ale bardzo chcę miec dziecko więc sie staram - życzę Ci by się szybko udało i wszystko było w porządku:-)

Justynko - nie trzeba mieć od razu objawów by być w ciąży pzrecież - a przed wyjazdem lepiej wiedzieć - ja bym nie pojechała bo bym się bała:sorry:
jak się zdecydujesz to napisz - ja się niestety nie znam a sama dojrzewam do decyzji o kupnie - tzn. między wydatkami tego się schowac nie da - muszę kasę uzbierać bo teraz to mamy inne priorytety;-)
The best jesteś:-) Złapałaś mojego buziaka dla Ciebie??? CO tam przeziębienie:-) najwyżej pójdę na L4;-)
Ja chcę wiedzieć....i w sumie boję się czy nie zaszkodzi wyjazd fasolce, co wy o tym myślicie???
Jak wybiorę to dam znać i oczywiście jak przetestuję:-D

ja nie będę pokazywac palcem kto tu dzis jest prowodyrka tej ogromnje ilości postó, ale klaps się należy jak nic!!!:crazy: kropeczko tak nam cie brakowalo hehehe tak pusto bylo ostatnuo a wystarczylo małego kropka do siebie wziąc razem z zającem i juz masz całe popołudnie zajęte czytaniem:confused2: no i andzia co by nie bylo od rana nadrabia zaległości hahahhaha:-D

witam wszytskie nowe staraczki :)

witaj kasieńko , jak ten czas leci dopiero co zaszłaś a tu już ponad półmetek:-) co do M to wyciskaj z niego ile sie da! nie dośc ze takki skurw**** to jeszcze ma jakieś wąty???:crazy::wściekła/y:
buziaczek dla ciebie :**

:eek: ja to dzisiaj przypadkiem tak.... jak nie przestanę to mnie kiedyś wywalą !!!! a pod mostem nie ma netu chyba:eek:;-)
Ty też międlisz widze tego swojego M.:D

Witam Was Kochane.Wiem ze powinnam testowac,ale ja mam takie przeczucie ze @ przyjdzie w czwartek,takze poczekam,a prace mam bardzo lekką i juz dawno skonczyłam takze nie przemeczam sie:no:

reklama
Skończyłam nadrabiać:tak:
wysłałam chyba ze 20cv i juz mam dosyc.przylazlam do was sie zrelaksowac...
a u mnie bez zmian..raz sobie plamie a raz nie..@ brak dalej
OIla - z tych 20 mam nadzieję, ze ktoś odpowie:tak:
ciekawe co Wy wymyślacie z tymi cyklami - OlaPM, Eve, Bernadka - tak grupowo to idzie;-)
hej kochane... no w koncu mam czas zeby usiasc i zobaczyc co tam u was :-):tak: my wczoraj zaczelismy staranka w tym cyklu... test wczoraj pokazal 2 kreseczki po poludniu ale dzisiaj temp nadal niska :confused: wiec owulki jeszcze nie bylo... znowu bede musiala pomeczyc tego mojego :-):-D tak z ciekawosci-powiedzcie mi kobietki ile po skoku temp mozna sie jeszce starac zeby miec szanse na maluszka??
sandra - tego się nie da określić - tak jak dziewczyny pisały skok może być 3 dni przed i 3 dni po owulacji - więć 3 dni na pewno po skoku jeszcze działaj:-)
Nieee. M. se wymyślił że "wyższa pierdolencja ma być":-D:-D
haha:-D:-D dobre
O burżuje...Bo ci jeszcze tańszy niż za te 40zł znajde...Sypańca niech pije ten twój królewicz...
jescze lepsze :-D:-D:-D
ale mam lenia dziewczyny nic mi sie nie chce
buszuje po allegro bo szukam jakiejś spódnicy dla siebie ale z moimi gabarytami toi ciężko coś dopasować
znowu zaczynasz - wystaw tyłek - będę kopać:wściekła/y:
Hej...
Jeszcze żyję....
Impreza sobotnia u teściów była bardzo udana, przynajmniej ja bawiłam się świetnie, tańczyłam, jadłam, piłam...
ale dzisiaj od rana to tylko ryczeć mi się chce...:-:)-:)-( @ przylazła... strasznei mi smutno...
pociesz mnie to, że w środę lecimy na wczasy więc odpoczne troche od tego wszystkiego.... może na wyjeździe nam sie uda...
Wikulaa - na wczasach humorek wróci i pop urlopie już nie dostaniesz tak jak Loree - tego Ci życzę:-)
Dziekuje Wam bardzo za miłe słowa:) Także widzicie chcieliśmy bardzo żeby sie udało a Bóg jednak chciał inaczej...... Może miał w tym jakiś plan......
Dla naszych Aniołków zapalam [*][*][*]
Iwka - dużo przeszliście i mam nadzieję, żę więcej tego przeżywać nie będziesz - trzymam kciuki za Wasze staranka:tak:
[*] dla Waszego synka
A wiecie co na to moja mama powiediała?-trzeba było brać i nie pytac znalezione nie kradzione a byłby jak znalazł dla Pauli :szok::szok::szok:
No normalnie szok przezyłam,że od niej takie cos usłyszałam:baffled:[/B]
[/COLOR][/FONT]
nie dziwię się, że jesteś w szoku - ja też bym była:szok:
ANDZIU WKLEJAM JESZCZE RAZ SPECJALNIE DLA CIEBIE nasza MALWINKA :-)
dzięki Ola - widziłąm juz wcześniej - śliczna:tak:
hej hej.
Właśnie się zarejestrowałm bo mi się to wasze forum spodobało. Mam na imię Sylwia i właśnie zaczeliśmy się z mężem przytulać w wiadomym celu:-D. Ale jakoś tak się boję bo już się różnych rzeczy zdążyłam naczytać:szok:.
Witaj Owca:-)
nie czytaj tylko do dzieła:-)
I jak widzicie, nie rozmawiamy tylko o staraniach ale tez o D* Maryni, albo Hanki:-D
hahaha - ale będzie się działo:-D
:D:D:D:D a Andzia psycholożka czyta i czyta i skrobie:D::D:D:D
Jak Ci się mój post nawinie to złap Buziaka dla Ciebie bo wysyłam:):)
dzięki złapałam - tak jest czytam i czytam bo to Wy tyle skrobiecie:szok:
eee...nie tylko o du** rozmawiamy..jeszcze o cyckach czasami...uprzejmie proszę o niezapominanie o cyckach
i jeszcze o innych rzeczach - głównie nieprzyzwoitych;-)
i o seksie...to jeden z ulubionych tematów:):)
AAAA i o alkoholu of course. tak a propos, mile widziana flaszeczka na wkupne:D:D:D:D:D
no właśnie - dawno imprezy na BB nie było:szok:
cześc Dziewczynki, wpadłam się tylko przywitać:-)
Witaj Katarzynko :-)
Zdjęcie było-wkleiłam w sobotę, ale trochę wyżej w poprzednim poście specjalnie dla Ciebie wkleiłam naszą Malwinę :-)
Wkleiłabym Wam 22 minutowy film z usg ale jeszcze byście zasnęły :-)
Macie szczęście bo film jest strasznie duży hehe.

Jak wyżej napisałam- w budżetówce są chyba jakies chamskie przepisy wewnętrzne....:-( Nie znam się na budżetówce.
Ale na pewno urlopu jej nie moga zabrać bo pisala , że ma zaległy za 2008 i teraz aktualny za 2009.
Dzięki jeszcze raz za zdjęcie:tak:
córcia przecudowna:-)
a co do przepisów ja się nie znam ale coś z kasy tam jej nie dali ale urlop ma zaległy - tego jej nie zabrali:tak:
Przed chwilą byłam na lodach u dyrektora.
Tylko bez skojarzeń :-)
świntuszek:-):-):-);-)
no dziewczynki skonczylam...skromny ale wlasny, mala nic nie wie, wroci z przedszkola bedzie miec niespodzianke :biggrin2:
zdolniacha jesteś - ale dziś już nic nie rób:sorry:
trening czyni mistrza:-)
:-):-):-):-) Hej, fizycznie całkiem niexle choć ostatnio chorowałam i brałam antybiotyk - upiorny suchy kaszel(jeszcze mi nie przeszedł). Bolał mnie az brzuch od kaszlu taksię dusiłam.
Psychicznie źle... zaczynam się zabierac za rozwód a M jest nieprzyjemny....
Katarzynka - antybiotyki to nie za dobrze więc już nie choruj wiecej:tak:
a co do M - ja nie wiem jak on jeszcze śmie Ci robić problemy:no::wściekła/y:
pytanko mam! zakupiłam tym razem testy owulacyjne tylko tak sie zastanawiam - po tab nie mam regularnych cykli więc którego dnia zacząc robic te testy ? :)) ktoś wogóle z nich korzystał? buziolki
ja korzystałam - bywa różnie w zależności od cyklu - czasami wahania są 4 dni w jedną lub drugą stronę i czasami 5 testów to za mało - po kilku cyklach będziesz juz wiedzieć sama - na początek potraktuj tak jakby miało być standardowo - zacznij od 11 dc jak przy długości 28 dni:tak: powodzenia
Mój mąż nie ma:-D:-D:-D
Mój też:-)
buziak Justynko dla Ciebie ***

Do góry