reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Będzie kiedyś ciacho, prawda...? jako matka chrzestna przyjmuje zapisy na "synowe":-)

Załączniki

• xxx.jpg
    xxx.jpg
    18,4 KB · Wyświetleń: 50
Ostatnia edycja:
reklama
Madziu...jesli tyko takie ciacha jak ten torcik bedzie mu robila to jak najbardziej tak:-):tak::-);-)

Obzeram sie wlasnie resztkami tego ciacha ze sliwkami i rabarbarem (dzieki za przepis-moj maz wsunal 3/4 blaszki w 2 dni;-)) i popijam pyyyyysznym kompocikiem....normalnie az mi wstyd, ze tak sobie dogadzam...

Slonce ja wyliczylam sama duzzoooo scian :sorry2: taka mam profesje ze przy obliczaniu centralnego ogrzewania musialam tez wyliczac izolacyjniosc cieplna scian czy to zewnetrznych czy to wewnetrznych :sorry2: i wiem doskonale ze sa strefy w Polsce i kazda ma inny wspolczynnik :sorry2: do tego ja podalam grubosc sciany z gruboscia tynku po obu stronach bo tak sie sklada ze tynk tez daje pewna izolacje a sama podalas powyzej ze 39 cm dodaj tynk i masz 42 ;-) itp itd budowlanka tez sie zajmowalam wlacznie z projektem :sorry2: cos mi jeszcze w glowie zostalo :cool2: chcialam tylko jeszcze zaznaczyc ze czasami warto dac wieciej np styropianu niz to niz to wychodzi z wyliczen a zaoszczedzic na ogrzewaniu ;-) w kazdym razie takie wliczenie zajmuje 1 karteczke do tego mozna tez sie pokusic o wyznaczenie punktu przemarzania w sianie i wtedy widac na ktorej warstwie sciany jest ten pkt krytyczny ..... itp dobra rozpisalam sie :-p
hmmm.. i dalej sie nie zgodze bo np przy Porotermie jak sie dolozy karton gipsy lub tez tynk to tyle wychodzi ale jesli biore pod uwade prosty ytong to na niego max 1cm od scogka tynku nakladac a na zewnatrz max pol bo to jest tynk cienkowartwowy i dalej mi nie wychodzi 42 ja mam miech pustak 24 plus 10 styronian =34 plus te 2cm tynku daje 36.. a to dalej 36 a nie 42.. ale jesli moglabym Cie prosic czy zrobilabyc mi wyliczenia tej izolacyjnosci? i pkt krytycznego dla mojej dzialki? ale to na prrivie podaj mi co mam ci podac.. oczywiscie jesli masz czas..

wracam do czytania.. choc ciezko mi idzie do pizłam sie w kaloryfer głową az mi lezki poleciały..

jedne malują pieknie sciany:-), inne pisza ksiazki...a jeszcze inne tylko podziwaja-jak ja;-)

Do potem!!! ***:-) aha-nie odp...czy moge kupic twoja ksiazke w Empkiu? czy tylko przez ten link co podalas?

W empiku nie da rady - na razie przez linka :) i bez zbytniej skromnosci - talenta pewnie masz "bezliczne" lub niezliczone :)

Nie bylo mnie raptem kilka godzin, a Wy juz 10 stron naprodukowalyscie??!!

CZY WAM SIE NUDZI???? :szok::szok::szok: ;-)​

Hmmm??? Dobre pytanie:-):tak:

makaronka-Ty tu nie ściemniaj...wyślij nam choc zygzaczki, flaczki, krzyzyki na drogę...cos tam miec przeciez musisz!

A z badan: morfologia ogolna, mocz, moze toxo..., cytomegalie, na poczatek to powinno wystarczyc.

Ja się podpisuje i dodam zapominaną lekko wstydliwą lecz nadal obecną i wymaganą: Kiłę

Żegnam sie:)
Żeby nie było:):) Bo M. z obiadem czeka:)
Moją prośbą żebyście nie pisały dużo podetrzecie sobie cztery litery więc róbta co chceta:):) Najlepiej dzieci. Bo widze ze i tak szalejecie dzisiaj że szok:D:D:D
Jadę:):)
Miłego weekendu

MIłego PAPAPA

reklama
A ja własnie jestem po kolacyjce,zjadłam 3jaja i mi sie niedobrze zrobiło.Mój M jest jeszcze w pracy i jestem sama.Nudziło mi sie dlatego zajrzałam tu do Was:tak:;-)Ja tylko odliczam dni do odlotu,zostało jeszcze 8dni:-)Pozdrowionka

Do góry