reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

a ja chodzę co 2-3 tygodnie, usg miałam robione 5 razy - na pierwszej wizycie dopochwowo. i każdej kobiecie polecam tego lekarza bo jest fantastyczny.

reklama
Wiadomo ze nikt na dziecku nie oszczedza(a przynajmnie nie chce) ,ale wiesz nie kazdego stac ,a to nie znaczy ,ze tan ktos oszczedza na dziecku.:-p
Zgadzam się są osoby które po prostu nie mają pieniążków i nie mają wyjścia, muszą państwowo uczęszczać a w niektórych miastach nawet państwowa opieka medyczna jest na dobrym poziomie.

Ciekawa jestem co dziś wymyśli, obchodzimy 3 rocznicę, chyba pamięta:confused:, może mi się jakieś kwiatole dostaną?:-)

W takim razie wszystkiego najlepszego:-)oby wasza milosc kwitła:tak:

Ja tez chodze caly czs prywatnie.U nas w miescie ciezko byloby znalesc dobrego gina panstwowo,mój przyjmuje w przychodni przy szpitalu tylko raz w tygodniu i to przez godzine,zapisy sa ze szok,tylko 3 osoby na tydzien.Niestety taka Polska rzeczywistosc.

Ale ja też nie śpię na kasie. Po prostu jestem zdania, że lepiej więcej dać kasy a mieć pewność, że Cię ginek nie oleje a porządnie się Tobą zajmie. I tą pewność mam właśnie poprzez prywatnego gina. Państwowo oj bardzo różnie bywa.

tak samo jak i z tymi co przyjmują prywatnie, trafić na dobrego lekarza to nie lada wyczyn. sama widzę po sobie bo też chodziłam prywatnie przed pierwszą ciążą, ten sam lekarz potwierdził ją ale wcale się mną/nami nie interesował. czasem mi się wydaje, że między innymi dlatego poroniłam - a za każdą wizytę u niego (byłam 3 razy) płaciłam 150 zł, za jedno usg 200.
owszem, może i racja, że "płacisz-wymagasz" ale nie każdy lekarz to dobry lekarz...

Ale ja też nie śpię na kasie. Po prostu jestem zdania, że lepiej więcej dać kasy a mieć pewność, że Cię ginek nie oleje a porządnie się Tobą zajmie. I tą pewność mam właśnie poprzez prywatnego gina. Państwowo oj bardzo różnie bywa.

tu duzo zalezy od lekarza bo znam lekarzy ktorzy na fundusz przyjmuja i sa rewelacyjni !!! nigdy nikogo nie olali i do wszystkich podchodza jak do ludzi
a znam konowlow /moglabym przynajmniej 2 przyklady przytoczyc z nazwiska/ ktorzy kasuja taka kaske ze glowa peka do tego kieruja na badania d innych lekarzy ktorzy im odpalaja dzialke od jego pacjetek!!! wizyta kosztuje min 150 zl plus usg dodatkowo a jak cos sie dzieje to gosc umywa rece i lasce ktora plamila w 18 tygodniu ciazy powiedzial ze to normalne !! po czym ta trafia na oddzial patologii z odklejajacym sie lozyskiem !!!!

jak widac nie ma w tym temacie regoly ... ja mojego lekarza nie zamienilabym nawet jak by mi za to mieli doplacac :) bo bardziej cenie sobie czlowieka niz wypasiony gabinet i pozycje w lekarskim swiatku :)

jak widac nie ma w tym temacie regoly ... ja mojego lekarza nie zamienilabym nawet jak by mi za to mieli doplacac :) bo bardziej cenie sobie czlowieka niz wypasiony gabinet i pozycje w lekarskim swiatku :)

Nieraz wydaje się że dobrze wyposażony gabinet to gwarancja dobrej opieki medycznej, ale czasem to niezła ściema, a lekarz niedouczony tyle że kasowny....

owszem, może i racja, że "płacisz-wymagasz" ale nie każdy lekarz to dobry lekarz...

trzeba tylko uwazac zeby po takim tekscie do lekarza nie uslyszec "przeciez nikt pani/pana nie zmusza do chodzenia akurat do mnie" - takie zdanie kumpel uslyszal od doktorka X ... jak zarzadal zwrotu kasy za wszystkie wczesniejsze wizyty i zagrozil sadem to gosc go zwyczajnie wyrzucil z gabinetu ...

reklama
trzeba tylko uwazac zeby po takim tekscie do lekarza nie uslyszec "przeciez nikt pani/pana nie zmusza do chodzenia akurat do mnie" - takie zdanie kumpel uslyszal od doktorka X ... jak zarzadal zwrotu kasy za wszystkie wczesniejsze wizyty i zagrozil sadem to gosc go zwyczajnie wyrzucil z gabinetu ...

Co potwierdza opinię że niestety lekarze wciąż uważają się za bogów.....

Do góry