Karoli4
Fanka BB :)
Karoli4- ogólnie nie ma przeciwskazań do latania w ciązy - o ile w pierwszym trymestrze można mieć zle samopoczucie spowodowane zmianą cisnien a w ostatnim ryzyko porodu przedwczesnego (jakies tam linie lotnicze nawet w zaawansowanej ciązy chcą zaświadczeń) to w drugim a my przecież jesteśmy w drugim jest to najbardziej bezpieczne.
Mam znajomą co całą ciąże wiele razy latała. Ja za pare dni też wsiadam w samolot - lekarz nie widział przeszkód ale to spytałam już tak przy okazji.
dormark - jeśli nic nie czujesz się lepiej może warto - ale uważaj, żeby nie wpakował ci niepotrzebnych leków, jeśli to jakaś wirusówka to i tak musi minąc parę dni aż się lepiej poczujesz. Pewnie się jednak uspokoisz jesli sie dowiesz, ze to nic groźnego.
Kaja wlasnie czytalam, ze II trymestr jest najbezpieczniejszy.
Mialam leciec do Polski w I trymestrze, ale szczerze powiem, ze sie wystraszylam troche i zrezygnowalam z lotu. Wolalam nie ryzykowac.
Ja sie mojej ginki spytam jeszcze przed lotem czy nie widzi zadnych przeciwskazan, tak dla pewnosci. Ale tak polece, bo prawdopodobni potem po porodzie to nie predko sie rusze do Polski ze wzgledu na baby.

, a po tym to już jestem rozbudzona

.