reklama
Chogata
Mama Aluni i Dominika
U nas nie trzeba też 2 x dziennie mierza temperaturę ,ale zaraz po oddaniu termometru pryskają płynem odkażającym;-)u nas tez trzeba mieć własny,zawsze dwa razy w ciągu dnia jest mierzona temperatura
u nas już nie maja na niektórych oddziałach termometrów i dlatego trzeba mieć swójU nas nie trzeba też 2 x dziennie mierza temperaturę ,ale zaraz po oddaniu termometru pryskają płynem odkażającym;-)
Chogata
Mama Aluni i Dominika
Rozumiem co szpital to inne zwyczaje nie wiem jak reszta ale przynajmniej porodówka w miarę jakos funkcjonuje ja dla siebie to tylko na dobrą sprawę majtki jednorazowe musze wziąść a dla dzidzi ubranka na wyjście bo tak to wszystko jest:-)u nas już nie maja na niektórych oddziałach termometrów i dlatego trzeba mieć swój
_karincia_
Fanka BB :)
U nas na liście nie ma termometru więc chyba daja swoje 
Ja nawet nie pomyslałam żeby wziąć swój termometr :-)

Ja nawet nie pomyslałam żeby wziąć swój termometr :-)
Mola1
Fanka BB :)
Ja tez nie mam na liscie termometru, masz racje malbertka ze przeciez mozna przyniesc zepsuty
moze jeszcze cisnieniomierz kaza ze soba brac??
A jak lezalam teraz 3 dni to mierzyli 2 razy dziennie takim duzym z odleglosci kilku centymetrow od czola. 2 sekundy i mozna bylo probowac spac dalej bo to przed 6 rano

A jak lezalam teraz 3 dni to mierzyli 2 razy dziennie takim duzym z odleglosci kilku centymetrow od czola. 2 sekundy i mozna bylo probowac spac dalej bo to przed 6 rano

Mola, no to niezłego sprzęciora mieli
Powiedzcie mi dziewczyny jak wy bedziecie praktykować z pieluszkami?
Wiekszość pampersy pewnie czy Huggisy...
Ja tez mam zamiar uzywać pieluszek jednorazowych - na liscie do szpitala tez mam takie wziąć
Ale kupiłam tez z 20 takich tetrowych, gatki takie nieprzepuszczające(nie wiem czy to dobre dla ciałka) i podkłady które się wkłada na pieluszke zeby nie przeciekło na ciuszki...bo chyba pierwsze kilka dni w domu to dobrze jest potestować jak dzidzia sika i w ogóle zeby zobaczyc ze wszystko oki, tak?
Wy tez tak bedziecie robiły? czy to niepotrzebne i tylko się namęcze przy tym przewijaniu?
a jesli chodzi o pampersy, to kiedy wiadomo ze trzeba je zmienić?wiadomo co do kupska jak strzeli
ale jak siku? tego się chyba nie wyczuje...zmienia się po prostu co jakies 3 h czy jak?

Powiedzcie mi dziewczyny jak wy bedziecie praktykować z pieluszkami?
Wiekszość pampersy pewnie czy Huggisy...
Ja tez mam zamiar uzywać pieluszek jednorazowych - na liscie do szpitala tez mam takie wziąć
Ale kupiłam tez z 20 takich tetrowych, gatki takie nieprzepuszczające(nie wiem czy to dobre dla ciałka) i podkłady które się wkłada na pieluszke zeby nie przeciekło na ciuszki...bo chyba pierwsze kilka dni w domu to dobrze jest potestować jak dzidzia sika i w ogóle zeby zobaczyc ze wszystko oki, tak?
Wy tez tak bedziecie robiły? czy to niepotrzebne i tylko się namęcze przy tym przewijaniu?
a jesli chodzi o pampersy, to kiedy wiadomo ze trzeba je zmienić?wiadomo co do kupska jak strzeli

reklama
O termometrze nawet nie pomyślałam, więc musze zapytać jak wygląda to w moim szpitalu.
Co do pieluszek, to stwierdziłam, ze pewnie potestuje i te drogie i te tańsze, ale na pewno z pampersów nie zrezygnuje, bo są podobno najlepsze, wiec na noc i na spacerki to one będą brane pod uwage.
Jeśli chodzi o zmiane to w szkole rodzenia położna radziła na poczatku zmieniać przed każdym karmieniem, ale z praktyki wiem, że potem różnie z tym bywa (rutyna).
Co do pieluszek, to stwierdziłam, ze pewnie potestuje i te drogie i te tańsze, ale na pewno z pampersów nie zrezygnuje, bo są podobno najlepsze, wiec na noc i na spacerki to one będą brane pod uwage.
Jeśli chodzi o zmiane to w szkole rodzenia położna radziła na poczatku zmieniać przed każdym karmieniem, ale z praktyki wiem, że potem różnie z tym bywa (rutyna).