reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

mi też zapach się nie podoba. w sumie to jest tak że te ubranka nie pachną wcale po praniu. tylko że ja nie wiem czy to wada, bo przypuszczam że czym ma dodanych mniej substancji zapachowych a czym mniej tym mniejsze ryzyko alergii.
Przekonam się jak wypiorę ;-)

kupiłam wczoraj używany wózek na allegro Roan Marita za 300zł :-)
No to super:-)

dziś zaszłam tak tylko zobaczyć i miałam nic nie kupować bo mam tyle ubrań że mała pewnie wszystkiego nie zdąży założyć. i oczywiście znalazłam coś i nie mogłam się powstrzymać:-)
kupiłam poszewkę i spodenki sztruksowe. wydałam całe 4,80
:-D:-D:-D Zakupy śliczne ;-)

kurcze a ja znów mam odwrotnie Lovela bardziej mi się podoba pod względem zapachowym:tak:
Jeden głos za lovelą:tak::-)

a teraz ja się pochwalę ubrankami do 6 mies dla mojego maleństwa ;-)
wybaczcie jakość i rozmiar ale wszystko robione telefonem
:-D:-D:-D Super

oliwke i krem do pupy bede kupowac bambino:tak::tak: mydełko też bambino:tak:
Ja już kupiłam mydełko bambino i ciągle wącham :-p;-);-)

To moje 3 nowe sukieneczki dla niuni -promocja w Zarze:-D:cool2::-D
Śliczne :-D

Ja to chyba jestem nienormalna:-D, wy tyle ubranek już macie, a ja mam tylko trochę, ale myślę, że wystarczy. Zresztą nie mam, gdzie tego wszystkiego trzymać..
Ja mam większość rzeczy pożyczonych sama kupiłam może z 15 ubranek ;-)

reklama
Hej,

zrobiłam ostatnio rozeznanie cenowe:-):-):-)

Ja pochodziłam niedawno trochę po lumpkch w warszawie, jeden jest na Bemowie "FILIPK", ubranka mają niebrzydkie, ale jest tam dość drogo, śpioszki, pajacyki za około 12 - 17 zł... W tej cenie można kupić nowe rzeczy na przecenach lub nowe w kilkupakach np mothercare.
Byłam jeszcze w kilku innych "na wagę" - można tam coś upolować za niewielkie pieniądze, ale trzeba mieć na to dużo siły i czasu żeby tak biegać;-);-) a ja siły nie mam ani samochodu:-) za późno się za to zabrałam.:dry:

co do kombinezonów zimowych to ja chce jeden kupić na 62 - taki polarkowy jakiś, njlepiej niebieski:) a drugi na 68 lub 74 zimowy no i jakąś kurteczkę, te większe moze uda się kupić na przecenach w zimę. Ale nie wiem jak to będzie wyglądało w praktyce, w końcu teraz zakupy wyglądająinaczej niż z niemowlakiem:-)

Dość drogo wychodzą ciuszki z Cubusa - za pajacyk lub śpioszki około 40 zł.

W mothercare i next można kupić kilkupaki ciuchów, gdzie body wychodzi za około 7 zł za sztukę a śpiochy około 12 zł (w przecenie).

w H&M nie odpowiada mi za bardzo jakość ciuszków, mam kilka po bratanicy i są dość zużyte.

Dla dziewczynek możnakupić ładne sukieneczki w Zarze na przecenie w cenie około 19, 30 zł. Dla chłopców super bluzeczki polo za 9 zł. Ale ja nadal nie znam płci:baffled:

W mohercare są super buciki dla dziewczynek i chłopców za około 15 zł .

Poza tym mam problem z kupowaniem rzezy bo raz ze nie wiem jaka płeć a dwa że nie wiem czy kupić na 56 czy 62 cm, ale widzę że to nie tylko mój problem:baffled:

To moje 3 nowe sukieneczki dla niuni -promocja w Zarze:-D:cool2::-D

I kolejny kombinezonik, spodobał mi się ten liliowy kolorek:sorry2:

Zobacz załącznik 155762
cudne:-):-)

Ja już kupiłam mydełko bambino i ciągle wącham :-p;-);-)

Ja mam większość rzeczy pożyczonych sama kupiłam może z 15 ubranek ;-)
ja uzywam bambino caly czas i mydelka kremu i oliwki tez uzywalam- ale ostatnio byla w promocji z johnsons baby wiec kupilam- a juz sie konczy:-) to dobrze-bo jakos zapach mi nie odpowiada na dłuższa mete:baffled:

My tak naprawdę niewiele rzeczy kupiliśmy, bo dużo właśnie podostawaliśmy:-) i to pewnie nie koniec, bo nam się tylko te najmniejsze mieściły w torby, jak wracaliśmy z Polski, reszta czeka aż będziemy mieć paczkę z Polski od mamy i siostry:-D. Kombinezonik kopiliśmy na 3- 6 miesięcy, bo w grudniu wybieramy się do Polski na ponad miesiąc, a wiadomo, jakie zimy są w Polsce:-D, tutaj tak tragicznie nie jest dzidzia mam w co ubrać. To chyba do 74 cm będzie ten kombinezonik.

Ja kupiłam materac własnie taki z ta gryka ,i wogole one sa zdrowe.
I naprawde opłaca sie bo nie sa az takie drogie.
Nie wiem gdzie mam szukac pampersow z tym wycieciem na pempek.jak narazie przelecialam pare sklepow i nie ma:-(

Ewelina, kup najzwyczajniej na świecie rozmiar 1 i się wycięciami żadnymi nie stresuj. Tylko nie kupuj kilku paczek na raz, bo może się okazać, że Maluch akurat na te będzie uczulony albo taki duży, że od razu na 2 przejdziesz.

Dziewczyny pampersy 1 a 2 nie różnią się wielkością:no: lepiej od razu kupić 2 bo lepiej się opłaca:tak: moja córka (3680g, 57cm) szybko zmieniła rozmiar 2 na 3 napewno w ciągu 6 tyg. bo przychodziła do nas pani położna i zwróciła uwagę że 2 są już przymałe:szok: użyłam od narodzin półtorej paczki 2 pół oddałam znajomej:tak:

ps 1 mają jakiś wkład na smółkę:baffled: a ile dziecko wydala tą smółkę pierwszy dzień po porodzie góra drugi;-)

u mnie w szpitalu wymagaja pampersow z wycieciem na pempek.wiec musze szukac

Z wycięciem na pępek, z tego co mi wielka wyrocznia google mówi mają tylko Happy newborn 2-5kg i before 0

Dziewczyny pampersy 1 a 2 nie różnią się wielkością:no: lepiej od razu kupić 2 bo lepiej się opłaca:tak: moja córka (3680g, 57cm) szybko zmieniła rozmiar 2 na 3 napewno w ciągu 6 tyg. bo przychodziła do nas pani położna i zwróciła uwagę że 2 są już przymałe:szok: użyłam od narodzin półtorej paczki 2 pół oddałam znajomej:tak:

ps 1 mają jakiś wkład na smółkę:baffled: a ile dziecko wydala tą smółkę pierwszy dzień po porodzie góra drugi;-)

Porównywałam rozmiar ostatnio. 1 są odrobinę mniejsze niż 2. Ja i tak kupiłam 1 małą paczkę 1 bo a) nie wiem jak duzi się urodzą (a i tak trzeba będzie ich przed terminem wyciągać), b) właśnie chciałam z tym wkładem na smółkę (do 4 dni potrafi się wydalać) - w końcu u mnie się to nie zmarnuje skoro dwóch na raz będzie, c) mała bo nie wiem czy się nie uczulą.

reklama
O co chodzi z tymi jedynkami dwójkami i trójkami?? Czy to są rozmiary pampersów? Pytam bo niewiem, my planujemy kupić Pampers newborn, czy one też mają jakieś rozmiary?

Do góry