reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Wiecie co dziewczyny... przestudiowałam moje kalendarzyki i zorientowałam sie , że robiłam okropnego babola!!!! Zawsze wpisywałam , ze cykle mam 31 dniowe.( tam plus minus jeden, dwa dni) Bo zawsze dostawałam okres na 31 dzień. Ale to przeciez znaczy że cykle były 30 dniowe , bo na 31 dostałam okres a to juz sie liczy jako pierwszy dzien nowego cyklu! Czy dobrze mówię? Jeśli dziś mam 34 dc tzn że ten cykl trwał 33 dni a dzis jest pierwszy dzień nowego cyklu tak???
Jesu jesli tak jest to nieźle sobie namieszałam...:dry:
ja licze tak jesli wieczorem lekko leci to zaznaczam jako plamienie i poprzedni cykl ale jesli zaczyna sie rano i popoludniu i juz leci sporo to jako 1dc
A zaraz chyba nektarynkę wciagnę! ( bez skojarzeń osobistych ) hihihi:-D
eee bez takich mi tu
Kamila-nie wychodz z ukrycia...Koszałkowo atakuje!!!!!
no zjadłaby mnie mała Koszałkowa..

reklama
cześć dziewczynki! czytam i widze że coraz więcej kobietek w ciązy! super! ciekawe jak będzie ze mną! robiłyscie testy owu? co o nich myślicie? pozdrawiam
Ja robiłam testy owui mi pomogły:tak: Ale Ty juz chyba o nie pytałas kiedyś..??Hmm:confused:

Hej dziewczynki,

Dzisiaj rano zobaczylam II :-D:-D Wiec tamten zeszlotygodniowy test mnie oszukal :szok: Odstawilam w piatek luteine i zdziwilam sie, ze mimo odstawienia tempka nadal utrzymywala sie wysoko + pojawily sie dwa razy dosc silne mdlosci + pobolewal mnie brzuch (niestety nadal mnie pobolewa, nie wiem czy to normalne). Nie moge w to uwierzyc :-D Pisze do Was tak rano, bo jestem na wyjezdzie i to jedyny moment kiedy moge posiedziec przy kompie... M jeszcze nie wie, zastanawiam sie jak mu powiedziec
;-)
Wow, gratuluję:tak::-Di witaj wśród ciężarówek:-D:-)

WITAM:-)
A to obiecane zdjęcia moich szczeniaczków duzo spało co tak osobno niektórych mam zdjęcia i sie ruszały co hehe mam nadzieje że jakoś fajnie widac:-)
Ale słodkie:tak::-)

nie walec po mnie nie rpzejechał to co jadłam było świeże i nie balowałam ani pół nocy hehe a co do bólu to moze faktycznie ból krzyża a co w ciaży boli krzyz??

Oj boli boli Bernardko i to od samego oczatku, niby hormonki rozluzniaja meisnie czy cus takiego. Ja generalnie leze ale juz mam dosyc i siedze z nogMI w gorze troszke przed kompem. Moj makaronek sie wystarszyl ze mam tak elzec juz do konca ciazy, ale mu powiedzialam ze z tego co z kumalam to z 1-2 tygodnie dopoki nie przejda plamienia. 1szy zastrzyk zapodany. Musze mame poprosic zeby mi podeslala jakies gazetki pierdolowate co by czas jakos zajac i chyba zaczne znowu skarpetki z welny na drutach dziergac. uff ale nic to, aby do przodu.

z @ roznie bywa...
kiedy masz ginekologa? w poniedzialek???

Bernadko...ja nie wiem, ale czasem ma sie takie dziwne dni...jakies klopoty zoladkowe, spadek formy, moze stres i przepracowanie tak moga dzialac...nie wiem...
ale istnieje tez prawdopodobienstwo ciazy u ciebie lub jakiegos owiklania ginekologicznego, bo te @ mialss inne, krotkie i nie w czasie kiedy byc powinny przeciez...wiec to nie jest tak, ze masz normalna @ i potem zle sie czujesz...prawda???
sama juz nie wiem....
a czy zwykle masz 2 dniowe @ i w srodku cyklu???? No widzisz! moze nie az plamieniem je mozna nazwac ale jakims dziwnym krwawieniem....
ja niew wiem sama co myśleć w poniedziałek sie moze wszystko wyjaśni :tak:

Oj boli boli Bernardko i to od samego oczatku, niby hormonki rozluzniaja meisnie czy cus takiego. Ja generalnie leze ale juz mam dosyc i siedze z nogMI w gorze troszke przed kompem. Moj makaronek sie wystarszyl ze mam tak elzec juz do konca ciazy, ale mu powiedzialam ze z tego co z kumalam to z 1-2 tygodnie dopoki nie przejda plamienia. 1szy zastrzyk zapodany. Musze mame poprosic zeby mi podeslala jakies gazetki pierdolowate co by czas jakos zajac i chyba zaczne znowu skarpetki z welny na drutach dziergac. uff ale nic to, aby do przodu.
musisz uwazać na siebie Daria i słuchać sie lekarzy :tak::-)
co do mnie to nie zajmuj sobie moimi problemami głowy bo ja na 1000000% wiem ze to nie fasolka tylko prawdopodobnie hormonalne rewelacje a już na pewno to prolaktyna mi takie figle płata :tak:

Martynko o jaki nowy wątek chodzi???

Ostatnia edycja:
wiec tak..............witam sie wieczorkiem.
goscie se juz pojechali..........no i ja tez juz po wizycie.....ktos "obcy" jest we mnie...i juz bije serduszko.....fotki niedostałam,bo.........bo nie......nastepna wizyta za 3tyg..no chybaze by sie cos działo....tfutfu......acha....6tyg i 6 dni.....dostałam sterte lekow i zwolnienie..hihihih....moge se je sobie przedłozyc.....a co????

super, mega gratulacje!!!!!

a Ty masz sie oszczędzać, leżeć do góry brzuchem i gonić chłopa do roboty :-) a nawet dwóch chłopów;-)

Chciałabym urodzić naturalnie, bo niby to zdrowsze dla dziecka, ale kurka wodna czemu kobieta musi przechodzić przez takie piekło skoro można to zrobić operacyjnie ?

Niektóre babki mówią, że są dumne, że urodziły naturalnie, ze poród naturalny to jest prawdziwy poród i powinnyśmy rodzić naturalnie , bo taka nasza natura.....

To tak jakby cesarka umniejszała nasze zasługi w wydaniu na świat dziecka. Jakbyśmy były niepełnowartościowymi matkami.

Czyli co? Po cesarce kobieta nie ma się szczycić , że wydała na świat dziecko, bo poszła na łatwiznę ? Wkurza mnie takie gadanie.

Nie chcę sobie "załatwiać" cesarki, ale jeśli by się okazało, że z jakiegoś powodu muszę ją mieć to chyba się ucieszę....

jestem podobnego zdania

reklama
Do góry