reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2009

Ostatnio cos mam malo czasu na BB. Ale zawsze jak sie wybierzemy na kilka dni do tesciow to potem jest duzo do nadrabiania w czytaniu.
Alex jest kochaniutki i czasami to moglabym go zjesc. Na szczescie duzo nie placze, tylko najwyzej na nas nakrzyczy:tak:.
Ja dochodze do ladu z moimi zebami, ktore niestety nie sa w dobrej kondycji po ciazy. No coz cos za cos. Wczoraj wyrwano mi zab madrosci i nadal mam pol geby opuchniete. Boli jak diabli a nie chce przesadzac z Paracetamolem.
Pytalam sie dentystki czy to wczorajsze znieczulenie jest bezpieczne dla dziecka jesli karmie. Stwierdzila ze tak ale maly moze byc troche ospaly. No i faktycznie spal prawie 9 godzin co mu sie jescze nigdy nie zdarzylo.:-p
Pozdrawiam wszystkie forumowiczki:-).

reklama
Dla odmiany moja kolezanka dietetyczka powiedziala ze jabłko nie powinno uczulac i obciazac żołądka malucha

zdecydowanie jablko to jedna z nielicznych rzeczy, po ktorych nawet ja mam klopoty zalodkowe, wiec przy dziecku bede baaardzo ostrozna.
A co do roznicy we Wloszech, wydaje mi sie, ze to m.in. zalezne jest od tego, ze tam maja swieze owoce, a u nas czy w Anglii sam import.

zdecydowanie jablko to jedna z nielicznych rzeczy, po ktorych nawet ja mam klopoty zalodkowe, wiec przy dziecku bede baaardzo ostrozna.
A co do roznicy we Wloszech, wydaje mi sie, ze to m.in. zalezne jest od tego, ze tam maja swieze owoce, a u nas czy w Anglii sam import.

dlatego w anglii tylko słoiczki wchodza w rachube ..

Witajcie kochane.

u na nocka w porządku, Ania spała do 8 :szok::-D:-D a Juluś do 10 :-) oszalały :-) mogę powiedzieć, że się wyspałam hahaha ;-)
Anusia właśnie sobie drzemie, a Juluś niedługo mam nadzieję że uśnie, bo zbliża się pora spania :baffled: bo nie mogę nic zrobić, jak ten typek nie śpi :baffled: byliśmy na zakupkach w makro a teraz siedzimy w domu. Później może pójdziem na placyk, niech Juleczka sobie polata :-)

a powiem Wam numer, wczoraj moja drakula(teściowa), miała z teściem 42 rocznicę ślubu... teściu wyjechał do Lublina, żeby załatwiać jakieś sprawy, próbowałam podgadać ją, ale nie chce drakula nic powiedzieć, żeby nie zapeszyć, boję się że wywiną jakiś numer :baffled::-(

udanego dnia babeczki

Czesc
Jak ten czas leci.
U nas wszystko ok, tylko pogoda do luftu.
Mała sobie drzemie, a ja mam czas na porządki.
W sobote jedziemy na ślub mojej kuzynki, a ja ciągle nie mam żadnej sukienki.
Nic nie ma ciekawego w sklepach za rozsądną cenę :no:

dlatego w anglii tylko słoiczki wchodza w rachube ..

chodzilo mi raczej o to, ze te nasze (polskie, niemieckie, angielskie) moga byc robione z importowanych owocow, ale to tylko gdybanie
osttanio w tv uslyszalam, ze np. pomidory im krotsza droge przebyja, tym sa lepsze, tzn. ze np. hiszpanskie do holenderskich sie nie umywaja :p

Ostatnia edycja:
Hej

U nas wszystko po staremu czyli dalej brak czasu i checi na posiedzenie przed kompem ;-)

Bylismy dzis w przedszkolu Sandrusi, spotkanie bylo tylko z 6 dziecmi i ich rodzicami. Bardzo mile i sympatyczne panie, opowiedzialy co i jak Sandrusia dostala naklejke z nazwa swojego przedszkola, dostala torbe do przedszkola z wlasnym imieniem (do niej mamy wkaldac ubrania na zmiane) bedzie miala obrazek autko :-) Bardzo jej sie podobalo i z placzem wychodzila do domu, ale bardzo sie wstydzila i cciala sie bawic tylko z mamusia lub tatusiem. Oj obawiam sie wtorku jak nie wiem (najbardziej chyba o to ze ona nie rozumie po angielsku :baffled: ) na szczescie przez pierwszy tydzien tylko po godzince zostanie. I przez pierwszy tydzien bedzie 11 dzieci a w sumie ma byc 26 co tydzien bedzie o 3 dzieci wiecej az po miesiacu uzbiea sie cala 26 :tak:

Teraz myslimy o urodzinkach corci. Gdzie jej urzadzic, jaka imprezke zrobic, na ile dzieci i jaki prezent jej kupic. Wszystko ma wiec jest ciezko cos wybrac . Sandra bardzo chce kucyki pony zefirki ale cholera nie moge nigdzie ich znalesc :baffled:
Jakie Wy macie pomysly na 4 urodzinki dziewczynki ??

Alanek zaczal sie podnisic tzn ciagnie glowke i raczki do siadania :-) cwiczy i cwiczy calymi dnaimi. Coraz czesciej sie tez usmiecha i guga :-) oddaje usmiech za usmiech i bardzo go interesuje co siostra robi ;-)
A do tego obraca sie z boczkow na plecki i z brzuszka na plecki, prostuje nozki i jak go trzymam na rekach to az sie odpycha nozkami jakby chcial juz stanac. Polozony na brzuszku opiera sie na raczkach i bardzo sztywno i wysoko trzyma glowke, bardzo ladnie bawi sie swoimi zabawkami i umie sie dosc dlugo skupic na wykonywanej czynnosci. Polozony na pleckach unosi pupke odpychajac sie na pietkach i tak sie przesuwa do gory. No i to chyba tyle ;-)

Milego wieczorku

Martusiu, jaki Alanek zdolny :szok:

a co do urodzin, mam dwie siostrzenice jedna 6-letnia a druga właśnie 4-letnia ;-) moja siostra robiła w domu byli chrzestni i rodzina. Był grillik, Julka się pobawiła i jakoś to zeszło. JA myślałam, aby dzieciom w przyszłym roku, jak mi nie pozwolą na to warunki lokalowe zrobić imprezkę na w macdonaldzie. niedużo się płaci, a jest kupa atrakcji, malowanie twarzy, balony, tort i duuuuuzo zabawy... :tak:

a u mnie sprawa się rypła, teściu wyjechał, by kupić... samochód :angry: dojdzie kolejny pieprzony moher, na którego będę kląć ;-) to są kierowcy niebezpieczni, powodują dużo wypadków. Mają przedwojenne prawa jazdy i myślą, ze są panami dróg. A mój teść ma 70 lat na głowie i po jaką cholerę mu samochód!!!!!!!!????????????????? trzeba być idiotą, żeby mieć 50 lat prawo jazdy a na stare lata samochód se kupić, zdrowie i wzrok już nie te... ale to są głupki... ja tego nie pojmuję, chce niech ma, ale kurde kolejny terrorysta pojawi się na drodze :rofl2:

Ostatnia edycja:
Teraz myslimy o urodzinkach corci. Gdzie jej urzadzic, jaka imprezke zrobic, na ile dzieci i jaki prezent jej kupic. Wszystko ma wiec jest ciezko cos wybrac . Sandra bardzo chce kucyki pony zefirki ale cholera nie moge nigdzie ich znalesc :baffled:
Jakie Wy macie pomysly na 4 urodzinki dziewczynki ??

Nie jestem pewna czy o te ci chodzi ale zobacz :
My little pony of Hasbro 25th birthday lot of 3 rare C - eBay (item 170365653548 end time Aug-28-09 03:11:07 PDT)

My little pony of Hasbro 25th birthday lot of 4 rare B - eBay (item 170365653089 end time Aug-28-09 03:09:12 PDT)

MY LITTLE PONY - RARE BREEZIE - SNIPPITY SNAP on eBay (end time 29-Aug-09 19:49:01 BST)

My little pony lot plastic toy breezie G3 accessories on eBay (end time 28-Aug-09 20:35:04 BST)

;-);-);-);-)

reklama
Ewcia dzieki za pomsl z McDonaldem :-)
Najpierw muyslalm zeby zrobic na dworze tylko dla dzieci, ale z ta pogoda jest ciezko, potem myslalm zeby zrobic w bawilandii (zjezdzalnie i abseny z pileczkami) ale drogo a kasy troche malo teraz. Zastanawialam sie tez nad zrobiebniem imprezki w domu ale jakos mi sie nie usmiecha goscic 6-cioro dzieci. chyba bym sie nie odsprzatala ;-P noi jak narazie wymyslelismy zeby przyjechali do nas dzieci i roodzice na torta, ciasto i kawe potem zabierzemy dzieci na jakas odzinke czy dwie do bawilandii a potem nie wiem wlasnie czy znow do domu czy do mc donalda i do domku. Pomyslimy zobaczymy. ;-)

Dominika dzieki wielkie :* tak to wlasnie o takie chodzi a ja nie moglam ich wyczaic :-)

Do góry