reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczniówki 2010 !!

A ja po raz setny oglądam wyniki ostatniego USG i zaczęłam sprawdzać w internecie ile powinna przezierność karku wynosić. U mnie wynosi 2,6mm a maksymalnie powinna 2,5. i już oczywiście znalazłam sobie powód do zmartwień ;-) eh,cała ja.
A dzisiaj odwiedziłam przyszłą teściową. Wpakowała we mnie rybę i właśnie mnie mdlić zaczęło :wściekła/y:

Lekarz nic nie mówił?Nie chciał wysłac na dodatkowe usg?
U mnie pzeziernosc karku wynosi 1,2mm wiec jestem z tego powodu spokojna.
Mysle jednak ze jesli gin nic nie mówił to moze jest ok;-)musisz byc dobrej mysli:tak:

SYLWIA100 ja tez miałam takie wrazenie jak bym cos poczula jakies pare dni temu ale teraz narazie cisza:-)

reklama
A we mnie buzują hormony chyba bo proszę o coś tego mojego nieszczęsnego a on nic i mnie nosi i wybucham strasznie lekceważący się zrobił i nie wiem jak na niego delikatnie wpłynąć...Ciągle siedzi w kuchni z naszymi współlokatorami i pokazuje co to nie on a ja sama oj musiałam sie wygadać bo nawet nie mam komu teraz głowę pozawracać :wściekła/y:
Dobranoc mamusie i dzidziusie ;-)

dzień dobry wszystkim:-)
co do godziny o której wstałam na urlopie to bez komentarza:wściekła/y: aż krzyczeć mi się chce z nerwów no kto to widział mieć urlop i wstać o 6 :crazy:
śniło mi się moje dzidzi, które miałam na rączkach już i była to dziewuszka ciekawe czy sny się sprawdzają:-p
i tak zdałam sobie sprawę, że kurcze ja już powoli kończę 4 miesiąc wg gina:szok: ale zleciało normalnie mam już duzie dzidzi w brzuszku:tak:

miłego dzionka babki i życzę dużo kopniaczków co byście wiedziały, że tam są ...

A ja po raz setny oglądam wyniki ostatniego USG i zaczęłam sprawdzać w internecie ile powinna przezierność karku wynosić. U mnie wynosi 2,6mm a maksymalnie powinna 2,5. i już oczywiście znalazłam sobie powód do zmartwień ;-) eh,cała ja.
A dzisiaj odwiedziłam przyszłą teściową. Wpakowała we mnie rybę i właśnie mnie mdlić zaczęło :wściekła/y:
Przestan sie sama stresowac.
U mnie choroby ciag dalszy ledwo zyje a trzeba Nicola sie zajac.

Ja też wcześnie wstaje ale ty nadineczka rekord pobiłaś ;-) ale czasem ciężko dospać.
Witam was wszystkie!
Dla dormark - zrówka, sylwia100 - zero nerwów, spokojnie jaki tętniak - dzidzię masz w brzuszku; paula3 - gdyby coś było podejrzane to lekarz skirowałby cie na badania to NT wychodzi różnie do innych wskaźników i w każdym tygodniu - nie panikuj;
Wszystkim wam miłego dnia :-)

dzień dobry wszystkim:-)
co do godziny o której wstałam na urlopie to bez komentarza:wściekła/y: aż krzyczeć mi się chce z nerwów no kto to widział mieć urlop i wstać o 6 :crazy:
śniło mi się moje dzidzi, które miałam na rączkach już i była to dziewuszka ciekawe czy sny się sprawdzają:-p
i tak zdałam sobie sprawę, że kurcze ja już powoli kończę 4 miesiąc wg gina:szok: ale zleciało normalnie mam już duzie dzidzi w brzuszku:tak:

miłego dzionka babki i życzę dużo kopniaczków co byście wiedziały, że tam są ...
Na urlopie o 6 - niezła jesteś;-) Mój m codziennie o 6 wstaje, a mnie budziki budza przy okazji, no więc ja dziś o 7 się obudziłam i też już spać nie mogę..
Mi też się czasem dzidzia śni, ale jakoś nigdy nie zwracam w tych snach uwagi na płeć, albo nie pamiętam po przebudzeniu:tak::tak:Może masz prorocze sny i będzie dziewczynka?

witam wszytskich
ja tez długo pospać nie mogę, zawsze wstaję jak to mój M mówi razem z kurami:-):-) czekam teraz az moj szanowny małżonek się obudzi żeby wyciągnąc go na zakupy a potem na basen
paula3 doskonale Cie rozumiem bo ja to chyba bym spanikowała.Moze zadzwon do gina i pogadaj, powiedz że sie niepokoisz.

ps.dziewczyny ale mi się chce coś słodkiego-dobrze ze w domu nic nie mma bo bym się zaczeła obżerać;-)

Widze, ze tutaj juz zyce towarzyskie wre od samego rana:-))

Boze jaka ja jestem zla od samego rana, ze bez kija nie podchodz:wściekła/y:.
Do tego w nocy byla sauna i pocilam sie straszni. Mieszkamy na VII pietrze to po calym dnu 40 stopniowego upalu mieszkanie zdazylo sie porzadnie nagrzac.
Wczoraj byl istny zar z goracym wiatrem.

Od jeszcze bardziej nabuzowal mnie niespodziewany brak wody :wściekła/y: Na szczescie pojawila sie marnym strumieniem, lodowota.

Za chwile musze ewakuowac sie do roboty. Tez przez to jestem zla, bo jest mi goraco.
Zreszta dzis ogolnie jestem zla i juz.

Ja już też mam urlop i to cały miesiąc:-):-):-). A we wtorek lecę do mamusi:tak: i wreszcie zjem wątróbkę:-p:-p:-p i inne polskie pyszności:tak:

Ja dopiero we wrzesniu. Wczoraj sie rozmarzylam i mowilam sobie co bede jadla dobrego jak pojade:-p
Mam pytanie. Naczytalam sie roznosci na temat latania w ciazy. Bylas u lekarza pytac czy mozesz leciec czy po prostu lecisz i juz?

reklama
Karoli4- ogólnie nie ma przeciwskazań do latania w ciązy - o ile w pierwszym trymestrze można mieć zle samopoczucie spowodowane zmianą cisnien a w ostatnim ryzyko porodu przedwczesnego (jakies tam linie lotnicze nawet w zaawansowanej ciązy chcą zaświadczeń) to w drugim a my przecież jesteśmy w drugim jest to najbardziej bezpieczne.
Mam znajomą co całą ciąże wiele razy latała. Ja za pare dni też wsiadam w samolot - lekarz nie widział przeszkód ale to spytałam już tak przy okazji.

dormark - jeśli nic nie czujesz się lepiej może warto - ale uważaj, żeby nie wpakował ci niepotrzebnych leków, jeśli to jakaś wirusówka to i tak musi minąc parę dni aż się lepiej poczujesz. Pewnie się jednak uspokoisz jesli sie dowiesz, ze to nic groźnego.

Do góry