reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Abeja - mówisz, że Bubchen taki dobry?... co prawda chwali go moja kuzynka, ale oprócz niej nie znam nikogo, kto by tej marki używał... Zapewne przez fakt, że w Polsce raczej niedostępna (chyba że allegro)... Cholercia, w czwartki sklepy w Niemczech do 20ej, to może połażę trochę to i do C&A i H&M bym zaszła... (z naciskiem na C&A)...

reklama
Cyniczna ja sobię chwalę bardzo. W Polsce marka jest mało znana bo mało dostępna, poza tym to co można kupić w polskiej aptece jest w dużo mniejszych opakowaniach a droższe kilka razy niż to przywiezione z Niemiec. Zawsze jak ktoś znajomy jedzie to daję 15 ojro i przywozi mi litrowy płyn do kąpieli, litrową oliwkę (jak jeszcze używałam) i 500 ml krem przeciw odparzeniom (świetna alternatywa dla sudocremu).
Mają tez serię dla kobiet w ciązy (balsam do ciała i oliwka do masaży przeciw rozstępom no i jakiś płyn do kąpieli) i właśnie noszę się z zamiarem złozenia zamówienia na allegro. Jakoś ufam tym kosmetykom od pierwszego wypróbowania. Teraz jest nowa seria specjalna dla noworodków - babys first.

A ja się poważnie zastanawiam nad gencjaną, przy pierwszym używałam spirytusu ale teraz jak miał krostki ospowe używałam gencjany i ona jest rewelacyjna, normalnie wysusza w mig, fakt trochę plami ale chyba spróbuję gencjaną przemywać pępek, bo skuteczna mi się wydaje.
Co do tego co polecają do smarowania pępka to zależy od szpitala, jedni polecają spirytus 70%, inni gencjanę.
Przy pierwszym Synku używałam gencjany i kikut się brzydko goił. Położna poradziła spirytus i poprawa była niemal natychmiastowa, zdecydowanie lepiej zasuszał. i jeszcze jedna uwaga położnej - używając gencjany zabarwiamy kikut na fioletowo i w razie wytworzenia się stanu zapalnego (tak było u nas) nie widać go i może dojść do poważniejszej infekcji, a po spirytusie skóra maluszka jest czysta. Ja na pewno zostanę przy patyczkach i spirytusie. Ale to tylko oczywiście moje zdanie.

A dla sudocremu niezłą alternatywą jest alantan plus.

ktoras z dziewczyn poslal takiego linka ze chce kupic ten konbinezonik Buy Ecru Faux Fur Bunny All-In-One from the Next UK online shop
mam go identyczny ino bez czaperczki do kompletu (raczej doistalam ale nie byl chodzony ani razu) i pwoiem ci ze jest milusi w dotyku na poczatek moze on byc ale na zime zapewne nie raczej na jesien jak bedzie troszke chlodniej :)
aha i musisz strasznie uwazac jak chcesz go kupic bo troszke sie "mecheci" i czeba go czyscic szczotka do czyszczenia:) a tak to jest super:) od srodka jest wysciolay lekkim polarkiem

a to po kolei
czerwony kombinezonik najcieplejszy rozmiarek zmienny ale tak 62-72 (dzidzia wygląda w nim jak krasnalek bo ma taki śmieszny długi kapturek :D)
biały troszkę lżejszy rozmiarek ten sam
biały króliczek to malutki milutki kombinezonik gap'a na wczesną jesień w malutkim rozmiarze 56-62
no i piękna puchowa kurteczka w rozmiarze 62:-D:-D:-D

wszystko lumpki...

Załączniki

• 200908072130.jpg
    200908072130.jpg
    33,7 KB · Wyświetleń: 58
  • 200908072131.jpg
    200908072131.jpg
    29,3 KB · Wyświetleń: 58
  • 200908072132.jpg
    200908072132.jpg
    24,1 KB · Wyświetleń: 66
  • 200908072133.jpg
    200908072133.jpg
    35 KB · Wyświetleń: 63
reklama
a to po kolei
czerwony kombinezonik najcieplejszy rozmiarek zmienny ale tak 62-72 (dzidzia wygląda w nim jak krasnalek bo ma taki śmieszny długi kapturek :D)
biały troszkę lżejszy rozmiarek ten sam
biały króliczek to malutki milutki kombinezonik gap'a na wczesną jesień w malutkim rozmiarze 56-62
no i piękna puchowa kurteczka w rozmiarze 62:-D:-D:-D

wszystko lumpki...

a gdzie są takie lumpeksy fajne?

Do góry