reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczniówki 2010 !!

Beti - wózek fajny - ja wlasnie też przeglądam z w miare dużymi kółkami, więc ten calkiem fajny jest! Ciesz się, że z wynikami dobrze, bo u mnie np. nie najlepiej było ostatnio - położna mówiła, że to przez upały, ale ginka się zmartwiła od razu...

Aga pewnie że się cieszę ze wszystko w normie;) a co u Ciebie z wynikami było nie w pożądku?
a co do wózka to koleżanka mi powiedziała ze powinien miec amortyzatory i pompowane koła;)

reklama
Witam z poranną kawką :-)
Patrysiu86 - gratuluję, najważniejsze, że wszystko ok,

. Od wczoraj jestem Panią Magister Dziennikarstwa i strasznie się cieszę, że już to wszystko za mną. Zestresowałam się dopiero jak mi komisja zaserwowala 3 pytanka ze studiów.Na szczęście nie bylo źle:) Dzidziuś dobrze zniósł mój stresik i nic mnie nie bolało, chyba że nogi od butów na obcasie;) Także jeszcze raz pięknie dziękuję wszystkim za wsparcie!!
Gratulacje!! Teraz już nie musisz niczym sie stresować tylko spokojnie czekać do stycznia :-)

DZIEŃ DOBRY:-)
Dziękuje za miłe słowa:-):tak:już powoli się przyzwyczajam że będe mieć dwóch synków:-):tak:chociaż jak to ginekolog powiedział że narazie nie potwierdzi tego co może jeszcze się okazać że to dziewuszka:-pale ogólnie z M nastawiamy się na synka:tak:no a co do trzeciego maluszka nie będzie jak narazie zostajemy przy dwóch:tak:hehe co to by było trzeci synek:-Dwiecie widocznie mój M ma silne plemniczki na chłopca niezależnie kiedy serduszkowaliśmy:tak:ale powiem że jak widziałam małego Oliwierka koleżanki hehe to normalnie już niemyślałam o dziewczynce tylko pragnełam uściskać mojego maluszka:-)najważniejsze że jest wszystko ok:tak:

Witam kobietki:-)

Mam problem...:-(nie wiem co mam zrobić z tym ginem do któego chodzę...:baffled: bo ostatnio przecież byłam u innego, no i bardzo mi się spodobał, no ale jeśli będę chodzić do niego to nie będę rodzić w moim szpitalu tylko muszę przenieść się do innego miasta. Jest jeszcze jedna kwestia. Czy jak się przeniosę to czy dostanę to zaświadczenie od lekarza, że pojawiłam się u niego przed 10 tygodniem? :baffled: bo cóż, wolałabym dostać te becikowe, skoro mi się należy.

ja powem tak że rodzisz w szpitalu jakim chcesz nie musisz tam skąd jest twój ginekolog(no chyba że zależy ci na tym aby był przy porodzie)ale powiem że mój nie jest na szpitalu i nie nażekałam jakoś wogóle na to bo i tam są dobrzy lekarze co dobrze się mną zajeli a najważniejsze że całą ciąże przeprowadził mi ginekolog do którego mam zaufanie:tak:

Cześć dziewczynki!
Wczoraj już nie miałam siły czytać i pisać na BB, więc dziś od rana nadrabiam:) Dziękuję wszystkim za trzymanie kciuków - przydały się. Od wczoraj jestem Panią Magister Dziennikarstwa i strasznie się cieszę, że już to wszystko za mną. Zestresowałam się dopiero jak mi komisja zaserwowala 3 pytanka ze studiów.Na szczęście nie bylo źle:) Dzidziuś dobrze zniósł mój stresik i nic mnie nie bolało, chyba że nogi od butów na obcasie;) Także jeszcze raz pięknie dziękuję wszystkim za wsparcie!!

GRATULUJE PANI MAGISTER DZIENNIKARSTWA:-)

Mam problem...:-(nie wiem co mam zrobić z tym ginem do któego chodzę...:baffled: bo ostatnio przecież byłam u innego, no i bardzo mi się spodobał, no ale jeśli będę chodzić do niego to nie będę rodzić w moim szpitalu tylko muszę przenieść się do innego miasta. Jest jeszcze jedna kwestia. Czy jak się przeniosę to czy dostanę to zaświadczenie od lekarza, że pojawiłam się u niego przed 10 tygodniem? :baffled: bo cóż, wolałabym dostać te becikowe, skoro mi się należy.

Patrysiu86 gratuluję synka!!! wiem kochana, że miałaś nadzieję na córeczkę, ale przecież najważniejsze, że zdrowe:-)
Mi w sumie jest obojętna płeć, a to dlatego, że mam już upragnioną córkę, więc teraz to już bez różnicy czy będzie druga córcia, czy pierwszy synek:-)

Ania, kochana, nie zastanawiaj sie ani chwile, jak ci odpowiada lekarz.:-D Ja też właśnie od paru dni mam nową ginke i wystarczy tylko karta ciąży. Tam jest wszystko napisane, kiedy była założona karta (czyli przed 10 tc) i twoje wyniki. Zresztą możesz spytać sie lekarza czy ci wystawi takie zaświadczenie, ale na pewno wystawi.
Tez miałam różne wątpliwości, ale nawet nie wyobrażasz sobie jaką poczułam ulge jak zmieniłam lekarza:tak:Teraz jestem spokojniejsza o siebie i o dzidzie:laugh2:
A rodzić możesz gdzie chcesz!!!

Ostatnia edycja:
Jgby mi lekarz nie odpowiadal to tez bym zmienila GO natychmiast , na jakiegos leprzego po co sie jeszcze specialnie niepotrzebnie denerwowac.

Patrysiu86 gratuluję synka!!! wiem kochana, że miałaś nadzieję na córeczkę, ale przecież najważniejsze, że zdrowe:-)
Mi w sumie jest obojętna płeć, a to dlatego, że mam już upragnioną córkę, więc teraz to już bez różnicy czy będzie druga córcia, czy pierwszy synek:-)

Aniu, możesz zrobić tak, że pokażesz kartę ciąży od starego gina nowemu i on na tej podstawie wystawi zaświadczenie, albo pójdziesz do starego niby normalnie na wizytę i poprosisz o zaświadczenie, że chcesz już mieć dla pewności i on musi wystawić.

Cześć dziewczynki!
Wczoraj już nie miałam siły czytać i pisać na BB, więc dziś od rana nadrabiam:) Dziękuję wszystkim za trzymanie kciuków - przydały się. Od wczoraj jestem Panią Magister Dziennikarstwa i strasznie się cieszę, że już to wszystko za mną. Zestresowałam się dopiero jak mi komisja zaserwowala 3 pytanka ze studiów.Na szczęście nie bylo źle:) Dzidziuś dobrze zniósł mój stresik i nic mnie nie bolało, chyba że nogi od butów na obcasie;) Także jeszcze raz pięknie dziękuję wszystkim za wsparcie!!

Wielkie gratulacje!!!

powiedzcie mi co myślicie o takim wózku?
Babymerc

Beti,. wklej to pytanie do wątku o wyprawce, bo jak tu jeszcze zaczniemy o wózkach dyskutować, to już się nie połapiemy, a wątek o wyprawce jest bardziej konkretny i łatwiej będzie linki znaleźć itp.

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny ;-) wróciłam w końcu z tych nieszczęsnych Mazur. Nieszczęsne "dzięki" komarom,myślałam,że mnie szlag trafi :-) !! ale za to z D mieliśmy duuużo czasu dla siebie hmm ;-) no i troche wypoczełam.

W dzień wyjazdu byłam u swojej ginekolożki bo musiała mi karte ciąży wypisać. I wiecie co wpisała?! Że pierwsze zgłoszenie do niej było w 12 tygodniu- czyli tego dnia,którego przyszłam po karte! Obejrzałam się dopiero jak wróciłam do domu. Taka byłam zła.. całe wczasy o tym myślałam,bo jednak za 1000 można troche kupić.. przynajmniej dobry wózek. Ale wczoraj byłam znów na wizycie (bo wtedy nie zdążyła zrobić mi usg:wściekła/y:) i okazało się,że szanowna pani jest na urlopie i była jakaś młoda,na zastępstwo za nią. Pokazałam wydruk z USG z 8tygodnia,a później to,co mi tamta w karcie ciąży wpisała i ta się tylko śmiać zaczęła. Powiedziała,że pani doktor często tak robi i że jeśli nie bedzie mi chciala odpowiedniego zaświadczenia wystawić,to mam się zgłosić do niej i tu wręczyła mi swoją wizytówke. Także juz sie nie martwie :-) A ja dodatkowo ślub biore dopiero po urodzeniu dziecka,więc prawdopodobnie dostanie mi się drugi tysiąc za to, że "nie mam warunków do wychowania dziecka",bo jestem zameldowana u rodziców itp. ;-) Fajnie,zawsze to jakaś dodatkowa kasa.
A jeśli chodzi o wczorajsze usg-nie chciała mi powiedzieć jaka płeć,powiedziała,że w tak wczesnej ciąży zdaza sie duzo pomyłek i ona nie chce później być "winna";-) Ale za to z 40minut gapiłam się na Maleństwo,bo nie chciało się dobrze ułożyć,aby pani mogła je zmierzyć dokładnie. No i pierwszy raz był ze mną mój D- łzy w oczach miał jak mu dzidzia machała :-D -liczyliśmy razem jej paluszki,tak ślicznie nam je pokazywała :-D ma już 7,5cm, podobno to nawet troche wiecej niz powinno być w 13 tygodniu- MOJA KREW:-) I te wszystkie badania są w normie,także jestem MEGA SZCZĘŚLIWA ;-);-);-);-) Tylko mi pani doktor zdjęć dzidzi nie dała.. nie wiem czy to przez zapomnienie, czy po prostu musiała je sobie zachować żeby tamta mogła je obejrzeć,kiedy wróci z urlopu :-(

Patrysiu gratuluje synka ja tez sie zdziwiłam jak mi lekarz powiedział ,ze chłopiec,ale teraz mysle ze nawet lepiej:tak:i bardzo sie ciesze:-DGratuluje wszystkim babom pomyslnych wizyt:tak:i Tobie aga magistra oczywiscie.Ja wczoraj nazarłam sie pierogów wieczorem i popiłam zimnym kompotem z lodówki-nie polecam nikomu-takiego rozstroju żo0ładka dostałam ,ze szok,bóle brzucha prawie jak porodowe:-(,a z kibelka myslałam,ze przez cała noc nie wyjde.Modle sie ,zeby tylko to dzidziolkowi nie zaszkodziło:tak:

reklama
Super te wasze opowieści z USG, nie mogę się doczekać swojego. I jaka ulga macie za sobą i wszędzie dobre wiadomości. Super!

Do góry