reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Zwracam się do forumowiczek o ocenienie sytuacji w jakiej się znalazłam, doradźcie proszę.
.....
Czy może się ktoś wypowiedzieć na ten temat?
Czemu lekarz mnie nie zbadał?
Czy możliwe, że cały czas skutki potabletkowe dają takie objawy?

1 - po prostu idź do najbliższego laboratorium i zrób test z krwi na ciążę, najprostszy i najszybszy sposób bo w przeciwnym razie będziesz musiała czekac jeszcze tydzień
2 - jakiś debil, może tak być że dzieje się coś nie tak bo pisałaś przecież, ze bardzo bolała cię brzuch (ale nie chce cię straszyć) po prostu lekarz powinien cię zbadać po odstawieniu tabletek - ja tak miałam
3- tak też może byc po tabletkach, zalerzy jeszcze jakie z regóły miałaś cykle przed braniem tabletek?

reklama
Zrobię jeszcze jeden test ciążowy, a jeżeli wyjdzie negatywny polecę na betaHCG do przychodni, jeszcze przed wizyta u ginekologa.
Troszkę się boję, ni chcę się rozczarować :(

A czy jest mozliwe, że kobieta jest w ciąży a mimo tego domowe testy wychodzą negatywnie?

Kobitki... Może mi się uda streścić:
Na wizytę do Ginki weszłam o 24:-D Nieźle nie, wyszłam po 35 min. Dopiero!!! Jak dla mnie niespotykana sytuacja, bo zazwyczaj wizyty u innych trwały max 15 min. Kobitka po 40. Pogadałam z nią, przedstawiłam sprawę. Bez pytania kazała mi się rozebrać do badania, zbadała tez piersi i węzły chłonne. Pisze o tym bo mnie to zaskoczyło. W Łodzi płacilismy za wizytę po 130 zł - za pięć min, bez żadnego zbadania nawet. :baffled:
Kazała mi udac się do szpitala na te badania (ale już najlepiej dziś lub jutro) na które kazali mi przyjść 10 sierpnia. I dowiedzieć się o wynik bety tej co robili w szpitalu. Jeśli wyjdzie że ok to znaczy że nie musze robić zabiegu. jeśli wyjdzie że jednak muszę to mam zrobić żeby sobie krzywdy nie zrobić (zakażenie, zrosty itd).
Ona przyjęła że poniedziałek to był mój pierwszy dzień cyklu. 13 sierpnia mam zrobić prolaktynę 9 w jakichś dwóch stopniach) i TSH jakieś tam. Po tych badaniach dalsze ustalenia. Przepisała mi Luteine na trzy cykle i folik of course:-)
Obejrzała te wszystkie moje badania, odpowiedziała na tysiąc pytać aż w końcu nie kazała mi już czytac internetu za dużo;-)
I zaleciła wyjazd...najlepiej na miesiąc cały:-)
Ja jestem pozytywnie nastawiona po tej wizycie, kobita konkretna, ale nie zbywa pacjentek po 10 min. przede mną były dwie. I każda mniej więcej pół godziny (dlatego obsuwa była)
No to tyle....

Ostatnia edycja:
Super torebeczka...Reszty niestety nie widziałam:(:baffled:

Ekstra dla Ciebie, wsio w jednym mega zestawie:

attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php

Ostatnia edycja:
1 - po prostu idź do najbliższego laboratorium i zrób test z krwi na ciążę, najprostszy i najszybszy sposób bo w przeciwnym razie będziesz musiała czekac jeszcze tydzień
2 - jakiś debil, może tak być że dzieje się coś nie tak bo pisałaś przecież, ze bardzo bolała cię brzuch (ale nie chce cię straszyć) po prostu lekarz powinien cię zbadać po odstawieniu tabletek - ja tak miałam
3- tak też może byc po tabletkach, zalerzy jeszcze jakie z regóły miałaś cykle przed braniem tabletek?

1 - pójdę w najbliższym czasie (a czemu będę musiała czekać jeszcze jednen tydzień?)
2 - może i debil :p, sama się dziwiłam, że miał taki spokój, chyba był przed urlopem :)
3 - Cykle przed braniem miałam góra 30 dniowe.

reklama
Do góry