reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
Jesli na gruzlice to jest to, cor robi sie zaraz po urodzeniu, to moj do tej pory ma i tak juz chyba zostanie, taka mala, lekko czerwona gulka.:tak::tak:

Natalka zgadza sie na gruzlice szczepią zaraz po urodzeniu, ale nie nas:no::no:my szczepilismy sie dopiero teraz bo mialysmy problemy z serduszkiem:-:)-:)-:)-(

a to znalazlam w necie :

"Po szczepieniu powstaje na ramieniu kilkumilimetrowe zgrubienie, na którym wytwarza się strupek, a po kilku tygodniach płaska blizna o średnicy 3-5 mm. Gdy zgłosimy się z dzieckiem do drugiego szczepienia BCG (11.-12. mies.) - maluch będzie miał najpierw zmierzoną poprzednią bliznę. Szczepienie trzeba wykonać tylko wtedy, jeśli blizna będzie niewidoczna lub jej średnica nie przekroczy 3 mm.":tak::tak::tak:

Ja daję małej dopiero jak zgłodnieje:) No chyba że wogóle nie daje znać że chce jeść to tak po ok 4-5 godz dostaje.

Moja tez w czasie upałów mniej je:)

Najpierw miała czerwoną gulkę, trzeba było na nią uważać przy kąpieli, a otem ta gulka pękła i teraz mamy tylko malutką czerwoną bliznę.

i my:tak::tak::tak:

agatkas, a jak zdrowko Zuzi, juz jest oki?dajesz inne mleczko?

Dzieki dziewczyny, ja wiem ze dla was to juz odlegla sprawa...ale wiedzialam ze moge na was liczyc:tak::tak::tak::tak:

Tygrysku podawalas juz malemu rybke?
bo jest tylko napisane ze to produkt bezglutenowy:eek:
nie wiem czy moge go podac Alexowi....czekam na odp...bo zbliza sie czas obiadku:szok:
Alex jest na nutramigenie.

nie wiem czy moge go podac Alexowi....czekam na odp...bo zbliza sie czas obiadku:szok:
Wprawdzie ja nie Tygrysek,
ale co ma gluten do nutramigenu?
Gluten to zboża, a Alex chyba nie może zwykłego mleka, wiec czemu nie może rybki?
Ja bym dała

reklama

wiem wiem...tylko ze jest na sloiczku napisane ze to produkt bezglutenowy,nie ma napisane ze nie zawiera mleka ...wiec nie wiem czy ryby zawieraja m;leko:confused:
wiesz co ja czytalam gdzies ze dla alergikow rybke , gluten zoltko powinno wprowadzas sie troszke pozniej niz dla normalnych dzieci:eek::eek: ja rybki jeszcze nie podawalam ale tylko dlatego ze zapominam caly czas o tym zeby kupic:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: ale np od wczoraj moje dziecko wcian biszkopciki i narazie jest ok:tak::tak: jadl juz tzn ciumkal bulke i tez ok:tak::tak: wiec chyba jak bym mialam pod reka rybe to bym mu juz ja dala hihih:tak::tak::tak: dawaj smialo :-D:-D

Do góry