blizniaki2000
Fanka BB :)
Villaska, to bardzo ładnie je Maluszek.
Moja waży 7700, ma 73 cm
Moja waży 7700, ma 73 cm
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No mi tez sie tak wydaje:-) Na zabiedzonego nie wyglada
Czy ktores dziecie jeszcze samo nie siedzi bez podparcia? U nas jest jeszcze daleko do tego. Strasznie jest gietki w tulowiu. On na siedzaco chce sobie nozki do buzi pchac.Boje sie, ze to moze jakies obnizone napiecie miesniowe albo co. Czytalam, ze dziecko samo powinno usiasc miedzy 6 a 9 mies wiec narazie strasznie sie nie martwie, choc nie powiem, ze chcialabym juz :-):-):-)
Filip sam nie siada jeszcze, ale jak go posadzę to siedzi sam bez podparcia. Potrafi tak siedzieć nawet 15-20 minut, to jest maks, bo dłużej w jednej pozycji nie usiedzi, nudzi mu sięCzy ktores dziecie jeszcze samo nie siedzi bez podparcia? U nas jest jeszcze daleko do tego. Strasznie jest gietki w tulowiu. On na siedzaco chce sobie nozki do buzi pchac.Boje sie, ze to moze jakies obnizone napiecie miesniowe albo co. Czytalam, ze dziecko samo powinno usiasc miedzy 6 a 9 mies wiec narazie strasznie sie nie martwie, choc nie powiem, ze chcialabym juz widziec go siedzacego
Jak już wspominałam 9kg przy wzroście nie wiem jakim. 2 miesiące temu miał 76cm.Dziewczyny ile ważą Wasze maluszki?
Może spróbuj Julę powoli oduczać cycusiowaniaA moja Julka waży około 10 kg i jest na samym cycku, Ja już jestem wyssana, zmęczona i niewyspana. Waga mi nic nie spada więc karmienie piersią jako środek na odchudzanie wkładam między bajki. Julka nie chce nic innego jeść, nawet jak jej daje to co lubi to zje 2 - 3 łyżeczki i koniec kaszki to samo, nawet jak wiem ze jest głodna to nie je tylko cycka wypija. Już nie wiem co robić bo ona ma prawie 9 miesięcy.
Myślę, że nie ma co panikować. Pewnie sie okaże, że to nie żadna anemia tylko po prostu taka natura Lenki, że jest drobniutka. Poza tym dzieci teraz wolniej przybierają na wadze. Filip w 2 mies przybrał 500g, a jak był malutki potrafił 1,2kg miesięcznie;-)byłam wczoraj z Lenka na wizycie kontrolnej i troche sie zmatrwiłam... Niunia w ciagu trzech miesiecy przybyła tylko 500 g... trzy miesiace temu wazyła 7000 teraz 7500g:-(... lekarka kazała przyjśc za miesiąc znów na wazenie i jezeli Nuska będzie tak mało przybierac to bedziemy robic badania bo to prawdopodobnie anemia:-(, tylko jakMała je cycusia, zupki z mieskiem, owoce, kaszki... kurcze...
Sawka, nie martw sie na zapas, teraz dzieci przybieraja już coraz mniej, może te 500 g to rzeczywiście mało, ale skoro Niuńka ładnie je, to będzie dobrze i trzymam kciuki, zeby to nie była żadna anemia, tylko dobra przemiana materii;-)
Edee, myslę że nie ma co się zamartwia, kazde dziecko jest inne i z dnia na dzien łapie nowe umiejętności, moja na początku tez strasznie sie chwiała i bujała, sadzaj go częściej nawet na krótko i z czasem będzie wytrzymywał dłużej
Mój Alan jeszcze sam nie siada:-(, tylko czasem jak bo dam na siedząco to tak kilka sekund wytrzyma, a potem sie przewraca na bok :-( i też zaczynam się poważnie martwić :-( chyba wybiorę się z nim do kontroli :-(...
byłam wczoraj z Lenka na wizycie kontrolnej i troche sie zmatrwiłam... Niunia w ciagu trzech miesiecy przybyła tylko 500 g... trzy miesiace temu wazyła 7000 teraz 7500g:-(... lekarka kazała przyjśc za miesiąc znów na wazenie i jezeli Nuska będzie tak mało przybierac to bedziemy robic badania bo to prawdopodobnie anemia:-(, tylko jakMała je cycusia, zupki z mieskiem, owoce, kaszki... kurcze...
Nie usiądzie sam dopóki nie zacznie raczkować... Moja tez sama nie siada ale bardzo chce siedziec więc ją sadzałam najpierw na chwileczkę, potem chwilę dłużej , a teraz po 10 min nawet siedzi i jak już nie chce siedziec to się sama kładzieNo, ale czy to nie szkodzi maluszkowi ? który jeszcze sam nie siadamoże ma poprostu jeszcze słaby kręgosłup
:-
-
-( nie chcę mu zrobić krzywdy
:-
-(