reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

NO I SIE ZACZELO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

witamorannie.
Paulina juz w szkole,obiecala ze bedzie grzeczna:-)
mala jeszcze spi,a u sasiadow slysze niezly halas,przyjechal szwagier ze szwagierka,dzieckiem i tesciami.oj cos mi sie zdje ze moze 1mieisac i sie sprowadza:eek:
koniec prywatnosci.....

Witam
Normalnie nie wierze-jestem pierwsza:szok::szok::szok::-)
Mlody juz nie spi:szok:Obudzil sie tak sam od siebie,wiec zaraz zje cos i pojde Go zaprowadzic do szkoly:-):tak:Ale bede miala spokoj:tak::tak::tak:

heheheeh
no Ty o tej porze:-)

a

no jeszcze idą :tak::tak::tak::tak: jej zeby późno zaczęły wychodzić bo dopiero jak miała 10mies skończone a szły jej nie pokolei,juz dawno ma wszystkie czwórki np a dwójki jej dopiero idą.nie zawsze musi byc po kolei :tak::tak::tak::tak:

to faktycznie nie po kolei:-)tak bywa
Paulinie wyszly pierwsze jak miala 9miesiecy a dalje to juz nie pamietam:-)

witam:-) no zaczęło sie:wściekła/y: Zuzia jest neimożliwa :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: nie wiem co jej sie porobiło a Wojtka od wczoraj brzuch boli nie moze jeśc bo szkoła sie zacżęla :szok::szok::szok: Boże daj mi siły :crazy:

stres go zzera ze znow nauka itd...ach te dzieci
trzymaj sie i nie daj sie:-)

Taaa pomaga tylko jeszcze moglby sie dzieckiem troszke zająć.
Wczoraj Miłek wywinął orła w domu na podłodze--poprostu sie poslizgnął ja w tym czasie i ogarnialam i suszylam włosy i wszystko na raz a on grał,gdy mu zwrocilam uwage to sie obuzyl i powiedzial ze mam juz isc z nim na dwor.A dzisiaj znowu nocka nie przespana,co prawda chłopaki jeszcze spia ale ja nie moge.
A co do nogi do syzne zdjęcto i okazalo sie ze pęknieta kosc piszczelowa przy kostce na szczescie w gips nie wlozyli tylko nosi stabilizator.

moj jak Paulina byla mala i gral na PC i tez sie nie moglam oprosiczeby sie dzieckiem zajal i cos zrobil to w koncu podeszlam,wyciagnelam wtyczke z gniazdka i tyle:-)
pozniej gral ale jak mial faktycznie czas i mu pozowlilam:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Anabuba ja to jakos wytrzymuje bo biore leki gorzej z mężem po ostatnim sobotnim wyskoku zle sie czuje ,i ma problemy z oddychaniem odezwałasie tez jego choroba -dna moczanowa i ostroga mu rośnie na prawej stopie :szok: no i wyrzuty sumienia nie dja spokoju

Anabuba ja to jakos wytrzymuje bo biore leki gorzej z mężem po ostatnim sobotnim wyskoku zle sie czuje ,i ma problemy z oddychaniem odezwałasie tez jego choroba -dna moczanowa i ostroga mu rośnie na prawej stopie :szok: no i wyrzuty sumienia nie dja spokoju

wspolczuje kobieto
ale chlopy to duze dzieci,tyle ze nie daSZ klapsa,nie posadzisz w kacie czy nie zabronisz niestety ;(

Weronika wstala i od razu krzyczy "mama kaa" no i siedzi na nocniku i chyba cos produkuje........
no i teletubisie oczywiscie poszly w ruch
pranie wstawilam
na obiad grzybowa bo P znalazl wczoraj u nas pod brzozka na placu 4 prawdziwiki;))))))))

witam się i ja;-);-);-) siedzę już prawie godzinę i czytam ale nic nie zaznaczyłam:eek:

medeuska wózio fajny, teraz jak nic musi być dziewuszka:tak::tak::tak:
Agnes gratki dla Oliwci z powodu coraz pełniejzego uzębienia:-D:-D:-D
As wspólczuję teściowej i życzę zdrówka:tak:fajnie, ze Kubuś zadowolony ze szkoły, oby mu się szybko nie odwidziało:no:
Madziula no wreszcie jesteś:-) super
malinka o co chodzi, ze Jula poszła do zerówki z jajem?:eek: chyba nie doczytałam:confused2:
Joanna dobrze, że małż ma wyrzuty sumienia po sobocie, to znaczy, ze nie jest z nim jeszcze tak źle:tak::tak::tak:ja znam takich co nigdy nie mają wyrzutów nawet jak zrobią coś baaardzo głupiego i przykrego dla drugiej osoby:no: (nie chodzi o mojego m)
Luna super te kozaczki:tak:ale nie na moje tłuste nogi:zawstydzona/y:poza tym ja noszę od czasu ciąży 38:sorry: a przed 37:szok:
Zuzkus wakacje udane? bo długo Cię u nas nie było:tak:
Anabuba widzę, że Ty też bardzo kochasz swoją szwagierkę:-D:-D:-Didentycznie jak ja swoją:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Beata bo teściowa jest najlepsza na odległość:tak::tak::tak: fajne fotki z urodzin, i ucałuj synia od e-ciotki bo spóźniłam się z życzeniami:zawstydzona/y:
Anka zdjęcia ślubne cudne, najbardziej podoba mi się to z Laurą na łóżku:tak:

coś bym jeszcze napisała ale mam krótką pamięć niestety, idę zrobić sobie kawkę

Hej
Dziewczyny jestem po wizycie bedziemy mieli 100 % CORECZKE :-D:-D:-D:-D
Ale sie cieszeee, bo przyznam ze moj m chcial drugiego chlopca ale najwazneijsze ze Ona :cool2: jest zdrowa :tak::tak::tak::tak:
a wogole to ekarz do mnie ze mam juz starszne duzy brzusio i czy czasem nie mam blizniakow hahaha ale jest jedno wiec jest git :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
a na zdjeciu slicznie widac ze to Ona :tak:

No nic to na tyle dobrych wiadomosci, z kredytem ciezej.... czepaiaja sie wszystkiego i juz cos mowia ze niby zdolnosci mozemy nie miec.... :eek::-:)confused2:
moj jest tak zly ze nawet sie nie odzywa zebynie bylo pare slow za duzo :sorry2: - no wiecie o co chodzi :confused2:
hura córeczka:-D:-Dno a zresztą kto ci ja wywróżył no kto????:-D:-D:-D z kredytem się uda zobaczysz a pomęczyć trochę muszą żebyście mieli co wspominać:cool2:
Mówiłam Ci ,że szybko zejdzie.
Cieszę się,że znów pomogłam :-)

dołączam się do życzonek.WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO :tak:

U nas pampersy dają po 5 na dobę ze szpitala i jak Ci mało to idziesz do pielęgniarek i dostajesz jeszcze 2 na noc.
Ja nawet koszuli nie miałam ,bo specjalne do karmienia na holu w szafach sobie leżały i można było się przebierać nawet 3-5 razy dziennie.Koszulki fajne kolorowe różowe,fioletowe,niebieskie ,zielone i żółte w kropeczki były.:-D:-D:-D
Kochana jak czujesz takie ciągnięcie jak na okres to może być przeforsowanie po prostu.
Spasuj trochę ,bo możesz przyspieszyć sobie poród.
Odpocznij deko,bo skurcze wywołasz.:tak::-(

Patrysia gratuluję córeczki.
Twoje marzenie się spełniło.
SUPER !!!

Kubuś bardzo fajnie zareagował na szkołę,pomimo,że od kilku dni krzyczał,że on do szkoły nie idzie. :szok::szok::szok:
Dziś jednak tak fajnie dziewczyny go zagadały w szkole i podeszły profesjonalnie do tematu,że byłam w szoku.Kubuś powiedział pani,że jutro przyjdzie z plecakiem do szkoły i będzie z nią pracował.
Zobaczymy na ile zapału mu starczy :-D:-D:-D
Jestem naprawdę mile zaskoczona podejściem nauczycielek do Kubusia.
Po spotkaniu ogólnym miałam 1.5 godzinną rozmowę z nimi i wypytywały dosłownie o wszystko.
Jak reaguje na to...na tamto...
Na jakim jest poziomie emocjonalnym,manualnym,edukacyjnym.
Co lubi a czego unikać...Jakie sytuacje go stresują,czego mogą się spodziewać,jak reaguje na inne dzieci,jakie nagrody,czy stosować kary w formie wyciszenia na korytarzu czy inna forma...
Jakie stosujemy pomoce i co można z nim robić w ramach terapii.
Wiem,że jako nagroda będzie układał puzzle i ma wziąć z domu ulubioną książeczkę,którą będzie mógł pooglądać jak skończy wcześniej jakieś zadanie.Jako nagroda za cały dzień będzie naklejka,którą Kubuś sam wybierze.:tak:;-) (o tym już mały wie i oczywiście tych naklejek już nie może się doczekać :-D:-D )

Z teściową nie jest za wesoło.
Nie chcą jej operować,bo jest sporo przeciwskazań:
Wiek,niestabilna kardiologicznie i otyłość to główne przeciw.
Od wczoraj mocniej przyatakowała ją trzustka.
Cierpi ta kobiecina okrutnie
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Mamy znajomą w pogotowiu i już z nią rozmawiałam.
Wiadomo,że lekarz z lekarzem inaczej rozmawia :tak:;-):wściekła/y:
Ewa podała się za córkę i wyciągnęła pewne rzeczy od nich.
Najbardziej obawiają się,że teściowa nie wybudzi się z narkozy :sorry2::sorry2::no::wściekła/y::wściekła/y:
Już sama nie wiem co o tym myśleć...
Pozdrawiam wrześniowo
as świetne podejście ają nauczycielki kuby suoer że ma taką fajną szkołę i że on ma takie podejście do niej oby zapał był stały:tak::tak:
a teściowa współczuję:-:)-(
Hej kobitki,ale pamiętacie mnie jeszcze???:-D
Witam powakacyjnie ,pierwszy września zaliczony i na półkę :-D:-D Klaudia moja dumna 4-to klasistka ma jutro 6 lekcji i przeżywa okrutnie ,czy aby na pewno jej jeden bidon picia starczy:laugh2::laugh2:Ksawek w zerówce,ale jutro ma jeszcze wolne ,bo zapomnieliśmy mu wyników na owsice zrobić( u nas wymagają tego ,inaczej do przedszkola nie wpuszczą dziecka ,a że zerówka przy przedszkolu ,to choć obowiązek szkolny jest to bez badań i tak nie wpuszczą)w piątek mają być wyniki ,więc od poniedziałku Ksawek idzie:happy:
Patrysia no super że wymarzona dziewczynka ,gratulacje kochana:-)
As fajnie ,że u Kubusia dobrze dzień rozpoczęty:-)
Malinka co znowu julka nawywijała???:-D

Ja mam dziś dzień wolny,jutro też :-Dteraz będe mogła więcej tu zaglądać i pisać z wami ,bo tęskniłam okrutnie:tak:
Tymczasem robimy z m porządki powakacyjne,dzieci juz z powrotem u sievbbie w pokoju ,a my dziś w sypialni śpimy(latem wynajmujemy co sie da i sie gnieciemy z dziecmi na małej powierzchni)no pełny luksus,a skoro dzieci u siebie to kompa mam wolnego i mogę z wami pobajerzyć chwilkę:tak:
madziulanatasza ?????kto to był ty z naszego forum jesteś??napisz coś o sobie:-D:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
hej madziulka super że jesteś tęskniłam :tak::tak:a owsiki ksawka no fakt w przedszkolou wymagają u nas na szczęście nie bo bym zapomniała:eek:
julka co wywineła??no jak to julka musi głośno komentować:sorry:oooo co tu tak mało chłopaków??to wszyscy ???i jak my się nimi podzielimy???na apelu o mamo ksiądz jest jak będzie msza idziemy do domu to miał być apel nie msza......na korytarzu "jakoś marniutko w tej szatni my się tu wszyscy zmieścimy???? no nic jakoś nas upchną":cool:no cała julka a mi głupio było dzieci cicho siedzą lekko przestraszone a ta wygadana za 5:cool2::cool2::cool2::cool2:
a no tak, morze jak sie zacznie sezon to to samo sie dzieje co u nas w Karpaczu zimą

jest totalna masakra :tak::tak::tak::tak:

no to może brudzia???

z żadną nie piłam....
ja chcę oj napiłabym się:tak:
witam na nocnej zmianie.czyzby juz zadnej nie bylo?

a tak w ogole to gdzie Luna,Madziulanatasza?????????????

wczoraj mialam byc wieczorem ale zadzwonila mama zebym jej pomogla tapetowac korytarz,wiec polecialam.jeszcze najpierw zrywalysmy tapete a potem tapetowalysmy.4otowry drzwiowe i jedno okno na jednym malym korytarzu,a do tego pasowana tapeta.wyobrazcie sobie:cool2::cool2::cool2::cool2::cool2:
przed 23 bylam w domu.tylko sie umylam i poszlam spac.ale wytapetowalsymuy wszytsko.

w szkole bylo ok.ale teraz sobie przypomnialam ze nie dalam malej rano tabletki:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
a pominiecie jednej juz sie niezle odbija na wszytskim.jestem zla na siebie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:

jak wrocilismy dzis ze szkoly to musialam troche ogranac dom,zrobic obiad a potem pojechalysmy rowerami do mojej psiapsioly,korzystjac z tego ze ladna pogoda.no i przed 20wrocilsymy,musialam Pauline do szkoly spakowac i wyszykowac no i ie juz nawet umylam i siedze tu z wami.:-)
ide poczytac
ja też kiedyś z mamą tapetowałam taki korytarz wąski a w nim7 par drzwi i tapeta z motywem do spasowania współczuję:cool2:
Cześć. U nie cisza w domku na całego. Wpadam tylko na chwile bo A. juz marudzi. Dzisiaj znowu caly dzień w biegu. Ale Mama najprawdopodobniej juz w sobote będzie na nowym mieszkanku wiec będę miał więcej czasu.:-)

No nie każdy ma stope jak Kopciuszek ja mam 39 niestety:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Super że wszystko sie układfa, mąż pomaga i docenia:zawstydzona/y::-):-):-)

Gratuluje córeczki:-):-):-)
Z kredytem tez bedzie dobrze jeśli sie nie uda to moze w innym banku?;-)

Ale sie szybko obrobiłaś i prasowanie i okna:szok::-)

ja jutro sie za sprzątanie biorę, a potem do siorki pojadę bo mała jej nadal spi po 5 min. a Siostra płacze razem z nią bo nawet ciuszków nie ma kiedy poprasować. Była z nią juz u lekarza bo niedosyć że nie spi to bardzo ulewa. Na noc daje jej Viburcol i Debridat 3x dziennie. nabiał odstawiła a mała Olka ciagle na cycu by wisiała. A moja siostra nauczona co dzień sprzatania a teraz nie ma kiedy i kręćka dostaje:baffled::baffled:
no musi się siostra przestawić że narazie to dziecko rządzi jej ryutmem dnia a po łóżeko niech podłoży książki tak żeby głowa była wyżej i niech może odda swój pokarm do zbadania jaki jest odżywczy :tak:wiem że mówi się w tej nagonce na naturalne karmienie że nie ma mleka słabego ale okazuje sie że jest jestem tego żywym dowodem mleko miałam badane kilka razy i no cóż antka nim nie wykarmiłam a kjak dostał butlę ja wyłam że chcę go karmić że nie tak miało być a dziecko zjadło 120 ml i spało 7 godzin:tak::tak:
witam:-) no zaczęło sie:wściekła/y: Zuzia jest neimożliwa :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: nie wiem co jej sie porobiło a Wojtka od wczoraj brzuch boli nie moze jeśc bo szkoła sie zacżęla :szok::szok::szok: Boże daj mi siły :crazy:
kurcze wojtek nie lubi tej swojej szkoły:no::no:trzymaj się kochana:tak:

zaczeła się szkoła jupi:-D:-D:-D:-D
witam kochane moje:happy:
ja już od 6 na nogach a antek w nocy nie spał od 2 do 4 a o 5.45 wstał wyspany zaliczył drzemkę jak odprowadzałam dzieciaki do szkoły ale spał tylko 25 minut więc postaram się go koło 11 położyć:tak:julka ma dzisiaj zajęcia do 13.20 została chętnie w szkole zadowolona szczęśliwa:tak:adam plan ma nawet fajny w poniedziałek ma tylko na póżniej tzn na 12 a tak to ma na 8 i w piątek na 10 a julka w poniedziałek na 10.30 i we wtorek na 9.30 a tak na 8 i do 13.20 albo 14 więc plan ok
rano wstać im trochę ciężko ale się przyzwyczają ja wstałam po 6 bo kawkę wypić śniadanko im zrobić antoniowi poszykować ich uczesać julkę no i zaprowadzić a wyjść trzba tak koło 7.30:sorry:ale znów poranne spacerki brakowało mi ich:-p:rofl2:

mąż wrocił od lekarza ,ma skierowanie na 10 badań ,dostal ksiazeczkę na mierzenie ciśnienia bo ma wysokie no i 6 recept do wykupienia i chciała go lekarkaa wysłac na zwolnienie :szok: a te problemy z oddychaniem to niekontrolowana astma :no:

Witam środowo.
Kuba już w szkole i zosta ł bez problemu.
Chętnie i z piosenką na buzi:szok::szok::tak::tak:biegł :szok::szok::szok::szok: do szkoły:-D:-D:-D:-D
A ja się martwiłam :-D:-D:-D
Teraz ich problem jak z nim do 13.30 wytrzymają.:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Zaraz poczytam co u Was.

mąż wrocił od lekarza ,ma skierowanie na 10 badań ,dostal ksiazeczkę na mierzenie ciśnienia bo ma wysokie no i 6 recept do wykupienia i chciała go lekarkaa wysłac na zwolnienie :szok: a te problemy z oddychaniem to niekontrolowana astma :no:
o kurcze ciśnienie niech kontroluje no i leki na ciśnienie jak zacznie brać to już je pewnie będzie brał długo...dużo zdrówka dla niego:tak::tak:a recepty hmmm znów kasa:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
kurcze jak któreś z nas by się teraz rozchorowało to leżę i kwicze bo kasy mam tylko tyle co na chleb i mleko do wypłaty a to dopiero 10:sorry:

reklama

oj to nie za fajnie,niech zadba o swoje zdrowie :tak::tak::tak::tak:

Witam środowo.
Kuba już w szkole i zosta ł bez problemu.
Chętnie i z piosenką na buzi:szok::szok::tak::tak:biegł :szok::szok::szok::szok: do szkoły:-D:-D:-D:-D
A ja się martwiłam :-D:-D:-D
Teraz ich problem jak z nim do 13.30 wytrzymają.:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Zaraz poczytam co u Was.

no i super że bez problemu poszło oby tak dalej,jak zawsze matki bardziej przezywają pójśćie do szkoły swoich pociech niż same dzieci.mnie za rok to czeka oliwka do przedszkola :tak::tak::tak::tak:

gorzej jak z dzieckiem ,mamy karte stałego klienta do aptetki bedzie zniżka :tak:juz dawno powinien zadbac o zdrowie :baffled:
oj powinien,swieta racja :tak::tak::tak::tak::tak:

Do góry